הרשמה לניוזלטר
סגירה
הרשמה לניוזלטר:

    סגירה

    יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
    רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
    לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
    או סתם להגיד לי שלום 🙂

    ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com
    או ב 072-2520770 (כן, יש גם וואטספ!)

      אשמח לשמוע ממך!


      ניוזלטר
      הרשמה לניוזלטר
      דברו איתי
      סגירה
      הרשמה לניוזלטר:

        סגירה

        יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
        רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
        לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
        או סתם להגיד לי שלום 🙂

        ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com
        או ב 072-2520770 (כן, יש גם וואטספ!)

          אשמח לשמוע ממך!

          תבלינים מסדנת ניחוחות וטעמים

          מדריך התבלינים ועשבי התיבול שלי

          אילו תבלינים יש לך במטבח? מה התבלין הכי שימושי שלך ומה הכי טוב לבשל איתו?
          ועשבי תיבול? יש לך במקרר? אולי באדנית? מה אפשר לעשות איתם?

          בין אם כל מה שיש לך במטבח זה מלח-פלפל-פפריקה-כורכום
          ובין אם כל תבשיל שלך מפוצץ בבהרט וכוסברה
          זה המקום להכיר בו את התבלינים שלנו קצת יותר לעומק –
          מאיפה הם מגיעים? מה התכונות הדומיננטיות שלהם? מה כדאי לעשות איתם? אילו שילובים עובדים הכי טוב?

          שנתחיל?
          קודם כל מבוא – מה זה מה?
          עשבי תיבול הם העשב הטרי, ניתן להשתמש בהם כמו בהם, רצוי קצוצים דק, או להוסיף אותם לתבשילים שונים.
          התוצאה כמובן – תהיה שונה הן בטעם והם במרקם.

          ותבלינים? מגוון שלם של “דברים” מיובשים: זרעים, פרחים, פירות, קליפות עץ (!) ועוד ועוד
          כולם ארומטיים להפליא, ומיובשים, כך שיחזיקו תקופה יחסית ארוכה אצלנו בבית.
          חלקם בגירסתם השלמה וחלקם טחונים דק – ולכל תבלין יש מגוון טכניקות ושימושים בבישול.

          תבלינים מכל הסוגים, הצבעים וחלקי העולם

          מה לעשות עם קינמון? אם עד היום הכנת איתו רק עוגות זה הזמן להתקדם 🙂
          תבלין ארומטי, מתקתק אבל גם קצת חריף
          שמכניס קיק לכל בישול שהוא נוכח בו
          בואו לפגוש את הקינמון!

           

          מה להכין עם פפריקה? מלכת המטבח ההונגרי
          תתפלאו, אבל היא בכלל מהגרת ממקום אחר!
          נותנת צבע שווה לכל מאכל וטעם עמוק
          בואו להכיר מקרוב את הפפריקה!

           

          מה לבשל עם לימון פרסי? החייזר הכי ארומטי במטבח!
          מה זה בכלל? ואיך הוא שונה מלימון רגיל?
          מה מכינים איתו? ואיפה קונים אותו?
          בואו להתיידד עם הלימון הפרסי!

           

          איך להכין מסאלה הודית  ומה זה בעצם אומר?
          ולמה יש כל כך הרבה סוגים של מסאלות?
          מה אפשר להכין ממנה ומאיפה כדאי להתחיל?
          בואו להכניס קצת הודו הביתה!

          מה לבשל עם סומאק? הכוכב העליון של המזרח התיכון
          למה הוא כל כך יקר? איך משתמשים בו?
          למה מזייפים אותו? ולמה קוראים לו סומאק?
          בואו להכיר את הסומאק שלנו

           

          מה לאפות עם וניל? – הארומה המבוקשת בעולם
          בואו לשמוע את סיפורו של הוניל, כדי להתייחס אליו בכבוד הראוי האליו!
          הריח שגורם לכולנו לרצות לאכול עוד פרוסה מהעוגה
          הכרות מקרוב זה כאן

          פלפל שחור – בקרוב
          הל – בקרוב

          כמון – בקרוב

          כורכום – בקרוב

           

          עשבי תיבול טריים – בעיקר כאלו שצומחים כאן אבל לא רק

          איך לבשל עם בזיליקום? מלך עשבי התיבול!
          הוא איטלקי? יווני? אולי בכלל אפריקאי?
          מאיפה הוא מגיע ומה אפשר לעשות איתו?
          בואו להכיר אותו!


           

          מה לתבל עם נענע? המרעננת הרשמית של הקיץ!
          מה עושים איתה חוץ מתה? למה היא גדלה דוקא בקיץ?
          לאילו מאכלים אפשר לשדך אותה שהם לא סלט פירות?
          בואו לקרוא עוד על הנענע

           

          איך להשתמש בזעתר / אזוב טרי?  
          עשב שורד עם מליון שמות, התבלין הכי מזרח תיכוני שיש, עם ריח שעושה תיאבון בכל שעה ביום
          מה עושים איתו חוץ מלבנה? איפה ניתן למצוא אותו?
          בואו לקרוא ולהנות!

           

          פטרוזיליה – העשב הכי נפוץ במכולת
          אבל משום מה אנחנו שוב ושוב ושוב מבשלים אותו בדיוק אותו דבר
          בואו להכיר את מגוון האפשרויות של עבודה עם פטרוזיליה ולהכיר אותה יותר לעומק

          פטרוזיליה זה כאן

           

          כוסברה – בקרוב

          תימין – בקרוב

          רוזמרין – בקרוב

          מרווה – בקרוב

           

          ******************************

          רוצה לקרוא עוד על המזווה הבריא? בואו לכאן
          רוצה ללמוד בצורה מסודרת? סדנאות נמצאות ממש פה
          רוצה לקרוא עוד מדריכים? בואו לכאן

          יש לך פידבק? בקשה? שאלה? אשמח לשמוע!

            אשמח לשמוע ממך!

             

            מתכונים, יש כאן כמובן.

             

            תודה רבה לכל המקורות:

            ויקיפדיה, גוגל וגם לספרים המשובחים – 

            תבלינים טעם הטבע / ניסים קריספיל

            תבלינים ועשבי תיבול / פדמה לקשמי

            על תבלינים וצמחי מרפא / דרורה חבקין

             

            אולי תאהבו גם

            קורס בישול ביתי בריא

            טיפים ליולדת – איך להמשיך לאכול נכון עם תינוק על הידיים?

            שוב הגעת לצהריים בלי לאכול כלום? בואי לקרוא איך עושות את זה אחרת, כי אמא שבעה הייא אמא רגועה יותר 🙂

            מדריך הקטניות המלא

            קטניות – למה, איך ומאיפה להתחיל? בואו לקרוא את המדריך המלא

            תום בעבור - מנחת סדנאות בישול בריא

            תום ממליצה: הטיפים וההמלצות שלי לשינוי בריא

            מגוון טיפים והמלצות למטבח בריא יותר, טעים יותר ופשוט יותר

            קורס בישול ביתי בריא קטניות דגנים

            מדריך הדגנים המלא

            כולם אומרים לך שדגנים מלאים זה חשוב, למה בעצם? ואיך לשלב אותם בתפריט היומיומי?

            תודה על פנייתך!

            ניצור איתך קשר תוך 2 ימי עסקים לכל מאוחר

            דילוג לתוכן