מאפינס בטטה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח
* אם רוצים חלבי – להמיר שקדיה ב1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט 3% ומעלה ללא סוכר.

*יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס, (המנה כוללת כ-20 יחידות מאפינס בממוצע).

*אפשר להוסיף מעט קמח תירס לקראנצ׳ מלמעלה- לא חובה.

הוראות הכנה

את הבטטות קולפים וחותכים לקוביות. משמנים ואופים בחום בינוני (על גבי תבנית מצופה בנייר

אפייה) עד להשחמה וריכוך.
מערבבים יבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח.
מערבבים רטובים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.

מאחדים תערובות ומוסיפים את הבטטות הצלויות.

בשלב האחרון מוסיפים את חומץ התפוחים ומאחדים היטב עם התערובות.
מוזגים למנג’טים ואופים כ-20 ד’ בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות.

מאפינס כרובית

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן באפריל 2022

הערות ללקוח :

כרובית – 500 גרם. אם רוצים חלבי – להמיר שקדיה ב1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט 3% ומעלה ללא סוכר.

*יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס, (המנה כוללת עד כ-24 יחידות מאפינס).

*אפשר להוסיף מעט קמח תירס לקראנצ׳ מלמעלה- לא חובה.

הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.

את הכרובית מפרקים לפרחים ומכניסים לתנור לצלייה עד להשחמה קלה.

בנתיים מערבבים יבשים: כוס וחצי קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1.5 כפית מלח, 2 כפות אורגנו.
מערבבים רטובים: 3 ביצים ביצים, כוס ורבע מים, 3 כפות שקדיה, לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את פרחי הכרובית הצלויים.

בשלב האחרון מוסיפים את חומץ התפוחים ומאחדים היטב עם התערובות.


מוזגים למנג’טים ואופים כ-20 ד’ בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות.

*את המאפינס טועמים אחרי הצטננות קלה

מאפינס כרובית טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: כרובית 500 גרם
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הכרובית לפרק לפרחים ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף כרובית צלויה + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס בטטה טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.
יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 20 מאפינס. אפשר להוסיף לפי הטעם תימין/אורגנו/אחר..

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1.5 כפית מלח, 1 כף בזיליקום יבש.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף קוביות בטטה צלויות + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס תירס טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: 
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

 

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את התירס להפשיר תחת זרם מים חמים ולסנן היטב.

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף תירס מופשר + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס ברוקולי טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ברוקולי 500 גרם
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הברוקולי לפרק לפרחים ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף ברוקולי צלוי + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס עגבניות מיובשות טבעוני

  |   By  |  0 Comments

*להזכיר ללקוחות – יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס.

 

את העגבניות המיובשות להשרות במים רותחים ל-10 ד’ ולסנן טוב.
את הטופו לחתוך לקוביות גדולות ולטחון בבלנדר או במעבד מזון עם כוס וחצי מים.
אחרי שנוצר נוזל דליל ואחיד להוסיף למעבד את העגבניות המיובשות ולטחון בפולסים.

לערבב בקערה: קמח, אבקת אפייה, מלח, אורגנו.
לערבב לתערובת אחידה את היבשים עם קרם הטופו ועם שמן הזית
הבלילה צריכה להיות במרקם בצקי אבל לא סמיך מדי, כזה שאפשר לקחת ממנו כף בקלות (דומה לסמיכות של חומוס)
במידה וזו לא הסמיכות – להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך.
לאחד תערובות, למזוג למנג’טים מסודרים בתבנית שקעים.
לאפות כ-30 ד’ בחום בינונוי-נמוך עד להשחמה והתייצבות.
לקרר היטב לפני ההגשה

מאפינס תירס

  |   By  |  0 Comments

*הערות ללקוח: אם רוצים חלבי – להמיר שקדיה ב1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט 3% ומעלה ללא סוכר.

*יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס, (המנה כוללת עד כ-24 יחידות מאפינס).

*אפשר להוסיף מעט קמח תירס לקראנצ׳ מלמעלה- לא חובה.

800 ג’ תירס קפוא  – להפשיר מראש במים רותחים ל 10 דקות ולסנן היטב

להוסיף לקערה:

3 ביצים

1/4 כוס שמן זית

כפית וחצי מלח

3 כפות שקדיה

כוס ורבע מים

לערבב הכל  היטב, את המים להוסיף בהדרגה (קודם כוס ואם יש צורך אז עוד רבע) למרקם של בלילת עוגה.

להוסיף:

כוס וחצי קמח מלא

כפית אבקת אפיה

2 כפות אורגנו

כף חומץ תפוחים

לערבב בזריזות עד לאיחוד (לא להגזים בערבוב)

להוסיף את התירס המופשר ולערבב מעט עד לאיחוד

לחלק למנזטים (24) ולפזר מעל קצת קורט קמח תירס (אופציונאלי).

לאפות ב170 מעלות , 15 דקות. להוציא כשבחוץ פריך ויבש ובפנים עדיין עסיסי

ריבוליטה (תבשיל ירקות וקטניות איטלקי)

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות שעועית לילה (ניתן לקנות קפוא במקום).

את השעועית המושרית יש לבשל כשעה בשפע מים ועם כף מלח, עד לריכוך.
בינתיים – לשטוף היטב את שורש הסלרי והגבעולים. לקלוף ולקצוץ אותו, את הבצל והשום.
להניח בסיר עם שמן זית ולחמם על אש קטנה.
לקלוף ולחתוך לקוביות את שאר הירקות מלבד העגבניות,
להוסיף לסיר ולהגביר את האש. לכסות ולערבב מדי כמה דקות.
להוסיף קורט פלפל וקורט מלח ולכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל עד להתרככות חלקית של הגזר (כחצי שעה).
לקצוץ את העגבניות ואת עשבי התיבול ולהוסיף לסיר, לערבב טוב טוב ולתת לעגבניות “להתפרק”.
להוסיף את השעועית המבושלת, לערבב ולהביא שוב לרתיחה.
להמשיך לבשל ביחד עוד כ-20 דקות לאיחוד טעמים
לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.

תבשיל עדשים עשיר בנוסח בולונז

  |   By  |  0 Comments

הערות למנה:

שורש סלרי גדול – כולל גבעולים. אם יש רק שורש סלרי קטן, יש לקנות גבעולי סלרי בנפרד.
אופציה: חצי כוס יין אדום.

ניתן להחליף בעדשים חומות.
ניתן לטחון (ממש בקטנה) עם בלנדר מוט למרקם חצי טחון.

קולפים וקוצצים- שום, סלרי, בצל, גבעולי סלרי. מחממים שמן ומטגנים הכל על אש נמוכה עד שעולה ריח
קוצצים: גזרים ופטריות.
מוסיפים למחבת את צרור העלים והגזרים הקצוצים, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד שהגזר משנה צבע,
מוסיפים פטריות עד שהן קצת מתכווצות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ושאר התבלינים, מערבבים ומבשלים עד שהכול נהיה רך ורוטבי.
מוסיפים את העדשים והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.

קיצ’רי הודי – ירקות ואורז מלא

  |   By  |  0 Comments

לבשל עדשים לריכוך בשפע מים, לסנן ולשמור את מי הבישול.

לקצוץ דק בצל ופטרוזיליה, לפרוס שום, לחתוך לקוביות קטנות גזר וקולורבי, להפשיר אפונה.

לחמם שמן ולטגן יחד את כל הירקות 15 ד’, להוסיף אורז ותבלינים ולערבב, להוסיף עדשים ו3 כוסות מים (כולל מי הבישול), להביא לרתיחה.

לכסות ולבשל על אש בינונית קטנה 40 ד’ (עד שהאורז רך).
אם הלקוח מבקש אורז לבן זמן הבישול יתקצר לכ-20 דקות

לכבות ולהשאיר מכוסה 20 ד’.

תבשיל ירוקים בקארי ירוק ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצלים ושום – גס.
פורסים קישואים לחצי ואז לאורכם, לרצעות בינוניות, ואת המנגולד קוצצים גס. את הקולורבי קולפים ופורסים לפרוסות בגודל זהה לקישואים.
בתוך סיר מחממים שמן זית וממסים בתוכו את הקארי. מוסיפים בצל ושום ומערבבים היטב 2-3 דקות.
מוסיפים: קולורבי ושעועית ומערבבים 2-3 דקות.
מוסיפים קישואים ומערבבים. כשהכול מתרכך קלות מוסיפים מנגולד ומכסים ל-2-3 דקות.
מוסיפים חלב קוקוס, נותנים לתבשיל לבעבע 10 דקות.
מתבלים במלח ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל ירקות וטופו בסגנון מוקפץ

  |   By  |  0 Comments

קוצצת בצל לפרוסות גסות, וטופו לקוביות קטנות.
מחממת שמן ומוסיפה אותם אליו.
בינתיים קולפת (אם צריך) וחותכת לפרוסות דקות וארוכות: גזר, ברוקולי, גמבות, קישוא, פטריות.
כשהטופו והבצל צרובים מוסיפה לסיר גזר וברוקולי ומכסה אותו כדי לזרז ריכוך
מכינה בינתיים רוטב בצנצנת/ קערה: שום כתוש, 1 כפית ג’ינג’ר מגורר, סויה, שמן שומשום, חומץ, סילאן. מוסיפה לתערובת הזו בערך חצי כוס מים ומערבבת היטבמוסיפה לסיר גמבות וקישואים ל-5 דקות, בסוף פטריות. הבישול כל הזמן על אש בינונית / גבוהה, לערבב מדי כמה דקות ולוודא שלא נשרף. אם מתחיל להישרף להוסיף כמה 2 כפות מים או כף שמן, לערבב היטב ולהשגיח.
בין שלב לשלב מערבבת טוב, נותנת לירקות החדשים לרדת לתחתית הסירבסוף, אחרי שכל הירקות קצת התרככו (לדרגת נגיסות), מוסיפה את הרוטב, מורידה את המכסה, נותנת להכול קצת להתאחד ולהיספג בירקות ובטופו.
מכבה את האש, טועמת ומוסיפה מלח אם צריך.
קוצצת בצל ירוק דק, שמה חצי בקופסא וחצי בתוך התבשיל
מפזרת מעל גם שומשום, מערבבת הכל היטב

קארי כתום עם טופו

  |   By  |  0 Comments

תבשילים בקורס בישול בריא

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות את הבטטה והגזר. פורסים את הטופו לקוביות.

חותכים לקוביות בלי לקלוף את הדלורית.

את הבצל פורסים גס.

בסיר מחממים ביחד שמן זית וכפית ממרח קארי, במידה ורוצים להתאים לילדים: מחליפים את הקארי בפפריקה/ רסק עגבניות ללא סוכר.

מערבבים טוב עד להמסה של הממרח בשמן. מצרפים את קוביות הטופו ומערבבים על אש בינונית טוב עד לציפוי של כל הקוביות.

מצרפים את הירקות ומערבבים כנ”ל. כשהכול מצופה מוסיפים, מלח, חלב קוקוס וכוס וחצי מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש בינונית עד שהירקות במרקם נעיץ ורך אבל לא מתפרק.  (כ-30 ד’)
בסיום הבישול לטעום ולדייק תיבול, להוסיף קצת מים (לא יותר מחצי כוס) אם נדרש -כדי שיהיה מספיק רוטב בתבשיל

** אם מבשלים בלי הטופו, אפשר לרסק לתבשיל אחיד בבלנדר מוט.
** אם לקוח ביקש עשבי תיבול קצוצים בצד- שוטפים, מייבשים היטב, קוצצים ומאחסנים בקופסא מסומנת

צ’אנה מסאלה – חומוסים מתובלים בעגבניות

  |   By  |  0 Comments

לסנן ולבשל חומוס בשפע מים וכף מלח, עד להתרככות מלאה (כ-40 דקות)
לקצוץ בצל ופטרוזיליה.
לכתוש ג’ינג’ר ושום.
לטגן: ציפורן, הל, קינמון, זרעי כמון, זרעי חרדל, קארי – על אש בינונית. להיזהר לא לשרוף!
להוסיף בצל קצוץ ומלח, להוסיף שום וג’ינג’ר.
אחרי שהבצל משחים קלות להוסיף 3/4 בקבוק עגבניות מרוסקות, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות.
להוסיף, חומוס מבושל, עשבי תיבול קצוצים, לערבב טוב. להוסיף מים לכיסוי + כוס ולהביא לרתיחה (צריך לצאת מרקם תבשילי).
לבשל רבע שעה, להוציא כוס מהתבשיל ולמעוך למחית. להחזיר לסיר. אם צריך להוסיף עוד עגבניות.
לתקן תיבול ולהמשיך לבשל עוד חצי שעה-שעה על אש קטנה בסיר מכוסה.

מטאר פניר (תבשיל הודי של אפונה וטופו)

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח

2-3 כפות אבקת קארי. כוס וחצי חלב קוקוס = 350-400 מ״ל.

מתכון:

קוצצים בצל, שום וצ’ילי. חותכים טופו לקוביות בינוניות.

בסיר מאדים עם שמן: בצל, שום, צ’ילי ואחרי מספר דקות מוסיפים את התבלינים היבשים.

מערבבים טוב טוב ומוסיפים את הטופו. ממשיכים לערבב טוב עד שהטופו מצופה כמו שצריך, ואז מוסיפים את האפונה והרסק.

ממשיכים כמו קודם. כשהכול מצופה מוסיפים סויה, חלב קוקוס ומים רותחים עד לכיסוי.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-20 ד’.

טועמים ומתקנים תיבול.

טופו וירקות ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

להקפיץ ירקות וטופו:
לחתוך 2 חבילות טופו לקוביות בינוניות ולהקפיץ להשחמה קלה. לאדות/להקפיץ את כל הירקות: 4 גזר למקלות בינוניים, 1 ראש ברוקולי לפרחים קטנים, 2 בצל לרצועות עבות (לשמור 1 בצל לרוטב בהמשך). מוציאים הכל לקערה.

מכינים רוטב:
קוצצים 1 בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה 2 עגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק רבע צרור כוסברה טרייה.
מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מוסיפים כוס וחצי חלב קוקוס וכוס חצי מים.
מביאים לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, טועמים ומתקנים טעמים.

איחוד:
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה מוסיפים את הטופו והירקות. מבשלים מכוסה 5-10 דקות על אש קטנה.

תבשיל נסיכות החורף

  |   By  |  0 Comments

כרובית גדולה.
אפשר להחליף את התפוזים בלימונים.
אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.את הכרישות לפרוס לעיגולים, את הבצל לחצאי עיגול, את שיני השום לחתוך גס.
לחמם בסיר רחב ועמוק שמן זית ולאדות על אש בינונית בסיר מכוסה את כל אלו עד לשקיפות.
את הארטישוק לקלף ולחתוך לעיגולים בינוניים, את השורשים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות, להוסיף לסיר ולהמשיך באידוי תוך כדי ערבוב.
את הכרובית לפרק לפרחים, את הפטריות לחתוך לרבעים, את התפוז לגרר ולסחוט למיץ.
כשהארטישוק קצת מתרכך לצרף את הפטריות לסיר יחד עם התבלינים, להגביר את האש ולתת להן להגיר נוזלים.
לצרף כרובית ולתת לה להיצרב קלות.
לצרף גרידת תפוז (לא חובה) ומיץ, לתת לתבשיל לבעבע קלות ולבשל על אש קטנה עד לריכוך חלקי כ-20 דקות.
לקצוץ דק כוסברה, וכשהכול מוכן לערבב עם התבשיל, לטעום ולדייק תיבול .

תבשיל לוביה ופטריות בעגבניות בסגנון הודי

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הלוביה במים + כף מלח כשעה עד שהשעועית מתרככת לגמרי.

קוצצים את הבצל והשום. מגררים את העגבניות.

מחממים קצת שמן בסיר נמוך ורחב. כשהשמן מספיק חם (שמים בו כמה זרעי כמון אחד אחרי השני. כשאחד מהם מתחיל להתפצפץ – השמן חם),

מוסיפים את זרעי הכמון השלמים ומחכים שכולם יתפצפצו (כדאי להנמיך את האש בשלב זה / להוריד מהאש לכמה דקות).

מוסיפים מקל קינמון, שום ובצל קצוץ ומטגנים/מאדים עם מכסה עד שנהיה שקוף.

מוסיפים זרעי כוסברה, כמון ופפריקה.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן, מערבבים טוב ונותנים להן להגיר נוזלים מוסיפים את הכורכום ומיד מוסיפים את נוזלי העגבניות ומלח, ומבשלים כמה דקות .
מוסיפים את הלוביה, וכוס מים, מביאים לרתיחה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

תבשיל ירוקים וארטישוק בשמן קוקוס, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

מפשירים את הארטישוק במים רותחים בתוך קערה.
את הבצל פורסים לחצאי עיגולים בינוניים, את השום לפרוסות, את הג’ינג’ר מגררים, את הארטישוק פורסים לפרוסות דקות יחסית.
מגרדים גרידת לימון ואת המיץ סוחטים. את התרד קוצצים גס ואת הכוסברה דק.

מאדים בשמן קוקוס את הבצל, השום והג’ינג’ר על אש קטנה לשקיפות.
חותכים לרבעים ומוסיפים את הארטישוק, מגבירים את האש ומערבבים לצריבה קלה.
מוסיפים את השעועית והאפונה (ישר מהמקפיא) ומבשלים מכוסה עד ריכוך קל, מערבבים מידי פעם.

מוסיפים את התרד וגרידת הלימון ומאדים מכוסה 3 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון + מלח ופלפל שחור, מגבירים את האש ומערבבים עד אידוי.
מכבים את האש, טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל יובה ושעועית ירוקה

  |   By  |  0 Comments

 ניתן להמיר עגבניות מרוסקות ב5-6 עגבניות. ניתן להמיר שעועית ירוקה באפונה קפואה.

הכנה:
לשים 2 כוסות יובה במסננת ולשטוף היטב.
להעביר לקערה ולמלא במים רותחים. לתת לזה לשבת 20-30 דקות.

בינתיים להכין את הרוטב:

לחמם בסיר רחב שמן זית ולאדות בו שום ובצל קצוצים עד לשקיפות.
להוסיף פחית שימורי עגבניה ותבלינים ולערבב.
אחרי 3-4 דקות להוסיף 1 כף רסק עגבניות ו-1 כוס מים.
לערבב היטב ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה 4-5 דקות.
לטעום ולדייק טעם ומרקם- הרוטב צריך להיות יחסית נוזלי כי זה סופג, אבל לא יותר מדי.

לסנן את היובה ולשטוף טיפה מהמים הרותחים, כדי שאפשר יהיה לגעת בה בלי לשרוף את הידיים. לסחוט היטב.
להעביר את היובה והשעועית הירוקה הקפואה לרוטב.
להביא שוב לרתיחה, להנמיך, ולבשל עד שהשעועית הירוקה מוכנה, כרבע שעה.

פשטידת ברוקולי וגבינות

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי והכרובית מפרקים לפרחים גדולים וחולטים או מאדים בסיר (כולל הגזע) עד לריכוך חלקי

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.

חותכים את הכרובית והברוקולי לקוביות קטנות/ בינוניות,שמים בקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה המאודה.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים ביצים,גבינה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח.
מערבבים טוב, 
מאחדים תערובות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת כרישה ובזיליקום (טבעוני ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

 

מחממות תנור לחום גבוה.

 

את הכרישה והבצל פורסות לעיגולים ומקפיצות במחבת עד לריכוך והשחמה קלה.

מכינות קרם שקדים: 2 כוסות קמח שקדים (לא להחליף בקמח אחר) +  3 כפות חומץ + שן שום + תבלינים + 2 כוסות מים. טוחנות לקרם חלק בבלנדר או בבלנדר מוט, ומוסיפות עוד 3-4 כפות מים עד ליצירת קרם במרקם של שמנת מתוקה/ טחינה דלילה.
טועמות ובודקות שהקרם מתובל דיו. אם לא- מוסיפות תיבול.
בקערה מערבבות כוס קמח חומוס עם אבקת אפיה וקרם שקדים לבלילה נטולת גושים.
קוצצות 1 צרור בזיליקום  ומוסיפות יחד עם תערובת הבצל והכרישה + 2 כפות שמן זית ומערבבות קלות.
מוסיפות סודה לשתיה, מערבבות מהר, יוצקות לתבנית מצופה בנייר אפיה.
מפזרות מעל קמח תירס צהוב, אופות כ-45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.

פשטידת בצל ופלפל קלוי (טבעוני ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

מחממות תנור לחום גבוה.

את הבצלים פורסות לעיגולים/ חצאי עיגולים, מערבבות עם 2-3 כפות שמנ״ז ומפזרות בתבנית תנור על גבי נייר אפיה. את הפלפלים חוצות, מרוקנות מגרעינים ומסדרות באותה תבנית, בין הבצלים, עם הגב (הקליפה) כלפי מעלה. נותנות להכל 20 דקות בערך עד לריכוך והשחמה קלה.

את הפלפלים מצננות וקולפות כמה שאפשר, קוצצות לפרוסות/ ריבועים גסים. מערבבות את הקוביות עם הבצלים הצלויים + 2 כף גדולה תימין.

מכינות קרם שקדים: 2 כוסות קמח שקדים (לא להחליף בקמח אחר) +  3 כפות חומץ + שן שום + תבלינים + 2 כוסות מים. טוחנות לקרם חלק בבלנדר או בבלנדר מוט, ומוסיפות עוד 3-4 כפות מים עד ליצירת קרם במרקם של שמנת מתוקה/ טחינה דלילה.
טועמות ובודקות שהקרם מתובל דיו. אם לא- מוסיפות תיבול.
בקערה מערבבות כוס קמח חומוס עם אבקת אפיה וקרם שקדים לבלילה נטולת גושים.
מוסיפות את הירקות (פלפלים ובצלים צלויים) ו-2 כפות שמן זית ומערבבות קלות.
מוסיפות סודה לשתיה, מערבבות מהר, יוצקות לתבנית מצופה בנייר אפיה.
מפזרות מעל קמח תירס צהוב, אופות כ-45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.

פשטידה טבעונית – ברוקולי וכרובית

  |   By  |  0 Comments

מדליקות תנור על 170 מעלות.

טוחנות קרם שקדים בבלנדר (2 כוסות קמח שקדים + 1 שן שום + 2.5 כוסות מים) עד שמגיעות למרקם חלק.

קוצצות ירקות (800 גרם ברוקולי ו/או כרובית + 2 בצל) ומטגנות עם שמן זית במחבת עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפות 2 כפות תימין.

מערבבות בקערה את הקרם ואת הירקות מהמחבת יחד עם כל שאר הרכיבים (150 גרם קמח, 2 כפיות אבקת אפיה, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל, *טופו מגורר לא חובהרק אם הלקוחה מעוניינת).

פורסות נייר אפיה בתבנית 30*40 ומשטחות את התערובת לתוכה.

אופות על 170 מעלות כ-45 דקות, עד שפריך בחוץ אבל עדיין עסיסי בפנים.

חובה קירור של מינימום שעה להתייצבות לפני שפורסות את הפשטידה.

פשטידה טבעונית – פטריות ובצל

  |   By  |  0 Comments

מדליקות תנור על 170 מעלות.

טוחנות קרם שקדים בבלנדר (2 כוסות קמח שקדים + 1 שן שום + 2.5 כוסות מים) עד שמגיעות למרקם חלק.

קוצצות 5 בצל+ 2 סלסלה פטריות, ומטגנות עם שמן זית במחבת עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפות קורט אגוז מוסקט.

מערבבות בקערה את הקרם ואת הירקות מהמחבת יחד עם כל שאר הרכיבים (150 גרם קמח, 2 כפיות אבקת אפיה, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל, *טופו מגורר לא חובהרק אם הלקוחה מעוניינת).

פורסות נייר אפיה בתבנית 30*40 ומשטחות את התערובת לתוכה.

אופות על 170 מעלות כ-45 דקות, עד שפריך בחוץ אבל עדיין עסיסי בפנים.

חובה קירור של מינימום שעה להתייצבות לפני שפורסות את הפשטידה.

פשטידה טבעונית – תירס

  |   By  |  0 Comments

מדליקות תנור על 170 מעלות.

טוחנות קרם שקדים בבלנדר (2 כוסות קמח שקדים + 1 שן שום + 2.5 כוסות מים) עד שמגיעות למרקם חלק.

קוצצות 2 בצל ומטגנות עם שמן זית במחבת עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפות 800 גרם תירס מופשר/ משימורים. מוסיפות 2 כפות אורגנו.

מערבבות בקערה את הקרם ואת הירקות מהמחבת יחד עם כל שאר הרכיבים (150 גרם קמח, 2 כפיות אבקת אפיה, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל, *טופו מגורר לא חובהרק אם הלקוחה מעוניינת).

פורסות נייר אפיה בתבנית 30*40 ומשטחות את התערובת לתוכה.

אופות על 170 מעלות כ-45 דקות, עד שפריך בחוץ אבל עדיין עסיסי בפנים.

חובה קירור של מינימום שעה להתייצבות לפני שפורסות את הפשטידה.

פשטידה טבעונית – דלעת וכרישה

  |   By  |  0 Comments

מדליקות תנור על 170 מעלות.

טוחנות קרם שקדים בבלנדר (2 כוסות קמח שקדים + 1 שן שום + 2.5 כוסות מים) עד שמגיעות למרקם חלק.

קוצצות ירקות (דלעת + 2 כרישה) ומטגנות עם שמן זית במחבת עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפות 2 כפות תימין.

מערבבות בקערה את הקרם ואת הירקות מהמחבת יחד עם כל שאר הרכיבים (150 גרם קמח, 2 כפיות אבקת אפיה, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל, *טופו מגורר לא חובהרק אם הלקוחה מעוניינת).

פורסות נייר אפיה בתבנית 30*40 ומשטחות את התערובת לתוכה.

אופות על 170 מעלות כ-45 דקות, עד שפריך בחוץ אבל עדיין עסיסי בפנים.

חובה קירור של מינימום שעה להתייצבות לפני שפורסות את הפשטידה.

פשטידת 3 בצלים דלת פחמימה

  |   By  |  0 Comments

 

 לחתוך 3 בצל + 3 בצל סגול לרצועות דקות, להקפיץ ולקרמל טוב במחבת + מעט שמן זית.

לערבב ביחד 5 ביצים, רבע כוס מים + רבע כוס שמן זית, קורט פלפל, כפית תימין יבש, כפית שטוחה מלח גס.

להוסיף לתערובת את הבצלים המקורמלים. לחתוך כחצי צרור בצל ירוק/ צרור של עירית ולהוסיף גם כן. 

לגרד ולהוסיף גבינות150 גרם פטה + 150 גרם מוצרלה.

.לאחד הכל היטב ולהכניס לתבנית 30*40 מכוסה בנייר אפיה

 40 דק׳ אפיה בחום של 170 מעלות

ועוד 10 דקות אפיה ב200 מעלות – להשחמה קלה

(הזמנים תלויי תנור – כדאי לעקוב ולבדוק מה המצב גם תוך כדי אפיה)

פשטידת קישואים ותימין דלת פחמימה

  |   By  |  0 Comments

 

 לחתוך קישואים לפרוסות/קוביות (אפשר לקלף חלקית), לערבב בקערה עם שמנ״ז ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לערבב ביחד 5 ביצים, רבע כוס מים + רבע כוס שמן זית, קורט פלפל, כפית תימין יבש, כפית שטוחה מלח גס.

להוסיף לתערובת את הקישואים מהתנור

לגרד ולהוסיף גבינות150 גרם פטה + 150 גרם מוצרלה.

.לאחד הכל היטב ולהכניס לתבנית 30*40 מכוסה בנייר אפיה

 40 דק׳ אפיה בחום של 170 מעלות

ועוד 10 דקות אפיה ב200 מעלות – להשחמה קלה

(הזמנים תלויי תנור – כדאי לעקוב ולבדוק מה המצב גם תוך כדי אפיה)

פשטידת בטטה ובזיליקום דלת פחמימה

  |   By  |  0 Comments

 

לקלף ולחתוך בטטות לפרוסות, לערבב בקערה עם שמנ״ז ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לערבב ביחד 5 ביצים, רבע כוס מים + רבע כוס שמן זית, קורט פלפל, כפית שטוחה מלח גס.

להוסיף לתערובת את הבטטות מהתנור. להפריד עלים מגבעולי בזיליקום ולחתוך בינוני-קטן, להוסיף לתערובת.

לגרד ולהוסיף גבינות150 גרם פטה + 150 גרם מוצרלה.

.לאחד הכל היטב ולהכניס לתבנית 30*40 מכוסה בנייר אפיה

 40 דק׳ אפיה בחום של 170 מעלות

ועוד 10 דקות אפיה ב200 מעלות – להשחמה קלה

(הזמנים תלויי תנור – כדאי לעקוב ולבדוק מה המצב גם תוך כדי אפיה)

פשטידת פטריות דלת פחמימה

  |   By  |  0 Comments

 

להקפיץ במחבת 3 בצל לריכוך וקרמול. להוסיף 2 סלסלה פטריות חתוכות עד לצמצום עדין.

לערבב ביחד 5 ביצים, רבע כוס מים + רבע כוס שמן זית, קורט פלפל, קורט אגוז מוסקט, כפית שטוחה מלח גס.

להוסיף לתערובת את הבצלים והפטריות מהמחבת.

לגרד ולהוסיף גבינות150 גרם פטה + 150 גרם מוצרלה.

.לאחד הכל היטב ולהכניס לתבנית 30*40 מכוסה בנייר אפיה

 40 דק׳ אפיה בחום של 170 מעלות

ועוד 10 דקות אפיה ב200 מעלות – להשחמה קלה

(הזמנים תלויי תנור – כדאי לעקוב ולבדוק מה המצב גם תוך כדי אפיה)

תבשיל אזוקי עם ירקות כתומים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

יש להשרות את השעועית לילה.

ניתן להמיר שעועית אזוקי בקטניה אחרת – שעועית מש/ עדשים שחורות/ אחר. ניתן גם לשלב.
ניתן להחליף דלורית בדלעת/ דלעת ערמונים.

להדליק תנור על חום גבוה.

לקלוף ולחתוך את כל הירקות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
לערבב בקערה עם שמן זית, ב5-6 גבעולי טימין, מייפל, מלח, פלפל.
לשטח על גבי נייר אפיה בתוך תבנית תנור, לאפות בחום גבוה עד להשחמה.

במקביל לסנן ולבשל את האזוקי עם כפית מלח לריכוך, לסנן כשמוכן.
להוסיף את הירקות ולערבב בעדינות.
(את התימין שנותר – לשאול את הלקוח אם ישתמש בו השבוע ואם לא להכניס למקפיא אחרי שטיפה קלה, בתוך הקופסא, סגור טוב)

פשטידת ברוקולי דלת פחמימה

  |   By  |  0 Comments

 

לבשל ברוקולי גדול בסיר מים עד שמתרככת קלות.

לערבב ביחד 5 ביצים, רבע כוס מים + רבע כוס שמן זית, קורט פלפל, קורט אגוז מוסקט, כפית שטוחה מלח גס.

לחתוך לחתיכות בגודל ביס את הברוקולי ולהוסיף לתערובת.

לגרד ולהוסיף גבינות150 גרם פטה + 150 גרם מוצרלה.

.לאחד הכל היטב ולהכניס לתבנית 30*40 מכוסה בנייר אפיה

 40 דק׳ אפיה בחום של 170 מעלות

ועוד 10 דקות אפיה ב200 מעלות – להשחמה קלה

(הזמנים תלויי תנור – כדאי לעקוב ולבדוק מה המצב גם תוך כדי אפיה)

פשטידת בצל וכרישה דלת פחמימה

  |   By  |  0 Comments

 

לצלות במחבת עם מעט שמן זית 3 בצל + 2 כרישה עד לריכוך והזהבה קלה.

לערבב ביחד 5 ביצים, רבע כוס מים + רבע כוס שמן זית, קורט פלפל, קורט אגוז מוסקט, כפית שטוחה מלח גס.

להוסיף את הבצל והכרישה מהמחבת.

לגרד ולהוסיף גבינות150 גרם פטה + 150 גרם מוצרלה.

.לאחד הכל היטב ולהכניס לתבנית 30*40 מכוסה בנייר אפיה

 40 דק׳ אפיה בחום של 170 מעלות

ועוד 10 דקות אפיה ב200 מעלות – להשחמה קלה

(הזמנים תלויי תנור – כדאי לעקוב ולבדוק מה המצב גם תוך כדי אפיה)

פשטידת כרובית דלת פחמימה

  |   By  |  0 Comments

 

לבשל כרובית גדולה בסיר מים עד שמתרככת קלות.

לערבב ביחד 5 ביצים, רבע כוס מים + רבע כוס שמן זית, קורט פלפל, קורט אגוז מוסקט, כפית שטוחה מלח גס.

לחתוך לחתיכות בגודל ביס את הכרובית ולהוסיף לתערובת.

לגרד ולהוסיף גבינות150 גרם פטה + 150 גרם מוצרלה.

.לאחד הכל היטב ולהכניס לתבנית 30*40 מכוסה בנייר אפיה

 40 דק׳ אפיה בחום של 170 מעלות

ועוד 10 דקות אפיה ב200 מעלות – להשחמה קלה

(הזמנים תלויי תנור – כדאי לעקוב ולבדוק מה המצב גם תוך כדי אפיה)

פשטידת תירס (טבעוני ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

 

מחממות תנור לחום גבוה. את התירס מפשירות במים רותחים.
מכינות קרם שקדים: 2 כוסות קמח שקדים (לא להחליף בקמח אחר) +  3 כפות חומץ + שן שום + תבלינים + 2 כוסות מים. טוחנות לקרם חלק בבלנדר או בבלנדר מוט, ומוסיפות עוד 3-4 כפות מים עד ליצירת קרם במרקם של שמנת מתוקה/ טחינה דלילה.
טועמות ובודקות שהקרם מתובל דיו. אם לא- מוסיפים תיבול.
בקערה מערבבות כוס קמח חומוס עם אבקת אפיה וקרם שקדים לבלילה נטולת גושים.
מוסיפות תירס מסונן ו-2 כפות שמן זית ומערבבות קלות.
מוסיפות סודה לשתיה, מערבבות מהר , יוצקות לתבנית מצופה בנייר אפיה.
מפזרות מעל קמח תירס צהוב, אופות כ-45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.

 

פשטידת כרישה וירוקים (טבעוני ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

 

מחממות תנור לחום גבוה.

לשטוף היטב מנגולד וכרישה. להפריד (גס, לא צריך להשקיע הרבה) את עלי המנגולד מהגבעול.

על מחבת מקפיצות כרישה חתוכה לטבעות+את החלק הלבן של המנגולד. כשהכל יחסית רך ושחום, מוסיפות את עלי המנגולד שטופים וחתוכים גס, מכבות את האש ומערבבות קצת – נותנות לעלים להתרכך יחד עם השאר.

מכינות קרם שקדים: 2 כוסות קמח שקדים (לא להחליף בקמח אחר) +  3 כפות חומץ + שן שום + תבלינים + 2 כוסות מים. טוחנות לקרם חלק בבלנדר או בבלנדר מוט, ומוסיפות עוד 3-4 כפות מים עד ליצירת קרם במרקם של שמנת מתוקה/ טחינה דלילה.
טועמות ובודקות שהקרם מתובל דיו. אם לא- מוסיפות תיבול.
בקערה מערבבות כוס קמח חומוס עם אבקת אפיה וקרם שקדים לבלילה נטולת גושים.
מוסיפות את תערובת המנגולד והכרישה ו-2 כפות שמן זית ומערבבות קלות.
מוסיפות סודה לשתיה, מערבבות מהר, יוצקות לתבנית מצופה בנייר אפיה.
מפזרות מעל קמח תירס צהוב, אופות כ-45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.

פשטידת תירס וגבינות

  |   By  |  0 Comments

 

את הגבינה מגררות. את התירס מפשירות במים רותחים ל-10 דקות ומסננות היטב.
מערבבות 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפות –  ביצים, גבינה, מלח, פלפל, אורגנו, קמח.
מערבבות טובמוסיפות את התירס ומעבירות לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופות 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת כרישה, בצל ומנגולד (ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

לחתוך בצל לחצאי עיגולים, כרישה לעיגולים, את החלק הלבן של המנגולד דק והירוק בינוני.

לאדות בשמן זית את הבצל + כרישה + גזע מנגולד, כששקוף להוסיף את העלים.

בקערה גדולה לטרוף את הביצים, להוסיף את הקמחים (עדשים ושקדים) והתבלינים. להוסיף את תוכן המחבת, לערבב לאיחוד.

לצפות תבנית בנייר אפייה ולשמן, לשפוך את הבלילה ולשטח.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180-190 מעלות) עד להשחמה.

להוציא מהתנור ולצנן בתבנית 5 דקות, לאחר מכן לצנן על רשת.

לחתוך רק אחרי שהתקרר.

פשטידת ברוקולי (טבעוני ללא גלוטן)

  |   By  |  0 Comments

 

מחממות תנור לחום גבוה. את הברוקולי מפשירות במים רותחים (אם זה ברוקולי טרי – חליטה קצרה במים רותחים להתרככות קלה).
מכינות קרם שקדים: 2 כוסות קמח שקדים, +  3 כפות חומץ + שן שום + תבלינים + 2 כוסות מים. טוחנות לקרם חלק ומוסיפות עוד 3-4 כפות מים עד ליצירת קרם במרקם של שמנת מתוקה/ טחינה דלילה.
טועמות ובודקות שהקרם מתובל דיו. אם לא- מוסיפים תיבול.
בקערה מערבבות כוס קמח חומוס עם אבקת אפיה וקרם שקדים לבלילה נטולת גושים.
מוסיפות ברוקולי מסונן (מומלץ לחתוך אותו לחתיכות בגודל קטן- בינוני – גודל ביס) ו-2 כפות שמן זית ומערבבות קלות.
מוסיפות סודה לשתיה, מערבבות מהר , יוצקות לתבנית מצופה בנייר אפיה.
מפזרות מעל קמח תירס צהוב, אופות כ-45 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

**חובה** לקרר כשעתיים במקרר לפני ההגשה.

 

פשטידת כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד.

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים.

קוצצים מנגולד: גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ.

אחרי שמתכווץ קלות מורידים מהאש.
בקערה מערבבים: 1/2 כוס קמח, את יתרת התבלינים , גרידת לימון מלימון שלם, סילאן וביצים. מאחדים עם תערובת הירקות (אם נדרש, מוסיפים עוד קצת קמח (עד רבע כוס).

מעבירים לתבנית פיירקס משומנת/ עם נייר אפייה ואופים כ-40 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

פשטידת בטטה ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים בטטות לקוביות קטנות/ עיגולים.
מערבבים עם שמן זית וצולים על גבי נייר אפייה בחום גבוה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים דק.
מערבבים: יוגורט, קמח, ביצים, תיבול, בזיליקום.
כשהבטטות קצת שחומות מצרפים אותן לבלילה.
משטחים בתבנית פיירקס משומנת/ על גבי נייר אפייה

אופים בחום בינוני כ-40 ד. מקררים לפני אכילה.

פשטידת פטריות וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הפטריות לפרוסות בינוניות ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת קישואים וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הקישואים לעיגולים דקים ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, תימין, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

קושארי – תבשיל קטניות מצרי

  |   By  |  0 Comments

תבשיל זה מתחלק לכמה סירים, אך בישולו פשוט.
ניתן לבשלו גם בשלבים כדי לא לתפוס את כל המקומות על הגז בבת אחת.

סיר א: מטגנים בשמן זית בסיר רחב על אש בינונית אורז ואטריות כ-5 דקות עד להשחמה קלה שלהם. מוסיפים כמון, מלח ו-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. בודקים מה שלום האורז ובמידת הצורך מוסיפים עוד חצי או כוס מים.
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה עד להתרככות.

סיר ב’: מבשלים עדשים ירוקות בשפע מים עד להתרככות (לא התפרקות) ומסננים.

מחבת: חותכים בצל לחצאי טבעות, בשפע שמן זית ועל אש בינונית מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.

רוטב: סוחטים מיץ מ 2 לימונים, מוסיפים חצי כפית מלח, שום כתוש, כמון, כוסברה, צ’ילי, פפריקה ו-2 עגבניות מגוררות. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול .

בקערה גדולה מערבבים עדשים עם אורז ואטריות ובצל מטוגן בעדינות. שופכים את הרוטב וממשיכים לערבב עד שכל התבשיל מצופה בו.

מחבת אביבית ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

את התחתיות מפשירים במים רותחים ופורסים לאורך.

את הבצל קוצצים לחצאי טבעות ואת השום פורסים לפרוסות דקות.

את הפטריות פורסים לאורך, את העגבניות חוצים, ואת הכוסברה קוצצים דק.

מחממים שמן זית על אש בינונית ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, מוסיפים שום ומקפיצים עד שעולה ריח.

מוסיפים את הארטישוקים ואם צריך נוזלים-  גם כמה כפות מים, מכסים ומאפשרים להם להתרכך קצת.

אחרי כמה דקות מוסיפים גם את הפטריות וממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לצריבה קלה.

מוסיפים את העגבניות, האפונה, כוסברה, מלח ופלפל לפי הטעם ומנמיכים את האש. מכסים שוב ומבשלים לעוד 4 דקות.

מכבים את האש וסוחטים מעל לימון. טועמים ומתקנים תיבול.

מג’דרה ירוקה של אורז ומאש

  |   By  |  0 Comments

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה.
במידת הצורך ניתן להוסיף כף-שתיים מים תוך כדי הבישול לקירמול שלא מציף בשמן

את המאש מסננות ממי ההשריה, מעבירות לסיר, מכסים במים + כוס ומביאים לרתיחה.
מבשלים כעשרים דקות עד שמוכן. אם יש צורך מוסיפים מים ומבשלים עוד 5 דקות. מסננים.

בסיר נפרד מבשלות אורז: מטגנות אורז ב2 כפות שמן זית, מוסיפות צרור שלם של כוסברה קצוצה וכפית מלח, מערבבות היטב
מוסיפות + 2 כוסות ו2/3 מים, מביאות לרתיחה, מנמיכות את האש מכסות ומבשלות – אורז לבן = כ- 10 ד’, אורז מלא כ- 40 ד’
כשהאורז מוכן מצרפים אליו את המאש המבושל
מתבלים במלח פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד’.

הערות –
לא לשכוח לבקשה מהלקוח להשרות את המאש לילה לפני
לשים לב שאורז מלא שותה יותר מים
אם מוסיפים כמון (מאוד מוסיף) – אז בשלב טיגון הבצל

 

מג’דרה בורגול

  |   By  |  0 Comments

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה.

בסיר שמים את העדשים השחורות ומכסים במים + כוס. מכסים ומביאים לרתיחה.

אחרי שרותח מבשלים בסיר פתוח כ-20 ד’ עד שהעדשים נגיסות, אך לא רכות לחלוטין, ואז מוסיפים לסיר את הבורגול.

המים צריכים לכסות את כל התכולה + 3-4 סנטימטר מעל. מבשלים עוד 10 ד’, בודקים אם מוכן. אם נותרו נוזלים – לסנן אותם.

מתבלים במלח, פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד’. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם נדרש.
לחכות עד שהעדשים יתרככו חלקית לפני שמוסיפים בורגול, כדי שלא יצא עיסתי.
במידה ומשתמשים בבורגול עבה – הבישול ייקח עוד 5-10 דקות

מג’דרה אורז

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: * אפשר ומומלץ להוסיף כמון/ בהרט.

את הבצל קוצצים לקוביות בינוניות קטנות ומטגנים במחבת עם 4-5 כפות שמן על אש בינונית עד להשחמה קלה. במידה והלקוחות רוצים כמון/בהרט – להוסיף לבצל המטוגן 1 כפית.

בסיר שמים את העדשים השחורות, מכסים במים + כוס ומביאים לרתיחה.

מבשלים כעשרים דקות עד שמוכן. אם יש צורך, מוסיפים מים ומבשלים עוד 5 דקות. מסננים.

בסיר נפרד מכינים כוס ושליש אורז וכשהוא מוכן מצרפים אליו את העדשים.

מתבלים במלח, פלפל, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומכסים ל-10 ד’.

 

לא חובה: להוסיף 1-2 כפית כמון לפי הטעם