לחמם תנור לחום בינוני.
לגרר קליפה מ-2 תפוזים ולסחוט את המיץ של כולם.
לערבב כוס מיץ תפוזים (את מה שנשאר מהמיץ להשאיר בצד) עם 1/3 כוס שמן זית, וניל, סוכר חום, גרידת תפוז ותבלינים טחונים עד לנוזל יחסית אחיד, רצוי במטרפה.
להוסיף קמח מלא/כוסמין , קמח שקדים, אבקת אפייה ולערבב עד לאיחוד ראשוני,
להוסיף סודה לשתייה ולערבב מהר (הבלילה תהפוך לקצת יותר בהירה) ולצקת במהירות לתבנית אינגליש קייק מצופה נייר אפייה.
לאפות כחצי שעה בחום בינוני 180-170 עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא עם פירור לח.
להוציא, לחורר בעדינות במזלג ולצקת בהדרגה כרבע כוס מיץ תפוזים מעל כל עוגה,
ניתן להיעזר במברשת לשם כך, עד לספיגת הנוזל במלואו.
לקרר ולהגיש, מומלץ להכין מראש כמות כפולה כי זה נטרף בשניות!
ממליצה לנסות ולהנות כל עוד אנחנו בעונת ההדרים!
אפשר להכין את המתכון גם ממיץ סחוט, אבל התוספת של גרידת התפוז הופכת אותו להרבה יותר מעניין.
העוגה הזו היא ההפך הגמור מכל מה שהכרנו – היא עסיסית, ארומטית ועם מנעד טעמים מעניין ועשיר.
היא מבוססת על שמן זית (איכותי!) ולמרות שהיא טבעונית היא אוורירית ורכה, בזכות השילוב של שומן איכותי, סודה לשתיה ופרי חומצי.
ובעיקר – היא פשוטה, טעימה ומנחמת.
היא הולכת מצויין לצד סיידר תפוחים חם
או בסופה של ארוחה חורפית של מרק שעועית עשיר או מרק כתום מפנק
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח