לקלוף ולקצוץ דק את השורשים, לקלוף ולכתוש את השום והג'ינג'ר,לקצוץ דק את הבצל.
בסיר כבד לחמם שמן זית ושמים את השורשים, הבצל, הג'ינג'ר והשום, לערבב ולאדות עם מכסה סגור על אש נמוכה לכ-10 ד'.
מדי 2 דקות לערבב שוב.
לקלוף ולחתוך לקוביות את הגזר ותפוחי האדמה,להוסיף לסיר ולערבב עוד כמה דקות.
לשטוף את האפונה, לסנן ולהוסיף אותה לסיר,לכסות במים כ-15 ס"מ מעל גובה הירקות ולהביא לרתיחה.
להנמיך ולבשל על אש קטנה כשעה עד לריכוך.
בסיום הבישול לטחון בבלנדר מוט את המרק לקבלת מרקם קטיפתי..
* במידה והמרק דליל מדי ,להמשיך לבשל עוד כמה דקות. ובמידה וסמיך מדי, להוסיף חצי כוס מים.
ביום למחרת המרק נוטה להסמיך.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח