לחתוך לעגבניות את הכובע ולרוקן את התוך. להשאיר שוליים עבים.
לבשל כוס עדשים בשפע מים עד לריכוך.
לסנן ולהעביר לקערה.
להפריד מהגבעול ולקצוץ את עלי הנענע.
לכתוש שן שום.
לערבב ביחד עדשים, שום, מלח, גרידת לימון, נענע ושלוק שמן זית.
לחמם תנור לגריל.
לסדר בתבנית פיירקס את העגבניות, למלא בתערובת העדשים.
לזלף מעל שמן זית.
לאפות כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
ניתן לאכול חם או קר.
את תוכן העגבניות ניתן לטחון ולהקפיא לשימוש עתידי או להגיש כסלט ממש טעים :)
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח