את הקציצות האלו הכרתי דרך ליהי יפה המהממת, שהיא אשה נהדרת וגם תזונאית טבעונית מצויינת.
לקחתי אותן והתאמתי אותן למציאות של הבית שלי ושל התלמידות שלי, עשיתי כמה קיצורי דרך הורדתי מרכיבים והוספתי אחרים
הבנתי איך להכין רוטב פשוט ומעולה כדי להנגיש את המנה גם לילדים וגם למבוגרים (כי אני לא באמת מאמינה באוכל שמתאים לילדים בלבד)
ולפני כמה שנים גם הוספתי לו גרסה קיצית: קציצות עם סלסת עגבניות!
כי בקיץ אני לא אוהבת לעמוד ליד הגז ואני גם לא אוהבת לאכול אוכל רותח
(וכל אוהבי אכילת המרק במזגן יאלצו לסלוח לי)
בקיץ אני אוהבת אוכל קליל, טעים ומשביע. ולא קל למצוא אוכל כזה.
כי קציצות צמחוניות או קציצות טבעוניות מוצלחות הופכות את החיים שלי לטובים יותר ואת המטבח שלי לטעים יותר!
מנה מושלמת באריזה משל עצמה, שניתן לאכול בכל טמפרטורה, ולהכין מראש
אז הנה! קציצות מעולות ומשביעות, טעימות ופשוטות, שמתחברות מעולה לסלסה קיצית
גם הקציצות וגם הסלסה נשמרים במקרר באופן מוצלח ל-3 ימים קדימה, לפחות.
להשרות את השעועית לילה.
לבשל את השעועית בסיר מלא מים עם כפית מלח, עד לריכוך מלא. לסנן ולקרר.
לקלוף 3 שיני שום, לחתוך עגבנייה אחת גדולה וגזרים לרבעים ולחתוך גס פטרוזיליה.
לטחון הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז להוסיף למעבד קורט מלח, 1/4 כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת והקוואקר.
לטחון שוב לעיסה בצקית. לטעום ואם נדרש, להוסיף מלח לתערובת.
ליצור קציצות ולאפות על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני.
לרוטב:
לכתוש שן שום.
בסיר קטן לטגן בשמן זית עגבניות משימורים או עגבניות טריות קצוצות ולהוסיף שום כתוש, כפית מלח וקורט פלפל.
כשהעגבניות מתרככות להוסיף קצת מים ולהביא לרתיחה.
לחבר בין הקציצות לרוטב לפני ההגשה.
אופציה חלופית לקיץ: לטחון במעבד מזון או בלנדר (ואפשר גם לקצוץ או לגרר דק אם אין בעיה עם עבודה ידנית)
5 עגבניות בשלות, עלים מחצי צרור בזיליקום, 2 שיני שום יחד עם 6 כפות מים, 3 כפות שמן זית, כפית מלח שטוחה
לטעום ולאזן טעמים עם מיץ לימון, עוד מלח אם נדרש ופלפל/ צ'ילי פלייקס לפי הטעם.
קיבלנו סלסה קיצית ומרעננת! לשמור בצנצנת/ קופסא נפרדת ולהגיש מתחת או מעל הקציצות!
שאלה שברור לי שתשאלו: אין שום בעיה להשתמש בשעועית קפואה, או שעועית משימורים איכותיים
(רק שימו לב שאין תוספות לא נחמדות שבאות איתה)
זה יותר יקר, אבל זה קיצור דרך לגיטימי ואהוב.
זה אפילו נמצא ברשימת קניות למזווה הבריא
שימו לב! להמיר משעועית יבשה למבושלת — מדריך ההמרות נמצא ממש פה
מה אפשר לאכול לצד הקציצות? אורז פשוט, סלט טאבולה מרענן
סלט עדשים קיצי או סלט קישואים לימוני
אפשר גם להקפיא את הקציצות – הוראות מדוייקות נמצאות במדריך ההקפאה שלי
כדי שתוכלו לשלוף אותן בעת הצורך ולהקל על מלאכת הבישול היומיומית
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח