לבשל את העדשים בשפע מים עד לריכוך- כרבע שעה מרגע רתיחה - ולסנן
לקצוץ בצל ואת עשבי התיבול דק-דק,
לקלות את גרעיני החמנייה על מחבת יבשה וחמה.
לערבב את כל המרכיבים, לתבל בנדיבות במלח, פלפל, שמן זית ולימון,
ניתן לאכול קר או חם.
הצעה לשדרוג לאוהבי הז'אנר - להוסיף לסלט גרידת לימון או קליפה קצוצה דק דק.
הסלט הזה מעולה בתור אוכל לפיקניק או לבית.
הוא הולך מצויין לצד מאפים כמו פשטידת כרישה טבעונית או קציצות דלורית,
וישמח להתארח גם בבראנצ’ מפנק או בארוחת ערב מפוארת!
כשרק התחלתי לאכול קטניות ביום יום שלי, המתכון הזה התגלה כהצלחה מסחררת, ומאז הוא לא מפסיק להפתיע, בכל ארוחה, סדנא ומזג אויר!
הוא משביע וקליל, משלב שפע של מרקמים, מאפשר משחק וגיוון עם עשבי התיבול ועם הירקות, וברגע שמבינים את הקטע שלו הוא מכניס עושר אין סופי לתפריט היומיומי שלנו.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח