את הפילו להפשיר ללילה במקרר / לשעתיים על השיש
לחמם תנור על חום גבוה.
בינתיים לפורר את גבינת הפטה לתוך קערה ולתבל בפלפל ואורגנו
את המנגולד לשטוף טוב, להפריד את החלק הירוק מהגבעול העבה, ולקצוץ דק את החלק הירוק.
לאחד את המנגולד הקצוץ עם הפטה ולערבב בעזרת הידיים טוב.
להפריד מחבילת הפילו 2 עלים, לפרוס ולשמן אותם עם שמן זית בנדיבות ולפרוס עליהם עוד 2 עלים.
לסדר ולשטח על גבי העלה העליון -מהחצי ואלינו 1/3 ממלית המנגולד-פטה ולהשאיר קצוות לקיפול.
לקפל את הצדדים פנימה ואז לגלגל את היתרה לרולדה. לשמן קלות מעל.
להכין ככה עוד 2 רולדות.
לפרוס את הרולדות לעיגולים ואז בזריזות להעביר לתבנית פיירקס בינונית (20*30) משומנת, עם החלק הפתוח כלפי מעלה.
לסדר את כל השבלולים בצפיפות, לפזר מעל שומשום ולאפות בחום בינוני ל-10 דקות.
להגיש חם או פושר (אבל תכל'ס גם קר זה ממש ממש טעים)
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח