עגבניות ממולאות של קיץ

  |   By  |  0 Comments

חותכים לעגבניות את הכובע ומרוקנים את התוך. משאירים שוליים עבים.
מבשלים כוס עדשים בשפע מים עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לקערה.
מפרידים וקוצצים את עלי הנענע.
כותשים שן שום.
מערבבים ביחד עדשים, שום, מלח, גרידת לימון, נענע ושלוק שמן זית.
מחממים תנור לגריל.
מסדרים בתבנית פיירקס את העגבניות, ממלאים בתערובת העדשים.
מזלפים מעל שמן זית.
אופים כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
ניתן לאכול חם או קר.
את תוכן העגבניות ניתן לטחון ולהקפיא לשימוש עתידי או להכין רוטב עגבניות זריז כצ’ופר.

קציצות דלורית ומרווה (מעלפות!)

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים, מנקים מגרעינים ומגררים על מעבד מזון / פומפיה.
את הבצל והשום קולפים וקוצצים.
מפרידים עלי מרווה מהגבעול (נזדקק לחופן גדוש מאוד של עלים) וקוצצים דק.
מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל השום והמרווה ביחד עד שהבצל הופך לשקוף.
בקערה מערבבים את הדלורית עם התערובת מהמחבת ועם התבלינים. מוסיפים 2 ביצים וחצי כוס קמח. בודקים את יציבות התערובת, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כמה כפות קמח.
יוצרים קציצות ומסדרים על גבי נייר אפיה משומן.
משמנים קלות.
אופיםכ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות והשחמה קלה.

מרק כרובית

  |   By  |  0 Comments

חותכים גס בצל, גזר ובטטה. את הכרובית מפרקים לפרחים. 

מטגנים בצל בשמן זית. מוסיפים שום וגזר מערבבים 4-3 דקות. מוסיפים בטטה וכרובית, מערבבים. מוסיפים תבלינים ומים לכיסוי פלוס עוד כוס. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. בבלנדר / בלנדר מוט שמים את השקדים עם כוס ממי המרק שבושל וטוחנים יחד. שופכים חזרה לסיר להקרמה וטוחנים הכול במוט.

טועמים, מתקנים תיבול.

מאפינס תפוחים פלאו ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להוסיף כף מייפל או סילאן להמתקת התערובת. להזכיר שאם אין תבנית מאפינס יש לקנות מנג׳טים יציבים מקרטון.

מחממים תנור על 170 מעלות.

קולפים את התפוחים, מגררים דק 3 תפוחים.

במחבת קטנה על אש נמוכה מבשלים את התפוחים המגורדים בשמן קוקוס עד שמתרכך ומתכהה.

חותכים את התפוח שנותר לקוביות קטנות.

בקערה מערבבים לאיחוד קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים את הביצים ומערבבים לאיחוד, מוסיפים את הרסק וקוביות התפוח ומערבבים.

בתבנית שקעים משמנים עטרות נייר, יוצקים בלילה ⅔ גובה (20 מאפינס).

אופים 16 דקות, מעבירים לגריל ל-5 דקות נוספות להשחמה.

מוצאים תבנית ומקררים כ-5 דקות בתבנית, לאחר מכן מצננים על רשת.

סמבוסק במילוי גבינות

  |   By  |  0 Comments

בצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומחלקים לשני חלקים.
מרדדים דק כל חלק וקורצים בעזרת כלי עגול (12-10 ס”מ קוטר) עיגולי בצק. אמורים לצאת 14-12 בסך הכול.
מילוי: לערבב את הגבינה עם מעט תימין.
* חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל, זה מתעמעם באפיה.

בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.

עודד

בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.

עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…

אוזני המן במילוי תפוחי עץ וקינמון

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות במעט שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון וחופן חמוציות.

מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים חצי כפית מילוי בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ-10 דקות.

אוזני המן במילוי שוקולד

  |   By  |  0 Comments

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.

מרדדים דק וקורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים קוביית שוקולד אחת בתוך כל אוזן וסוגרים.

אופים בחום בינוני כ-10 דקות.

מרק ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

קוצצות בצל, קולפות תפו”א, מפשירות ארטישוק קפוא במים רותחים.
את הארטישוק והתפו”א חותכות לקוביות.
מטגנות בשמן זית בצל עד לשקיפות, מוסיפות תפו”א, ארטישוק ותבלינים. נותנות להתבשל בסיר סגור משהו כמו 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפות מים ויין ומביאות לרתיחה. מבשלות עד ריכוך. טוחנות וטועמות.
מתבלות במיץ לימון לפי הטעם.

מרק פטריות ושעועית שחורה בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

את השעועית מבשלים בסיר נפרד במים + כף מלח עד לריכוך.
את הפטריות שימג’י מפרידים, את הפורטבלו חותכים גס.
את הבצל הסגול קוצצים ומטגנים בסיר עד לשקיפות.
מוסיפים את הפטריות והפלפל לסיר ונותנים להן “להזיע” תוך כדי ערבוב.
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה.
מוסיפים את השעועית לסיר ומכסים הכול במים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 20 דקות.
מוסיפים את המיסו, טועמים ומוסיפים מלח אם נדרש.

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון/ בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה.

מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף עד לקבלת ממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.
על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה מניחים את החציל ואת ראש השום השלם.

אופים כ-40 דקות עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג).
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים.

מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת.

כופתאות דלעת ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן לדלורית במקום דלעת.

1 יחידה דלורית בינונית-גדולה או 800-קילו גרם דלעת

ניתן להמיר כופתאות לגרסא צמחונית- במקום קמח חומוס: 1 כוס קמח כוסמין + 1 ביצה.

אפשר להוסיף לרוטב כחצי שקית (400 גרם) אפונה קפואה.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:
את הדלורית/דלעת קולפים וחותכים לקוביות, מסדרים על גבי נייר אפייה בתבנית,
משמנים ואופים בחום בינוני בערך 20-15 ד’ עד שנמעך עם מזלג.
בקערה מערבבים 2 שיני שום כתושות עם קמח חומוס, 1/2 כפית מלח, זרעי כוסברה, צ’ילי (לא חובה) וגרידת לימון מלימון שלם.
את הדלעת מצננים, מועכים ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד ליצירת עיסה אחידה.

מכינים רוטב:
קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.
מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.
מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.
מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים טעמים.
תוך כדי שהקארי ברתיחה עדינה יוצרים כופתאות בגודל כדור פינג פונג מהתערובת ומסדרים בעדינות בתוך הסיר – משאירים רווחים קטנים בין הכופתאות ודואגים שהן לא יונחו אחת על השנייה. מבשלים כרבע שעה בסיר פתוח ועל אש קטנה.

קציצות כרובית ועשבי תיבול טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, קמח, תבלינים, סודה לשתייה וחומץ.
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ-30 ד’.

קציצות כרובית ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים וביצה.
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ-30 ד’.

קציצות כרישה אוטולונגי טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן מרץ 2022.
הערות ללקוח : 2 כרישות גדולות או 4 כרישות בינוניות. ניתן להוסיף 0.5 כוס קמח שקדים.

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך.

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך. מגרדים ומוסיפים גרידת לימון (מלימון אחד שלם).

מערבבים בקערה: קמח, עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה, אבקת אפיה, סודה לשתייה, וחומץ בסוף.

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות.

קציצות כרישה אוטולונגי

  |   By  |  0 Comments

המתכון עודכן מרץ 2022.
הערות ללקוח : 2 כרישות גדולות או 4 כרישות בינוניות. ניתן להוסיף 0.5 כוס קמח שקדים.

את הכרישה קוצצים ומטגנים בשמן זית עד לריכוך.

בינתיים קוצצים דק מאוד: פטרוזיליה, צ’ילי, 3 ענפי בצל ירוק, אגוזי מלך.

מערבבים בקערה:  עשבי תיבול קצוצים, אגוזים, תבלינים, כרישה וביצה. מוסיפים קמח + כפית אבקת אפיה + חצי כפית סודה לשתיה. מגרדים ומוסיפים גרידת לימון (מלימון אחד שלם).

משמנים נייר אפיה ויוצרים קציצות.
משמנים קצת מעל ואופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה והתייצבות.

קציצות בטטה

  |   By  |  0 Comments

אופים בטטות על קליפתן כשעה על חום בינוני עד להתרככות וקרמול. מוציאים וחותכים לאורך.

קוצצים דק 4 גבעולי בצל ירוק.

מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הבטטות (ללא הקליפה), פלפל וסויה. מועכים ומערבבים טוב.

מוסיפים כוס ושליש קמח שקדים ומערבבים.

במידה ורוצים להוסיף צ’ילי, קוצצים דק ומוסיפים לתערובת.

מתקנים תיבול אם נדרש.

משמנים נייר אפייה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות אפונה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ-10 ד’. מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 1/3 כוס קמח שקדים, 1/3 כוס קמח עדשים, ביצים, מלח, פלפל.
אם מוסיפים פטה – לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח).

לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

קציצות אפונה

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ-10 ד’ , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 2/3 קוואקר עדין, ביצים, מלח, פלפל.
אם מוסיפים פטה – לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח).

לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

קציצות כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד.

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים, קוצצים מנגולד – גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ.
אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים: 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד 1/4 כוס).

משמנים נייר אפייה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

ממרח לימונים כבושים – לסבלנים

  |   By  |  0 Comments

מנקים במים רותחים קרש חיתוך וסכין. שוטפים טוב את הלימונים וגם את הידיים.
בסיר מרתיחים מים ומעקרים צנצנת גדולה (של סילאן גדול/ קילו דבש). מייבשים באוויר.
פורסים 8 מהלימונים לעיגולים דקים יחסית, מוציאים גרעינים ומתחילים למלא את הצנצנת, אחרי כל 2 שכבות מפזרים מלח גס. דוחסים טוב.
כשמגיעים לסוף הצנצנת מפזרים שוב מלח וגם פפריקה, סוחטים את 2 הלימונים הנותרים ושופכים פנימה. יוצקים מעל הכול שמן זית.
סוגרים טוב ומשאירים יומיים במקום מוצל בחוץ. אח”כ מכניסים למקרר.
אפשר לאכול ככה או בבישול הבא לרוקן את תוכן הצנצנת ולטחון עם בלנדר/ בלנדר מוט לממרח. במידה וטוחנים לממרח, ממליצה להקפיא לפחות חצי מהכמות.

ממרח עגבניות מיובשות

  |   By  |  0 Comments

מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון / בלנדר מוט, את הרכיבים את הנוזליים למטה ואת הדביקים יותר למעלה. מעבדים בפולסים עד לקבלת מחית וממשיכים לעבד ברצף, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור.

קרם חצילים

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני.
על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה מניחים את החצילים ואת ראשי השום השלמים. אופים כ-40 ד’ עד לריכוך מלא של החציל (בודקים בעזרת מזלג).
מוציאים את התבנית, חותכים את החציל ומצננים.
לתוך בלנדר מעבירים את בשר החציל, סוחטים את תוכן שיני השום, מוסיפים לימון, מלח ופלפל וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת קרם בהיר ואחיד. אפשר גם בעזרת בלנדר מוט.
מעבירים לצנצנת, רצוי מעוקרת.

סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

לחתוך את החצילים לקוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ’ילי והשום דק.

בסיר בינוני לטגן על אש בינונית את הבצל, שום וצ’ילי (אופציונלי). כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים. מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 ד’. מתקנים תיבול ושומרים בקירור.

סלט תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ושקדים

  |   By  |  0 Comments

לקלף ולחצות תפו”א.

לבשל במים עם מלח עד להתרככות חלקית (שלא יגיעו למצב של פירה).

לקצוץ עשבי תיבול ועגבניות.

את תפוחי האדמה לקרר ולחתוך לקוביות בגודל ביס.

לערבב את כל המרכיבים מלבד השקדים – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. לתבל במלח, פלפל, שמן זית, בלסמי ושום כתוש.

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק.

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עשבי תיבול, בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים).

תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט כרובית צלויה עם בצל ירוק, גרעיני חמנייה קלויים ובלסמי מצומצם

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה.

קולים את גרעיני החמנייה קלות על מחבת וקוצצים את הבצל הירוק.

מערבבים את כל הרכיבים מלבד הבלסמי והגרעינים – להשאיר גרעינים בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. 

את הבלסמי מחממים בסיר קטן או מחבת על אש בינונית עד להצטמצמות קלה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

סלט כרובית צלויה בחרדל וחמוציות

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה ומעבירים לקערה/ קופסה.

קוצצים דק בצל ירוק וכותשים שום, סוחטים מיץ מלימון אחד.

מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב: סילאן, חרדל, שום כתוש, לימון וכף שמן זית. יוצקים על הכרובית הצלויה, מוסיפים חמוציות ובצל ירוק, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים לפי הצורך את התיבול.

סלט ברוקולי עם שקדים פרוסים, עגבניות שרי, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

מפרקים את הברוקולי לפרחים ומאדים/ חולטים עד להתרככות חלקית (שלא יהפוך עיסתי, מרקם נעיץ).

מקררים כמה דקות.

בינתיים את עגבניות השרי חותכים לרבעים/ חצאים.

את השקדים קולים על מחבת יבשה לזמן קצר. להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. 

מערבבים את כל הרכיבים (מלבד השקדים) ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל, שום כתוש.

סלט קישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הקישואים לרבעים לאורכם ואז חוצים כל רבע לרוחב.

מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ופורסים על גבי תבנית עם נייר אפייה.

צולים בחום גבוה כ-20 ד’ עד להשחמה חלקית והתרככות.

בינתיים קוצצים בצל סגול, שום, עלי נענע ומעבירים לקופסה גדולה.

מוסיפים את הקישואים הצלויים.

מתבלים במיץ לימון (להתחיל בחצי כמות ולטעום) מלח, פלפל וקצת שמן זית.

מערבבים טוב ומעבירים למקרר.

מטבוחה של אורית

  |   By  |  0 Comments

לחצות את הירקות ולשים את העגבניות עם הפלפלים (כולל הפלפל הירוק) והבצל בתבנית ולצקת מעל שמן זית.

לפזר מעל כחצי כף מלח גס, להכניס לתנור על 180 מעלות למשך 40 דקות עד שעה.

לאחר צלייה בתנור: לפלפלים ולעגבניות מורידים את הקליפה בזהירות (מה שיורד בקלות) וקוצצים יחד עם הבצל.

בסיר מחממים היטב שמן, מוסיפים פפריקה מתוקה ומוסיפים את הירקות וגם שום כתוש.

מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונוצרת מטבוחה.

להוסיף מלח אם נדרש.

סלט סלרי וירוקים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את כל הירוקים דק.
קולים את גרעיני החמנייה על גבי מחבת יבשה.

מערבבים הכול יחד מלבד גרעיני החמניה – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.
מתבלים בלימון, תבלינים ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט כרוב סגול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ לפי ההוראות (אם יש סכין גירור וחיתוך- להשתמש במעבד המזון):

כרוב סגול לחתוך דק

6 גזרים לקלף וגרד דק.

גבעולי סלרי לחתוך דק

2 צרורות פטרוזיליה/ צרור גדול לקצוץ דק

לשקשק ביחד את הרוטב ולתבל.

סלט סלק וקולורבי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.

במחבת רחבה/ סוטאז’ מחממים יחדיו 3-2 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות. מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית.

בינתיים קוצצים דק את עלי הסלק/ מנגולד. כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים הקצוצים. ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח – פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.

כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול. מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט סלק-נענע-לוז

  |   By  |  0 Comments

מבשלים סלקים על קליפתם כשעה. מקלפים מתחת למים זורמים ומשאירים לצינון בצד.
קולפים ופורסים בצל לחצאי טבעות. קוצצים דק לוז ונענע. סוחטים מיץ מ-2 לימונים .
את הסלק חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס. 
אם מוספים גבינה – חותכים אותה לאותו גודל.

מערבבים הכול יחדיו מלבד אגוזי הלוז – להשאיר בקופסה להוספה עצמאית. מתבלים וטועמים. אם יש צורך – מוסיפים לימון ותבלינים.
לסיום מזלפים שמן זית. מצננים לפני ההגשה.

סלט טאבולה פריקי

  |   By  |  0 Comments

לשטוף היטב את הפריקי, ולסנן 1-2 פעמים.

להניח בצד לחצי שעה בתוך קערת מים נקיים לריכוך הגרגרים.

להעביר את הפריקי לסיר עם מים (להתחיל בכמות זהה של פריקי ומים ובהמשך, אם יש צורך, להוסיף עוד מים), להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנטנה עד לספיגת המים וריכוך הגרגרים. גם בתום תהליך הבישול נותר בגרגרים מרקם מעט לעיס ולא רך לגמרי. לשטוף את הפריקי בסוף הבישול.

קוצצים היטב את כל צרורות הירק ומערבבים עם שאר המרכיבים בעוד גרעיני הפריקי חמימים, בכדי שיקלטו היטב את הטעמים. את אגוזי המלך קוצצים גס ושומרים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית של הלקוחות.

מתבלים במיץ משני לימונים וגרידת לימון, שמן זית, מלח, פלפל.

סלט קינואה עם אנטי פסטי וגרעיני חמניה

  |   By  |  0 Comments

חיתוך ירקות לקוביות, לערבב עם קצת שמן זית ומלח ולקלות בתנור בחום גבוה.

בישול קינואה לדרגת אל-דנטה.

קיצוץ עשבים.

קליית גרעינים על מחבת יבשה – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

ערבוב ותיבול שאר הרכיבים.

סלט שעועית לבנה עם בצל ירוק, סילאן ולימון

  |   By  |  0 Comments

מבשלים שעועית במים + כף מלח עד לריכוך טוב.

קוצצים בצל ירוק ומערבבים עם סילאן, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מערבבים עם השעועית ומתבלים בשמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. רצוי להשהות לפחות שעה לפני האכילה במקרר/ במקום קריר.

סלט בורגול עם בטטות צלויות (אפשר להחליף בדלועים כתומים), פקאנים וחמוציות

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות (קחו בחשבון שהן מצטמקות בתנור).

מערבבים עם קצת שמן זית וסילאן, משטחים על גבי נייר אפייה ואופים בחום גבוה עד להתרככות קלה (!) והשחמה חלקית. שלא יהפכו לפירה.

את הבורגול מבשלים במים עד למרקם נגיס ומסננים טוב.

מערבבים בעדינות בקערה: בטטות, בורגול, חמוציות.
פקאנים קצוצים גס רצוי להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.

מתבלים בלימון, שמן זית, מלח, פלפל ועוד סילאן אם נדרש.

סלט שעועית אדומה עם סלק, בצל סגול, אגוזי מלך ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך (בקליפתם).

מבשלים את השעועית במים + כף מלח עד לריכוך ומסננים.

קוצצים בצל סגול לרבעי עיגול דקים. פטרוזיליה קוצצים. קוצצים אגוזי מלך גס – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

חותכים את הסלקים המוכנים לריבועים בגודל ביס קטן/ בינוני.

מערבבים בקערה את הכול ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי צלויות

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (גריל).

חוצים את העגבניות ומסדרים על גבי נייר אפייה. אופים עד לצריבה קלה.

מבשלים עדשים עם הרבה מים עד להתרככות ומסננים.

בקערה מערבבים את העדשים והעגבניות, קוצצים אגוזים גס ומשאירים אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.  מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

סלט ירוק של מאש ועשבי תיבול עם תערובת אגוזים

  |   By  |  0 Comments

את עשבי התיבול שוטפים וקוצצים דק (אפשר במעבד מזון) ואת תערובת האגוזים קולים 2 דקות על מחבת חמה. – להשאיר אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

את המאש מבשלים עד שהיא במרקם נגיס.

בקערה מערבבים את כל המרכיבים מלבד אגוזים וגרעינים, ומתבלים.

ניתן לאכול קר או חם.

סלט סלק ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

בישול עדשים שחורות עד שמתרככות.

קיצוץ פטרוזיליה דק.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עדשים, פטרוזיליה. תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון, אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט טאבולה משודרג

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול משרים במים חמים עד לריכוך ומסננים.

במידה ומשתמשים בדוחן – יש להשרות כחצי שעה לפני הבישול, ואז לבשל בהרבה מים עד לריכוך ולסנן.

את הירק קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון בפולסים).

את השום כותשים, ואת הלימון סוחטים. את הבצל, הסלרי והעגבניות קוצצים גם כן דק לקוביות.

את גרעיני הדלעת קולים על מחבת ומשאירים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
מערבבים הכול מלבד הגרעינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

שניצל תירס

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : לגרסא ללא גלוטן ניתן להסיר את פירורי הלחם, ולהמיר את הקמח המלא לקמח עדשים בלבד (1 כוס קמח עדשים סה״כ)

 

לחמם תנור לחום בינוני.

את התירס מפשירים כ-10 ד’ במים רותחים ומסננים.

¾ מכמות התירס טוחנים בבלנדר מוט למחית, ואז מערבבים עם 2 סוגי הקמחים, 4 כפות שמן זית, סויה, טחינה, שום ותבלינים – כל הנ״ל כמפורט ברכיבים.
בסוף מוסיפים את שאר הגרגירים השלמים לתערובת.

משמנים נייר אפייה, משטחים לקציצות דקות (תדמיינו שניצל טבעול).
מצפים בפירורי לחם, משמנים קצת מלמעלה ואופים בערך 15-10 שעה עד להתייצבות והשחמה קלה.

שניצלוני טופו

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לרצועות בעובי אצבע.
מכינים בקופסה שטוחה ורחבה רוטב מחומרי המשרה: רוטב סויה, סילאן, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתוש  ומשקשקים טוב.
מניחים במשרה את הטופו (רצוי לפחות חצי שעה לספיגת הטעמים). כדאי לדקור מעט את הטופו.
אם רוצים לזרז תהליכים, ניתן לחמם במחבת את הטופו עם חומרי המשרה למספר דקות.

הכנת הציפוי:

מערבבים קמח חומוס וכוס מים טוב עד לקבלת בלילה חלקה. בצלחת נפרדת מניחים פירורי לחם ואורגנו ומערבבים.

מכינים בצד תבנית עם נייר אפיה ומשמנים אותו בשמן זית.
לוקחים את אצבעות הטופו וטובלים בבלילת חומוס, מנערים ומעבירים לקערת פירורי הלחם, מצפים טוב ומניחים על גבי התבנית.
מטפטפים קצת שמן זית גם מעל.

אופים בחום בינוני למשך 15-10 דקות.

קציצות מנגולד

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד קוצצים לעובי בינוני.
מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע ואחר כך מוסיפים בהדרגה את העלים
.
כשהנפח מצטמצם, מורידים מהאש ושמים במסננת מעל קערה.
מרתיחים מים, לתוך כוס מעבירים: 1/2 כוס מהנוזלים שסיננו + 1/2 כוס מים רותחים.
בקערה מערבבים טוב קמח עדשים עם כוס הנוזלים ומתבלים.
מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד
.
משמנים נייר אפייה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה
.
אופים בחום בינוני כחצי שעה.

טארט שוקולד ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

חלב קוקוס – 1.2 כוס = 300 מ״ל.
תוספות אפשריות: גרידת לימון מ-2 לימונים/ פקאנים קצוצים דק (כ-100 ג’)/ גרידת תפוז מתפוז שלם/ נענע קצוצה דק (2 חופנים)/ לוז גרוס כ-100 ג’/ שקדים פרוסים כ-100 ג’/
במקום קורנפלור אפשר חצי כוס קמח טפיוקה/ תפוחי אדמה/
במקום חלב קוקוס אפשר שמנת מתוקה.

 

מתכון:

את חומרי הקלתית – כוס וחצי קמח שקדים/שקדים טחונים, גרידת לימון, כפית תמצית וניל טבעי, חצי כוס קמח טפיוקה/ קורנפלור/ תפוחי אדמה, 2 כפות שמן זית, קצת מלח יוצקים לקערה.

מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים ידנית עד ליצירת כדור יציב יחסית.

מצפים תבנית 26″ בנייר אפייה ומשטחים לתוכה את הבצק.

אופים בחום בינוני כ-10 ד’ עד להזהבה של הבצק.

למלית:

מרתיחים את הנוזל, מורידים מהגז, מכניסים את השוקולד ומערבבים טוב עד שהכול נמס, מקררים קלות לדרגת פושר.

יוצקים על הקלתית. מוסיפים קורט מלח גס (ממש מעט ובעדינות, מפזרים טוב על המלית ממש גרגר-גרגר).

שולחים את הטארט לקירור של שעה לפחות במקרר

קציצות סלק ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את הסלקים מניחים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מבשלים עוד 15 דקות על אש נמוכה, מכבים ומשאירים בסיר מכוסה בערך רבע שעה.
בינתיים קוצצים דק מאוד את העשבים, סוחטים מיץ מהלימון, מערבבים עם הקוואקר ושאר החומרים.
את הסלק קולפים ומגררים על פומפיה גסה ומערבבים עם שאר החומרים.

משמנים נייר אפייה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.