הערה ללקוח : רצוי לרכוש טופו רך, אפשר גם טופו רגיל.
לקציצות:
להדליק תנור על 200. במעבד מזון לקצוץ חצי כוס אגוזי מלך, חצי צרור כוסברה, 1 בצל קטן ו3 שיני שום לאחידות. להוסיף 2 חבילות טופו רך ולטחון לעיסה אחידה. להעביר לקערה ולערבב היטב עם יתר המצרכים: חצי כוס קמח עדשים, 1 כף זרעי כוסברה טחונים, 1 כפית מלח, קורט פלפל שחור. לרפד תבנית תנור בנייר אפיה, לשמן, לכדרר לכדורי פינגפונג, למרוח בשמנ”ז לציפוי ולאפות 15-20 ד’ להשחמה.
לרוטב: לחתוך 2 בצל, את גזע המנגולד ו5 שיני שום לרצועות, 3 גבעולי סלרי ו2 קישוא לקוביות, תרד ועלי מנגולד לקצוץ גס.
לחמם 1 כף שמנ”ז + 1 כף שמן קוקוס בסוטאז’ נירוסטה, לאדות בצל, גזע ושום לשקיפות, להוסיף קישוא, סלרי ותבלינים (1 כפית זרעי כוסברה טחונים, 1 כפית מלח) ולאדות עוד 5 דקות. להוסיף ירוקים (תרד ועלי מנגולד) ולאדות לריכוך והתכווצות, להוסיף חצי כוס *קמח שקדים* ומים (עד לכיסוי הירקות, בין 1-2 כוסות מים) לרוטב ולטחון הכל יחד בבלנדר מוט. לטעום ולתקן תיבול. להוסיף את הקציצות ולבשל יחד על אש קטנה 10 ד’
חותכים את הטופו לקוביות
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי עיגולים וגם את הכרישה
מפרידים את גזע המנגולד מהעלים וחותכים אותו דק
את כל העלים הירוקים קוצצים גס
בסוטאז’ מטגנים את הטופו בשמן זית עד הזהבה ומוציאים לקערה.
את הבצל והכרישה מטגנים בסוטאז’ עם מכסה עד לריכוך. מוסיפים את גזע המנגולד ומאדים עוד כמה דקות לריכוך
מוסיפים את התרד המנגולד, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתרכך ולהגיר נוזלים.
מוסיפים את הטופו המטוגן, חבילת אפונה, מלח ומיץ מלימון שלם.
נותנים עוד 5-7 דק׳ להעמיק טעמים, טועמים ומוסיפים עוד מלח ולימון אם נדרש
מפשירים את הארטישוק במים רותחים בתוך קערה.
את הבצל פורסים לחצאי עיגולים בינוניים, את השום לפרוסות, את הג’ינג’ר מגררים, את הארטישוק פורסים לפרוסות דקות יחסית.
מגרדים גרידת לימון ואת המיץ סוחטים. את התרד קוצצים גס ואת הכוסברה דק.
מאדים בשמן קוקוס את הבצל, השום והג’ינג’ר על אש קטנה לשקיפות.
חותכים לרבעים ומוסיפים את הארטישוק, מגבירים את האש ומערבבים לצריבה קלה.
מוסיפים את השעועית והאפונה (ישר מהמקפיא) ומבשלים מכוסה עד ריכוך קל, מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את התרד וגרידת הלימון ומאדים מכוסה 3 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון + מלח ופלפל שחור, מגבירים את האש ומערבבים עד אידוי.
מכבים את האש, טועמים ומתקנים תיבול.
מפשירים את הארטישוק במים רותחים בתוך קערה.
את הבצל פורסים לחצאי עיגולים בינוניים, את השום לפרוסות, את הג’ינג’ר מגררים, את הארטישוק פורסים לפרוסות דקות יחסית.
מגרדים גרידת לימון ואת המיץ סוחטים. את התרד קוצצים גס ואת הכוסברה דק.
מאדים בשמן קוקוס את הבצל, השום והג’ינג’ר על אש קטנה לשקיפות.
חותכים לרבעים ומוסיפים את הארטישוק, מגבירים את האש ומערבבים לצריבה קלה.
מוסיפים את השעועית והאפונה (ישר מהמקפיא) ומבשלים מכוסה עד ריכוך קל, מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את התרד וגרידת הלימון ומאדים מכוסה 3 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון + מלח ופלפל שחור, מגבירים את האש ומערבבים עד אידוי.
מכבים את האש, טועמים ומתקנים תיבול.
הערה ללקוח : רצוי לרכוש טופו רך, אפשר גם טופו רגיל.
לקציצות:
להדליק תנור על 200. במעבד מזון לקצוץ חצי כוס אגוזי מלך, חצי צרור כוסברה, 1 בצל קטן ו3 שיני שום לאחידות. להוסיף 2 חבילות טופו רך ולטחון לעיסה אחידה. להעביר לקערה ולערבב היטב עם יתר המצרכים: חצי כוס קמח עדשים, 1 כף זרעי כוסברה טחונים, 1 כפית מלח, קורט פלפל שחור. לרפד תבנית תנור בנייר אפיה, לשמן, לכדרר לכדורי פינגפונג, למרוח בשמנ”ז לציפוי ולאפות 15-20 ד’ להשחמה.
לרוטב: לחתוך 2 בצל, את גזע המנגולד ו5 שיני שום לרצועות, 3 גבעולי סלרי ו2 קישוא לקוביות, תרד ועלי מנגולד לקצוץ גס.
לחמם 1 כף שמנ”ז + 1 כף שמן קוקוס בסוטאז’ נירוסטה, לאדות בצל, גזע ושום לשקיפות, להוסיף קישוא, סלרי ותבלינים (1 כפית זרעי כוסברה טחונים, 1 כפית מלח) ולאדות עוד 5 דקות. להוסיף ירוקים (תרד ועלי מנגולד) ולאדות לריכוך והתכווצות, להוסיף חצי כוס *קמח שקדים* ומים (עד לכיסוי הירקות, בין 1-2 כוסות מים) לרוטב ולטחון הכל יחד בבלנדר מוט. לטעום ולתקן תיבול. להוסיף את הקציצות ולבשל יחד על אש קטנה 10 ד’
חותכים את הטופו לקוביות
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי עיגולים וגם את הכרישה
מפרידים את גזע המנגולד מהעלים וחותכים אותו דק
את כל העלים הירוקים קוצצים גס
בסוטאז’ מטגנים את הטופו בשמן זית עד הזהבה ומוציאים לקערה.
את הבצל והכרישה מטגנים בסוטאז’ עם מכסה עד לריכוך. מוסיפים את גזע המנגולד ומאדים עוד כמה דקות לריכוך
מוסיפים את התרד המנגולד, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתרכך ולהגיר נוזלים.
מוסיפים את הטופו המטוגן, חבילת אפונה, מלח ומיץ מלימון שלם.
נותנים עוד 5-7 דק׳ להעמיק טעמים, טועמים ומוסיפים עוד מלח ולימון אם נדרש