רוטב עגבניות ללא שמן/ בצל/ שום – רוטב חלופי למנות קיימות בתפריט

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח/ה: אפשר להוסיף / להחליף / לשלב גם שורש פטרוזיליה

קולפים ומגררים גזר ושורשים.
בסיר בינוני חם מטגניםגזר ושורשים.
מדי פעם מוסיפים כף מים למניעת שריפה/ הדבקות וליצירת צבע שחום. מוסיפים מלח ומערבבים בסבלנות.
כשהכל רך ותפס צבע, מוסיפים שימורי עגבניה/ פאסאטה ומביאים לבעבוע.
מוסיפים עשבי תיבול, תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

ניתן להוסיף שומן בסוף הבישול (אם אפשרי) קרם קוקוס, קשיו טחון, שמן זית ללא חימום – 2-3 כפות 

קושארי – תבשיל קטניות מצרי

  |   By  |  0 Comments

תבשיל זה מתחלק לכמה סירים, אך בישולו פשוט.
ניתן לבשלו גם בשלבים כדי לא לתפוס את כל המקומות על הגז בבת אחת.

סיר א: מטגנים בשמן זית בסיר רחב על אש בינונית אורז ואטריות כ-5 דקות עד להשחמה קלה שלהם. מוסיפים כמון, מלח ו-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. בודקים מה שלום האורז ובמידת הצורך מוסיפים עוד חצי או כוס מים.
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה עד להתרככות.

סיר ב’: מבשלים עדשים ירוקות בשפע מים עד להתרככות (לא התפרקות) ומסננים.

מחבת: חותכים בצל לחצאי טבעות, בשפע שמן זית ועל אש בינונית מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.

רוטב: סוחטים מיץ מ 2 לימונים, מוסיפים חצי כפית מלח, שום כתוש, כמון, כוסברה, צ’ילי, פפריקה ו-2 עגבניות מגוררות. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול .

בקערה גדולה מערבבים עדשים עם אורז ואטריות ובצל מטוגן בעדינות. שופכים את הרוטב וממשיכים לערבב עד שכל התבשיל מצופה בו.

סלט סום טאם בגרסה ישראלית

  |   By  |  0 Comments

**2 כוסות אדממה לאחר קילוף התרמילים.

 

הוראות הכנה:

קולפים וחותכים למקלות דקים את הקולורבי , הגזר ותפוח העץ ומעבירים לקערת ערבוב. (לא לגרר! חיתוך דק ידני בעובי ז’וליינים).

את העגבניות קוצצים לריבועים קטנים ואת הכוסברה קוצצים דק, מוסיפים לקערה.

חולטים בסיר עם מים רותחים ומלח  אדממה / שעועית בשפע ( שעועית – 2 דקות. אדממה – 6-7)  מסננים.

אחרי כמה דקות צינון קולפים את התרמילים / חותכים את השעועית לרצועת של 2-3 ס”מ ומצרפים לקערה.

בינתיים שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת:

חצי כוס מיץ לימון/ ליים (2-3 לימונים) שן שום כתושה, 2 כפיות ג’ינג’ר מגורר, כף וחצי סילאן, 3 כפות סויה, חצי כפית צ’ילי פלייקס, ומערבבים היטב. מוסיפים לקערת הירקות לקערה ומערבבים.

את הבוטנים קוצצים גס , אורזים בקופסא נפרדת ומשאירים פתק לפזר את זה בעת ההגשה.

צ’אטני עגבניות מתובל

  |   By  |  0 Comments

נחצה את העגבניות לשניים לאורכן.

נקלף 4 קילופים מקליפת הלימון, ונסחט ממנו 2 כפיות מיץ.

נערבב את כל החומרים (עגבניות, תבלינים,סוכר) + קליפות הלימון + מיץ לימון + חצי כוס מים, ונכניס לתוך סיר עם תחתית כבדה, נביא לרתיחה ונשאיר על בעבוע עדין כ- 40 דקות.
מדי 10-15 דקות יש לבדוק מה שלום התערובת ולערבב בעדינות.
אנחנו לא נרצה שהעגבניות יימעכו אלא רק יקבלו את הטעמים ויהפכו לנימוחות.
נעביר לצנצנות מעוקרות ונשמור במקרר עד שבוע.