פשטידת פטריות וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הפטריות לפרוסות בינוניות ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת קישואים וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הקישואים לעיגולים דקים ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, תימין, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת ברוקולי וגבינות

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי והכרובית מפרקים לפרחים גדולים וחולטים או מאדים בסיר (כולל הגזע) עד לריכוך חלקי

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.

חותכים את הכרובית והברוקולי לקוביות קטנות/ בינוניות,שמים בקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה המאודה.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים ביצים,גבינה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח.
מערבבים טוב, 
מאחדים תערובות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

ארטיק פירות קיץ

  |   By  |  0 Comments

מגלענים את הפירות, טוחנים הכול טוב טוב למרקם חלק.

מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי).

יוצקים לתבניות ומקפיאים.

מקפא חלבה

  |   By  |  0 Comments

מגלענים תמרים ואם הם קשים משרים אותם לכמה דקות במים רותחים.
טוחנים את כל חומרי הגלם בבלנדר למרקם אחיד.
מעבירים לתבניות מאפינס קטנות ככל האפשר מסיליקון.

ומקפיאים ל-5-4 שעות (לא להכין מנות גדולות זה מקפא עשיר מאוד).

כרוביות מצופות בטחינה ושומשום

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

מפרקים כרובית לפרחים.

חולטים את הפרחים במים – מביאים לרתיחה ואז מוציאים.

בקערה מערבבים: 3-2 כפות שמן, 3-2 כפות טחינה, מלח, פלפל ובערך שליש כוס שומשום.

משטחים על גבי נייר אפייה בתוך תבנית ומפזרים מעל עוד שומשום לקבלת ציפוי פריך.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד לפריכות.

ענני כרובית שחומים

  |   By  |  0 Comments

חולטים כרובית שלמה בסיר מים – מביאים לרתיחה, מניחים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות ומכבים.

מחממים תנור לחום גבוה.

מעבירים את הכרובית לתבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעל קצת שמן זית ומפזרים קצת מלח.

אופים כשעה בחום גבוה.

ירקות צלויים בחמישה צבעים

  |   By  |  0 Comments

כרוביות מפרקים לפרחים, קישואים ובטטות חותכים לקוביות.

גמבות חותכים לפרוסות ארוכות, עגבניות חוצים לאורך.
את הכרובית והבטטה מניחים בקערה אחת.
את השאר בקערה אחרת.
מערבבים את הירקות עם התיבול (אפשר להציע 2 תיבולים שונים).

ומשטחים בתנור על גבי נייר אפייה (את העגבניות מניחים על גבן).
אופים בחום גבוה עד להשחמה קלה.

חצילים וקישואים בתימין

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הקישואים לעיגולים בעובי 2 ס”מ, ואת החצילים לרבעי עיגולים באותו עובי.

מערבבים עם שמן זית ותבלינים.

משטחים על גבי תבנית ונייר אפייה וצולים בחום גבוה כמחצית השעה.

מוציאים ומברישים בקצת חומץ תפוחים.

רצועות בטטה בנגיעות חרדל ושמן זית

  |   By  |  0 Comments

קולפים ופורסים בטטות לרצועות בעובי של כסנטימטר, מניחים בקערה.

מערבבים: ⅓ כוס שמן + 2 כפות חרדל גרגירים + תבלינים.

יוצקים לקערה ומערבבים, משטחים על גבי נייר אפייה.
אופים בחום גבוה כחצי שעה – עד להשחמה והתרככות.

קוביות חצילים חמצמצות בסגנון ים תיכוני

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

פורסים את החצילים לקוביות.

מערבבים בקערה עם שמן זית.

מסדרים על גבי נייר אפייה בשכבה אחידה וצולים בתנור עד להשחמה.

מעבירים לקופסה שיכולה להיסגר טוב ומוסיפים: כחצי כוס חומץ תפוחים, מלח, פלפל, ו-3-2 כפות שמן זית. אפשר להוסיף גם שום כתוש.

סוגרים ומטלטלים בעדינות את הקופסה. שומרים בקירור.

סלקים וגזרים עם מרווה ושום

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.

להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.

לערבב הכול בקערה עם מרווה, מלח, פלפל ושמן זית.

לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.

סלקים וגזרים מקורמלים בתנור

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.

להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.

לערבב הכול בקערה עם תיבול.

לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.

דלועים בתיבול איטלקי

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.

חותכים את הירקות: קישואים למשולשים ודלורית לצ’יפסים עבים.

בקערה מערבבים עם 4 כפות שמן זית ושפע תבלינים עד שהכול מצופה.

משטחים על גבי נייר אפייה בתוך תבנית ואופים עד להשחמה וריכוך.

עיגולי בטטה בנגיעות קארי ומייפל

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הבטטות לפרוסות עגולות עבות בלי לקלף.

מערבבים עם התבלינים ומשטחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה.
מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה, אופים כחצי שעה עד להשחמה קלה.
מטפטפים מעל קצת לימון או מושחים קלות בחומץ פשוט.

קוביות סלקים בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

אופציונלי להוסיף 5 יחידות ארטישוק ירושלמי. 2 כוס חלב קוקוס = 500 מ״ל.

 

מתכון:

שוטפים את הסלקים ומורידים קצוות.

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות.

במידה והלקוחה רוצה גם ארטישוק ירושלמי, קולפים וחותכים גם אותם.

את הבצלים קולפים וחותכים לחצאי עיגולים, את השומים קולפים וחוצים לשניים.

משמנים את תחתית התבנית, מסדרים על גביה את הבצלים ואת השומים, ועליהם את הסלקים.

מפזרים מעל מלח ופלפל ויוצקים את חלב הקוקוס. במידת הצורך מוסיפים חצי כוס-כוס נוזל (מים/ שמן זית).
מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בחום בינוני. כשהסלקים מתרככים ממשיכים לצלות 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

שומרים צלויים עם סומק

  |   By  |  0 Comments

פורסים כל שומר לאורכו – לחתיכות בעובי של 1.5-2 ס”מ. מסדרים על גבי נייר אפייה.
מערבבים בקערה את שמן הזית והתבלינים ומשמנים את השומרים בנדיבות.
צולים את השומרים כ-40 דקות בחום בינוני עד להתרככות והשחמה.

קיש כרובית צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח .מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

למלית:

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ומנגולד

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

קוצצים את הבצלים, במחבת מאדים אותם עם מעט שמן זית.

קוצצים את המנגולד, מוסיפים למחבת, קודם את הגזע הלבן (לקצוץ אותו דק) ובהמשך את העלים הירוקים.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם חצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עד חצי כוס נוספת).

מאפה פילו במילוי פלפל קלוי ושקדים פרוסים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה.

חוצים פלפלים לשניים ומנקים מגרעינים. מניחים אותם על גבי נייר אפייה וצולים בתנור עד שהקליפה שחומה מאוד.
מקררים קצת בתוך קופסה סגורה וקולפים את מה שאפשר, קוצצים לרצועות דקות.
את השקדים קולים על גבי מחבת יבשה למספר דקות (ניתן לפזר את השקדים מעל המאפה או בתוכו).

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ובצלים צלויים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות ומערבבים בקערה עם כף-שתיים שמן זית.

צולים בתנור עד להשחמה חלקית.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם עלי בזיליקום וחצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עוד כחצי כוס).

מאפה פילו במילוי אנטיפסטי

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הירקות לרצועות / קוביות.
מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ותבלינים, מסדרים על גבי נייר אפייה וצולים כחצי שעה עד להתרככות והשחמה חלקית.

מאפה פילו במילוי פטריות מוקפצות

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

לקצוץ דק בצל ושום. לפרוס לקוביות/ פרוסות דקות את הפטריות.

לחמם במחבת שמן זית *יחד* עם הבצל והשום. כשמתחמם להוסיף את הפטריות ולהקפיץ קלות, עד שהן מאבדות נפח ואת רוב הנוזלים שלהן.
לתבל במלח, פלפל.

מאפה פילו במילוי עגבניות צלויות ופסטו

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להפשיר מרק את הפילו לילה במקרר

הערות ללקוח: אפשר להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך לפסטו

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום בינוני. חוצים עגבניות שרי ומסדרים אותן על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני עד להתכווצות והשחמה קלה.
שוטפים את העלים. מפרידים את עלי הבזיליקום ואת הפטרוזיליה חותכים גס.
בבלנדר/ מעבד מזון: טוחנים את העלים + שום + חצי כוס שמן זית. בהדרגה מתחילים להוסיף גם אגוזי מלך.
מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ומתבלים במלח, פלפל.

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

פשטידת כרישה יוונית

  |   By  |  0 Comments

את הכרישות מנקים, שוטפים ופורסים לעיגולים דקים.

מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בה על אש גבוהה את הכרישה עד להתרככות ושקיפות. מתבלים בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל.
אם נדרשים נוזלים מוסיפים קצת מים למחבת.

מכינים את הקרם: מבלנדרים: קשיו, 3/4 כוס מים, שן שום, כף מיץ לימון וחצי כפית מלח – עד לקבלת מרקם של יוגורט.

מערבבים את הכרישה המאודה עם הקרם.

משמנים תבנית עגולה 26″.

פורסים עליה 2 עלי פילו ומשמנים. פורסים עליה עוד 2 עלים ומשמנים, פורסים עוד 2 עלים.

יוצקים את המילוי פנימה ומיישרים אותו.

מכסים עם 2 עלי פילו ומשמנים, מכסים עם עוד 2 עלים ומשמנים.

מהדקים בעדינות את העלים בקצות התבנית.

מרימים את הקצוות הפרושים ומהדקים בתנועה סיבובית ליצירת סגירה ואיטום. משמנים גם אותם.

מפזרים שומשום שחור/ לבן

אופים בחום בינוני כ- 50 ד’ עד להשחמה.

דאל עדשים מתובל

  |   By  |  0 Comments

סדר הפעולות של המתכון נערך מאי 2022**
בסיר שמים את העדשים עם מים עד לכיסוי + כוס ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד להתרככות. אם יש קצף מכפים ומוציאים אותו.

 קוצצים בצל ושום ומטגנים במחבת נפרדת בצד עד להשחמה קלה.

מוסיפים את התבלינים ונותנים להם להעלות ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן להתרכך. מוסיפים קצת מים אם נדרש.

מוסיפים עדשים יבשות + מים עד לכיסוי ומבשלים להתרככות.

אם נדרש מוסיפים מים לקבלת המרקם הרצוי (תבשילי, לא דליל מדי אבל לא מוצק, כי העדשים סופחות מים ומתגבשות בקירור).
מוסיפים מלח וטועמים. 
בסיום הבישול מוציאים (או משתדלים להוציא) את הקינמון, הל, ציפורן, דפנה.

תבשיל לוביה ופטריות בעגבניות (אפשר גם בלי פטריות)

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הלוביה במים + כף מלח כשעה עד שהשעועית מתרככת לגמרי.

קוצצים את הבצל והשום. מגררים את העגבניות.

מחממים קצת שמן בסיר נמוך ורחב. כשהשמן מספיק חם (שמים בו כמה זרעי כמון אחד אחרי השני. כשאחד מהם מתחיל להתפצפץ – השמן חם),

מוסיפים את זרעי הכמון השלמים ומחכים שכולם יתפצפצו (כדאי להנמיך את האש בשלב זה / להוריד מהאש לכמה דקות).

מוסיפים מקל קינמון, שום ובצל קצוץ ומטגנים/מאדים עם מכסה עד שנהיה שקוף.

מוסיפים זרעי כוסברה, כמון ופפריקה.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן, מערבבים טוב ונותנים להן להגיר נוזלים מוסיפים את הכורכום ומיד מוסיפים את נוזלי העגבניות ומלח, ומבשלים כמה דקות .
מוסיפים את הלוביה, וכוס מים, מביאים לרתיחה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

סלט דוחן וקישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : משרים את הדוחן לשעה.

מסננים ממי ההשריה ושוטפים היטב כדי להוציא מרירות.
מעבירים לסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות למרקם נגיס. מסננים ומניחים בצד.

בינתיים חותכים את הבצלים והקישואים לקוביות בינוניות. משמנים היטב ומערבבים. משטחים על גבי תבנית וצולים בתנור בחום גבוה כחצי שעה.
כשהירקות צלויים היטב מעבירים לקערה ומצרפים אליה את הדוחן.
קוצצים דק פטרוזיליה ומוסיפים גם אותה.

מערבבים טוב, טועמים ומוסיפים כף/ שתיים שמן זית אם נדרש. מקררים לפני ההגשה. מתבלים בקורט פלפל, ½ כפית מלח ומיץ לימון לפי הטעם.

חגיגת פטריות בצלים וגזרים בניחוח אסייתי עם אטריות אורז

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול, את הבצלים הירוקים קוצצים דק, את הפטריות פורסים בינוני לפרוסות יפות,

את הגזרים קוצצים לרצועות ארוכות דקות / קולפים עם קולפן.
מטגנים בשמן זית: בצלים יבשים טיגון מהיר עד לשקיפות ואז פטריות ובצלים ירוקים. מוסיפים כף שמן שומשום ומקפיצים.
מוסיפים גזרים, פלפל ורוטב סויה.
במקביל מכינים אטריות אורז לפי ההוראות, מסננים ומוסיפים למחבת.

מערבבים יחדיו כמה דקות ושמים מיץ מרבע לימון. טועמים ומתקנים תיבול.

 

חשוב מאוד לאור ביקורות חוזרות של לקוחות
לטעום ולאזן טעמים בסיום ההכנה:

לימון, שמן שומשום וסויה – להוסיף כל פעם קצת עד שמדויק.

אלו גובי (תבשיל הודי של כרובית ותפו”א)

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחתוכים לקוביות קטנות את תפו”א. את הכרובית מפרקים לחתיכות קטנות ואת השום קוצצים.

בסיר בינוני מחממים שמן זית ומאדים קצת שום. כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את תפו”א ואת התבלינים ומערבבים טוב טוב כ-5 דקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי חלקי, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה.
כשתפוחי האדמה נעיצים (לא מתפוררים) מוסיפים את הכרובית לתבשיל, מערבבים טוב וממשיכים לבשל בסיר מכוסה תוך כדי ערבוב מדי פעם.

אם כל המים התאדו מומלץ להוסיף 3-4 כפות.

כשהכרובית קצת מתרככת וכל המים התאדו, מכבים, מתקנים תיבול, קוצצים כוסברה דק ומפזרים מעל התבשיל.

קארי כתום עם טופו

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

במידה ורוצים להתאים לילדים: מחליפים את הקארי בפפריקה/ רסק עגבניות ללא סוכר. 2 כוס חלב קוקוס = 50 מ״ל.

 

מתכון:

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות את הבטטה והגזר. פורסים את הטופו לקוביות.

חותכים לקוביות בלי לקלוף את הדלורית.

את הבצל פורסים גס.

בסיר מחממים ביחד שמן זית וכפית ממרח קארי, במידה ורוצים להתאים לילדים: מחליפים את הקארי בפפריקה/ רסק עגבניות ללא סוכר.

מערבבים טוב עד להמסה של הממרח בשמן. מצרפים את קוביות הטופו ומערבבים על אש בינונית טוב עד לציפוי של כל הקוביות.

מצרפים את הירקות ומערבבים כנ”ל. כשהכול מצופה מוסיפים, מלח, חלב קוקוס וכוס מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש בינונית עד לריכוך (כ-40 ד’)

** אם מבשלים בלי הטופו, אפשר לרסק לתבשיל אחיד בבלנדר מוט.

מטאר פניר (תבשיל הודי של אפונה)

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

2-3 כפות אבקת קארי. 2 כוסות חלב קוקוס = 500 מ״ל.

 

מתכון:

קוצצים בצל, שום וצ’ילי. חותכים טופו לקוביות בינוניות.

בסיר מאדים עם שמן: בצל, שום, צ’ילי ואחרי מספר דקות מוסיפים את התבלינים היבשים.

מערבבים טוב טוב ומוסיפים את הטופו. ממשיכים לערבב טוב עד שהטופו מצופה כמו שצריך, ואז מוסיפים את האפונה והרסק.

ממשיכים כמו קודם. כשהכול מצופה מוסיפים סויה, חלב קוקוס ומים רותחים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-20 ד’.

טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל ירקות וטופו ברוטב אסייתי של סויה וסילאן

  |   By  |  0 Comments

קוצצת בצל לפרוסות גסות, וטופו לקוביות קטנות.

מחממת שמן ומוסיפה אותם אליו.

בינתיים קולפת (אם צריך) וקוצצת: גזר, ברוקולי, גמבות, קישוא, פטריות.

כשהטופו והבצל צרובים מוסיפה לסיר גזר וברוקולי.

קוצצת/ כותשת שום ומוסיפה גם. מגררות 1 כפית ג׳ינג׳ר ומוסיפות.

מוסיפה גמבות וקישואים, בסוף פטריות.

בין שלב לשלב מערבבת טוב, נותנת לירקות החדשים לרדת לתחתית הסיר, וכל הבישול נעשה על אש גבוהה.

אם יש צורך, מוסיפה קצת שמן או קצת מים (כמה כפות).

בסוף, אחרי שכל הירקות קצת התרככו (לדרגת נגיסות), מוסיפה 3-4 כפות סויה ו-2 כפות סילאן, נותנת להכול קצת להתאחד ומכבה.

טועמת ומוסיפה מלח אם צריך.

תבשיל ירוקים בקארי ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצלים ושום – גס.
פורסים קישואים לחצי ואז לאורכם, לרצעות בינוניות, ואת המנגולד קוצצים גס. את הקולורבי קולפים ופורסים לפרוסות בגודל זהה לקישואים.
בתוך סיר מחממים שמן זית וממסים בתוכו את הקארי. מוסיפים בצל ושום ומערבבים היטב 2-3 דקות.
מוסיפים: קולורבי ושעועית ומערבבים 2-3 דקות.
מוסיפים קישואים ומערבבים. כשהכול מתרכך קלות מוסיפים מנגולד ומכסים ל-2-3 דקות.
מתבלים במלח ומיץ לימון( 1-2). טועמים ומתקנים תיבול.
אם מוסיפים חלב קוקוס, אז מוסיפים לפני התיבול ונותנים לתבשיל לבעבע 10 דקות.

צ’אנה מסאלה – חומוסים מתובלים בעגבניות

  |   By  |  0 Comments

לבשל חומוס כשעה עד להתרככות מלאה.
לקצוץ בצל ועגבניות. לקצוץ פטרוזיליה.
לכתוש ג’ינג’ר ושום.
לטגן: ציפורן, הל, קינמון, זרעי כמון, זרעי חרדל, קארי – על אש בינונית. להיזהר לא לשרוף!
להוסיף בצל קצוץ ומלח, להוסיף שום וג’ינג’ר.
אחרי שהבצל משחים קלות להוסיף עגבניות, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות.
להוסיף, חומוס מבושל, עשבי תיבול קצוצים, לערבב טוב. להוסיף מים לכיסוי + כוס ולהביא לרתיחה (צריך לצאת מרקם תבשילי).
לבשל רבע שעה, להוציא כוס מהתבשיל ולמעוך למחית. להחזיר לסיר.
לתקן תיבול ולהמשיך לבשל עוד חצי שעה-שעה על אש קטנה בסיר מכוסה.

תבשיל כוסמת, כתומים, פטריות וערמונים

  |   By  |  0 Comments

התאמות תזונה: אפשר להוריד פטריות וערמונים ולהוסיף 1 דלורית. תיבול: 2-3 ענפי תימין, כפית מייפל, מלח ופלפל.

קולפים את הבטטה והגזר וחותכים לאצבעות דקות וקצרות יחסית. שמים בתנור/ טוסטר עם שמן זית עד להתרככות קלה.

מחממים שמן בסיר ושופכים את הכוסמת + מוסיפים כפית מלח, כפית כורכום, כפית כמון. מערבבים כדקה ומוסיפים 3.5 כוסות מים. מבשלים כ-15 דק׳ וסוגרים את האש.

קוצצים שום, פורסים בצל לרבעי עיגול, פטריות לפרוסות, ערמונים לחצי/שליש. קוצצים כוסברה.

בווק/ סוטאז’ מטגנים בצל עם כפית צ’ילי גרוס ומעט כורכום עד להזהבה. מוסיפים שום קצוץ. מוסיפים פטריות פרוסות.

מוסיפים ערמונים וכוסברה קצוצה. מוסיפים לכוסמת, מוסיפים גם את הבטטה והגזר. מתבלים במלח, כורכום וכמון. מערבבים.

ריבוליטה (תבשיל ירקות וקטניות איטלקי)

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות שעועית לילה (ניתן לקנות קפוא במקום).

את השעועית המושרית יש לבשל כשעה בשפע מים ועם כף מלח, עד לריכוך.
בינתיים – לשטוף היטב את שורש הסלרי והגבעולים. לקלוף ולקצוץ אותו, את הבצל והשום.
להניח בסיר עם שמן זית ולחמם על אש קטנה.
לקלוף ולחתוך לקוביות את שאר הירקות מלבד העגבניות,
להוסיף לסיר ולהגביר את האש. לכסות ולערבב מדי כמה דקות.
להוסיף קורט פלפל וקורט מלח ולכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל עד להתרככות חלקית של הגזר (כחצי שעה).
לקצוץ את העגבניות ואת עשבי התיבול ולהוסיף לסיר, לערבב טוב טוב ולתת לעגבניות “להתפרק”.
להוסיף את השעועית המבושלת, לערבב ולהביא שוב לרתיחה.
להמשיך לבשל ביחד עוד כ-20 דקות לאיחוד טעמים
לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.
ניתן להוסיף בשלב זה כמה פרוסות לחם ישן לתבשיל למספר דקות.

שולבטו – תבשיל בורגול אדום דרוזי/ סורי/ לבנוני

  |   By  |  0 Comments

תוספות אפשריות: 2 עגבניות/ 2 קישואים/ 2 חצילים/ 2 גמבות

במידה ומכניסים תוספות: לחתוך גס. ניתן לצלות כאנטיפסטי בנפרד ולהגיש עם השולבטו, או לערבב אחרי הבצל ולפני הכנסת העגבניות, ולהמשיך לפי המתכון. 

קוצצים דק עגבניות, קולפים וקוצצים גס שום ובצל.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו בצל, מערבבים דקה ואז מוסיפים גם עגבניות קצוצות ושום יחד עם התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה.

כשהתערובת מבעבעת ו”רוטבית” מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן.

הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך.
התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב.
מגישים עם ירקות וטחינה בצד ונהנים.

מג’דרה בורגול

  |   By  |  0 Comments

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה.

בסיר שמים את העדשים השחורות ומכסים במים + כוס. מכסים ומביאים לרתיחה.

אחרי שרותח מבשלים בסיר פתוח כ-20 ד’ עד שהעדשים נגיסות, אך לא רכות לחלוטין, ואז מוסיפים לסיר את הבורגול.

המים צריכים לכסות את כל התכולה + 3-4 סנטימטר מעל. מבשלים עוד 10 ד’, בודקים אם מוכן. אם נותרו נוזלים – לסנן אותם.

מתבלים במלח, פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד’.

עדיף להשתמש בסיר רחב ונמוך.
לחכות עד שהעדשים יתרככו חלקית לפני שמוסיפים בורגול, כדי שלא יצא עיסתי.

מג’דרה אורז

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: * אפשר ומומלץ להוסיף כמון/ בהרט.

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה. במידה והלקוחות רוצים כמון/בהרט – להוסיף לבצל המטוגן 1 כפית.

בסיר שמים את העדשים השחורות, מכסים במים + כוס ומביאים לרתיחה.

מבשלים כעשרים דקות עד שמוכן. אם יש צורך, מוסיפים מים ומבשלים עוד 5 דקות. מסננים.

בסיר נפרד מכינים כוס ושליש אורז וכשהוא מוכן מצרפים אליו את העדשים.

מתבלים במלח, פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד’.

 

לא חובה: להוסיף 1-2 כפית כמון לפי הטעם

קדירת קטניות ודגנים בתיבול עדין

  |   By  |  0 Comments

לבשל את השעועית בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

לקצוץ דק ולטגן – שורש סלרי, 2 בצל, 5 שיני שום, גזר  יחד עם תבלינים (מלבד המלח).

לסדר מעל הירקות את הקטניות והדגנים, לכסות במים עד ל-¾ גובה ולהביא לרתיחה.

להמשיך לבשל על אש קטנה עד לריכוך הקטניות והירקות.

לתקן תיבול ולהוסיף מלח.

קדירת ירקות שורש וקטניות

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות את השעועית. אם רוצים להקפיא יש לבשל ללא תפו”א.
*התאמות תזונה: להחליף תפו״א בקולורבי וארטישוק ירושלמי, להחליף שעועית לבנה באזוקי

לבשל את השעועית בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

לקצוץ ולטגן – שורש סלרי, בצל אחד, 5 שיני שום יחד עם תבלינים (מלבד המלח).

את שאר הירקות לקלוף ולפרוס גס. כולל את שאר הבצלים. את השום להפריד לשיניים בלי לקלוף.

לסדר בסיר שכבה של ירקות, שכבה של קטניות ואורז ושוב שכבה של ירקות.

לכסות במים עד ל-¾ גובה ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתחה יש לבשל על אש קטנה כשעה.

לתקן תיבול ולהוסיף מלח.

הערה: אם רוצים להקפיא, יש לבשל ללא תפו”א.

 

תבשיל קישואים ועגבניות מתובל

  |   By  |  0 Comments

לתבשיל: את הבצל והשום קוצצים דק.

את הקישואים פורסים לחצאי טבעות
ואת העגבניות לקוביות גסות.
בשמן זית, בסיר בינוני, מטגנים שום ובצל על אש בינונית.

מתבלים בתבלינים בנדיבות ובוחשים טוב. מצרפים את הקישואים וממשיכים לערבב היטב על אש גבוהה כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות ומכסים. נותנים להכול להיהפך ל”רוטב” (לוקח כ10-15 ד’)

ואז מוסיפים מים (בערך 2-3 כוסות, להגיע למרקם של מרק סמיך יחסית) ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מתקנים תיבול.
לקוסקוס: בקערה מערבבים שקית קוסקוס עם כורכום, פפריקה ומלח.

מכסים במים רותחים עד הסוף + חצי סנטימטר, מערבבים טוב ומכסים. כעבור 10 ד’, פותחים ומערבבים את הקוסקוס עם מזלג לאוורור.

פסטה ברוטב כרובית צרובה ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומשרים קלות במי מלח.

את שיני השום קולפים וכותשים.

את הפטרוזיליה קוצצים דק.

בסיר גדול מרתיחים מים לפסטה, וכשהם רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד.

בינתיים מחממים מחבת כבדה ויוצקים שמן זית בנדיבות.

מסננים את פרחי הכרובית ומוסיפים למחבת. מכסים במכסה משאירים על אש גבוהה ומטלטלים את המחבת מדי כמה דקות.

אחרי כ-10 דקות בודקים אם הפרחים קצת התרככו ומוסיפים קורט מלח וקורט פלפל.

מוסיפים כשליש כוס מים למחבת וממשיכים לערבב בעדינות עד שכל המים נספגים.

בשלב הזה רוב המים אמורים להיספג והפרחים כבר יחסית רכים ואפילו שחומים.

מוסיפים את השום הכתוש למחבת ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים נותנים להכול להיספג 2-3 דקות

ואז מוסיפים גם את הפסטה וקצת מיץ לימון ומקפיצים ביחד במחבת 2-3 דקות.