הערות לקוח
יש להשרות את השעועית לילה לפני במים+ כף מלח.
אפשר להחליף בשעועית קפואה (פי 3 מכמות השעועית היבשה).
מבשלים את הסלקים במים מומלחים עד לריכוך (בקליפתם). עד שסכין ננעצת בקלות
מסננים את השעועית
מבשלים את השעועית במים + כף מלח עד לריכוך ומסננים.
קוצצים בצל סגול לרבעי עיגול דקים. פטרוזיליה קוצצים דק.
קוצצים אגוזי מלך גס – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
חותכים את הסלקים המוכנים לריבועים בגודל ביס קטן/ בינוני.
מערבבים בקערה את הכול ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.
טועמים ומדייקים תיבול
שומרים במקרר בכלי סגור
מבשלים בשפע מים סלק בקליפתו עד לריכוך מלא.
מסננים, קולפים וחותכים גס.
שופכים למעבד מזון כוס טחינה, שום וסלק מבושל חתוך לקוביות גדולות.
מתחילים לעבד בפולסים עד להגעה למרקם יחסית אחיד.
בודקים את הסמיכות ומוסיפים מים קרים לפי הצורך, ממשיכים לעבד עד להגעה למרקם חלק. בודקים את הטעם ומוסיפים לימון, מלח ופלפל לפי הצורך.
מעבירים לקופסא ומקררים.
את כל הירקות קולפים ומגררים על דיסקית מגררת עבה.
לקצוץ קלות אגוזי מלך, להשאיר אותם ואת גרעיני החמניה בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
משקשקים רוטב ומתבלים, טועמים, מתקנים תיבול, שומרים במקרר בקופסא סגורה
מבשלים סלקים על קליפתם כשעה – במים עם כפית מלח, עד שסכין נכנסת בקלות.
מקלפים מתחת למים זורמים ומשאירים לצינון בצד.
קולפים ופורסים דק מאוד בצל לחצאי טבעות.
קוצצים דק לוז, קוצצים דק עלי נענע. סוחטים מיץ לימון .
את הסלק חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס.
אם מוסיפים גבינה – חותכים אותה לאותו גודל.
מערבבים הכול יחדיו מלבד גבינה ואגוזים
את אגוזי הלוז – להשאיר בקופסה להוספה עצמאית.
מתבלים וטועמים. אם יש צורך – מוסיפים לימון ותבלינים.
לסיום מזלפים שמן זית, מפזרים גבינה מעל הסלט. מעבירים למקרר בקופסא סגורה
בישול סלק בקליפתו, במים עם כפית מלח עד שרך. (סכין נכנסת בקלות)
שטיפת, ייבוש וקיצוץ פטרוזיליה (בשלמותה) ונענע (עלים בלבד) דק.
חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.
קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.
ערבוב: סלק, עשבי תיבול, בצל מקורמל
תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.
אם מוסיפים – לתת לסלט להצטנן קלות ואז לצרף מלמעלה גבינה פרוסה לקוביות.
קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.
במחבת רחבה/ סוטאז’ מחממים יחדיו 3-2 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות.
מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית. אם יש צורך מוסיפים מדי פעם 2 כפות מים למניעת חריכה.
בינתיים קוצצים דק את עלי וגבעולי הסלק/ מנגולד.
כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים והגבעולים הקצוצים.
ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח – פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.
כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול.
מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
בישול סלק בקליפתו, במים מומלחים, עד שרך (סכין נכנסת בקלות)
סינון ולחכות שיצטנן קלות
בישול עדשים שחורות במים + כפית מלח, לבשל על אש קטנה בבעבוע עדין כרבע שעה – עד שמתרככות.
שטיפת, ייבוש וקיצוץ פטרוזיליה דק.
קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.
ערבוב: סלק, עדשים, פטרוזיליה. תיבול במלח, פלפל, שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון, אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.
גודל מנה: 30 קציצות, כ -10 מנות
קולפים את הסלק, את הגזר אפשר רק לשטוף. חותכים לחתיכות גדולות.
מכניסים הכול מלבד הטחינה והשמן למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים.
בהמשך עוברים לעיבוד רציף.
* במידה והלקוח ביקש קליפת לימון או פטרוזיליה – יש לצרף בשלב זה כ-4-5 “פסי” קליפת לימון ו/או צרור פטרוזיליה .חתוך גס למעבד המזון
כשנהיית עיסה אחידה בודקים אם היא “נתפסת”.
אם לא – מוסיפים כף-שתיים של טחינה ומעבדים שנית.
בודקים תיבול ומתקנים.
מחממים תנור לחום בינוני, משמנים נייר אפייה בתוך תבנית תנור, יוצרים קציצות שמנמנות ומסדרים על גבי התבנית, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה. עד להשחמה קלה למטה ומעטה פריך למעלה
הערות ללקוח:
אופציונלי להוסיף 5 יחידות ארטישוק ירושלמי.
מתכון:
שוטפים את הסלקים ומורידים קצוות.
קולפים וחותכים לקוביות בינוניות.
במידה והלקוחה רוצה גם ארטישוק ירושלמי, קולפים וחותכים גם אותם.
את הבצלים קולפים וחותכים לחצאי עיגולים, את השומים קולפים וחוצים לשניים.
משמנים את תחתית התבנית, מסדרים על גביה את הבצלים ואת השומים, ועליהם את הסלקים.
מפזרים מעל מלח ופלפל ויוצקים את חלב הקוקוס. במידת הצורך מוסיפים חצי כוס-כוס נוזל (מים/ שמן זית).
מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בחום בינוני. כשהסלקים מתרככים ממשיכים לצלות 10 דקות נוספות ללא כיסוי.
לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.
להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.
לערבב הכול בקערה עם מרווה, מלח, פלפל ושמן זית.
לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.
לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.
להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.
לערבב הכול בקערה עם תיבול.
לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.
מבשלים בשפע מים סלק בקליפתו עד לריכוך מלא.
מסננים, קולפים וחותכים גס.
שופכים למעבד מזון כוס טחינה, שום וסלק מבושל חתוך לקוביות גדולות.
מתחילים לעבד בפולסים עד להגעה למרקם יחסית אחיד.
בודקים את הסמיכות ומוסיפים מים קרים לפי הצורך, ממשיכים לעבד עד להגעה למרקם חלק. בודקים את הטעם ומוסיפים לימון, מלח ופלפל לפי הצורך.
מעבירים לקופסא ומקררים.
גודל מנה: 30 קציצות, כ -10 מנות
קולפים את הסלק, את הגזר אפשר רק לשטוף. חותכים לחתיכות גדולות.
מכניסים הכול מלבד הטחינה והשמן למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים.
בהמשך עוברים לעיבוד רציף.
* במידה והלקוח ביקש קליפת לימון או פטרוזיליה – יש לצרף בשלב זה כ-4-5 “פסי” קליפת לימון ו/או צרור פטרוזיליה .חתוך גס למעבד המזון
כשנהיית עיסה אחידה בודקים אם היא “נתפסת”.
אם לא – מוסיפים כף-שתיים של טחינה ומעבדים שנית.
בודקים תיבול ומתקנים.
מחממים תנור לחום בינוני, משמנים נייר אפייה בתוך תבנית תנור, יוצרים קציצות שמנמנות ומסדרים על גבי התבנית, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה. עד להשחמה קלה למטה ומעטה פריך למעלה
בישול סלק בקליפתו, במים עם כפית מלח עד שרך. (סכין נכנסת בקלות)
שטיפת, ייבוש וקיצוץ פטרוזיליה (בשלמותה) ונענע (עלים בלבד) דק.
חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.
קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.
ערבוב: סלק, עשבי תיבול, בצל מקורמל
תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.
אם מוסיפים – לתת לסלט להצטנן קלות ואז לצרף מלמעלה גבינה פרוסה לקוביות.
את כל הירקות קולפים ומגררים על דיסקית מגררת עבה.
לקצוץ קלות אגוזי מלך, להשאיר אותם ואת גרעיני החמניה בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
משקשקים רוטב ומתבלים, טועמים, מתקנים תיבול, שומרים במקרר בקופסא סגורה
קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.
במחבת רחבה/ סוטאז’ מחממים יחדיו 3-2 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות.
מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית. אם יש צורך מוסיפים מדי פעם 2 כפות מים למניעת חריכה.
בינתיים קוצצים דק את עלי וגבעולי הסלק/ מנגולד.
כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים והגבעולים הקצוצים.
ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח – פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.
כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול.
מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים סלקים על קליפתם כשעה – במים עם כפית מלח, עד שסכין נכנסת בקלות.
מקלפים מתחת למים זורמים ומשאירים לצינון בצד.
קולפים ופורסים דק מאוד בצל לחצאי טבעות.
קוצצים דק לוז, קוצצים דק עלי נענע. סוחטים מיץ מ-2 לימונים .
את הסלק חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס.
אם מוסיפים גבינה – חותכים אותה לאותו גודל.
מערבבים הכול יחדיו מלבד גבינה ואגוזים
את אגוזי הלוז – להשאיר בקופסה להוספה עצמאית.
מתבלים וטועמים. אם יש צורך – מוסיפים לימון ותבלינים.
לסיום מזלפים שמן זית, מפזרים גבינה מעל הסלט. מעבירים למקרר בקופסא סגורה
לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.
להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.
לערבב הכול בקערה עם מרווה, מלח, פלפל ושמן זית.
לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.
לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.
להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.
לערבב הכול בקערה עם תיבול.
לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.
הערות ללקוח:
אופציונלי להוסיף 5 יחידות ארטישוק ירושלמי.
מתכון:
שוטפים את הסלקים ומורידים קצוות.
קולפים וחותכים לקוביות בינוניות.
במידה והלקוחה רוצה גם ארטישוק ירושלמי, קולפים וחותכים גם אותם.
את הבצלים קולפים וחותכים לחצאי עיגולים, את השומים קולפים וחוצים לשניים.
משמנים את תחתית התבנית, מסדרים על גביה את הבצלים ואת השומים, ועליהם את הסלקים.
מפזרים מעל מלח ופלפל ויוצקים את חלב הקוקוס. במידת הצורך מוסיפים חצי כוס-כוס נוזל (מים/ שמן זית).
מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בחום בינוני. כשהסלקים מתרככים ממשיכים לצלות 10 דקות נוספות ללא כיסוי.