קינמון מסדנת ניחוחות וטעמים

קינמון

קינמון – אם עד היום השתמשת בו רק בעוגות, זה הזמן לחשוב מחדש!

הוא היה ידוע עוד בעולם העתיק ונחשב לתבלין יקר ומבוקש, על מקורותיו נכתבו אגדות והועלו השערות מכיוון שהוא היווה תעלומה עבור האירופאים.
רק במאה ה-16 הפורטוגלים השתלטו על מקורות הסחר (נו, מה חדש) מה שהביא בסופו של דבר לשינוי בייצור שלו – מייצור בר לייצור מתורבת.
מוצאו בסרי לנקה ו-75% ממנו מופק כיום באינדונזיה וסין, אנחנו מתייחסים אליו בתור תבלין מתוק אבל למעשה הוא גם ממש חריף ואפילו קצת מריר

קיימים 4 סוגים בעולם:
הראשון – האיכותי והיקר ביותר – קינמון ציילוני
שלושת האחרים: קינמון סיני, ויאטנמי ואינדונזי הם זולים יותר, אדמדמים וחריפים יותר

איך מופק הקינמון?
הקינמון מופק מהקליפה הפנימית של עץ הקינמונום (אני יודעת שזה נשמע כמו בדיחה אבל זה לא) קרוב משפחה של עץ הדפנה.
קליפתו החיצונית של העץ, היא בעלת טעם דומיננטי והיא נטחנת ונמכרת כקינמון טחון. ניתן אף להשתמש בקליפה כמו שהיא בעיקר בתוך תבשילים.
אחרי שהקליפה החיצונית מוסרת, משפשפים את הגזעים ומסמנים עליהם בעזרת סכין חדה קווי אורך, מקצה עד קצה.
מניחים את הגזעים הדקיקים לייבוש בצל וכעבור זמן מה הקליפה הדקה מתקלפת בחתכים שנוצרו, משתחררת מן הגזע ומתגלגלת בתוך עצמה – והופכת למקל הקינמון המוכר לנו

כאן אפשר לראות תמונות של תהליך הייצור

הקינמון נחשב לבעל תכונות מחממות, ונוטה להשתלב במשקאות, מאפים ודייסות מתוקות.
הוא מביא מתקתקות לאוכל ומאפשר הפחתה או הורדה מוחלטת של סוכר מהמתכון.
הוא גם מדגיש מתיקות טבעית הקיימת במזון שלנו. הוא חלק מרכזי התבלין הבהרט ויש המוסיפים אותו לרטבי עגבניות, תבשילי קדרה וכו.
כן רצוי לשים לב לכמויות שלו כי בשלב מסויים הוא הופך להיות חריף מאוד ועלול להרוס את האוכל…
גם הבישול ההודי משלב אותו בתבשיליו הארומטיים ואני משלבת אותו גם בקציצות ובתבשילים שונים, לא אסייתים בהכרח.

יש המציעים להשתמש בקינמון גם לטיפול בהתקררות, דלקת שקדים, שיעול, בחילות, הפרעות עיכול, דכאון ועוד.
ברפואה הסינית – משתמשים הרבה גם בענפיפי הקינמון ולא רק בקליפת הגזע.
ענפיפי הקינמון מזכירים גפיים ולכן ישמשו בפורמולות שמטפלות בגפיים אך גם כדרך לפתוח את ערוצי הלב ❤ גזע הקינמון נחשב למחמם פנים הגוף.
שימו לב! למרות כל תכונותיו החיוביות קינמון הוא גם אלרגן.

איפה אתם משלבים קינמון? מה הכי כיף לכם לאכול איתו?
אני מצרפת כאן שני מתכונים שווים שעושים שימוש שווה במיוחד בקינמון

גרנולה ביתית מהירה וטעימה