את אגוזי הלוז נקלה על גבי נייר אפיה בחום נמוך (100-120 מעלות) כ- 20 דקות עד שעולה ריח.
נוציא מהתנור, נקרר קלות ונעביר לקופסא. נשקשק אותה עד להסרת רוב הקליפות ונוציא את האגוזים לקערה.
נטחן את האגוזים למרקם גרגירי במעבד מזון, בפולסים.
בקערה נפרדת נתחיל להכין את הבצק -
נערבב: כוס וחצי קמח עם חצי כוס לוז טחון וכפית קינמון (אם נרצה להוסיף סוכר- זה הזמן).
נוסיף: 1/2 כוס שמן זית ו1/2 כוס מים רותחים.
נערבב היטב עם כף עד לאיחוד כל החומרים ואז נעבור ללישה ידנית קצרה (!) לקבלת כדור בצק גמיש.
נרדד את הבצק דק (כ-2 מ"מ) בין שני ניירות אפייה ונעביר לתבנית טארט מרובעת או עגולה (גודל בינוני 26).
נאפה את הבצק בחום בינוני (כ-160 מעלות) כ-15 דקות, עד לפריכות. נוציא ונצנן בצד.
את התפוחים נקלוף, נגלען ונחתוך לקוביות.
במחבת נחמם 2 כפות שמן זית ונוסיף את התפוחים, נכסה במכסה ונבשל כ-5 דקות על אש בינונית.
נערבב מדי כמה דקות וכשהתפוחים יגיעו למרקם רך נתחיל למעוך לרסק ונמשיך לבשל.
כשנראה סימני השחמה נכבה את האש ונמשיך לערבב את הרסק במחבת החמה עד שכל הרסק יגיע למרקם שחום בהיר.
נוסיף גרידת תפוז, קורט הל וקורט ציפורן ונטעם. אם נדרש נוסיף עוד תבלינים לחיזוק.
את חמאת התפוחים המוכנה נעביר לתוך בצק הטארט ונשטח אותה.
מעל נפזר שכבה נדיבה של אגוזי לוז טחונים.
נאחסן בקירור לכשעה, נפרוס ונגיש בטמפרטורת החדר.
מתכון זה נוצר כחלק מפרויקט בלוגרים בשיתוף מנטקה – אתר הקונדיטוריה הישראלית
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח