לקלוף ולקצוץ לקוביות - בצלים, סלרי, שום, גזר ותפו"א.
לחתוך קטן בלי לקלף - דלורית ועגבניות.
בסיר עמוק, לטגן על אש נמוכה בצל, שום וסלרי בשמן זית.
כשמתחיל לעלות ריח להוסיף את שאר הירקות + תבלינים ולערבב טוב.
להגביר את האש ולהמשיך לערבב כ-5 דקות.
לשטוף את שני סוגי העדשים ולהוסיף למרק, לערבב עוד כ-2 דקות.
להוסיף מים עד לכיסוי + 2-3 כוסות ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה עד להתרככות.
לטעום ולתקן תיבול, אם צריך - לדלל בעוד קצת מים.
המרק יוצא סמיך יחסית, במרקם של נזיד.
להגיש עם שפריץ לימון, בתיאבון.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח