חלב קוקוס מתכונים - קורס בישול בריא

חלב קוקוס

חלב קוקוס – מה זה בעצם? ולמה אף פעם לא קוראים לו חלב?

אז נתחיל בהתחלה.

את חלב הקוקוס מייצרים מפרי עץ הקוקוס – עץ ממשפחת הדקליים שגדל בעיקר באיזורים טרופיים, והטענה היא שהוא הפיץ את עצמו בעולם, בעזרת פירותיו הצפים על פני המים…
אני יודעת שנהוג לדבר על הקוקוס כאגוז, אבל מבחינה בוטנית הוא יותר פרי נשיר (כמו אפרסק).
לעץ הקוקוס שימושים רבים מספור, וככה גם קוראים לו במגוון שפות – העץ שמספק את כל צרכי החיים

לארץ הוא הגיע כמוצר ארוז בתחילת שנות ה- 90′, השמועות אומרות שבשנות ה- 80′ נהגו במסעדות לקנות קוקוס טרי ולהכין אותו עצמאית (האמת נשמע שווה, אבל מלא עבודה)
גם כשהוא כבר הגיע לארץ היה קשה למצוא אותו, ובהתחלה הוא נמכר בחנויות טבע באריזות גדולות של ליטר ומעלה (אני משערת שלצרכי תעשיית המזון יותר מאשר לצריכה פרטית) וכשכבר מצאת אותו הוא נמכר במחיר מאוד אטרקטיבי!
היום הוא נמצא בכל פינה, כולל במכולת השכונתית שלי!

אז נתמקד רגע בפרי ונעשה קצת סדר

מה מכינים מאגוז הקוקוס?

מי קוקוס – הנוזל השקוף שנמצא בתוך אגוז הקוקוס, נחשב כבריא ביותר ומיועד לשתיה. לגבי הטעם הדעות חלוקות…

קרם קוקוס – נוזל שומני וסמיך בצבע לבן, נוצר מבישול בשר הקוקוס עם מים ואז סחיטת המסה.

נוזל קוקוס – נוזל קרמי, ופחות שומני, שנוצר מהסחיטה השניה של מה שנותר מהכנת קרם הקוקוס. משרים שוב במים חמים, וסוחטים את המסה.

חמאת קוקוס – מוכנה משבבי הקוקוס, על ידי טחינה איטית שלהם וסינון הסיבים, עדל הגעה לממרח שומני ועשיר
שבבי קוקוס- בשר הקוקוס חתוך ומיובש


קרם וחלב קוקוס מהווה תחליף לחלב בבישול, ומצוי בשימוש נרחב בבישול האסייתי וגם באיזורים שונים בדרום אמריקה.

אז מה הבעיה שלו? ולמה אף פעם לא קוראים לו חלב קוקוס?
במוצרי חלב קוקוס המיובאים לישראל נמנעים מהשימוש במושג “חלב קוקוס” מחשש שהוא ייחשב למאכל חלבי (חלב קוקוס הוא “פרווה”). במקום הכיתוב “חלב קוקוס” היבואנים כותבים על המוצרים שמות כמו “מי קוקוס”, “נוזל אגוזי קוקוס” או “משקה קוקוס”.

אז איך נבדיל? נחפש את אחוזי השומן

מתחת ל18% – חלב קוקוס
מעל ל- 18% (ורצוי 20) קרם קוקוס

מתכון לחלב / קרם קוקוס ביתי
משרים כוס פתיתי קוקוס או שבבי קוקוס מיובשים בכוס מים רותחים במשך שעה.
מעבירים לבלנדר חזק וטוחנים עשר דקות. מסננים דרך בד חיתול נקי או שקית סינון יעודית
אם רוצים להכין חלב קוקוס, ממשיכים ומשרים בקערה את פתיתי הקוקוס שנותרו בבד החיתול עם עוד כוס מים רותחים, במשך שעה נוספת. מעבירים לבלנדר חזק וטוחנים עשר דקות. מסננים גם אותו ומתקבל חלב קוקוס. ניתן להעשיר אותו על ידי ערבוב עם קרם הקוקוס מהסיבוב הקודם

מותגים מומלצים – גם טעימים וגם כוללים אך ורק קוקוס ומים: 
Aroy-d
jamoka
chaokoh

 

קרדיט לאיסוף המידע:
עוז תלם

לימור לניאדו תירוש

קבוצת אוכלים את הראש בפייסבוק

לעוד סקירות מוצרים —— בואו לכאן 

רוצה ללמוד על בישול בריא כמו שצריך? זה הזמן להתעניין בקורס שלי