קנלוני במילוי קשיו-פסטו אפוי ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצל ושום. את עלי הבזיליקום מפרידים.
בסיר קטן: מחממים שמן זית, 2 בצלים קצוצים ו-3-2 שיני שום עד שיוצא ריח. 
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות ואז מוסיפים בין כוס ל-2 מים ומביאים שוב לרתיחה. מתקנים תיבול.

בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו עם עלי בזיליקום וכוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך.
מזלפים/ ממלאים בכפית את הקרם לתוך הקנלוני ומסדרים בשורה בתוך תבנית אינגליש.

מכסים ברוטב עגבניות (אפשר לטחון או להשאיר כמו שהוא) ומכסים את התבנית בנייר כסף.
אופים כ-40 ד’-שעה בחום בינוני עד להתרככות.

לזניה בטטות חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים.

את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטות, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

מאפינס כרובית

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן באפריל 2022

הערות ללקוח :

כרובית – 500 גרם. אם רוצים חלבי – להמיר שקדיה ב1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט 3% ומעלה ללא סוכר.

*יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס, (המנה כוללת עד כ-24 יחידות מאפינס).

*אפשר להוסיף מעט קמח תירס לקראנצ׳ מלמעלה- לא חובה.

הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.

את הכרובית מפרקים לפרחים ומכניסים לתנור לצלייה עד להשחמה קלה.

בנתיים מערבבים יבשים: כוס וחצי קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1.5 כפית מלח, 2 כפות אורגנו.
מערבבים רטובים: 3 ביצים ביצים, כוס ורבע מים, 3 כפות שקדיה, לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את פרחי הכרובית הצלויים.

בשלב האחרון מוסיפים את חומץ התפוחים ומאחדים היטב עם התערובות.


מוזגים למנג’טים ואופים כ-20 ד’ בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות.

*את המאפינס טועמים אחרי הצטננות קלה

מאפינס בטטה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח
* אם רוצים חלבי – להמיר שקדיה ב1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט 3% ומעלה ללא סוכר.

*יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס, (המנה כוללת כ-20 יחידות מאפינס בממוצע).

*אפשר להוסיף מעט קמח תירס לקראנצ׳ מלמעלה- לא חובה.

הוראות הכנה

את הבטטות קולפים וחותכים לקוביות. משמנים ואופים בחום בינוני (על גבי תבנית מצופה בנייר

אפייה) עד להשחמה וריכוך.
מערבבים יבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח, בזיליקום.
מערבבים רטובים: ביצים, כוס וחצי מים, שקדיה לתערובת אחידה.

מאחדים תערובות ומוסיפים את הבטטות הצלויות.

בשלב האחרון מוסיפים את חומץ התפוחים ומאחדים היטב עם התערובות.
מוזגים למנג’טים ואופים כ-20 ד’ בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות.

מאפינס ברוקולי

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן באפריל 2022

הערות ללקוח :

ברוקולי – 500 גרם. אם רוצים חלבי – להמיר שקדיה ב1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט 3% ומעלה ללא סוכר.

*יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס, (המנה כוללת עד כ-24 יחידות מאפינס).

*אפשר להוסיף מעט קמח תירס לקראנצ׳ מלמעלה- לא חובה.

הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.

את הברוקולי מפרקים לפרחים ומכניסים לתנור לצלייה עד להשחמה קלה.

בנתיים מערבבים יבשים: 1.5 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפייה, 1.5 כפית מלח, 2 כפות אורגנו.
מערבבים רטובים: 3 ביצים ביצים, כוס ורבע מים, 3 כפות שקדיה, לתערובת אחידה.
מאחדים תערובות ומוסיפים את פרחי הברוקולי הצלויים.

בשלב האחרון מוסיפים את חומץ התפוחים ומאחדים היטב עם התערובות.


מוזגים למנג’טים ואופים כ-20 ד’ בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות.

*את המאפינס טועמים אחרי הצטננות קלה

מאפינס בננה-שוקו צ’יפס

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח (לוודא תבניות)

נדרש בלנדר/ בלנדר מוט להכנת חלב השקדים.
* ניתן להמיר ב2 כוסות חלב שקדים קנוי, במקום ממרח שקדיה.
*נדרשת תבניות מאפינס + מנג׳טים. במידה ואין תבניות מאפינס יש לקנות מנג׳טים יציבים מקרטון.

*במידה ומשתמשים בחלב שקדים קנוי – להפחית חצי מכמות הסוכר.

מועכים בננות, מכינים חלב שקדים ( רבע כוס שקדיה + 2 כוסות מים מבלונדרים יחדיו).
שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

מערבבים רטובים לחוד (אפשר בבלנדר או ידני), ויבשים לחוד. מאחדים תערובת יבשים לתוך תערובת הרטובים.

מעבירים למנג’טים.

אופים כרבע שעה-20 ד’ בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

עוגת שוקולד מטריפה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

1-0.75 כוס סילאן (אוהבי שוקולד מריר יכולים להסתפק בחצי).
שוקולד מריר 70% ומעלה.
2 תבניות אינגליש קייק.
רבע כוס חלב קוקוס = 60 מ״ל.

 

מתכון:

מחממים תנור לחום בינוני.

מערבבים יבשים (מהמלח רק קורט), מוסיפים רטובים, מלבד חלב הקוקוס, ומערבבים עד לאיחוד.

שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.

מצפים 2 תבניות בנייר אפייה ושופכים לתוכן את הבלילה.

אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

מוציאים ומצננים.

מכינים את הציפוי: מרתיחים בסיר קטן את חלב הקוקוס, כשרותח מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.

מערבבים נמרצות עד להמסה ואיחוד (לא לערבב יותר מדי אחרת השוקולד נהיה גושי).

שופכים על גבי העוגה הפושרת, זו כמות גדולה וזה בסדר!

מעבירים למקרר לפחות לשעתיים עד להתייצבות הציפוי.

הכי טעים לאכול בטמפרטורת החדר.

ארטיק מנגו-נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים את הפירות לעיסה חלקה, מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי).
יוצקים לתבניות ומקפיאים.

ארטיק שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מחממים את חלב הקוקוס במיקרו (בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שמתחמם טוב) או בסיר קטן על גבי הגז.
לתוך החלב החם מכניסים את השוקולד ומערבבים על ליצירת בלילה חלקה.
יוצקים לתבניות ומקפיאים.

לזניה כרישה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה בטטות טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה חצילים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום.
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חצילים, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים וקוצצים עלי בזיליקום. מגררים גבינה.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים בזיליקום קצוץ ועגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. 

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

מכינים קרם קשיו: כוס וחצי קשיו, כוס מים ועלי בזיליקום. מוסיפים מים עד למרקם של יוגורט.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, קרם קשיו, לזניה, קרם קשיו, לזניה, רוטב
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ- 40 ד’ עד שהלזניה רכה.

פשטידת בטטה ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים בטטות לקוביות קטנות/ עיגולים.
מערבבים עם שמן זית וצולים על גבי נייר אפייה בחום גבוה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים דק.
מערבבים: יוגורט, קמח, ביצים, תיבול, בזיליקום.
כשהבטטות קצת שחומות מצרפים אותן לבלילה.
משטחים בתבנית פיירקס משומנת/ על גבי נייר אפייה

אופים בחום בינוני כ-40 ד. מקררים לפני אכילה.

פשטידת פטריות וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הפטריות לפרוסות בינוניות ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת קישואים וגבינות

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.
לפרוס את הקישואים לעיגולים דקים ולצרף למחבת עם הכרישה, להקפיץ קלות עד לריכוך.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים –  ביצים,גבינה, מלח, פלפל, תימין, קמח.
מערבבים טוב, 
מוסיפים את תערובת הירקות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפייה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

פשטידת ברוקולי וגבינות

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי והכרובית מפרקים לפרחים גדולים וחולטים או מאדים בסיר (כולל הגזע) עד לריכוך חלקי

לפרוס את הכרישה דק ולאדות במחבת עם מעט שמן זית.

חותכים את הכרובית והברוקולי לקוביות קטנות/ בינוניות,שמים בקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה המאודה.

את הגבינה מגררים.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם 1/3 כוס מים ומוסיפים ביצים,גבינה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, קמח.
מערבבים טוב, 
מאחדים תערובות ומעבירים לתבנית משומנת/ מצופה בנייר אפיה.
אופים 40-30 דקות בחום בינוני או עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה קלות.

ארטיק פירות קיץ

  |   By  |  0 Comments

מגלענים את הפירות, טוחנים הכול טוב טוב למרקם חלק.

מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי).

יוצקים לתבניות ומקפיאים.

קיש כרובית צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ומנגולד

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

קוצצים את הבצלים, במחבת מאדים אותם עם מעט שמן זית.

קוצצים את המנגולד, מוסיפים למחבת, קודם את הגזע הלבן (לקצוץ אותו דק) ובהמשך את העלים הירוקים.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם חצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עד חצי כוס נוספת).

מאפה פילו במילוי פלפל קלוי ושקדים פרוסים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה.

חוצים פלפלים לשניים ומנקים מגרעינים. מניחים אותם על גבי נייר אפייה וצולים בתנור עד שהקליפה שחומה מאוד.
מקררים קצת בתוך קופסה סגורה וקולפים את מה שאפשר, קוצצים לרצועות דקות.
את השקדים קולים על גבי מחבת יבשה למספר דקות (ניתן לפזר את השקדים מעל המאפה או בתוכו).

מאפה פילו במילוי שמנת קשיו ובצלים צלויים

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי:

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות ומערבבים בקערה עם כף-שתיים שמן זית.

צולים בתנור עד להשחמה חלקית.

בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם עלי בזיליקום וחצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עוד כחצי כוס).

מאפה פילו במילוי אנטיפסטי

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הירקות לרצועות / קוביות.
מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ותבלינים, מסדרים על גבי נייר אפייה וצולים כחצי שעה עד להתרככות והשחמה חלקית.

מאפה פילו במילוי פטריות מוקפצות

  |   By  |  0 Comments

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

הוראות מילוי: 

לקצוץ דק בצל ושום. לפרוס לקוביות/ פרוסות דקות את הפטריות.

לחמם במחבת שמן זית *יחד* עם הבצל והשום. כשמתחמם להוסיף את הפטריות ולהקפיץ קלות, עד שהן מאבדות נפח ואת רוב הנוזלים שלהן.
לתבל במלח, פלפל.

מאפה פילו במילוי עגבניות צלויות ופסטו

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להפשיר מרק את הפילו לילה במקרר

הערות ללקוח: אפשר להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך לפסטו

הוראות מילוי: 

מחממים תנור לחום בינוני. חוצים עגבניות שרי ומסדרים אותן על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני עד להתכווצות והשחמה קלה.
שוטפים את העלים. מפרידים את עלי הבזיליקום ואת הפטרוזיליה חותכים גס.
בבלנדר/ מעבד מזון: טוחנים את העלים + שום + חצי כוס שמן זית. בהדרגה מתחילים להוסיף גם אגוזי מלך.
מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ומתבלים במלח, פלפל.

הוראות קיפול:

מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.

בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.

קארי כתום עם טופו

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

במידה ורוצים להתאים לילדים: מחליפים את הקארי בפפריקה/ רסק עגבניות ללא סוכר. 2 כוס חלב קוקוס = 50 מ״ל.

 

מתכון:

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות את הבטטה והגזר. פורסים את הטופו לקוביות.

חותכים לקוביות בלי לקלוף את הדלורית.

את הבצל פורסים גס.

בסיר מחממים ביחד שמן זית וכפית ממרח קארי, במידה ורוצים להתאים לילדים: מחליפים את הקארי בפפריקה/ רסק עגבניות ללא סוכר.

מערבבים טוב עד להמסה של הממרח בשמן. מצרפים את קוביות הטופו ומערבבים על אש בינונית טוב עד לציפוי של כל הקוביות.

מצרפים את הירקות ומערבבים כנ”ל. כשהכול מצופה מוסיפים, מלח, חלב קוקוס וכוס מים.

מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש בינונית עד לריכוך (כ-40 ד’)

** אם מבשלים בלי הטופו, אפשר לרסק לתבשיל אחיד בבלנדר מוט.

תבשיל קישואים ועגבניות מתובל

  |   By  |  0 Comments

לתבשיל: את הבצל והשום קוצצים דק.

את הקישואים פורסים לחצאי טבעות
ואת העגבניות לקוביות גסות.
בשמן זית, בסיר בינוני, מטגנים שום ובצל על אש בינונית.

מתבלים בתבלינים בנדיבות ובוחשים טוב. מצרפים את הקישואים וממשיכים לערבב היטב על אש גבוהה כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות ומכסים. נותנים להכול להיהפך ל”רוטב” (לוקח כ10-15 ד’)

ואז מוסיפים מים (בערך 2-3 כוסות, להגיע למרקם של מרק סמיך יחסית) ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מתקנים תיבול.
לקוסקוס: בקערה מערבבים שקית קוסקוס עם כורכום, פפריקה ומלח.

מכסים במים רותחים עד הסוף + חצי סנטימטר, מערבבים טוב ומכסים. כעבור 10 ד’, פותחים ומערבבים את הקוסקוס עם מזלג לאוורור.

פסטה עם רוטב עגבניות ועדשים

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ ולטגן בשמן זית בצל, גזר, שורש סלרי ושום,
להוסיף עגבניות קצוצות בינוני ולהביא לבעבוע.
להוסיף תבלינים, עדשים וכ-4 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על אש קטנה ולהוסיף מים אם נדרש. 
לטחון למרקם אחיד, לטעום ולתקן תיבול אם צריך.

מבשלים פסטה בשפע מים ומסננים. מאחדים את הרוטב עם הפסטה ומבשלים יחדיו, טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל בורגול ועדשים אדומות ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ועגבניות. מגררים את הגזר בפומפייה או מעבד מזון על הסכין הדקה.

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. כשהם מתחילים לשנות צבע, מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות.

בשלב הזה מוסיפים את התבלינים, העדשים וכוס מים ונותנים לתבשיל לבעבע על אש קטנה ל-10 ד’.

מוסיפים עוד כוס מים ואת הבורגול, מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה.
מבשלים בסיר פתוח על אש קטנה לכ-10 ד’ עד להתרככות של הבורגול (המרקם לא אמור להיות רך לחלוטין אלא כמו של פסטה אל-דנטה, וזה בסדר אם נשאר קצת נוזל בסיר).

במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.

פתיתים ברוטב

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את הקישוא/ גזר ומטגנים על אש גבוהה בקצת שמן זית.

קוצצים גם את העגבניות והשום ומוסיפים לסיר יחד עם תבלינים. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרכך.

מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה וטוחנים לרוטב חלק.

מוסיפים את הפתיתים לתוך הרוטב, מערבבים טוב טוב ומבשלים עד להתרככות (כרבע שעה) אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים.

מרק ירקות לקוסקוס

  |   By  |  0 Comments

קוצצים ומטגנים בשמן זית בסיר גדול על אש קטנה: בצל, שורש סלרי + גבעולי סלרי (לשטוף היטב, את העלים נוסיף בהמשך), שיני שום.

קולפים וחותכים לחתיכות גדולות (ריבועים או “מקלות”) – גזר, תפו”א, דלעת.

מוסיפים לסיר ומערבבים טוב

חוזרים על אותה הפעולה עם קישואים (אין צורך לקלף)

מוסיפים: את החומוס המושרה, כף פפריקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל. מערבבים טוב ונותנים 5 דק’ בסיר מכוסה על אש בינונית. מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את עלי הסלרי  (לשטוף היטב, אפשר לקצוץ ולהוסיף, או להכניס כצרור ולהוציא בסוף הבישול) מכסים במים + חצי ליטר ומביאים לרתיחה.

מבשלים כשעה על אש קטנה, עד להתרככות הירקות והחומוס.

בסוף מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.

לקוסקוס: מרוקנים את השקית לקערה עמוקה וגדולה, מוסיפים שלוק שמן זית, חצי כפית פפריקה וקצת מלח, מערבבים. מכסים במים רותחים + סנטימטר ומכסים את הקערה. כעבור 10 ד’ פותחים, מערבבים ומפוררים עם מזלג

שעועית ירוקה בסויה

  |   By  |  0 Comments

מחממים בסיר/ מחבת רחבה שמן זית, ולתוכו מוסיפים את השעועית הקפואה.
מקפיצים כמה דקות תוך כדי ערבוב עד להפשרה שלה. מוסיפים רוטב סויה (6-7 כפות) וממשיכים לבחוש עד לספיגה של הרוב.
*אם מוסיפים שומשום/ שקדים, אז זה השלב להוסיף אותם.
מקפיצים עוד כמה דקות (להיזהר לא לשרוף) ולסיום מתבלים בשמן שומשום (1-2 כפות) ולימון.

רצוי להכין ב-2 נגלות.

מרק כתום בניחוח קינמון

  |   By  |  0 Comments

ניתן להסיר את הבטטה ולהוסיף עוד 1 דלורית

לקלוף ולקצוץ בצל ושום.

בסיר גדול לטגן אותם עם מלח, פלפל וקינמון למספר דקות.

בינתיים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות: גזר, דלורית (לא צריך לקלף דלורית).

להוסיף לסיר ולהמשיך לטגן קלות.

להוסיף מים עד לכיסוי.

להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה עד להתרככות.

ניתן לטחון או להשאיר כמו שהוא. לשים לב שהמרקם לא דליל מדי או סמיך מדי, להוסיף מים במקרה הצורך.

מרק מינסטרונה

  |   By  |  0 Comments

אם משתמשים בשעועית יבשה, יש להשרות ולבשל אותה בשפע מים + כף מלח עד לריכוך.
אם סנפרוסט – 3 כוסות שעועית קפואה.

חיתוך בצל, שורש סלרי ושום דק.

חיתוך הירקות האחרים לקוביות בינוניות ועשבי התיבול – קיצוץ דק.

טיגון ובישול: בצל, שום, שורש סלרי.

הוספה: שאר הירקות ועשבי תיבול קצוצים.

הוספת השעועית עם רסק העגבניות וכיסוי במים. להביא לרתיחה.

בישול על אש קטנה כחצי שעה להתרככות וספיגת טעמים.

כיבוי האש והוספת הפסטה, לתת לה לשבת שם 10 דקות, הוספת המלח ותיקון טעמים.

אפונה ברוטב אדום

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף או לשלב שעועית ירוקה או צהובה קפואה.
ניתן להשתמש ב-10-12 עגבניות בשלות במקום השימורים.
ניתן לשלב שורש סלרי.
ניתן להוסיף רסק עגבניות ללא סוכר קטן (100 ג’).
רצוי שיהיה בלנדר אבל לא חובה.

אם יש בלנדר: טוחנים ביחד את הבצל, השום (ושורש סלרי במידה ובחרנו לשלב גם אותו) לעיסה, מוסיפים שמן אם יש צורך. שמים בצד. אם משתמשים בעגבניות טריות, טוחנים גם אותן בבלנדר לעיסה ומוסיפים מים אם יש צורך.
אם אין: קוצצים דק מאוד מאוד את השום, הבצל והסלרי (אם משתמשים), כנ”ל את העגבניות (אם משתמשים בטריות).
מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום, הבצל והסלרי. מחכים כמה דקות ומוסיפים את התבלינים, מערבבים טוב טוב ומצרפים את העגבניות.

מביאים לרתיחה. אם העגבניות, לא מרוסקות מחכים עד ש”יינמסו” והכול יהפוך לרוטב.
כשהכול רוטב אחיד מצרפים את הרסק (אם יש) וקצת מים מערבבים טוב טוב ושופכים את האפונה/ שעועית הקפואה.

שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה.
מתקנים תיבול אם צריך.
האפונה צריכה להיות ממש ספוגה ורכה.

קציצות ברוקולי-נענע

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי לחתוך לחלקים קטנים.
לבשל בסיר עם שפע מים עד להתרככות, לסנן טוב מהמים ולהעביר לקערה. למעוך גס.

את עלי הנענע להפריד מהגבעול ולקצוץ דק.
להוסיף לקערה יחד עם: קמח עדשים, קמח שקדים, מלח, פלפל, גרידת לימון. לבדוק יציבות וטעם.
במידת הצורך להוסיף עוד כמה כפות מהקמחים ועוד קצת תיבול. התערובת צריכה להיות קצת בצקית.
לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולהניח עליו.
לשמן קצת מעל. לאפות בחום בינוני (170) כרבע שעה עד להתייצבות.

מרק כתום עם חלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

אפשר להחליף דלעת בדלורית. כוס חלב קוקוס = 250 מ״ל (אפשר יותר או פחות לפי הטעם).

 

מתכון:

לקלוף ולקצוץ בצל ושום.

בסיר גדול לטגן אותם עם מלח, פלפל, כורכום וקארי למספר דקות.

בינתיים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות: גזר, בטטה, דלעת/ דלורית (לא צריך לקלף דלורית).

להוסיף לסיר ולהמשיך לטגן קלות.

להוסיף מים עד לכיסוי ואז 1 כוס חלב קוקוס.

להביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה עד להתרככות.

לטחון בבלנדר מוט/ בלנדר. לשים לב שהמרקם לא דליל מדי או סמיך מדי, להוסיף מים במקרה הצורך.

את הבצל הירוק קוצצים דק ומפזרים על גבי המרק.

מרק אפונה

  |   By  |  0 Comments

קוצצים שום, סלרי ובצל ומאדים בשמן זית בסיר גדול.

קולפים וקוצצים לקוביות קטנות תפו”א וגזר ומצרפים לסיר. מערבבים טוב.

אם השתמשנו באפונה קפואה – מפשירים ומסננים ומוסיפים אותה לסיר. מערבבים טוב.

במידה ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קוצצים אותם ומוסיפים לסיר.

מכסים במים + 2 כוסות ומביאים לרתיחה.

מבשלים כשעה על אש קטנה.

טוחנים ומתבלים במלח פלפל. חשוב! במידת הצורך (ולרוב יש צורך) מוסיפים קצת מים (אנחנו רוצות מרקם לא סמיך מדי, מכיוון שהוא לרוב מתגבש אחרי לילה במקרר).

פלפלים ממולאים כל טוב

  |   By  |  0 Comments

את האורז משרים במים רותחים לכחצי שעה (במידה ומשתמשים בדוחן משרים אותו במי ברז לכשעה).

טוחנים בפולסים/ קוצצים ידנית: עשבי תיבול, שום, אגוזים לתערובת קצוצה אך לא משחתית.
מסננים את הדגן ומערבבים את התערובת איתו/ דגן+עדשים ומתבלים בכפית מלח, כפית פפריקה וקורט פלפל.
מורידים לפלפלים את הכובע ומנקים מבפנים. דואגים שהכובע יהיה יחסית עבה כדי שיישאר שלם, מומלץ להוציא את הגבעול ולהשאיר חור בכובע.

מכינים רוטב: לטגן 3 שיני שום ולהוסיף קוביות עגבניות לבישול עד בעבוע עדין. להנמיך אש ולבשל עד ליצירת תערובת אחידה יחסית. להוסיף פפריקה, מלח, פלפל וסילאן לפי הטעם. להוסיף כליטר מים ולהביא לרתיחה. הרוטב צריך לצאת יחסית דליל אך לא מימי.

בכל פלפל שמים 2 כפות מהרוטב + מילוי עד 3/4 גובהו. “סוגרים” עם עוד 2 כפות רוטב.
מסדרים בתוך הסיר את הפלפלים כמה שיותר צמודים אחד לשני ומכסים אותם בכובע, הרוטב צריך להגיע עד לחצי הגובה של הפלפלים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כשעה עד לריכוך הפלפלים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מהרוטב לתוך הפלפל.

מרק פלפלים צהובים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים ומנקים מגרעינים. את הבצלים קולפים וחותכים גס.
מסדרים על גבי תבנית את הפלפלים, העגבניות והבצלים.
צולים בחום גבוה בערך 40 ד’-שעה, עד להתרככות והשחמה קלה.
מוציאים, מקלפים את הפלפלים (רק מה שיורד בקלות) ומעבירים לסיר.
מוסיפים תבלינים וקצת מים וטוחנים לעיסה אחידה. מדללים עד למרקם “מרקי” וטוחנים שוב. מביאים  לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

מרק גזר מתקתק

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל וראש סלרי ומטגנים בשמן זית.

מוסיפים: 2 כפיות זרעי כוסברה, כף מלח, 2 כפיות קארי.

קולפים את הגזרים וחותכים גס ומוסיפים לסיר יחד עם חופן מקלות סלרי קצוצים.
מערבבים טוב ונותנים להכול להתבשל ביחד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד התרככות.
מבלנדרים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

מרק ברוקולי ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: אפשר להחליף את הברוקולי ב-2 חבילות סנפרוסט. חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:

קוצצים דק בצל ושום.
שוטפים וקוצצים את עלי הבזיליקום.

אם משתמשים בברוקולי קפוא – מפשירים וחותכים לפרחים בינוניים.

מטגנים בשמן זית בצל ושום עד שעולה ריח, מוסיפים את פרחי הברוקולי, קורט פלפל שחור, כף מלח ואת עלי הבזיליקום.

מבשלים על אש בינונית, עם מכסה סגור כ-10 ד’, ומערבבים מדי פעם.

מוסיפים מים וגרידת לימון ומביאים לרתיחה.

מבשלים כחצי שעה על אש קטנה, עד לריכוך ואז טוחנים בבלנדר מוט.

אם רוצים זה הזמן להוסיף חלב קוקוס/ שקדים.