יש להשרות את החומוס במים ללילה או לחלופין להשתמש בחומוס קפוא.
לקלוף, לקצוץ ולטגן בשמן זית, בסיר גדול על אש קטנה: בצל, שורש סלרי,שיני שום עד שעולה ריח
לקלוף ולחתוך לחתיכות גדולות (ריבועים או מקלות) - גזר, תפוחי אדמה, דלעת.
להוסיף את כל מה שחתכנו לסיר ולערבב טוב.
לחזור על אותה הפעולה עם קישואים (אין צורך לקלף).
להוסיף: את החומוס המושרה מסונן ממים, כף גדושה פפריקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל, כפית גדושה מלח - אפשר גם יותר
לערבב טוב ולתת להכל להתבשל 5 דקות בסיר מכוסה על אש בינונית. לערבב מדי פעם.
לכסות במים + חצי ליטר ולהביא לרתיחה.
לבשל כשעה על אש קטנה, עד להתרככות הירקות והחומוס.
בסוף לטעום ולתקן תיבול.
להכנת הקוסקוס: לרוקן את השקית לקערה עמוקה וגדולה, להוסיף שלוק שמן זית, חצי כפית פפריקה וקצת מלח, לערבב.
לכסות במים רותחים + סנטימטר ולכסות את הקערה.
כעבור 10 דקות לפתוח, לערבב ולפורר עם מזלג.
להגיש יחד עם המרק ורצוי עם שפריץ לימון
במידה ורוצים להקפיא את המרק יש להוציא מתוכו את תפוחי האדמה או להחליף אותם בקולורבי
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח