להכנת הבצק:
לערבב קמח, אבקת אפייה וקורט מלח.
להוסיף את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים.
לערבב בעזרת כף וכשהתערובת קצת מתקרר ללוש ידנית לבצק רך ואחיד.
לחלק לשני חלקים ולרדד כל חלק דק (כ- 30 מ"מ), ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה.
לקרוץ מהבצק בעזרת כלי עגול (12-10 ס"מ קוטר) עיגולי בצק - אמורים לצאת 14-12 בסה"כ
להכנת המילוי:
להפשיר את האפונה במים רותחים כ-10 דקות ולסנן.
למעוך או לטחון, לפי המרקם המועדף, יחד עם 2 כפיות אורגנו, 3/4 כפית מלח.
לתבל בקצת שמן זית ולימון.
*חשוב לטעום את המילוי לפני האפייה ולוודא שהוא מספיק מתובל.
בכל עיגול בצק לשים כ-2 כפיות מילוי, להרטיב את קצות העיגול ולקפל.
להדק טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים בתנור, על גבי נייר אפיה, כ-20 דקות בחום בינוני, עד להשחמה קלה.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח