פסטה לימונה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוחה: אפשר להחליף פטרוזיליה בכוסברה, או לערבב. צ׳ילי פלייקס – לא חובה. אפשר להוסיף פרמז׳ן/ פרמז׳ן טבעוני.

הוראות:
מרתיחות סיר עם שפע מים ו-2-3 כפות מלח. מבשלות את הפסטה – 2 דקות פחות מהזמן שרשום על גבי השקית.

בינתיים: קולפות את השום ופורסות לאורך לפרוסות דקות,
שוטפות וקוצצות את עשבי התיבול,
מגררות קליפת לימון מ-2 לימונים,
סוחטות מיץ מארבעה לימונים.

לפני שמסננות את הפסטה מוציאות שלוש כוסות ממי הבישול ושומרות בצד.

בסיר רחב מחממות שמן זית על אש קטנה ומוסיפות שום וצ’ילי פלייקס ל-2-3 דקות ונזהרות לא לשרוף.
מוסיפות: מיץ לימון, 2 כוסות מי בישול, גרידה, עשבי תיבול קצוצים, כף מלח.
מביאות לרתיחה, מנמיכות אש ונותנות לרוטב להצטמצם 2-3 דקות.
טועמות ומוסיפות מים ופלפל לפי הצורך. הטעם צריך להיות חזק אבל לא מלוח מדי.

מוסיפות לסיר את הפסטה המסוננת ומערבבות היטב. מבשלות ביחד 2-3 דקות עד לספיגה של רוב הרוטב בפסטה. לא חובה: להוסיף כאן 2-3 כפת פרמז׳ן/ פרמז׳ן טבעוני.
מערבבות, טועמות, מדייקות תיבול.

את השקדים הפרוסים קולות על מחבת יבשה, על אש נמוכה, עד להשחמה קלה. שומרות בקופסא בנפרד ומנחות את הלקוחה להוספה בהגשה.

הכל יוצא כ-4 ליטר

סלט 3 שעועיות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח/ה: חשוב מאוד: להזכיר ללקוחות להשרות 1.5 כוס שעועית אדומה ו-1.5 כוס שעועית בובעס – לילה לפני (לפחות 8 שעות) – בשפע מים וקצת מלח.
אם לא מוצאות שעועית בובעס, אפשר להחליף לשעועית לבנה. אפשר להשתמש בשעועית קפואה/ שימורים איכותיים.
את הירוקים (פטרוזיליה/ נענע) אפשר להחליף בכוסברה.

 

הוראות:

מסננות ומבשלות את שתי השעועיות ביחדבשפע מים וכף מלח, מביאות לרתיחה +בישול לעוד לפחות חצי שעה. השעועיות צריכות להיות במרקם נעים לאכילה אבל *לא* רכות ונימוחות. מסננות ומצננות.

את השעועית הירוקה: אפשר לצרוב על מחבת יבשה עד להפשרה וצריבה קלה או לחלוט בזריזות במים רותחים מומלחים (דקה חליטה) ולהעביר למי קרחלבחירתכן.
אחרי צינון קצר חותכים את השעועית הירוקה לחתיכות באורך של 3-4 סמ

את הבצל הסגול קולפים ופורסים לטבעות דקות (חצאי עיגול).
את עלי הנענע מפרידים מהגבעול, ויחד עם הפטרוזיליה קוצצים היטב (כאמור אפשר כוסברה במקום).
את השקדים הפרוסים קולים על מחבת יבשה, על אש נמוכה, עד להשחמה קלה.

מערבבות את השעועיות יחד עם עשבי התיבול והבצל. סוחטות מעל לימון אחד, מוסיפים מלח ופלפל וטועמים. אם צריךמוסיפות לימון

מוסיפות שמן זית בנדיבות, מערבבות בעדינות ומעבירות למקרר.
את השקדים הקלויים לשמור בקופסא נפרדת ולהנחות את הלקוחה להוסיף בהגשה.

כ2.5 ליטר סלט

לביבות תפוחי אדמה אפויות

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני.
לגרר את הירקות (אני אוהבת לגרר על הפומפיה הגסה. אפשר גם בדיסקית גירור במעבד מזון) ולסחוט קלות מהנוזלים.
בקערה לערבב את קמח העדשים עם התבלינים וקצת מים עד למרקם של שמנת מתוקה. לוודא שאין גושים.
להוסיף את הירקות, הפטרוזיליה וסודה לשתייה ולערבב טוב.
לשמן נייר אפייה, ללבב לביבות ולסדר על גבי התבנית,
לשמן את הלביבות גם מלמעלה ולאפות כ-20 דקות עד להשחמה קלה.

קציצות טופו ברוטב כתום

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : בטטה קטנה, 300 גרם דלעת או דלורית קטנה. חלב קוקוס – 1 כוס = 250 מ״ל.

לקציצות
במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.
מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן
אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות) ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב
לאדות בסוטאז׳ 1 בצל קצוץ לשקיפות, להוסיף 2-3 גבעולי סלרי קצוצים, 3 שיני שום ותבלינים (1 כפית: כמון, כורכרום, ג׳ינג׳ר יבש, מלח) ולערבב.

להוסיף ירקות חתוכים לקוביות (1 בטטה, 300 גרם דלעת, 2 גזר) ולטגן להשחמה קלה.
להוסיף מים לכיסוי, לערבב ולהביא לרתיחה, ואז להנמיך לאש קטנה ולבשל לריכוך.
להוסיף חלב קוקוס ולטחון למרקם חלק.

איחוד: להוסיף את הקציצות לרוטב (כשהוא חם) ולתת להן לשבת על אש בינונית כ-10 דקות. לכבות את האש ולהוסיף כוסברה קצוצה. לטעום ולתקן תיבול.

 

קציצות שעועית ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

*שעועית חייבת להיות מושרית לילה. אפשר להחליף בשעועית קפואה (פי 3 מכמות השעועית היבשה) 

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:

לקציצות

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה ו2 גזרים לרבעים וחותכים גס רבע צרור פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת ו1 כוס קוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את 2 עגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

משאירים רוטב וקציצות בנפרד לאיחוד בהגשה.

קציצות טופו ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

קציצות:

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)

ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

רוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

לאיחוד הקציצות והרוטב

מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב ומבשלים מכוסה כמה דקות.

קציצות חומוס ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:
יש להשרות את החומוס במים לפחות 12 שעות מראש. **לא לבשל**.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

מתכון:

לקציצות: 

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

איחוד הקציצות עם הרוטב

יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב)

מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:

להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות טופו ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)

ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב

בסוטאז׳ להביא 500 מ״ל חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף 10 כפות חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

איחוד הקציצות עם הרוטב

מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות חומוס ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

**יש להזכיר ללקוחות להשרות את החומוס לילה (0.75 כוס חומוס יבש) – לא ניתן להמיר בחומוס קפוא או מבושל.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל

 

מתכון:

לקציצות:

מכניסים למעבד מזון: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

בסוטאז׳ להביא 500 מ״ל חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, 1 כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה, ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף 10 כפות חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

 

איחוד קציצות ברוטב:

יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב).
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

** יש להשרות את השעועית לילה. ניתן לקנות שקית שעועית קפואה במקום. * חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל

 

מתכון

לקציצות:

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.

קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת והקוואקר.

טוחנים שוב לעיסה בצקית.

 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב:

בסיר קטן להביא חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

להשאיר את הקציצות והרוטב בנפרד ולאחד בהגשה.

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

ניתן להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס”מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון.
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות.

קציצות טופו ברוטב צ’ילי לימון

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח- אפשר להוסיף לרוטב:
קוביות קישואים/ גבעולי סלרי קצוצים / מנגולד חתוך גס/ 2 חופני בזיליקום/ צרור כוסברה קצוץ

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.
מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

 

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)
ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב:
קוצצים 3 בצלים ו-6 שיני שום גס ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה. אם הלקוחות מעוניינים, זה השלב להוסיף גם קישואים/ גבעולי סלרי קצוץ.
מוסיפים 1 כפית צ’ילי פלייקס ומערבבים טוב.
מוסיפים 1 כוס מיץ לימון (כ-7 לימונים סחוטים בערך), 1 כפית מלח, קורט פלפל ו2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה בבעבוע עדין כ-20 דקות. אם הלקוחות מעוניינים זה השלב להוסיף עלים (מנגולד/כוסברה/בזיליקום).

טועמים ומתקנים תיבול.

 

איחוד קציצות ורוטב
מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

קציצות טופו ברוטב עגבני-לא של סיגל

  |   By  |  0 Comments

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.
מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

 

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)
ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב:

קולפים וחותכים: 5 יחידות גזר לעיגולים, 500 גרם דלעת לריבועים, 2 שיני שום גס, 2 בצל סגול קצוץ גס.

מטגנים בשמן זית שום ובצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר, דלעת ותימין עד שעולה ריח טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים כמה דקות עד להתרככות הגזר.

מוסיפים 3 כפות מיץ לימון, סלק קטן חתוך, קצת מלחמבלנדרים הכול יחד, טועמים ומתקנים תיבול.

לאיחוד הקציצות והרוטב

מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב ומבשלים מכוסה כמה דקות.

 

קציצות טופו ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.
מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

 

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)
ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב:
בסיר רחב ונמוך מטגנים מעט 3 שיני שום כתושות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, 2 כפיות פפריקה, 1 כפית מלח וקורט פלפל.
מבשלים על אש גבוהה, מביאים לבעבוע ואז מוספים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

לאיחוד הקציצות והרוטב

מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב ומבשלים מכוסה כמה דקות.

קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

יש להשרות את החומוס לילה מראש.

לא קפוא, לא מבושל.

 

לקציצות:

טוחנים במעבד: חומוס מושרה מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון דק דק עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

כותשים 3 שיני שום. חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן זית עגבניות, כפית מלח וקורט פלפל. מוסיפים שום כתוש.
על אש גבוהה מביאים לבעבוע ואז מוספים 3-2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך לצאת בסמיכות דומה לשמנת מתוקה.
יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב). מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה.
טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת והקוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב:

כותשים שן שום.
בסיר קטן מטגנים עגבניות משימורים בשמן זית ומוסיפים שום כתוש, כפית מלח וקורט פלפל.
כשהעגבניות מתרככות מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה.
** יש להשאיר את הרוטב בנפרד מהקציצות ולהסביר ללקוח/ה לחבר ביניהם לפני ההגשה **

פסטו אפונה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך

מפשירים במים רותחים שקית אפונה קפואה ומסננים.
טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית. מוסיפים חצי מכמות האפונה וטוחנים גם אותה.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית. מערבבים פנימה גם את יתרת האפונה.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת.

פסטו

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך

טוחנים יחדיו: עלי בזיליקום, צרור פטרוזיליה קצוץ גס, שום, תבלינים, אגוזים ושמן זית.
עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים קצת מיץ לימון להקללת התערובת וגם לשימור.

מאחסנים בצנצנת.

קציצות כרובית ועשבי תיבול טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, קמח, תבלינים, סודה לשתייה וחומץ.
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ-30 ד’.

קציצות כרובית ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים וביצה.
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ-30 ד’.

קציצות כרישה אוטולונגי טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן מרץ 2022.
הערות ללקוח : 2 כרישות גדולות או 4 כרישות בינוניות. ניתן להוסיף 0.5 כוס קמח שקדים.

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך.

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך. מגרדים ומוסיפים גרידת לימון (מלימון אחד שלם).

מערבבים בקערה: קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה, אבקת אפיה, סודה לשתייה, וחומץ בסוף.

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות.

קציצות כרישה אוטולונגי

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן מרץ 2022.
הערות ללקוח : 2 כרישות גדולות או 4 כרישות בינוניות. ניתן להוסיף 0.5 כוס קמח שקדים.

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך.

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך.

מערבבים בקערה:  עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה וביצה. מוסיפים קמח + כפית אבקת אפיה + חצי כפית סודה לשתיה. מגרדים ומוסיפים גרידת לימון (מלימון אחד שלם).

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות.

טחינה ירוקה

  |   By  |  0 Comments

מורידים לצרור פטרוזיליה את הקצה התחתון של הגבעול וחותכים ל-3-2 קבוצות. מכניסים למעבד מזון יחד עם שום וטוחנים בפולסים. מוסיפים חצי ממיץ הלימון וטוחנים למשחה יחסית חלקה.
מוסיפים את הטחינה + חצי כוס מים ומתחילים לעבד בפולסים. ממשיכים בעיבוד רציף עד לקבלת ממרח אחיד. מוסיפים עוד מים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. מתבלים במלח, פלפל ועוד לימון לפי הטעם.

סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ושקדים

  |   By  |  0 Comments

לקלף ולחצות תפו”א.

לבשל במים עם מלח עד להתרככות חלקית (שלא יגיעו למצב של פירה).

לקצוץ עשבי תיבול ועגבניות.

את תפוחי האדמה לקרר ולחתוך לקוביות בגודל ביס.

לערבב את כל המרכיבים מלבד השקדים – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. לתבל במלח, פלפל, שמן זית, בלסמי ושום כתוש.

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק.

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עשבי תיבול, בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים).

תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט סלרי וירוקים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את כל הירוקים דק.
קולים את גרעיני החמנייה על גבי מחבת יבשה.

מערבבים הכול יחד מלבד גרעיני החמניה – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.
מתבלים בלימון, תבלינים ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט כרוב סגול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ לפי ההוראות (אם יש סכין גירור וחיתוך- להשתמש במעבד המזון):

כרוב סגול לחתוך דק

6 גזרים לקלף וגרד דק.

גבעולי סלרי לחתוך דק

2 צרורות פטרוזיליה/ צרור גדול לקצוץ דק

לשקשק ביחד את הרוטב ולתבל.

סלט טאבולה מכרובית

  |   By  |  0 Comments

להשרות את הכרובית במים ולסנן היטב – אם צריך גם לנגב/ לייבש אחרת הסלט יוצא רטוב ומבאס.

כשהכל התייבש היטב גורסים דק את הכרובית במעבד מזון (למרקם של קוסקוס – להיזהר לא להפוך למשחה). את עשבי התיבול קוצצים דק (ידנית או במעבד) ואת העגבניות קוצצים לריבועים קטנים. לקלות גרעינים ולשמור בקופסה נפרדת להוספה עצמאית של הלקוחות. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים מלבד הגרעינים ומעבירים למקרר.

סלט טאבולה פריקי

  |   By  |  0 Comments

לשטוף היטב את הפריקי, ולסנן 1-2 פעמים.

להניח בצד לחצי שעה בתוך קערת מים נקיים לריכוך הגרגרים.

להעביר את הפריקי לסיר עם מים (להתחיל בכמות זהה של פריקי ומים ובהמשך, אם יש צורך, להוסיף עוד מים), להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנטנה עד לספיגת המים וריכוך הגרגרים. גם בתום תהליך הבישול נותר בגרגרים מרקם מעט לעיס ולא רך לגמרי. לשטוף את הפריקי בסוף הבישול.

קוצצים היטב את כל צרורות הירק ומערבבים עם שאר המרכיבים בעוד גרעיני הפריקי חמימים, בכדי שיקלטו היטב את הטעמים. את אגוזי המלך קוצצים גס ושומרים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית של הלקוחות.

מתבלים במיץ משני לימונים וגרידת לימון, שמן זית, מלח, פלפל.

סלט שעועית אדומה עם סלק, בצל סגול, אגוזי מלך ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך (בקליפתם).

מבשלים את השעועית במים + כף מלח עד לריכוך ומסננים.

קוצצים בצל סגול לרבעי עיגול דקים. פטרוזיליה קוצצים. קוצצים אגוזי מלך גס – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

חותכים את הסלקים המוכנים לריבועים בגודל ביס קטן/ בינוני.

מערבבים בקערה את הכול ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

סלט ירוק של מאש ועשבי תיבול עם תערובת אגוזים

  |   By  |  0 Comments

את עשבי התיבול שוטפים וקוצצים דק (אפשר במעבד מזון) ואת תערובת האגוזים קולים 2 דקות על מחבת חמה. – להשאיר אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

את המאש מבשלים עד שהיא במרקם נגיס.

בקערה מערבבים את כל המרכיבים מלבד אגוזים וגרעינים, ומתבלים.

ניתן לאכול קר או חם.

סלט סלק ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

בישול עדשים שחורות עד שמתרככות.

קיצוץ פטרוזיליה דק.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עדשים, פטרוזיליה. תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון, אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט טאבולה משודרג

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול משרים במים חמים עד לריכוך ומסננים.

במידה ומשתמשים בדוחן – יש להשרות כחצי שעה לפני הבישול, ואז לבשל בהרבה מים עד לריכוך ולסנן.

את הירק קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון בפולסים).

את השום כותשים, ואת הלימון סוחטים. את הבצל, הסלרי והעגבניות קוצצים גם כן דק לקוביות.

את גרעיני הדלעת קולים על מחבת ומשאירים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
מערבבים הכול מלבד הגרעינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

פלאפל עדשים/ מאש

  |   By  |  0 Comments

(להזכיר השריה!) הערות ללקוח

ניתן להחליף עדשים ירוקות בשעועית מאש.
יש להשרות במים לפחות 12 שעות מראש – 250 גרם (כוס ושליש) של עדשים/ מאש .
ניתן להחליף קישוא בקולורבי.

 

מתכון:

מחממים תנור לחום בינוני.
את העשבים חותכים גס, ואת הקישוא פורסים לרבעים.
במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המרכיבים + 2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת רכה ויציבה.
טועמים ומתקנים תיבול (הטעמים צריכים להיות חזקים).

משמנות נייר אפייה בשמן זית, מוסיפות לתערובת עוד 1 כף שמן זית ומסדרות עליו את הקציצות. משמנות אותן גם קצת מלמעלה.
מכניסות לאפיה כ-10 דקות ובודקות יציבות. אם נדרש אופות עוד כמה דקות. אין צורך להגיע להשחמה.

לביבות תירס וגמבה צמחוניות

  |   By  |  0 Comments

מפשירים את התירס במים רותחים/ חמים כ-10 ד’ ומסננים.
קוצצים את עשבי התיבול, חותכים לקוביות קטנות את הגמבה. מגררים את הגבינה.
מערבבים את הביצים עם גבינה מגוררת, תירס, תבלינים, גמבה ועשבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים נייר אפייה, יוצקים לביבות עליו ואופים בחום בינוני כרבע שעה.

לביבות תירס וגמבה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

מפשירים את התירס במים רותחים/ חמים כ-10 ד’ ומסננים.
קוצצים את עשבי התיבול (נזדקק לכ-2 חופנים). חותכים לקוביות קטנות את הגמבה.

מערבבים כוס מים עם קמח חומוס עד לקבלת בלילה חלקה.
מוסיפים תירס, תבלינים, גמבה ועשבים ומערבבים שוב.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים נייר אפייה, יוצקים לביבות עליו ואופים בחום בינוני כרבע שעה.

המבורגר עדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

**המתכון עודכן שוב 1.1.2022. לשיפור המרקם והיציבות – להשאיר 3/4 כוס עדשים מבושלות בצד מבלי . לטחון! ולצרף לעיסה ידנית בהמשך. הערות חדשות מפורטות בגוף המתכון.

 

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים. אמורות לצאת כ-3 כוסות מבושלות.
את הבצלים קוצצים דק ומטגנים עם שמן (בנדיבות – כחצי ס”מ) מכוסה במכסה+קורט מלח ל2-3 דקות, ואז ללא מכסה לעוד כ-3-4 דקות, עד להשחמה.
את הפטרוזיליה חותכים גס ומעבירים למעבד המזון.

מוציאים 3/4 כוס עדשים מבושלות ושומרים בצד.

את הבצל המטוגן (כולל שמן הטיגון) טוחנים יחד עם אגוזי המלך לעיסה אחידה.

מוסיפים פטרוזיליה, וטוחנים. מוסיפים קוואקר (7 כפות) ועדשים (חוץ ממה שהוצאנו) ותבלינים (פפריקה, מלח, בהרט). טוחנים לעיסה אחידה.

מוציאים לקערה ומצרפים לעיסה את העדשים השלמות שהשארנו בצד, מערבבים היטב במשך 2-3 דקות לאיחוד. טועמים ומתקנים תיבול.

 

,נותנים לעיסה לנוח 15-20 דקות

מחממים תנור לחום בינוני, מסדרים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותה.
בידיים רטובות יוצרים קציצות שמנמנות ועגלגלות (*לא כדאי לשטח אותן) ומסדרים על גבי התבנית, משמנים קצת מלמעלה.
אופים בחום בינוני בתנור שחומם מראש כ-20 דקות, ואם יש צורך אפשר להמשיך עוד 5-10 דקות. האפיה צריכה להימשך עד להתייצבות קלה (החלק העליון הופך לפריך), אבל עדיין רכה מבפנים כדי לשמור על עסיסיות.

מוציאים ומצננים כמה דקות.

פסטה ברוטב כרובית צרובה ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומשרים קלות במי מלח.

את שיני השום קולפים וכותשים.

את הפטרוזיליה קוצצים דק.

בסיר גדול מרתיחים מים לפסטה, וכשהם רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד.

בינתיים מחממים מחבת כבדה ויוצקים שמן זית בנדיבות.

מסננים את פרחי הכרובית ומוסיפים למחבת. מכסים במכסה משאירים על אש גבוהה ומטלטלים את המחבת מדי כמה דקות.

אחרי כ-10 דקות בודקים אם הפרחים קצת התרככו ומוסיפים קורט מלח וקורט פלפל.

מוסיפים כשליש כוס מים למחבת וממשיכים לערבב בעדינות עד שכל המים נספגים.

בשלב הזה רוב המים אמורים להיספג והפרחים כבר יחסית רכים ואפילו שחומים.

מוסיפים את השום הכתוש למחבת ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים נותנים להכול להיספג 2-3 דקות

ואז מוסיפים גם את הפסטה וקצת מיץ לימון ומקפיצים ביחד במחבת 2-3 דקות.

מרק מאש ועדשים

  |   By  |  0 Comments

את המאש מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

מטגנים את הבצל ושורש סלרי, חותכים לקוביות מוסיפים גזר, שום ופלפל אדום ומוסיפים לבצל.

אחרי שתי דקות מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ו1 עגבניה גדולה מגוררת (או 2 קטנות).

מכסים את הירקות במים ועוד כוס ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את המאש, העדשים והקינואה ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים 20 דקות נוספות בסיר מכוסה, מתקנים תיבול (אם יש צורך מוסיפים מים) וממשיכים לבשל כ 40 דקות או עד הסמכה וריכוך

מרק פרסי של עשבים ובורגול

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים דק – בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום.

קוצצים דק – ענפי סלרי, כוסברה, נענע ופטרוזיליה (את שלושתם אפשר לקצוץ יחדיו).

קוצצים לקוביות את העגבניות.

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים באש קטנה בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15-20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות. במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.

קציצות דוחן ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את כוס הדוחן משרים לשעה, מסננים ומבשלים בשפע מים – עד לרתיחה ואז על אש קטנה כ5-7 דקות. שוב מסננים ומניחים בצד.

את הגזר והבטטה קולפים ומגררים.

את השום כותשים ואת הפטרוזיליה קוצצים דק.

בקערה מערבבים קמחים עם 3/4 כוס מים ו 1/4 כוס שמן ואליה מוסיפים: דוחן, ירקות, תבלינים, עשבי תיבול.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה

יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית, משמנים קלות גם מלמעלה.

אופים בחום בינוני כ-25 ד’, עד להשחמה קלה והתייצבות.

מגישים עם טחינה או יוגורט.

מרק עגבניות עם קוביות בטטה ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ בצלים ושום ולטגן בשמן זית.

לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לסיר.

לקצוץ פטרוזיליה ועלי בזיליקום דק דק ולהוסיף כשהעגבניות מתרככות יחד עם תבלינים.

לבשל על אש קטנה כרבע שעה.

לקלוף ולחתוך בטטות לקוביות בינוניות.

להוסיף אותן לסיר ולכסות הכול במים.

להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד להתרככות.

תבשיל קישואים מרענן עם אטריות שעועית/ אורז

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל סגול לחצאי עיגול, קישואים לרצועות ארוכות, שום לרצועות ארוכות ודקות ועגבניות לקוביות.  

מקפיצים בשמן זית בצל ושום, ואחרי 2 דקות מוסיפים קישואים. כשהכול קצת מתרכך מוסיפים עגבניות ומתבלים במלח ופלפל.

את האטריות משרים במים רותחים ל-10 ד’ בערך, כשהן מוכנות מסננים, מעבירים לסיר של הירקות ומערבבים.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח ופלפל.

ניתן לאכילה קר/ פושר/ חם.

פריקי ברוטב פלפל קלוי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הפריקי כמו פסטה: מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-8 דקות עד להתרככות (אל דנטה). מסננים ומניחים בצד.
בינתיים חוצים את הפלפלים, מנקים מגרעינים וקולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה קלה והתרככות. כשמוכן, קולפים (מה שאפשר בקלות) וקוצצים לקוביות.

את הבצל קוצצים לקוביות, את העגבניות כנ”ל, את השום קוצצים או כותשים, את הצ’ילי קוצצים דק (זהירות על הידיים!) את הפטרוזיליה קוצצים גם.
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כמה דקות, מוסיפים שום, צ’ילי, פפריקה וממשיכים לערבב כמה דקות, מוסיפים את הפלפל הקלוי וחצי מכמות הפטרוזיליה, מים ומלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד לצמצום הרוטב (תוך כדי ערבוב).
מכבים את האש ומעבירים את הפריקי ויתרת הפטרוזיליה לרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

חיטה בירקות שורש

  |   By  |  0 Comments

לקלוף בצלים, גזר ושום, לנקות כרישה.
לקצוץ פטרוזיליה דק.
משרים את החיטה בסיר עם מים קרים במשך שעתיים.

חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.

מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הירקות עד שמזהיבים ומוסיפים את התבלינים, העדשים והחיטה. 

מוסיפים את המים (בהתחלה להוסיף כליטר עד לכיסוי, אם נדרש להוסיף עוד במהלך הבישול) ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והחיטה מתרככת.

מוסיפים מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה ומטפטפים שמן זית מעל.

קציצות טאבולה

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול מבשלים בשפע מים עד לריכוך.
את עשבי התיבול קוצצים דק, את השום כותשים, את העגבניות והבצל קוצצים לקוביות קטנות. מעבירים הכול לקערה.
מגררים מהלימון את קליפתו וסוחטים את המיץ (4-5 כפות מיץ וכף גרידה).
מסננים את הבורגול טוב ומצרפים לקערה, מוסיפים את הגרידה והמיץ, והתבלינים. מערבבים טוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח חומוס ואבקת אפיה עם 5-6 כפות מים ליצירת בלילה דמוית ביצה ומוסיפים לתערובת
(אם מכינים גרסה צמחונית, פשוט מוסיפים ביצים).

מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותו. יוצרים קציצות ומניחים. משמנים קלות גם מעליהן.
אופים בחום בינוני כ-25 דקות. מקררים לפני שמפרידים מהתבנית.

סירות חצילים ממולאות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

מדובר בחצילים ממולאים בסלט בורגול ועגבניות טריות.
יש לקנות 10 חצילים קטנים או 6 חצילים בינוניים.
ניתן להחליף פטרוזיליה לכוסברה.
ניתן להחליף צ’ילי ל-2 שיני שום.
ניתן להחליף את הבורגול בקינואה לקבלת מנה נטולת גלוטן.

חוצים כל חציל לאורכו, מברישים בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה. אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות. מוציאים ומצננים.

את העגבניות והירק קוצצים דק.
את הבורגול משרים במים רותחים עד להתרככות (במידה ומשתמשים בקינואה מבשלים אל-דנטה ומסננים).
מערבבים את הבורגול והירקות, מתבלים בלימון, שום כתוש / צ’ילי קצוץ, מלח, פלפל.

מוציאים מהחציל את החלק המרכזי בעדינות (להשאיר שוליים עבים ולא לפגוע בקליפה) ומוסיפים אותו לתערובת. מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך.

מכניסים את הסלט בורגול לתוך ה”חורים” בחצילים בעדינות, בלי לדחוס, עם גבעה קטנטונת מעל.. 
הצעת הגשה: עם יוגורט מעל.

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

התאמת תזונה: אפשר להחליף פפריקה ובהרט ב2 כפית נענע יבשה ו1 כפית כמון

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים. לאחר בישול רצוי לקטום להם את הקצה הקשה.


את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה.

מילוי
טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים (אפשר להשאיר חלק בצד ולהוסיף לתערובת בשלמותם), פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית.

ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד.

רוטב
את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים.
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח. קוצצים 3 גבעולי סלרי ונותנים להם להשחים קלות. קוצצים גבעולי מנגולד ומוסיפים לסיר. מוסיפים 1 כוס אפונה ואת עלי המנגולד ונותנים להם להצטמצם.

בישול ברוטב
מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף *אחד ליד השני, בשכבה אחת* ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח. (במידה והסיר לא מכיל את כל הארטישוקים, עושים שתי נגלות של בישול)

מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה).
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים.

 

כשהכל התרכך – רצוי להפריד את הארטישוקים לקופסה אחת ואת הרוטב/ נוזלים לקופסה נפרדת.

פלפלים ממולאים כל טוב

  |   By  |  0 Comments

את האורז משרים במים רותחים לכחצי שעה (במידה ומשתמשים בדוחן משרים אותו במי ברז לכשעה).

טוחנים בפולסים/ קוצצים ידנית: עשבי תיבול, שום, אגוזים לתערובת קצוצה אך לא משחתית.
מסננים את הדגן ומערבבים את התערובת איתו/ דגן+עדשים ומתבלים בכפית מלח, כפית פפריקה וקורט פלפל.
מורידים לפלפלים את הכובע ומנקים מבפנים. דואגים שהכובע יהיה יחסית עבה כדי שיישאר שלם, מומלץ להוציא את הגבעול ולהשאיר חור בכובע.

מכינים רוטב: לטגן 3 שיני שום ולהוסיף קוביות עגבניות לבישול עד בעבוע עדין. להנמיך אש ולבשל עד ליצירת תערובת אחידה יחסית. להוסיף פפריקה, מלח, פלפל וסילאן לפי הטעם. להוסיף כליטר מים ולהביא לרתיחה. הרוטב צריך לצאת יחסית דליל אך לא מימי.

בכל פלפל שמים 2 כפות מהרוטב + מילוי עד 3/4 גובהו. “סוגרים” עם עוד 2 כפות רוטב.
מסדרים בתוך הסיר את הפלפלים כמה שיותר צמודים אחד לשני ומכסים אותם בכובע, הרוטב צריך להגיע עד לחצי הגובה של הפלפלים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כשעה עד לריכוך הפלפלים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מהרוטב לתוך הפלפל.