את הגמבות לקלות בשלמותן בתנור על חום גבוה.
כשהן מתרככות ומשחימות, להותיא, לצנן ולקלוף.
לתוך בלנדר/ מעבד מזון מכניסים:
עגבניות חתוכות לרבעים, שום, בצל חתוך לרבעים, פלפל חריף מנוקה מגרעיניו, גמבות קלויות, חופן עלי בזיליקום, קצת מלח פלפל, ו-3-2 כפות שמן זית וחומץ.
להתחיל לעבד במהירות נמוכה (ואם במעבד מזון אז בפולסים) ולאט לאט להגביר את המהירות.
לזלף תוך כדי עוד 4-5 כפות שמן זית עד שהנוזל הופך ממרקם גרגירי לחלק, ולהמשיך לעבד עד לקבלת נוזל חלק ככל האפשר.
לדלל במים קרים לקבלת הסמיכות הרצויה (יש לקחת בחשבון שלאחר קירור המרק קצת מתמצק), לעבד שנית ולתקן תיבול.
לקרר טוב ולהגיש.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח