לפני שנתיים או שלוש, בעוד קיץ חם מנשוא, חברה סיפרה לי על הטריק שלה
לצלוח קיץ ישראלי בשפיות
אני אפילו לא זוכרת אם זו היתה המצאה שלה או השראה ממקום אחר
אני כן זוכרת את הפלא והשמחה לראות אצלי במטבח
אייס קפה. כמו בבית קפה. רק עם קפה אמיתי ובלי כל הדרעק
ואת הידיעה שהקיצים שלי לא יראו אותו דבר מעתה והלאה!
אז בזמן שהילדים מנשנשים חטיפים קפואים
או קרטיב טבעוני טעים
אפשר להרים רגליים ולהנות מהמשקה שיצנן לך את הקיץ – בלי סוכר מעובד, על בסיס חלב צמחי וקפה אמיתי
אושר בהתגלמותו!
הקאטץ’ היחיד הוא שזה מצריך התארגנות מראש, אבל מי שמכיר.ה אותי יודע.ת
שהתארגנות מראש מבחינתי היא המפתח למטבח טעים יותר, פשוט יותר ובריא יותר.
איך זה קורה? אפשר תמיד להתחיל בכמה טיפים על בישול בריא ופרקטי ולהתקדם משם.
את החלב הצמחי נקפיא מבעוד מועד בתבנית קרח, כשעתיים מראש לפחות.
את האספרסו נקרר במקרר או בפריזר.
נבלנדר ביחד: תמר מגולען, חלב צמחי קפוא, אספרסו ווניל
נקבל את אייס שווה, מעורר, ונטול ג'יפה!
המלצת המערכת: לשתות ככה או עם קשית רב פעמית
יצא טעים? הנה כמה הצעות לתוספות:
אפשר להעשיר את השייק בכף קקאו לאוהבי המוקה
או להחליף את הקפה בקקאו מומס במים למקרה שבא לך בכלל אייס שוקו
אפשר להכין את המשקה על בסיס חלב שקדים ביתי או על בסיס חלב קוקוס מקרטון לאוירה יותר טרופית…
אפשר להחליף את התמרים בכף מייפל למתיקות מסוג אחר (אבל מייפל אמיתי! לא בטעם מייפל)
אבל הכי חשוב – לשתות אותו בנחת, ולהנות מכל שלוק 🙂
רוצה לדעת איך לבנות משקאות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח