תבשיל כוסמת עם בצל, ירוקים וגרעינים

  |   By  |  0 Comments

להרתיח מים בסיר גדול, להוסיף ½ כפית מלח ואת הכוסמת (לבשל כמו פסטה), להנמיך את האש ולבשל לריכוך, לסנן.

לפרוס דק בצל וגזע מנגולד, לשטוף עלי מנגולד ותרד ולקצוץ גס.

לאדות בשמן זית את הבצל והגזע לשקיפות, להוסיף את העלים, הכוסמת ותבלינים, לבשל להתכווצות הירוקים.

לטעום ולתקן תיבול, לכבות. לקלות גרעינים, להוסיף ולערבב.

תבשיל ירוקים וארטישוק בשמן קוקוס, שום ולימון

  |   By  |  0 Comments

מפשירים את הקפואים (ארטישוק, שעועית ירוקה, אפונה).
את הבצל פורסים לחצאי עיגולים בינוניים, את השום לפרוסות, את הג’ינג’ר מגררים, את הארטישוק פורסים לפרוסות דקות יחסית.
מגרדים גרידת לימון ואת המיץ סוחטים. את התרד קוצצים גס ואת הכוסברה דק.


מאדים בשמן קוקוס את הבצל, השום והג’ינג’ר על אש קטנה לשקיפות.
מוסיפים את הארטישוק, מגבירים את האש ומערבבים לצריבה קלה. מוסיפים את השעועית והאפונה ומבשלים מכוסה עד ריכוך קל, מערבבים מידי פעם.

מוסיפים את התרד וגרידת הלימון ומאדים מכוסה 3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון + מלח ופלפל שחור, מגבירים את האש ומערבבים עד אידוי. מכבים את האש, טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל ירוקים וטופו בסגנון ים תיכוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לקוביות
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי עיגולים וגם את הכרישה
מפרידים את גזע המנגולד מהעלים וחותכים אותו דק
את כל העלים הירוקים קוצצים גס

בסוטאז’ מטגנים את הטופו בשמן זית עד הזהבה ומוציאים לקערה.

את הבצל והכרישה מטגנים בסוטאז’ עם מכסה עד לריכוך. מוסיפים את גזע המנגולד ומאדים עוד כמה דקות לריכוך

מוסיפים את התרד המנגולד, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתרכך ולהגיר נוזלים.

מוסיפים את הטופו המטוגן, חבילת אפונה, מלח ומיץ מלימון שלם.

נותנים עוד 5-7 דק׳ להעמיק טעמים, טועמים ומוסיפים עוד מלח ולימון אם נדרש

מרק עגבניות, תרד וקוסקוס

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ בצל, שום ועגבניות,

לטגן יחד עם תבלינים: קודם כל בצל שום, ואח”כ גם עגבניות.

להוסיף מים ולהביא לרתיחה, לבשל על אש קטנה.

אחרי 10 ד’ להוסיף קוסקוס ולבשל עד שמוכן.

להוריד מהאש ולהוסיף תרד קצוץ.