סלט קינואה עם אנטי פסטי וגרעיני חמניה

  |   By  |  0 Comments

חיתוך ירקות לקוביות, לערבב עם קצת שמן זית ומלח ולקלות בתנור בחום גבוה.

בישול קינואה לדרגת אל-דנטה.

קיצוץ עשבים.

קליית גרעינים על מחבת יבשה – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

ערבוב ותיבול שאר הרכיבים.

סלט שעועית לבנה עם בצל ירוק, סילאן ולימון

  |   By  |  0 Comments

מבשלים שעועית במים + כף מלח עד לריכוך טוב.

קוצצים בצל ירוק ומערבבים עם סילאן, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מערבבים עם השעועית ומתבלים בשמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. רצוי להשהות לפחות שעה לפני האכילה במקרר/ במקום קריר.

סלט בורגול עם בטטות צלויות (אפשר להחליף בדלועים כתומים), פקאנים וחמוציות

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות (קחו בחשבון שהן מצטמקות בתנור).

מערבבים עם קצת שמן זית וסילאן, משטחים על גבי נייר אפייה ואופים בחום גבוה עד להתרככות קלה (!) והשחמה חלקית. שלא יהפכו לפירה.

את הבורגול מבשלים במים עד למרקם נגיס ומסננים טוב.

מערבבים בעדינות בקערה: בטטות, בורגול, חמוציות.
פקאנים קצוצים גס רצוי להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.

מתבלים בלימון, שמן זית, מלח, פלפל ועוד סילאן אם נדרש.

סלט שעועית אדומה עם סלק, בצל סגול, אגוזי מלך ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך (בקליפתם).

מבשלים את השעועית במים + כף מלח עד לריכוך ומסננים.

קוצצים בצל סגול לרבעי עיגול דקים. פטרוזיליה קוצצים. קוצצים אגוזי מלך גס – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

חותכים את הסלקים המוכנים לריבועים בגודל ביס קטן/ בינוני.

מערבבים בקערה את הכול ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי צלויות

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (גריל).

חוצים את העגבניות ומסדרים על גבי נייר אפייה. אופים עד לצריבה קלה.

מבשלים עדשים עם הרבה מים עד להתרככות ומסננים.

בקערה מערבבים את העדשים והעגבניות, קוצצים אגוזים גס ומשאירים אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.  מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

סלט סלק ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

בישול עדשים שחורות עד שמתרככות.

קיצוץ פטרוזיליה דק.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עדשים, פטרוזיליה. תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון, אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

שניצלוני טופו

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לרצועות בעובי אצבע.
מכינים בקופסה שטוחה ורחבה רוטב מחומרי המשרה: רוטב סויה, סילאן, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתוש  ומשקשקים טוב.
מניחים במשרה את הטופו (רצוי לפחות חצי שעה לספיגת הטעמים). כדאי לדקור מעט את הטופו.
אם רוצים לזרז תהליכים, ניתן לחמם במחבת את הטופו עם חומרי המשרה למספר דקות.

הכנת הציפוי:

מערבבים קמח חומוס וכוס מים טוב עד לקבלת בלילה חלקה. בצלחת נפרדת מניחים פירורי לחם ואורגנו ומערבבים.

מכינים בצד תבנית עם נייר אפיה ומשמנים אותו בשמן זית.
לוקחים את אצבעות הטופו וטובלים בבלילת חומוס, מנערים ומעבירים לקערת פירורי הלחם, מצפים טוב ומניחים על גבי התבנית.
מטפטפים קצת שמן זית גם מעל.

אופים בחום בינוני למשך 15-10 דקות.

טארט שוקולד ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

חלב קוקוס – 1.2 כוס = 300 מ״ל.
תוספות אפשריות: גרידת לימון מ-2 לימונים/ פקאנים קצוצים דק (כ-100 ג’)/ גרידת תפוז מתפוז שלם/ נענע קצוצה דק (2 חופנים)/ לוז גרוס כ-100 ג’/ שקדים פרוסים כ-100 ג’/
במקום קורנפלור אפשר חצי כוס קמח טפיוקה/ תפוחי אדמה/
במקום חלב קוקוס אפשר שמנת מתוקה.

 

מתכון:

את חומרי הקלתית – כוס וחצי קמח שקדים/שקדים טחונים, גרידת לימון, כפית תמצית וניל טבעי, חצי כוס קמח טפיוקה/ קורנפלור/ תפוחי אדמה, 2 כפות שמן זית, קצת מלח יוצקים לקערה.

מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים ידנית עד ליצירת כדור יציב יחסית.

מצפים תבנית 26″ בנייר אפייה ומשטחים לתוכה את הבצק.

אופים בחום בינוני כ-10 ד’ עד להזהבה של הבצק.

למלית:

מרתיחים את הנוזל, מורידים מהגז, מכניסים את השוקולד ומערבבים טוב עד שהכול נמס, מקררים קלות לדרגת פושר.

יוצקים על הקלתית. מוסיפים קורט מלח גס (ממש מעט ובעדינות, מפזרים טוב על המלית ממש גרגר-גרגר).

שולחים את הטארט לקירור של שעה לפחות במקרר

קציצות סלק ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את הסלקים מניחים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מבשלים עוד 15 דקות על אש נמוכה, מכבים ומשאירים בסיר מכוסה בערך רבע שעה.
בינתיים קוצצים דק מאוד את העשבים, סוחטים מיץ מהלימון, מערבבים עם הקוואקר ושאר החומרים.
את הסלק קולפים ומגררים על פומפיה גסה ומערבבים עם שאר החומרים.

משמנים נייר אפייה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

עוגיות קוואקר צ’יפס – צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מחממים את התנור לחום בינוני.

בקערה אחת מערבבים נמרצות 2 ביצים עם 1/3 כוס סוכר קנים/ חום דביק בערך דקה.

בקערה שנייה מערבבים את שאר החומרים: 2/3 כוס שמן קוקוס, 2 כפיות גרידת לימון, 3 כוסות קוואקר, 3 כפות שומשום, 2 כפות קמח כוסמין או מלא (עם קמח מלא יוצאות יותר מוצקות), 1/2 כפית מלח, 2 כפיות קינמון, 2 כפיות אבקת אפייה, 1/3 כוס סילאן ללא תוספת סוכר, חופן שוקולד צ’יפס מריר/ חמוציות/ צימוקים / אגוזים קצוצים.

שימו לב ששמן הקוקוס נמצא במצב נוזלי לפני הערבוב.

מאחדים  ומסדרים על גבי נייר אפייה בעזרת כפית (התערובת יוצאת נוזלית)ץ

מכניסים לתנור חם ואופים 8 דקות.

סלט חומוס וחצילים

  |   By  |  0 Comments

את החומוס מבשלים כשעה עד לריכוך מלא. את החצילים חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה.
קוצצים את הבצל לחצאי טבעות ומערבבים בקערה עם החומוס המסונן והחצילים. מתבלים בבהרט, מלח, לימון לפי הטעם ושפע שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

קראמבל תפוחים ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : אפשר להמיר שמן קוקוס בחמאה (סה״כ 125 גרם חמאה)

מחממים תנור לחום בינוני.

את התפוחים קולפים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם כפית קינמון ומיץ מ1 לימון + גרידת לימון. מפזרים מעל 20 גרם שמן קוקוס (או 25 גרם חמאה) ומשטחים בתבנית בינונית.

מכינים קראמבל:

מערבבים היטב את החומרים הבאים :
1 כוס קמח מלא, 0.5 כוס קוואקר, 0.75 כוס פקאן טחון, 3 כפיות קינמון, 0.5 כפית הל טחון, 4 כפות סוכר חום דביק)

לאחר שערבבנו הכל, מוסיפים 80 גרם שמן קוקוס במצב רך (או 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות), ומועכים עם הידיים עד שנוצרים פירורים.

לפזר את התערובת מעל המלית של התפוחים.

אופים כ-40 דקות ב-170 מעלות עד שהתפוחים מתרככים והפירורים קצת מזהיבים.

 

רצוי לקרר לפני ההגשה.

עיגולי בטטה בנגיעות קארי ומייפל

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הבטטות לפרוסות עגולות עבות בלי לקלף.

מערבבים עם התבלינים ומשטחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה.
מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה, אופים כחצי שעה עד להשחמה קלה.
מטפטפים מעל קצת לימון או מושחים קלות בחומץ פשוט.

פשטידת כרישה יוונית

  |   By  |  0 Comments

את הכרישות מנקים, שוטפים ופורסים לעיגולים דקים.

מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בה על אש גבוהה את הכרישה עד להתרככות ושקיפות. מתבלים בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל.
אם נדרשים נוזלים מוסיפים קצת מים למחבת.

מכינים את הקרם: מבלנדרים: קשיו, 3/4 כוס מים, שן שום, כף מיץ לימון וחצי כפית מלח – עד לקבלת מרקם של יוגורט.

מערבבים את הכרישה המאודה עם הקרם.

משמנים תבנית עגולה 26″.

פורסים עליה 2 עלי פילו ומשמנים. פורסים עליה עוד 2 עלים ומשמנים, פורסים עוד 2 עלים.

יוצקים את המילוי פנימה ומיישרים אותו.

מכסים עם 2 עלי פילו ומשמנים, מכסים עם עוד 2 עלים ומשמנים.

מהדקים בעדינות את העלים בקצות התבנית.

מרימים את הקצוות הפרושים ומהדקים בתנועה סיבובית ליצירת סגירה ואיטום. משמנים גם אותם.

מפזרים שומשום שחור/ לבן

אופים בחום בינוני כ- 50 ד’ עד להשחמה.

סלט דוחן וקישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : משרים את הדוחן לשעה.

מסננים ממי ההשריה ושוטפים היטב כדי להוציא מרירות.
מעבירים לסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות למרקם נגיס. מסננים ומניחים בצד.

בינתיים חותכים את הבצלים והקישואים לקוביות בינוניות. משמנים היטב ומערבבים. משטחים על גבי תבנית וצולים בתנור בחום גבוה כחצי שעה.
כשהירקות צלויים היטב מעבירים לקערה ומצרפים אליה את הדוחן.
קוצצים דק פטרוזיליה ומוסיפים גם אותה.

מערבבים טוב, טועמים ומוסיפים כף/ שתיים שמן זית אם נדרש. מקררים לפני ההגשה. מתבלים בקורט פלפל, ½ כפית מלח ומיץ לימון לפי הטעם.

חגיגת פטריות בצלים וגזרים בניחוח אסייתי עם אטריות אורז

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול, את הבצלים הירוקים קוצצים דק, את הפטריות פורסים בינוני לפרוסות יפות,

את הגזרים קוצצים לרצועות ארוכות דקות / קולפים עם קולפן.
מטגנים בשמן זית: בצלים יבשים טיגון מהיר עד לשקיפות ואז פטריות ובצלים ירוקים. מוסיפים כף שמן שומשום ומקפיצים.
מוסיפים גזרים, פלפל ורוטב סויה.
במקביל מכינים אטריות אורז לפי ההוראות, מסננים ומוסיפים למחבת.

מערבבים יחדיו כמה דקות ושמים מיץ מרבע לימון. טועמים ומתקנים תיבול.

 

חשוב מאוד לאור ביקורות חוזרות של לקוחות
לטעום ולאזן טעמים בסיום ההכנה:

לימון, שמן שומשום וסויה – להוסיף כל פעם קצת עד שמדויק.

תבשיל ירוקים בקארי ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצלים ושום – גס.
פורסים קישואים לחצי ואז לאורכם, לרצעות בינוניות, ואת המנגולד קוצצים גס. את הקולורבי קולפים ופורסים לפרוסות בגודל זהה לקישואים.
בתוך סיר מחממים שמן זית וממסים בתוכו את הקארי. מוסיפים בצל ושום ומערבבים היטב 2-3 דקות.
מוסיפים: קולורבי ושעועית ומערבבים 2-3 דקות.
מוסיפים קישואים ומערבבים. כשהכול מתרכך קלות מוסיפים מנגולד ומכסים ל-2-3 דקות.
מתבלים במלח ומיץ לימון( 1-2). טועמים ומתקנים תיבול.
אם מוסיפים חלב קוקוס, אז מוסיפים לפני התיבול ונותנים לתבשיל לבעבע 10 דקות.

פסטה ברוטב כרובית צרובה ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומשרים קלות במי מלח.

את שיני השום קולפים וכותשים.

את הפטרוזיליה קוצצים דק.

בסיר גדול מרתיחים מים לפסטה, וכשהם רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד.

בינתיים מחממים מחבת כבדה ויוצקים שמן זית בנדיבות.

מסננים את פרחי הכרובית ומוסיפים למחבת. מכסים במכסה משאירים על אש גבוהה ומטלטלים את המחבת מדי כמה דקות.

אחרי כ-10 דקות בודקים אם הפרחים קצת התרככו ומוסיפים קורט מלח וקורט פלפל.

מוסיפים כשליש כוס מים למחבת וממשיכים לערבב בעדינות עד שכל המים נספגים.

בשלב הזה רוב המים אמורים להיספג והפרחים כבר יחסית רכים ואפילו שחומים.

מוסיפים את השום הכתוש למחבת ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים נותנים להכול להיספג 2-3 דקות

ואז מוסיפים גם את הפסטה וקצת מיץ לימון ומקפיצים ביחד במחבת 2-3 דקות.

פסטה עם רוטב חמצמץ של ארטישוק, שעועית ירוקה, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את השום, מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. את הארטישוק מפשירים אם נדרש וחותכים לפסים.

מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את הארטישוק. כשהארטישוק מתחיל להיצרב מוסיפים גם את השעועית הירוקה.

מפזרים מעל את השום הקצוץ וגרידת הלימון, מלח, פלפל ומערבבים מדי כמה דקות. שאר הזמן “מקפיצים” באש גבוהה.

כשהשעועית מתרככת, מוסיפים את מיץ הלימון ומכבים את האש.
מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

** חשוב להקפיד על בישול פסטה לדרגת אל דנטה. עדיפות לפסטה ארוכה מסוג כלשהו **

מרק פרסי של עשבים ובורגול

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים דק – בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום.

קוצצים דק – ענפי סלרי, כוסברה, נענע ופטרוזיליה (את שלושתם אפשר לקצוץ יחדיו).

קוצצים לקוביות את העגבניות.

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים באש קטנה בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15-20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות. במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.

שעועית ירוקה בסויה

  |   By  |  0 Comments

מחממים בסיר/ מחבת רחבה שמן זית, ולתוכו מוסיפים את השעועית הקפואה.
מקפיצים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד להפשרה שלה. מוסיפים רוטב סויה (6-7 כפות) וממשיכים לבחוש עד לספיגה של הרוב.
*אם מוסיפים שומשום/ שקדים, אז זה השלב להוסיף אותם.
מקפיצים עוד כמה דקות (להיזהר לא לשרוף) ולסיום מתבלים בשמן שומשום (1-2 כפות) ולימון.

רצוי להכין ב-2 נגלות.

קציצות ברוקולי-נענע

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי לחתוך לחלקים קטנים.
לבשל בסיר עם שפע מים עד להתרככות, לסנן טוב מהמים ולהעביר לקערה. למעוך גס.

את עלי הנענע להפריד מהגבעול ולקצוץ דק.
להוסיף לקערה יחד עם: קמח עדשים, קמח שקדים, מלח, פלפל, גרידת לימון. לבדוק יציבות וטעם.
במידת הצורך להוסיף עוד כמה כפות מהקמחים ועוד קצת תיבול. התערובת צריכה להיות קצת בצקית.
לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולהניח עליו.
לשמן קצת מעל. לאפות בחום בינוני (170) כרבע שעה עד להתייצבות.

מרק חאמוד לימוני

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולקצוץ שורש סלרי, שום ובצלים. אם השורש כולל גבעולים – לשטוף היטב, לחתוך קטן ולהוסיף.

לשים בתוך סיר עם שמן זית ולחמם על אש קטנה.

לקלוף תפו”א, לחתוך לקוביות קישואים ותפו”א.

להוסיף לסיר, לתבל ב1 כפיות מלח וחצי כפית פלפל ולערבב טוב.

לכסות את הסיר למשך כ-5 דקות.

להוסיף 2 ליטר מים ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה עד לריכוך.
להוסיף מיץ לימון (לפחות חצי כוס), לטעום ולדייק תיבול – סביר שצריך עוד כפית מלח.

תבשיל דלורית וקישואים ברוטב חרדל ולימון

  |   By  |  0 Comments

את העדשים מבשלים עד להתרככות.

את הכרישה מנקים וחותכים לעיגולים, את השום לפרוסות עבות. את הדלורית חוצים, מנקים וחותכים לקוביות בינוניות. את הקישואים חותכים לרבעים.

מכינים רוטב: מיץ לימון, חרדל, דבש, 2 כפיות שמן זית.

מטגנים את הכרישה והשום עד לשקיפות, מוסיפים את הדלורית והקישואים ומאדים 5 דקות עם מכסה סגור. מוסיפים את הרוטב ומכסים שוב. מבשלים על אש בינונית. מערבבים/ מטלטלים את המחבת. כשמתחיל להתרכך פותחים וממשיכים לערבב עד להיעלמות הרוטב וצריבה קלה של הירקות. אם צריך אפשר להוסיף כמה

כפות מים כדי שלא יישרף.
מוסיפים את העדשים המבושלות ומערבבים יחדיו במחבת 2 דקות. מתבלים במלח, פלפל.

סירות חצילים ממולאות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

מדובר בחצילים ממולאים בסלט בורגול ועגבניות טריות.
יש לקנות 10 חצילים קטנים או 6 חצילים בינוניים.
ניתן להחליף פטרוזיליה לכוסברה.
ניתן להחליף צ’ילי ל-2 שיני שום.
ניתן להחליף את הבורגול בקינואה לקבלת מנה נטולת גלוטן.

חוצים כל חציל לאורכו, מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה. אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות. מוציאים ומצננים.

את העגבניות והירק קוצצים דק.
את הבורגול משרים במים רותחים עד להתרככות (במידה ומשתמשים בקינואה מבשלים אל-דנטה ומסננים).
מערבבים את הבורגול והירקות, מתבלים בלימון, שום כתוש / צ’ילי קצוץ, מלח, פלפל.

מוציאים מהחציל את החלק המרכזי בעדינות (להשאיר שוליים עבים ולא לפגוע בקליפה) ומוסיפים אותו לתערובת. מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.

מכניסים את הסלט בורגול לתוך ה”חורים” בחצילים בעדינות, בלי לדחוס, עם גבעה קטנטונת מעל.. 
הצעת הגשה: עם יוגורט מעל.

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

התאמת תזונה: אפשר להחליף פפריקה ובהרט ב2 כפית נענע יבשה ו1 כפית כמון

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים. לאחר בישול רצוי לקטום להם את הקצה הקשה.


את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה.

מילוי
טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים (אפשר להשאיר חלק בצד ולהוסיף לתערובת בשלמותם), פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית.

ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד.

רוטב
את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים.
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח. קוצצים 3 גבעולי סלרי ונותנים להם להשחים קלות. קוצצים גבעולי מנגולד ומוסיפים לסיר. מוסיפים 1 כוס אפונה ואת עלי המנגולד ונותנים להם להצטמצם.

בישול ברוטב
מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף *אחד ליד השני, בשכבה אחת* ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח. (במידה והסיר לא מכיל את כל הארטישוקים, עושים שתי נגלות של בישול)

מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה).
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים.

 

כשהכל התרכך – רצוי להפריד את הארטישוקים לקופסה אחת ואת הרוטב/ נוזלים לקופסה נפרדת.

פלפלים ממולאים כל טוב

  |   By  |  0 Comments

את האורז משרים במים רותחים לכחצי שעה (במידה ומשתמשים בדוחן משרים אותו במי ברז לכשעה).

טוחנים בפולסים/ קוצצים ידנית: עשבי תיבול, שום, אגוזים לתערובת קצוצה אך לא משחתית.
מסננים את הדגן ומערבבים את התערובת איתו/ דגן+עדשים ומתבלים בכפית מלח, כפית פפריקה וקורט פלפל.
מורידים לפלפלים את הכובע ומנקים מבפנים. דואגים שהכובע יהיה יחסית עבה כדי שיישאר שלם, מומלץ להוציא את הגבעול ולהשאיר חור בכובע.

מכינים רוטב: לטגן 3 שיני שום ולהוסיף קוביות עגבניות לבישול עד בעבוע עדין. להנמיך אש ולבשל עד ליצירת תערובת אחידה יחסית. להוסיף פפריקה, מלח, פלפל וסילאן לפי הטעם. להוסיף כליטר מים ולהביא לרתיחה. הרוטב צריך לצאת יחסית דליל אך לא מימי.

בכל פלפל שמים 2 כפות מהרוטב + מילוי עד 3/4 גובהו. “סוגרים” עם עוד 2 כפות רוטב.
מסדרים בתוך הסיר את הפלפלים כמה שיותר צמודים אחד לשני ומכסים אותם בכובע, הרוטב צריך להגיע עד לחצי הגובה של הפלפלים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כשעה עד לריכוך הפלפלים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מהרוטב לתוך הפלפל.

מחבת אביבית ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את התחתיות מפשירים ופורסים לאורך.

את הבצל קוצצים לחצאי טבעות ואת השום פורסים לפרוסות דקות.

את הפטריות פורסים לאורך, את העגבניות חוצים, ואת הכוסברה קוצצים דק.

מחממים שמן זית על אש בינונית ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, מוסיפים שום ומקפיצים עד שעולה ריח.

מוסיפים את הארטישוקים ואם צריך נוזלים-  גם כמה כפות מים, מכסים ומאפשרים להם להתרכך קצת.

אחרי כמה דקות מוסיפים גם את הפטריות וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לצריבה קלה.

מוסיפים את העגבניות, האפונה, כוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם ומנמיכים את האש. מכסים שוב ומבשלים לעוד 4 דקות.

מכבים את האש וסוחטים מעל לימון. טועמים ומתקנים תיבול.

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית לפרק לפרחים, לשמן ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לבשל את העדשים בשפע מים לריכוך מלא ולסנן.

לטחון בבלנדר: עגבניות מרוסקות, בצל סגול ופטרוזיליה למחית חלקה, אם נדרש ניתן להוסיף קצת מים.

לתבל את התערובת במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה ולערבב ביחד עם העדשים המסוננות.

להכין טחינה דלילה מטחינה, מים ולימון לפי הטעם.

​לשטח את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.

לפרוס 3 עגבניות לעיגולים ולסדר על גבי העדשים.

למעלה להניח את הכרוביות הצלויות ומעל להכול לצקת טחינה. לפזר צנוברים.

לאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

 

מרק חרירה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: יש להשרות את החומוס לילה לפני או לחלופין להשתמש בסנפרוסט.

 

קולפים וקוצצים בצל ושורש – מטגנים קלות בשמן זית.
קוצצים טוב סלרי ופטרוזיליה ומוסיפים לסיר. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
קוצצים עגבניות לגודל בינוני ומוסיפים אותן יחד עם הקטניות המסוננות והתבלינים (מלבד המלח).
מוסיפים מים עד לכיסוי + 1 ליטר ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה עד להתרככות ומוסיפים לימון לפי הטעם ומלח. מתקנים תיבול.

 

מרק ברוקולי ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: אפשר להחליף את הברוקולי ב-2 חבילות סנפרוסט. חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:

קוצצים דק בצל ושום.
שוטפים וקוצצים את עלי הבזיליקום.

אם משתמשים בברוקולי קפוא – מפשירים וחותכים לפרחים בינוניים.

מטגנים בשמן זית בצל ושום עד שעולה ריח, מוסיפים את פרחי הברוקולי, קורט פלפל שחור, כף מלח ואת עלי הבזיליקום.

מבשלים על אש בינונית, עם מכסה סגור כ-10 ד’, ומערבבים מדי פעם.

מוסיפים מים וגרידת לימון ומביאים לרתיחה.

מבשלים כחצי שעה על אש קטנה, עד לריכוך ואז טוחנים בבלנדר מוט.

אם רוצים זה הזמן להוסיף חלב קוקוס/ שקדים.