פלאפל, תמיד זו היתה המנה האהובה עלי.
מעולם לא התלבטתי בינה לבין האופציה הבשרית גם כשעוד אכלתי בשר.
אבל השנים עברו ופלאפל מטוגן נהיה לי כבד, אני אוכלת אותו מדי פעם, אבל משלמת על כך בבחילה.
לשמחתי מצאתי אופציה ביתית כיפית וקלילה יותר עם אותם טעמים ובלי תופעות הלוואי.
ולא פחות חשוב –
זו עוד אופציה משמחת לאוכל שמבוסס על עדשים!
כן כן, לא רק סלט עדשים ומרק עדשים
אפשר להכין גם פלאפל עדשים!
כי מה זה פלאפל בעצם? קציצות צמחוניות וגם קציצות טבעוניות – מזינות, טעימות וממש ממש זריזות להכנה
כל שצריך הוא לזכור להשרות מראש…
ומפה הדרך לארוחה זריזה, משביעה ומשמחת מאוד מאוד קצרה
במיוחד אם הוא מוגש לצד סלט כרובית צלויה או סלט קישואים קיצי
הפלאפל הזה גם נכנס לקטגוריית – אוכל שאפשר להקפיא. תענוג אמיתי
( רוצה לדעת עוד על אוכל שאפשר להקפיא? כל הפרטים פה )
בקיצור – רוצו להכין ובתיאבון
להשרות את העדשים או המאש במים למשך לילה.
לחמם תנור לחום בינוני.
את העשבים לחתוך גס, ואת הקישוא או הקולורבי לפרוס לרבעים.
במעבד מזון לטחון את העדשים או המאש עם שאר המרכיבים + 2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת רכה ויציבה.
לטעום ולתקן תיבול (הטעמים צריכים להיות חזקים).
לשמן נייר אפייה בשמן זית ולסדר עליו את הקציצות. לשמן אותן גם קצת מלמעלה.
לאפות כ-15-10 דקות ולהיזהר לא לייבש אותן!
איך לא לייבש את הקציצה? נבדוק אחרי 10 דקות אם היא מוכנה : האם החלק העליון פריך? האם החלק התחתון השתזף?
אם כן נוציא מיד מהתנור.
עוד אפשרות היא לאפות 2-3 קציצות ולקבל לפיהן את אמת המידה להבא.
כל תנור שונה מהשני וחשוב ללמוד ולהכיר אותו כדי לקבל תוצאות טובות
אם משתמשים בטוסטר אובן חשוב לדעת שהבידוד שלו משמעותית פחות טוב
וכדאי למצוא דרך לאטום אותו כדי למנוע בריחת חום.
עוד פירוט על איך לאפות קציצות עסיסיות וטעימות יש במדריך הקציצות שלי
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח