תבשיל ירוקים וארטישוק בשמן קוקוס, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

מפשירים את הקפואים (ארטישוק, שעועית ירוקה, אפונה).
את הבצל פורסים לחצאי עיגולים בינוניים, את השום לפרוסות, את הג’ינג’ר מגררים, את הארטישוק פורסים לפרוסות דקות יחסית.
מגרדים גרידת לימון ואת המיץ סוחטים. את התרד קוצצים גס ואת הכוסברה דק.


מאדים בשמן קוקוס את הבצל, השום והג’ינג’ר על אש קטנה לשקיפות.
מוסיפים את הארטישוק, מגבירים את האש ומערבבים לצריבה קלה. מוסיפים את השעועית והאפונה ומבשלים מכוסה עד ריכוך קל, מערבבים מידי פעם.

מוסיפים את התרד וגרידת הלימון ומאדים מכוסה 3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון + מלח ופלפל שחור, מגבירים את האש ומערבבים עד אידוי. מכבים את האש, טועמים ומתקנים תיבול.

לביבות זוקיני וקמח עדשים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל, את הזוקיני מגררים עבה במעבד מזון. מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל ואחר כך מוסיפים בהדרגה את הזוקיני. כשהנפח מצטמצם מורידים מהאש למסננת ולהניח כמה דקות בקערה להגרת נוזלים (ניתן להשתמש בנוזלים כל עוד הם חמים לעירבוב עם קמח העדשים).

בקערה מערבבים טוב 1 כוס קמח עדשים עם 1 כוס מים ומתבלים. מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד. משמנים נייר אפיה, יוצרים לביבות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים בחום בינוני לכחצי שעה. מומלץ להגיש עם שפריץ לימון מעל

קיש כרישה ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

כרישות בינוניות.

את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הכרישה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה+ בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרישה ובזיליקום טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

כרישות בינוניות.
ניתן להכין את הקרם גם עם בלנדר מוט טוב.
ניתן להחליף שקדים מולבנים בקשיו.

את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות.
מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס מים בהדרגה ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי
בבלנדר טוחנים: 3/4 כוס שקדים/ קשיו, כוס ורבע מים, סילאן, חרדל, קצת מלח עד לקבלת קרם חלק.

 את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים את הכרישה המאודה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק האפוי ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קציצות שעועית ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

*שעועית חייבת להיות מושרית לילה. אפשר להחליף בשעועית קפואה (פי 3 מכמות השעועית היבשה) 

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:

לקציצות

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה ו2 גזרים לרבעים וחותכים גס רבע צרור פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת ו1 כוס קוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את 2 עגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

משאירים רוטב וקציצות בנפרד לאיחוד בהגשה.

קציצות טופו ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

קציצות:

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)

ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

רוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

לאיחוד הקציצות והרוטב

מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב ומבשלים מכוסה כמה דקות.

קציצות חומוס ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:
יש להשרות את החומוס במים לפחות 12 שעות מראש. **לא לבשל**.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

מתכון:

לקציצות: 

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

איחוד הקציצות עם הרוטב

יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב)

מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:

להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות טופו ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)

ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב

בסוטאז׳ להביא 500 מ״ל חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף 10 כפות חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

איחוד הקציצות עם הרוטב

מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

כופתאות דלורית ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

1 יחידה דלורית גדולה, ניתן להמיר ב-800 גרם דלעת. ניתן להמיר לגרסא צמחונית- במקום קמח חומוס: 1 כוס קמח כוסמין + 1 ביצה.
חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון-

כופתאות:

את הדלעת/דלורית קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפייה בתבנית, משמנים ואופים בחום בינוני בערך 20-15 ד’ עד שנמעך עם מזלג.

בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוסברה, צ’ילי (לא חובה) וגרידת לימון מלימון שלם.

את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה.

רוטב:

בסוטאז׳ להביא 500 מ״ל חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף 10 כפות חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

איחוד כופתאות ורוטב

תוך כדי שהרוטב ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השנייה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

קציצות חומוס ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

**יש להזכיר ללקוחות להשרות את החומוס לילה (0.75 כוס חומוס יבש) – לא ניתן להמיר בחומוס קפוא או מבושל.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל

 

מתכון:

לקציצות:

מכניסים למעבד מזון: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

בסוטאז׳ להביא 500 מ״ל חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, 1 כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה, ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף 10 כפות חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

 

איחוד קציצות ברוטב:

יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב).
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:
להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

קציצות שעועית ברוטב סאטה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

** יש להשרות את השעועית לילה. ניתן לקנות שקית שעועית קפואה במקום. * חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל

 

מתכון

לקציצות:

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.

קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה וגזרים לרבעים וחותכים גס פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת והקוואקר.

טוחנים שוב לעיסה בצקית.

 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב:

בסיר קטן להביא חלב קוקוס ו3 כוסות מים לרתיחה.

בינתיים לערבב בקערה את התבלינים (2 כפות פפריקה, כף אבקת קארי, מעט צ׳ילי יבש, 2 כפיות מלח ו2 כפות סוכר) עם קצת מים רותחים לעיסה אחידה ואז להוסיף 4 שיני שום כתוש.

כשהנוזל רותח לצרף אליו את תערובת התבלינים ולערבב היטב, להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב היטב עד למרקם הומוגני ויצירת רוטב קרמי.

להשאיר את הקציצות והרוטב בנפרד ולאחד בהגשה.

תבשיל ירוקים וטופו בסגנון ים תיכוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לקוביות
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי עיגולים וגם את הכרישה
מפרידים את גזע המנגולד מהעלים וחותכים אותו דק
את כל העלים הירוקים קוצצים גס

בסוטאז’ מטגנים את הטופו בשמן זית עד הזהבה ומוציאים לקערה.

את הבצל והכרישה מטגנים בסוטאז’ עם מכסה עד לריכוך. מוסיפים את גזע המנגולד ומאדים עוד כמה דקות לריכוך

מוסיפים את התרד המנגולד, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתרכך ולהגיר נוזלים.

מוסיפים את הטופו המטוגן, חבילת אפונה, מלח ומיץ מלימון שלם.

נותנים עוד 5-7 דק׳ להעמיק טעמים, טועמים ומוסיפים עוד מלח ולימון אם נדרש

מאפינס ברוקולי טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ברוקולי 500 גרם
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הברוקולי לפרק לפרחים ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף ברוקולי צלוי + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס תירס טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: 
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

 

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את התירס להפשיר תחת זרם מים חמים ולסנן היטב.

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף תירס מופשר + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס בטטה טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: 
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

אפשר להחליף בזיליקום יבש בתימין/אורגנו/אחר.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 1 כף בזיליקום יבש.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף קוביות בטטה צלויות + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס כרובית טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: כרובית 500 גרם
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הכרובית לפרק לפרחים ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף כרובית צלויה + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מרק מיסו עם פטריות וטופו צלוי

  |   By  |  0 Comments

את פטריות השימג’י מפרידים, את השמפיניון חותכים גס.

את הבצל הסגול קוצצים לרבעי עיגולים ומטגנים בסיר עד לשקיפות.

את הטופו חותכים לקוביות.

מוסיפים את הפטריות וקורט פלפל לסיר ונותנים להן “להזיע” תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 10  דקות.
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה.

את הטופו צורבים במחבת חמה עם שמן זית, עד להשחמה קלה וקבלת מרקם קריספי.
מוסיפים את המיסו והטופו למרק, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם נדרש.
מגישים עם טבעות בצל ירוק דקות מ-3-2 גבעולים.

מרק עגבניות צלויות בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:
עגבניות בשלות.
בצלים גדולים.
ג’ינג’ר טרי (2-3 ס”מ).
אפשר להחליף כוסברה בפטרוזיליה.
חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.
 

מתכון:

את העגבניות לחצות ל-2 ולסדר צפוף בתבנית על גבי נייר אפייה, את הבצלים לקלוף ולחתוך לרבעים, ולצרף לתבנית. לזלף מעל שמן זית בנדיבות ולצלות בתנור בחום גבוה כחצי שעה עד לריכוך והשחמה.
בסיר לצקת שמן זית, להוסיף 5 שיני שום כתושות ו1 כפית של ג’ינג’ר מגורר, להדליק אש קטנה ולערבב בעדינות עד שעולה ריח, להוסיף קארי ולהמשיך לערבב עוד דקה.
לצרף את הירקות הצלויים עם מלח ופלפל, לערבב טוב ולהוסיף קרטון חלב קוקוס ועוד 2-3 כוסות מים, להביא לרתיחה ולבשל כ-10 ד’ בבעבוע עדין.
לטחון למרקם חלק, להוסיף כוסברה קצוצה, לטעום ולתקן תיבול.

צ’אודר תירס פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:
2 גבעולי בצל ירוק.
אפשר ללא צ’ילי.
ניתן להחליף בצל בכרישה.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

מתכון:

קוצצים דק בצל, וגס שום.
חותכים לקוביות פטריות וגמבה, פורסים לעיגולים 2 גבעולי בצל ירוק, קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה.
לסיר גדול יוצקים ומחממים שמן, מוסיפים בצל ושום, מנמיכים לאש בינונית ומערבבים עד שעולה ריח.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב 3-2 דקות, מוסיפים בטטות וגמבות ומערבבים היטב שוב. אחרי 3-2 דקות מוסיפים את התירס הקפוא, את הבצל הירוק ואת התבלינים.
מכסים את הסיר ל-10 דקות ובוחשים מדי כמה דקות.
כשהכול קצת משנה צבע ומריח טוב, מוסיפים את חלב הקוקוס עד לכיסוי ומוסיפים מים אם נדרש. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שהכול מתרכך.
טוחנים חלקית בבלנדר מוט לממרח סמיך עם חתיכות שלמות בפנים.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

בראוניז טבעוני ללא גלוטן של מימי

  |   By  |  0 Comments

לגלען את התמרים – ולמדוד 3 כוסות תמרים מגולענים.
את התפוחים לקלוף ולחתוך. לטחון לרסק ואז להוסיף את שאר הרכיבים במעבד מזון או בלנדר בתוספת חצי כוס מים ולטחון בפולסים.
להמשיך לטחון ברצף ולהוסיף עוד ככוס מים בהדרגה (לפי הצורך) עד להגעה לעיסה חלקה אך סמיכה (כמו של עוגת שוקולד עסיסית)
לשטח בתבנית פיירקס מצופה בנייר אפיה
לאפות כחצי שעה ב-160-170 מעלות עד שסכין יוצאת יבשה מהעוגה

בראוניז ללא גלוטן של מימי

  |   By  |  0 Comments

לגלען את התמרים ולמדוד 3 כוסות תמרים מגולענים.
את התמרים המגולענים ושאר הרכיבים להעביר למעבד מזון או בלנדר בתוספת חצי כוס מים ולטחון בפולסים.
להמשיך לטחון ברצף ולהוסיף עוד ככוס מים בהדרגה (לפי הצורך) עד להגעה לעיסה חלקה אך סמיכה (כמו של עוגת שוקולד עסיסית).
לשטח בתבנית פיירקס מצופה בנייר אפייה.
לאפות כחצי שעה ב-160-170 מעלות עד שסכין יוצאת יבשה מהעוגה.

קציצות דלעת נענע

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית משטחים על גבי תבנית עם נייר אפייה וצולים בחום גבוה בתנור עד להתרככות (כשנמעך בקלות עם מזלג).
את כוס הקוואקר משרים עם רבע כוס מים עד לקבלת מרקם דייסתי.
את הבצל מגררים לתוך קערה.
את עלי הנענע מפרידים מהגבעול (נזדקק ל-2 חופני עלי נענע) וקוצצים דק. מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם את הקוואקר המושרה (אם יש עודפי מים ניתן לסחוט), קורט פלפל ו1/2 כפית מלח.
את הדלעת מועכים כשהיא מוכנה ומצרפים לקערה.
מקצצים קציצות, מסדרים על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות מלמעלה ואופים כחצי שעה עד להתייצבות.
חובה לקרר לקבלת התייצבות מלאה!

קיש עגבניות שרי

  |   By  |  0 Comments

את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, כפית תימין, קצת מלח קצת פלפל.
הרכבה:
מסדרים בצלים צלויים על גבי הבצק, יוצקים מילוי ומסדרים את חצאי העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

מרק קישואים קר

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הבצל והשום ולטגן בשמן זית.
לפרוס את הקישואים גס ולצרף לסיר.
את עלי הבזיליקום להפריד ואת הסלרי לקצוץ דק.
להוסיף לסיר עם מלח (כף) ופלפל (חצי כפית).
לערבב טוב ולתת לשבת 5 דקות.
לערבב ולהוסיף מים עד לכיסוי.
להביא לרתיחה, לבשל כעשרים דקות עד לריכוך.
לטחון הכול טוב טוב (אם יש בלנדר אז עדיף בו, בשתיים-שלוש נגלות, לקרר לפני הטחינה).
לתקן טעמים, לאכול קר.

צ’אטני קיצי של נענע וכוסברה

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון לשים את כל חומרי הגלם ולטחון לעיסה אחידה.
להגיש עם כל מה שבא.
 
רצוי להעביר לצנצנת נקייה
. ניתן לשמור במקרר כשבועיים (ולשים לב להשתמש בסכין נקייה) ואפשר גם להקפיא חלק מהכמות.

סירות קישואים ממולאות לקיץ

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.
את הקישואים חוצים לאורכם ומרוקנים עם כפית (שומרים על מעטפת בעובי בינוני), את התוך קוצצים ומעבירים לקערה.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים להזהבה, מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם עלי נענע (כחצי כוס דחוסה) קצוצה גס, עגבנייה מגוררת, קוואקר, פלפל שחור, גבינה מגוררת.
מסדרים את סירות הקישואים בתבנית. ממלאים במילוי בנדיבות.
מזלפים מעט שמן זית ואופים כרבע שעה בחום גבוה.
כשמוכן סוחטים מעל לימון.

טחינה סלק

  |   By  |  0 Comments

מבשלים בשפע מים סלק בקליפתו עד לריכוך מלא.
מסננים, קולפים וחותכים גס.
שופכים למעבד מזון כוס טחינה, שום וסלק מבושל חתוך לקוביות גדולות.
מתחילים לעבד בפולסים עד להגעה למרקם יחסית אחיד.
בודקים את הסמיכות ומוסיפים מים קרים לפי הצורך, ממשיכים לעבד עד להגעה למרקם חלק. בודקים את הטעם ומוסיפים לימון, מלח ופלפל לפי הצורך.
מעבירים לקופסא ומקררים.

עגבניות ממולאות של קיץ

  |   By  |  0 Comments

חותכים לעגבניות את הכובע ומרוקנים את התוך. משאירים שוליים עבים.
מבשלים כוס עדשים בשפע מים עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לקערה.
מפרידים וקוצצים את עלי הנענע.
כותשים שן שום.
מערבבים ביחד עדשים, שום, מלח, גרידת לימון, נענע ושלוק שמן זית.
מחממים תנור לגריל.
מסדרים בתבנית פיירקס את העגבניות, ממלאים בתערובת העדשים.
מזלפים מעל שמן זית.
אופים כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
ניתן לאכול חם או קר.
את תוכן העגבניות ניתן לטחון ולהקפיא לשימוש עתידי או להכין רוטב עגבניות זריז כצ’ופר.

קציצות דלורית ומרווה (מעלפות!)

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים, מנקים מגרעינים ומגררים על מעבד מזון / פומפיה.
את הבצל והשום קולפים וקוצצים.
מפרידים עלי מרווה מהגבעול (נזדקק לחופן גדוש מאוד של עלים) וקוצצים דק.
מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל השום והמרווה ביחד עד שהבצל הופך לשקוף.
בקערה מערבבים את הדלורית עם התערובת מהמחבת ועם התבלינים. מוסיפים 2 ביצים וחצי כוס קמח. בודקים את יציבות התערובת, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כמה כפות קמח.
יוצרים קציצות ומסדרים על גבי נייר אפיה משומן.
משמנים קלות.
אופיםכ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות והשחמה קלה.

סלט גזר ופקאן

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון עם סכין פומפייה מגרדים את הגזר.

קוצצים את הפקאנים ואת העירית ומערבבים עם הגזר.

בצנצנת מערבבים עד לאיחוד את חומרי הרוטב: שמן זית, לימון, חרדל, דבש, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.

שופכים על הסלט ומערבבים טוב.

אחו בלנקו – מרק שקדים ושום קר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את השום וחותכים לחצי, את הלחם קורעים לחתיכות גסות.

טוחנים בבלנדר בפולסים, שקדים, 1/2 כפית מלח, שום.

מוסיפים לחם, שמן זית וחומץ (כן, את כל הכוס) וטוחנים שוב לעיסה.

ואז, בהדרגה ותוך כדי טחינה מוסיפים 6 כוסות מים קרים (זה חשוב) עד לקבלת עיסה חלקה ולבנה ככל האפשר.
טועמים, מוסיפים מלח אם נדרש ומאחסנים במקרר.

** כמות קטנה, 2 ליטר, אפשר להכין יותר, זה מרק כבד שנאכל בכמויות קטנות.

פטה שקדים של plenty

  |   By  |  0 Comments

שמים במעבד מזון קמח שקדים, 3-2 כפות מיץ לימון, 1/2 כוס מים, 1.5 כפיות מלח, כף שמן זית.
טוחנים ובודקים את המרקם. ננסה להגיע למרקם של חומוס ביתי ונוסיף עוד מים במקרה הצורך לאט ובהדרגה תוך כדי המשך טחינה (עד חצי כוס, לא יותר).
מחממים תנור ל-150 מעלות
משמנים תבנית אינגליש קייק.
שלב התוספות:
אם מוסיפים תבלינים יבשים, פשוט נערבב אותם לתוך התערובת.
אם מוסיפים אגוזים או זיתים, נקצוץ גס ונערבב פנימה
במידה ומוסיפים עשבי תיבול/ עגבניות מיובשות, נוסיף למכל המעבד ונטחן (נשאיר קצת חתיכות, זה לא צריך לצאת חלק לגמרי).

ניתן גם לחלק לשתי בלילות ולהוסיף תוספת שונה לכל חלק.

מוזגים את התערובת לתבנית. אופים כ-30 דקות. מצננים על השיש כ-20 דקות ומעבירים למקרר.
הגבינה תהיה מוכנה אחרי שעתיים. לשמור בקופסא סגורה למניעת התייבשות.

טארט תפוחים עשיר ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

קלתית: מערבבים קמח, אבקת אפייה, קורט מלח, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.
מילוי: קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון ואת החמוציות.

קרם: 3/4 כוס שקדים, 2 תמרים, וניל טוחנים עם ככוס מים בבלנדר טוב עד לקבלת מרקם של יוגורט נוזלי.

משטחים בצק בתבנית 26″, מעל משטחים מילוי תפוחים, מעליו קרם שקדים.
אופים בחום בינוני כ-20 דקות.

מרק כרובית

  |   By  |  0 Comments

חותכים גס בצל, גזר ובטטה. את הכרובית מפרקים לפרחים. 

מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים שום וגזר מערבבים 4-3 דקות. מוסיפים בטטה וכרובית, מערבבים. מוסיפים תבלינים ומים לכיסוי פלוס עוד כוס. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. בבלנדר / בלנדר מוט שמים את השקדים עם כוס ממי המרק שבושל וטוחנים יחד. שופכים חזרה לסיר להקרמה וטוחנים הכול במוט.

טועמים, מתקנים תיבול.

מאפינס תפוחים פלאו ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להוסיף כף מייפל או סילאן להמתקת התערובת. להזכיר שאם אין תבנית מאפינס יש לקנות מנג׳טים יציבים מקרטון.

מחממים תנור על 170 מעלות.

קולפים את התפוחים, מגררים דק 3 תפוחים.

במחבת קטנה על אש נמוכה מבשלים את התפוחים המגורדים בשמן קוקוס עד שמתרכך ומתכהה.

חותכים את התפוח שנותר לקוביות קטנות.

בקערה מערבבים לאיחוד קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים את הביצים ומערבבים לאיחוד, מוסיפים את הרסק וקוביות התפוח ומערבבים.

בתבנית שקעים משמנים עטרות נייר, יוצקים בלילה ⅔ גובה (20 מאפינס).

אופים 16 דקות, מעבירים לגריל ל-5 דקות נוספות להשחמה.

מוצאים תבנית ומקררים כ-5 דקות בתבנית, לאחר מכן מצננים על רשת.

סמבוסק במילוי לבנה שקדים

  |   By  |  0 Comments

בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסך הכול.
מילוי: טוחנים ביחד: שקדים, לימון, 1 כפיות מלח, 2 שיני שום, 4 כפות שמן זית. מוסיפים לאט ובהדרגה כוס מים עד לקבלת המרקם הרצוי. הטחינה נמשכת הרבה זמן ולפעמים צריך לעזור עם לקקן.
* חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

עודד: 

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

לבנה שקדים: עדיף להכין את הלבנה בבלנדר ולא במעבד או בלנדר מוט. חובה בלנדר חזק ביותר ולשים לב שלא מתחמם יתר על המידה כי עלול להישרף…
אם אין בנמצא כזה, לבוא עם הרבה סבלנות ולטחון בהמשכים מתחילת הבישול – לעצור כל פעם שמתחמם, בסוף זה יהיה מוכן

סמבוסק במילוי גבינות

  |   By  |  0 Comments

בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסך הכול.
מילוי: לערבב את הגבינה עם מעט תימין.
* חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

סמבוסק במילוי ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסה”כ.
מילוי:
להפשיר את הארטישוק (כ-5 תחתיות) במים רותחים לרבע שעה. לסנן.
לחתוך לרצועות / קוביות ולטחון בבלנדר / בלנדר מוט חזק + כלי ארוך לטחינה יחד עם גרידה מחצי לימון, קורט מלח וכרבע כוס שמן זית.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

סמבוסק במילוי אפונה

  |   By  |  0 Comments

בצק:
מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסה”כ.
מילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ-10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון יחד עם התבלינים: 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח (לפי המרקם המועדף)
לתבל בקצת שמן זית ולימון.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפייה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

*** אם נשאר מילוי אפשר להשאיר כממרח (לטחון עם מעט אגוזי מלך ו/או שמן זית).

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

אוזני המן במילוי תפוחי עץ וקינמון

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות במעט שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון וחופן חמוציות.

מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים חצי כפית מילוי בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ-10 דקות.

אוזני המן במילוי שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מרדדים דק וקורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים קוביית שוקולד אחת בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ-10 דקות.

מרק ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

קוצצות בצל, קולפות תפו”א, מפשירות ארטישוק קפוא במים רותחים.
את הארטישוק והתפו”א חותכות לקוביות.
מטגנות בשמן זית בצל עד לשקיפות, מוסיפות תפו”א, ארטישוק ותבלינים. נותנות להתבשל בסיר סגור משהו כמו 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפות מים ויין ומביאות לרתיחה. מבשלות עד ריכוך. טוחנות וטועמות.
מתבלות במיץ לימון לפי הטעם.

מרק פטריות ושעועית שחורה בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר נפרד במים + כף מלח עד לריכוך.
את הפטריות שימג’י מפרידים, את הפורטבלו חותכים גס.
את הבצל הסגול קוצצים ומטגנים בסיר עד לשקיפות.
מוסיפים את הפטריות והפלפל לסיר ונותנים להן “להזיע” תוך כדי ערבוב.
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה.
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים הכול במים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 20 דקות.
מוסיפים את המיסו, טועמים ומוסיפים מלח אם נדרש.

ממרח “גבינה” טופו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

את הבצל פורסים לחצאי עיגולים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה/ מקפיצים במחבת עם שמן זית עד להשחמה.
מכניסים הכול לבלנדר/ בלנדר מוט ומעבדים למרקם חלק וסמיכות של קרם פרש.

* עובד יופי על תקן יוגורט וגבינה. מעולה למילוי של מאפה פילו או פשטידה.

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון/ בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה.

מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף עד לקבלת ממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים.

מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפיה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה.

אם יש קליפות שחורות מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי.

במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית.

חומוס עדשים כתומות

  |   By  |  0 Comments

מבשלים עדשים אדומות בהמון מים עד לריכוך ומסננים.
טוחנים עם שאר חומרי הגלם מלבד השמן ומוסיפים מים בהדרגה.
עוצרים וטועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קצת שמן זית בסיום. שומרים בקירור.

פסטוזיליה

  |   By  |  0 Comments

ניתן להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך

את הפטרוזיליה שוטפים ומייבשים. מורידים 2 ס”מ מהגבעול התחתון וחותכים כל צרור ל-3 חלקים. קולפים את שיני השום.
מעבירים למעבד את כל חומרי הגלם מלבד שמן הזית ומתחילים לטחון.
מוסיפים שמן בהדרגה לפי המרקם הרצוי.
מעבירים לצנצנות מעוקרות.

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.
על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה מניחים את החציל ואת ראש השום השלם.

אופים כ-40 דקות עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג).
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים.

מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת.

קציצות טופו ברוטב צ’ילי לימון

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח- אפשר להוסיף לרוטב:
קוביות קישואים/ גבעולי סלרי קצוצים / מנגולד חתוך גס/ 2 חופני בזיליקום/ צרור כוסברה קצוץ

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.
מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

 

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)
ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב:
קוצצים 3 בצלים ו-6 שיני שום גס ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה. אם הלקוחות מעוניינים, זה השלב להוסיף גם קישואים/ גבעולי סלרי קצוץ.
מוסיפים 1 כפית צ’ילי פלייקס ומערבבים טוב.
מוסיפים 1 כוס מיץ לימון (כ-7 לימונים סחוטים בערך), 1 כפית מלח, קורט פלפל ו2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה בבעבוע עדין כ-20 דקות. אם הלקוחות מעוניינים זה השלב להוסיף עלים (מנגולד/כוסברה/בזיליקום).

טועמים ומתקנים תיבול.

 

איחוד קציצות ורוטב
מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב בצורה מרווחת.
מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.