את מקלות הווניל יש לחצות לאורכם בעדינות, לגרד את התוכן שלהם מלמעלה למטה בעזרת להב חד של סכין, ולשמור אותו בכלי נקי במקפיא למטרת שדרוג עוגה.
לשים את המקלות ללא התוכן בתוך הוודקה, לנער את הבקבוק טוב ולשים אותו במקום חשוך לחודשיים לפחות.
הנוזל ישנה את צבעו לחום בהיר. ככל שנחכה יותר זמן התמצית תהיה חזקה יותר בצבע ובטעם.
אפשר להעביר לבקבוק קטן למטרת שימוש יומיומי ולהמשיך "ליישן" את הבקבוק הגדול.
רוצה לדעת איך לבנות מתכונים כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח