את הבצל והבטטה קולפים.
את הגזרים והקישואים שוטפים, חותכים את כל הירקות ואת הטופו לקוביות בינוניות בגודל יחסית אחיד ומעבירים לקערה
את כל חומרי הרוטב - חצי כוס שמן זית, חצי כוס סויה, 2 כפות ג׳ינג׳ר טרי מגורר, 4 כפות סירופ מייפל, חצי לימון סחוט, 2 שיני שום כתושות - משקשקים בצנצנת גדולה
טועמים ובודקים שמאוזן, אם צריך אפשר לאזן מליחות/ חמיצות/ מתיקות.
יוצקים את הרוטב על גבי הירקות החתוכים ומערבבים טוב.
מעבירים הכל לתבנית (נזדקק לשתי תבניות פיירקס או תבנית צליה- אני מדגישה: לא תבנית תנור. הצלי צריך להיות מסה של ירקות בשכבות ולכן נזדקק לתבנית עמוקה)
מכסים בנייר כסף או במכסה תואם, ואופים בחום בינוני לכ-45 דקות (או עד שרך) ועוד רבע שעה לא מכוסה בחום גבוה, להשחמה קלה
הצלי המושלם – יש בו הכל! מנת תנור עם חלבון וירקות שסוגרת ארוחה.
במיוחד לצד מרק עשיר, וגם לצד יוגורט קשיו חמצמץ
כמה ירקות חתוכים ליד ויש ארוחה מלאה שהכנת ברבע שעה
כן, לגמרי אפשר להחליף ירקות לפי מה שיש בבית!
רוצה להתייעץ? אני כאן לשאלות- בצ’אט/ באינסטגרם / בקבוצת הפייסבוק
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח