תבלינים שנלמד עליהם בקורס בישול בריא

לימון פרסי

לימון פרסי – חייזר ארומטי במיוחד

והפעם בחרתי להתמקד בלימון הפרסי, תבלין מסקרן במיוחד שרובנו לא משתמשים בו ביומיום. וחבל שכך!

מה זה בעצם? למה לפעמים הוא צהוב ולפעמים שחור? האם הוא לימון רגיל או משהו אחר ומיוחד יותר?

הלימון הפרסי הוא למעשה ליים מאוד ארומטי ונטול גרעינים שמיובש בשתי שיטות עיקריות:

הראשונה: בשמש, בצורה טבעית ואח”כ בתנורי חימום, מצורת הכנה זו נקבל את הלימון הפרסי הבהיר

השניה: בסירי חימום באופן דומה להכנת פחמים, מצורת הכנה זו נקבל את הלימון הפרסי השחור

הלימון הפרסי מביא איתו מנעד טעמים מיוחד ועשיר שנע בין חמצמצות מרוכזת ומיוחדת ועד מרירות קלה.

הלימון הבהיר נחשב לעדין יותר בטעמיו והשחור עז יותר ומריר יותר

מה עושים איתו? הכל! חליטות, רטבים, מרקים, תבשילים ועוד. הוא נחשב תבלין בסיס במטבח הפרסי (לא סתם קוראים לו ככה)
אבל יכול לתת “קיק” של עניין בכל תבשיל שתחליטו לשלב אותו בו – מרוטב עגבניות ועד מרק ירקות.

איפה קונים? בכל חנות תבלינים, לרוב בשווקים, ולצערי הרב לא בסופר (בפעם האחרונה שבדקתי) 
מה שכן – הוא מיובש בקליפתו וככזה שומר על טעמיו לתקופה ארוכה ומרשימה, כך ששווה להצטייד פעם ב … גם אם זה מצריך מאיתנו נסיעה מיוחדת.

איך משתמשים בו? מנקבים בו חור / חותכים לחצי וזורקים לתבשיל. חשוב להקפיד להוציא אותו בסיום הבישול אחרת התבשיל יהיה חזק מדי.

ככל שזמן הבישול ארוך יותר, הטעם יהיה דומיננטי יותר. אם הטעם דומיננטי וחזק עבורך, שווה להתחיל מכמות קטנה ומשם להתקדם.

ניתן גם לטחון אותו ולפזר אותו כתבלין אבקתי בתוך תבשילים או אפילו על גבי אנטיפסטי, גם פה שימו לב להשתמש בעדינות כי הטעמים מאוד חזקים.

 

ויש כאלו שאפילו יכינו אותו בבית – רוצה לראות? הנה, סרטון לדוגמא ממש כאן


 

וכמובן – אי אפשר בלי מתכונים משובחים

מרק סלק קטיפתימהאתר של אורי שביט

חורשט סבז’י צמחוני מהאתר של על השולחן


לעוד סקירות תבלינים —— בואו לכאן