טופו וירקות ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

להקפיץ ירקות וטופו:
לחתוך 2 חבילות טופו לקוביות בינוניות ולהקפיץ להשחמה קלה. לאדות/להקפיץ את כל הירקות: 4 גזר למקלות בינוניים, 1 ראש ברוקולי לפרחים קטנים, 2 בצל לרצועות עבות (לשמור 1 בצל לרוטב בהמשך). מוציאים הכל לקערה.

מכינים רוטב:
קוצצים 1 בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה 2 עגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק רבע צרור כוסברה טרייה.
מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, טועמים ומתקנים טעמים.

איחוד:
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה מוסיפים את הטופו והירקות. מבשלים מכוסה 5-10 דקות על אש קטנה.

קציצות שעועית ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

*שעועית חייבת להיות מושרית לילה. אפשר להחליף בשעועית קפואה (פי 3 מכמות השעועית היבשה) 

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:

לקציצות

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה ו2 גזרים לרבעים וחותכים גס רבע צרור פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת ו1 כוס קוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את 2 עגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

משאירים רוטב וקציצות בנפרד לאיחוד בהגשה.

קציצות טופו ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

קציצות:

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)

ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

רוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

לאיחוד הקציצות והרוטב

מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב ומבשלים מכוסה כמה דקות.

קציצות חומוס ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:
יש להשרות את החומוס במים לפחות 12 שעות מראש. **לא לבשל**.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

מתכון:

לקציצות: 

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

איחוד הקציצות עם הרוטב

יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב)

מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:

להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

** יש להשרות את השעועית לילה. ניתן לקנות שקית שעועית קפואה במקום. * חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל

 

מתכון

לקציצות:

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.

קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת והקוואקר.

טוחנים שוב לעיסה בצקית.

 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב:

בסיר קטן להביא חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

להשאיר את הקציצות והרוטב בנפרד ולאחד בהגשה.

סירות קישואים ממולאות לקיץ

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.
את הקישואים חוצים לאורכם ומרוקנים עם כפית (שומרים על מעטפת בעובי בינוני), את התוך קוצצים ומעבירים לקערה.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים להזהבה, מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם עלי נענע (כחצי כוס דחוסה) קצוצה גס, עגבנייה מגוררת, קוואקר, פלפל שחור, גבינה מגוררת.
מסדרים את סירות הקישואים בתבנית. ממלאים במילוי בנדיבות.
מזלפים מעט שמן זית ואופים כרבע שעה בחום גבוה.
כשמוכן סוחטים מעל לימון.

עגבניות ממולאות של קיץ

  |   By  |  0 Comments

חותכים לעגבניות את הכובע ומרוקנים את התוך. משאירים שוליים עבים.
מבשלים כוס עדשים בשפע מים עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לקערה.
מפרידים וקוצצים את עלי הנענע.
כותשים שן שום.
מערבבים ביחד עדשים, שום, מלח, גרידת לימון, נענע ושלוק שמן זית.
מחממים תנור לגריל.
מסדרים בתבנית פיירקס את העגבניות, ממלאים בתערובת העדשים.
מזלפים מעל שמן זית.
אופים כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
ניתן לאכול חם או קר.
את תוכן העגבניות ניתן לטחון ולהקפיא לשימוש עתידי או להכין רוטב עגבניות זריז כצ’ופר.

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון/ בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה.

מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף עד לקבלת ממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

קציצות טופו ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.
מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

 

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)
ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב:
בסיר רחב ונמוך מטגנים מעט 3 שיני שום כתושות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, 2 כפיות פפריקה, 1 כפית מלח וקורט פלפל.
מבשלים על אש גבוהה, מביאים לבעבוע ואז מוספים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

לאיחוד הקציצות והרוטב

מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב ומבשלים מכוסה כמה דקות.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

יש להשרות את החומוס לילה מראש.

לא קפוא, לא מבושל.

 

לקציצות:

טוחנים במעבד: חומוס מושרה מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון דק דק עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 3-2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך לצאת בסמיכות דומה לשמנת מתוקה.
יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב). מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה.
טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת והקוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב:

כותשים שן שום.
בסיר קטן מטגנים עגבניות משימורים בשמן זית ומוסיפים שום כתוש, כפית מלח וקורט פלפל.
כשהעגבניות מתרככות מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה.
** יש להשאיר את הרוטב בנפרד מהקציצות ולהסביר ללקוח/ה לחבר ביניהם לפני ההגשה **

חריימה טופו ברוטב פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

מכניסים למעבד מזון: שן שום חצויה, אגוזי מלך, רבעי בצל, צרור כוסברה חתוך גס וטוחנים בפולסים לפירורים דקים.
מוציאים לקערה וטוחנים את הטופו דק.
מצרפים לקערה, מוסיפים קמח חומוס, 2 כפיות כמון, כפית פפריקה, כפית מלח, מערבבים טוב ויוצרים קציצות.
משמנים ואופים על גבי נייר אפייה בחום בינוני כרבע שעה עד להתקשות קלה.

מכינים את הרוטב:

קוצצים דק 10 שיני שום וצ’ילי (חצי או שלם). את העגבניות והפלפל חותכים לקוביות.
מטגנים בסיר את השום והצ’ילי עד שעולה ריח. מוסיפים כף כמון, 2 כפות פפריקה, חצי כף מלח + עגבניות ופלפל עד להתרככות קלה.
מוסיפים כחצי ליטר מים, מיץ מלימון אחד ורסק ומביאים לרתיחה. נותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
מוסיפים אליו את הקציצות האפויות ומבשלים כ-10 דקות ביחד.

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן לדלורית במקום דלעת.

1 יחידה דלורית בינונית-גדולה או 800-קילו גרם דלעת

ניתן להמיר כופתאות לגרסא צמחונית- במקום קמח חומוס: 1 כוס קמח כוסמין + 1 ביצה.

אפשר להוסיף לרוטב כחצי שקית (400 גרם) אפונה קפואה.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:
את הדלורית/דלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפייה בתבנית,
משמנים ואופים בחום בינוני בערך 20-15 ד’ עד שנמעך עם מזלג.
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוסברה, צ’ילי (לא חובה) וגרידת לימון מלימון שלם.
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה.

מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.
מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השנייה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

קציצות אפונה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

הערה ללקוח:

להשרות את האפונה במים מראש לפחות 8 שעות.

.את הבצל והצ’ילי לקצוץ ולטגן בשמן זית עד לשקיפות.

לסנן את האפונה ולחתוך את העגבניות לרבעים. לסחוט את הלימון למיץ ולקלף שום.
להפריד עלי נענע (נזדקק ל-2 חופנים).
במעבד מזון לטחון: אפונה, עגבניות, מיץ מלימון אחד, שום, נענע, 4 כפות שמן זית.
אחרי שהפך לעיסה אחידה – להוסיף את הבצל והצ’ילי ולערבב (לא לטחון).
לתבל במלח, לטעום ולתקן תיבול.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה. להיזהר לא לייבש!

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה. מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

לחתוך את החצילים לקוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ’ילי והשום דק.

בסיר בינוני לטגן על אש בינונית את הבצל, שום וצ’ילי (אופציונלי). כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים. מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 ד’. מתקנים תיבול ושומרים בקירור.

סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ושקדים

  |   By  |  0 Comments

לקלף ולחצות תפו”א.

לבשל במים עם מלח עד להתרככות חלקית (שלא יגיעו למצב של פירה).

לקצוץ עשבי תיבול ועגבניות.

את תפוחי האדמה לקרר ולחתוך לקוביות בגודל ביס.

לערבב את כל המרכיבים מלבד השקדים – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. לתבל במלח, פלפל, שמן זית, בלסמי ושום כתוש.

מטבוחה של אורית

  |   By  |  0 Comments

לחצות את הירקות ולשים את העגבניות עם הפלפלים (כולל הפלפל הירוק) והבצל בתבנית ולצקת מעל שמן זית.

לפזר מעל כחצי כף מלח גס, להכניס לתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שעה.

לאחר צלייה בתנור: לפלפלים ולעגבניות מורידים את הקליפה בזהירות (מה שיורד בקלות) וקוצצים יחד עם הבצל.

בסיר מחממים היטב שמן, מוסיפים פפריקה מתוקה ומוסיפים את הירקות וגם שום כתוש.

מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונוצרת מטבוחה.

להוסיף מלח אם נדרש.

סלט טאבולה מכרובית

  |   By  |  0 Comments

להשרות את הכרובית במים ולסנן היטב – אם צריך גם לנגב/ לייבש אחרת הסלט יוצא רטוב ומבאס.

כשהכל התייבש היטב גורסים דק את הכרובית במעבד מזון (למרקם של קוסקוס – להיזהר לא להפוך למשחה). את עשבי התיבול קוצצים דק (ידנית או במעבד) ואת העגבניות קוצצים לריבועים קטנים. לקלות גרעינים ולשמור בקופסה נפרדת להוספה עצמאית של הלקוחות. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים מלבד הגרעינים ומעבירים למקרר.

סלט טאבולה משודרג

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול משרים במים חמים עד לריכוך ומסננים.

במידה ומשתמשים בדוחן – יש להשרות כחצי שעה לפני הבישול, ואז לבשל בהרבה מים עד לריכוך ולסנן.

את הירק קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון בפולסים).

את השום כותשים, ואת הלימון סוחטים. את הבצל, הסלרי והעגבניות קוצצים גם כן דק לקוביות.

את גרעיני הדלעת קולים על מחבת ומשאירים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
מערבבים הכול מלבד הגרעינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

דאל עדשים מתובל

  |   By  |  0 Comments

סדר הפעולות של המתכון נערך מאי 2022**
בסיר שמים את העדשים עם מים עד לכיסוי + כוס ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להתרככות. אם יש קצף מכפים ומוציאים אותו.

 קוצצים בצל ושום ומטגנים במחבת נפרדת בצד עד להשחמה קלה.

מוסיפים את התבלינים ונותנים להם להעלות ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן להתרכך. מוסיפים קצת מים אם נדרש.

מוסיפים עדשים יבשות + מים עד לכיסוי ומבשלים להתרככות.

אם נדרש מוסיפים מים לקבלת המרקם הרצוי (תבשילי, לא דליל מדי אבל לא מוצק, כי העדשים סופחות מים ומתגבשות בקירור).
מוסיפים מלח וטועמים. 
בסיום הבישול מוציאים (או משתדלים להוציא) את הקינמון, הל, ציפורן, דפנה.

תבשיל לוביה ופטריות בעגבניות (אפשר גם בלי פטריות)

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הלוביה במים + כף מלח כשעה עד שהשעועית מתרככת לגמרי.

קוצצים את הבצל והשום. מגררים את העגבניות.

מחממים קצת שמן בסיר נמוך ורחב. כשהשמן מספיק חם (שמים בו כמה זרעי כמון אחד אחרי השני. כשאחד מהם מתחיל להתפצפץ – השמן חם),

מוסיפים את זרעי הכמון השלמים ומחכים שכולם יתפצפצו (כדאי להנמיך את האש בשלב זה / להוריד מהאש לכמה דקות).

מוסיפים מקל קינמון, שום ובצל קצוץ ומטגנים/מאדים עם מכסה עד שנהיה שקוף.

מוסיפים זרעי כוסברה, כמון ופפריקה.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן, מערבבים טוב ונותנים להן להגיר נוזלים מוסיפים את הכורכום ומיד מוסיפים את נוזלי העגבניות ומלח, ומבשלים כמה דקות .
מוסיפים את הלוביה, וכוס מים, מביאים לרתיחה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

שולבטו – תבשיל בורגול אדום דרוזי/ סורי/ לבנוני

  |   By  |  0 Comments

תוספות אפשריות: 2 עגבניות/ 2 קישואים/ 2 חצילים/ 2 גמבות

במידה ומכניסים תוספות: לחתוך גס. ניתן לצלות כאנטיפסטי בנפרד ולהגיש עם השולבטו, או לערבב אחרי הבצל ולפני הכנסת העגבניות, ולהמשיך לפי המתכון. 

קוצצים דק עגבניות, קולפים וקוצצים גס שום ובצל.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו בצל, מערבבים דקה ואז מוסיפים גם עגבניות קצוצות ושום יחד עם התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה.

כשהתערובת מבעבעת ו”רוטבית” מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן.

הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך.
התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב.
מגישים עם ירקות וטחינה בצד ונהנים.

תבשיל קישואים ועגבניות מתובל

  |   By  |  0 Comments

לתבשיל: את הבצל והשום קוצצים דק.

את הקישואים פורסים לחצאי טבעות
ואת העגבניות לקוביות גסות.
בשמן זית, בסיר בינוני, מטגנים שום ובצל על אש בינונית.

מתבלים בתבלינים בנדיבות ובוחשים טוב. מצרפים את הקישואים וממשיכים לערבב היטב על אש גבוהה כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות ומכסים. נותנים להכול להיהפך ל”רוטב” (לוקח כ10-15 ד’)

ואז מוסיפים מים (בערך 2-3 כוסות, להגיע למרקם של מרק סמיך יחסית) ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מתקנים תיבול.
לקוסקוס: בקערה מערבבים שקית קוסקוס עם כורכום, פפריקה ומלח.

מכסים במים רותחים עד הסוף + חצי סנטימטר, מערבבים טוב ומכסים. כעבור 10 ד’, פותחים ומערבבים את הקוסקוס עם מזלג לאוורור.

מרק מנגולד ועדשים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את הבצל והשום. מעבירים לסיר עם שמן זית ומאדים כ-5 דקות על אש בינונית.

קוצצים את המנגולד ואת העגבניות, מוסיפים אותן לסיר ומאדים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד המלח) ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.

בסיום הבישול מוסיפים מלח, טועמים ומתקנים תיבול.

מרק גספאצ’ו

  |   By  |  0 Comments

את הגמבות קולים כמו שהן בתנור על חום גבוה. כשמוכן מצננים וקולפים.

לתוך בלנדר/ מעבד מזון מכניסים: עגבניות חתוכות לרבעים, פלפל קלוי וקלוף, שום, בצל חתוך לרבעים, פלפל חריף מנוקה מגרעיניו, גמבות קלויות, קצת מלח פלפל, ו2-3 כפות שמן זית וחומץ. ** אם כלי הקיבול קטן, נשים רק חלק מהכמות ונטחן בנגלות **

מתחילים לעבד במהירות נמוכה (אם במעבד מזון, אז בפולסים) ולאט לאט מגבירים. מעבדים עד לקבלת נוזל חלק ככל האפשר *ותוך כדי העיבוד מוסיפים עוד 3-4 כפות שמן זית בהדרגה עד שהמרקם הופך מגרגירי לחלק*. מדללים במים (כליטר ומעלה) לקבלת הסמיכות הרצויה (יש לקחת בחשבון שלאחר קירור המרק קצת מתמצק), מעבדים שנית לקבל נוזל חלק ככל האפשר ומתקנים תיבול.

פסטה עם רוטב עגבניות ועדשים

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ ולטגן בשמן זית בצל, גזר, שורש סלרי ושום,
להוסיף עגבניות קצוצות בינוני ולהביא לבעבוע.
להוסיף תבלינים, עדשים וכ-4 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על אש קטנה ולהוסיף מים אם נדרש. 
לטחון למרקם אחיד, לטעום ולתקן תיבול אם צריך.

מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל מאש עם גזר ונענע

  |   By  |  0 Comments

 

בסיר קטן מבשלים את המאש עד למרקם נגיס.

כותשים/ קוצצים שום וג’ינג’ר. שמים בסיר עם שמן קר ומחממים על אש קטנה.

בינתיים קוצצים את שאר הירקות.

כשהשמן מתחמם, מגבירים קצת את האש ומוסיפים לו זרעי כמון ולאחר מכן את שאר הירקות.

מוסיפים את יתרת התבלינים וכמחצית מעלי הנענע קצוצים (מלבד המלח) ומחכים שהעגבניות יתרככו.

מוסיפים את המאש ומערבבים טוב טוב. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד לאיחוד טעמים בערך 7 דק. 

מתקנים תיבול. את יתרת עלי הנענע קוצצים ומערבבים במנה ללא בישול.

מרק פרסי של עשבים ובורגול

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים דק – בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום.

קוצצים דק – ענפי סלרי, כוסברה, נענע ופטרוזיליה (את שלושתם אפשר לקצוץ יחדיו).

קוצצים לקוביות את העגבניות.

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים באש קטנה בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15-20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות. במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.

תבשיל בורגול ועדשים אדומות ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ועגבניות. מגררים את הגזר בפומפייה או מעבד מזון על הסכין הדקה.

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. כשהם מתחילים לשנות צבע, מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות.

בשלב הזה מוסיפים את התבלינים, העדשים וכוס מים ונותנים לתבשיל לבעבע על אש קטנה ל-10 ד’.

מוסיפים עוד כוס מים ואת הבורגול, מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה.
מבשלים בסיר פתוח על אש קטנה לכ-10 ד’ עד להתרככות של הבורגול (המרקם לא אמור להיות רך לחלוטין אלא כמו של פסטה אל-דנטה, וזה בסדר אם נשאר קצת נוזל בסיר).

במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.

פתיתים ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את הקישוא/ גזר ומטגנים על אש גבוהה בקצת שמן זית.

קוצצים גם את העגבניות והשום ומוסיפים לסיר יחד עם תבלינים. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרכך.

מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה וטוחנים לרוטב חלק.

מוסיפים את הפתיתים לתוך הרוטב, מערבבים טוב טוב ומבשלים עד להתרככות (כרבע שעה) אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים.

מרק מינסטרונה

  |   By  |  0 Comments

אם משתמשים בשעועית יבשה, יש להשרות ולבשל אותה בשפע מים + כף מלח עד לריכוך.
אם סנפרוסט – 3 כוסות שעועית קפואה.

חיתוך בצל, שורש סלרי ושום דק.

חיתוך הירקות האחרים לקוביות בינוניות ועשבי התיבול – קיצוץ דק.

טיגון ובישול: בצל, שום, שורש סלרי.

הוספה: שאר הירקות ועשבי תיבול קצוצים.

הוספת השעועית עם רסק העגבניות וכיסוי במים. להביא לרתיחה.

בישול על אש קטנה כחצי שעה להתרככות וספיגת טעמים.

כיבוי האש והוספת הפסטה, לתת לה לשבת שם 10 דקות, הוספת המלח ותיקון טעמים.

מרק עגבניות עם קוביות בטטה ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ בצלים ושום ולטגן בשמן זית.

לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לסיר.

לקצוץ פטרוזיליה ועלי בזיליקום דק דק ולהוסיף כשהעגבניות מתרככות יחד עם תבלינים.

לבשל על אש קטנה כרבע שעה.

לקלוף ולחתוך בטטות לקוביות בינוניות.

להוסיף אותן לסיר ולכסות הכול במים.

להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד להתרככות.

מרק עגבניות, תרד וקוסקוס

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ בצל, שום ועגבניות,

לטגן יחד עם תבלינים: קודם כל בצל שום, ואח”כ גם עגבניות.

להוסיף מים ולהביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה.

אחרי 10 ד’ להוסיף קוסקוס ולבשל עד שמוכן.

להוריד מהאש ולהוסיף תרד קצוץ.

תבשיל עדשים עשיר בנוסח בולונז

  |   By  |  0 Comments

הערות למנה:

שורש סלרי גדול – כולל גבעולים. אם יש רק שורש סלרי קטן, יש לקנות גבעולי סלרי בנפרד.
7-8 עגבניות.
1-2 כפות רסק עגבניות.
אופציה: חצי כוס יין אדום.

ניתן להחליף בעדשים חומות.
ניתן לטחון (ממש בקטנה) עם בלנדר מוט למרקם חצי טחון.

קולפים וקוצצים- שום, סלרי, בצל, גבעולי סלרי. מחממים שמן ומטגנים הכל על אש נמוכה עד שעולה ריח
קוצצים: גזרים, עגבניות, פטריות.
מוסיפים למחבת את צרור העלים והגזרים הקצוצים, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שהגזר משנה צבע, מוסיפים פטריות עד שהן קצת מתכווצות.

מוסיפים את העגבניות ושאר התבלינים, מערבבים ומבשלים עד שהכול נהיה רך ורוטבי.
מוסיפים את העדשים והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.

תבשיל קישואים מרענן עם אטריות שעועית/ אורז

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל סגול לחצאי עיגול, קישואים לרצועות ארוכות, שום לרצועות ארוכות ודקות ועגבניות לקוביות.  

מקפיצים בשמן זית בצל ושום, ואחרי 2 דקות מוסיפים קישואים. כשהכול קצת מתרכך מוסיפים עגבניות ומתבלים במלח ופלפל.

את האטריות משרים במים רותחים ל-10 ד’ בערך, כשהן מוכנות מסננים, מעבירים לסיר של הירקות ומערבבים.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח ופלפל.

ניתן לאכילה קר/ פושר/ חם.

רטטוי ישראלי בהשראת אורנה ואלה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את הבצלים והשום גס ומעבירים לסיר מצופה שמן זית בנדיבות (אם שמים צ’ילי, מוסיפים אותו עכשיו.)

חותכים את שאר הירקות לקוביות, בערך באותו גודל (מלבד השעועית שמשאירים כמו שהיא).

כשהשום מעלה ריח מוסיפים לפי הסדר: שעועית – פלפלים – דלורית – קישוא – חציל במרווחי זמן של 2-3 דקות בין ירק לירק ותוך כדי ערבוב קל. מכסים את הסיר בין לבין.
מוסיפים את תפו”א והעגבניות, מלח, סילאן ופלפל. מערבבים טוב ואחרי בישול קצר מוסיפים גם את רסק העגבניות.
מוסיפים מים עד ל-¾ הגובה של הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה ובסיר מכוסה. אח”כ מסירים את המכסה ומאפשרים לרוטב להצטמצם (עוד בערך חצי שעה).

במקביל – קולים את הגרעינים על מחבת יבשה ושמים בקופסה לפיזור על המנה בהגשה. ניתן גם לקלות עם חמאה/ שמן קוקוס.

נזיד בובעס ופטריות

  |   By  |  0 Comments

להזכיר להשרות את השעועית בובעס לילה קודם.
אפשר להחליף בשעועית קפואה (פי 3 מכמות השעועית היבשה).

את הבובעס מבשלים עד להתרככות בשפע מים ומסננים.
פורסים בצל לחצאי עיגולים, קוצצים שום גס. את הגזר חותכים לחתיכות בינוניות ואת הפטריות לחצי/ רבע בכפוף לגודל (שיישאר בגודל ביס) את העגבניות מגררים.
בסיר רחב מטגנים בצל עם קצת שמן על אש בינונית עד להשחמה. אם צריך מוסיפות קצת מים מדי פעם.
מוסיפות לסיר שום וגזרים עם תבלינים וממשיכות לבשל על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

כשהגזרים טיפה מתרככים מוסיפים להקפצה קצרה את הפטריות ומיד לאחר מכן עגבניות מגוררות + 2 כפות סילאן. סוגרים את הסיר ונותנים למיצים להתערבב.

אחרי כמה דקות מוסיפים את הבובעס המבושלת + חצי כוס מים ומכסים שוב לבישול משותף של כרבע שעה.

אם יש צורך ניתן להוסיף עוד נוזלים.

טועמים ומתקנים תיבול.

פריקי ברוטב פלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הפריקי כמו פסטה: מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-8 דקות עד להתרככות (אל דנטה). מסננים ומניחים בצד.
בינתיים חוצים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה והתרככות. כשמוכן, קולפים (מה שאפשר בקלות) וקוצצים לקוביות.

את הבצל קוצצים לקוביות, את העגבניות כנ”ל, את השום קוצצים או כותשים, את הצ’ילי קוצצים דק (זהירות על הידיים!) את הפטרוזיליה קוצצים גם.
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כמה דקות, מוסיפים שום, צ’ילי, פפריקה וממשיכים לערבב כמה דקות, מוסיפים את הפלפל הקלוי וחצי מכמות הפטרוזיליה, מים ומלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד לצמצום הרוטב (תוך כדי ערבוב).
מכבים את האש ומעבירים את הפריקי ויתרת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

קציצות טאבולה

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול מבשלים בשפע מים עד לריכוך.
את עשבי התיבול קוצצים דק, את השום כותשים, את העגבניות והבצל קוצצים לקוביות קטנות. מעבירים הכול לקערה.
מגררים מהלימון את קליפתו וסוחטים את המיץ (4-5 כפות מיץ וכף גרידה).
מסננים את הבורגול טוב ומצרפים לקערה, מוסיפים את הגרידה והמיץ, והתבלינים. מערבבים טוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח חומוס ואבקת אפיה עם 5-6 כפות מים ליצירת בלילה דמוית ביצה ומוסיפים לתערובת
(אם מכינים גרסה צמחונית, פשוט מוסיפים ביצים).

מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותו. יוצרים קציצות ומניחים. משמנים קלות גם מעליהן.
אופים בחום בינוני כ-25 דקות. מקררים לפני שמפרידים מהתבנית.

סירות חצילים ממולאות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

מדובר בחצילים ממולאים בסלט בורגול ועגבניות טריות.
יש לקנות 10 חצילים קטנים או 6 חצילים בינוניים.
ניתן להחליף פטרוזיליה לכוסברה.
ניתן להחליף צ’ילי ל-2 שיני שום.
ניתן להחליף את הבורגול בקינואה לקבלת מנה נטולת גלוטן.

חוצים כל חציל לאורכו, מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה. אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות. מוציאים ומצננים.

את העגבניות והירק קוצצים דק.
את הבורגול משרים במים רותחים עד להתרככות (במידה ומשתמשים בקינואה מבשלים אל-דנטה ומסננים).
מערבבים את הבורגול והירקות, מתבלים בלימון, שום כתוש / צ’ילי קצוץ, מלח, פלפל.

מוציאים מהחציל את החלק המרכזי בעדינות (להשאיר שוליים עבים ולא לפגוע בקליפה) ומוסיפים אותו לתערובת. מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.

מכניסים את הסלט בורגול לתוך ה”חורים” בחצילים בעדינות, בלי לדחוס, עם גבעה קטנטונת מעל.. 
הצעת הגשה: עם יוגורט מעל.

מאפה עגבניות וחצילים בבשמל קשיו

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

פורסים את החצילים לעיגולים או פרוסות, מסדרים ע”ג נייר אפיה ומושחים בשמן זית.

אופים עד להשחמה קלה.

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו + מיץ מחצי לימון + 2 כוסות מים + כפית טימין + כפית גדושה מלח + קורט פלפל שחור למרקם חלק של יוגורט נוזלי. 

פורסים עגבניות לפרוסות עבות של 1 ס״מ.

בתבנית עמוקה מסדרים: חצילים קלויים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, חצילים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, ובסוף לשפוך בצורה אחידה על הכל את קרם הקשיו.

אופים בחום בינוני עד להתייצבות הבשמל – כרבע שעה.

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית לפרק לפרחים, לשמן ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לבשל את העדשים בשפע מים לריכוך מלא ולסנן.

לטחון בבלנדר: עגבניות מרוסקות, בצל סגול ופטרוזיליה למחית חלקה, אם נדרש ניתן להוסיף קצת מים.

לתבל את התערובת במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה ולערבב ביחד עם העדשים המסוננות.

להכין טחינה דלילה מטחינה, מים ולימון לפי הטעם.

​לשטח את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.

לפרוס 3 עגבניות לעיגולים ולסדר על גבי העדשים.

למעלה להניח את הכרוביות הצלויות ומעל להכול לצקת טחינה. לפזר צנוברים.

לאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

 

קראמבל עגבניות

  |   By  |  0 Comments

מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה.

מעבדים במעבד מזון את השקדים/ קשיו לפירורים ומצרפים לקערה.

קוצצים את הבצל והשום.
את העגבניות פורסים ל 4-5 פרוסות עבות.
במחבת מאדים עם שמן זית את עשבי התיבול לכמה דקות. אחרי שמעלה ריח מצרפים בצל ונותנים לו להפוך לשקוף ואז את העגבניות
כשהעגבניות קצת מתרככות (אבל לא מאבדות צורה) מעבירים את תוכן המחבת לתבנית, מפזרים קצת מלח מעל ומעל כל זה מפזרים את הקראמבל.
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.

מלאנזנה (מאפה חצילים ועגבניות עם מוצרלה)

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של סנטימטר וחצי, מסדרים על גבי נייר אפייה ומושחים בשמן זית.

אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות של החצילים.

במקביל: קוצצים בצל וכותשים שום. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים אותם על אש קטנה.
כשהבצל שקוף ועולה ריח מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות (במידה ואלו עגבניות ולא שימורים יש לטחון או לגרר לפני ההוספה).

מביאים לרתיחה ואז מוסיפים כ-3 כוסות מים.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.

את המוצרלה מפוררים או מגררים.

ואז מסדרים: שכבה דקה מאוד של רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהגבינה נמסה.

מרק חרירה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: יש להשרות את החומוס לילה לפני או לחלופין להשתמש בסנפרוסט.

 

קולפים וקוצצים בצל ושורש – מטגנים קלות בשמן זית.
קוצצים טוב סלרי ופטרוזיליה ומוסיפים לסיר. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
קוצצים עגבניות לגודל בינוני ומוסיפים אותן יחד עם הקטניות המסוננות והתבלינים (מלבד המלח).
מוסיפים מים עד לכיסוי + 1 ליטר ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה עד להתרככות ומוסיפים לימון לפי הטעם ומלח. מתקנים תיבול.

 

מרק שעועית

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

קולפים וקוצצים בצל ושורש וגם שום. את עלי הסלרי שומרים בצד. מטגנים בקצת שמן זית כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.

קוצצים עגבניות ומוסיפים לסיר יחד עם פלפל, מלח, פפריקה וכורכום. מבשלים על אש גבוהה ומערבבים עד להתפרקות של העגבניות וצמצום נוזלים. מוסיפים שעועית מסוננת ומקלות סלרי חתוכים גס ומערבבים טוב.

מוסיפים את העלים של הסלרי כצרור (אפשר לאסוף עם חוט/ עם גבעול של פטרוזילייה)
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-20 דק׳ לאיחוד טעמים.

מוציאים את צרור עלי הסלרי בסיום הבישול.

מתקנים תיבול.