לחמם תנור לחום גבוה, לחתוך את החציל לפרוסות בעובי של ס"מ וחצי, לסדר בתבנית על גבי נייר אפייה ולמשוח בשמן זית.
להכניס לתנור ולאפות עד שהחצילים משחימים ומתרככים.
לקלוף תפו"א, לחתוך לפרוסות בעובי של ס"מ ולבשל במים עד להתרככות (לא עד למרקם של פירה, רק עד שהמזלג ננעץ בקלות).
לערבב טחינה גולמית עם מים, שום קצוץ, לימון, מלח ופלפל עד למרקם דליל.
לחתוך עגבניות לפרוסות עבות.
לסדר בתבנית משומנת: שכבת תפו"א, שכבת עגבניות, שכבת חצילים.
לחזור על הפעולה ולהדק. מעל שתי השכבות לשפוך טחינה עד לכיסוי.
** למי שרוצה להשקיע - אפשר להכין רוטב עגבניות פיקנטי וסמיך ולשפוך על המאפה לפני שלב הטחינה.
לאפות בחום בינוני כ-45 ד' עד שהטחינה מתייצבת וקצת משחימה.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח