בראוניז טבעוני ללא גלוטן של מימי
| By מיכל זילברמן | 0 Comments
להמשיך לטחון ברצף ולהוסיף עוד ככוס מים בהדרגה (לפי הצורך) עד להגעה לעיסה חלקה אך סמיכה (כמו של עוגת שוקולד עסיסית)
לאפות כחצי שעה ב-160-170 מעלות עד שסכין יוצאת יבשה מהעוגה
יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂
ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com
או ב 072-2520770 (כן, יש גם וואטספ!)
| By מיכל זילברמן | 0 Comments
| By 180672sig | 0 Comments
קלתית: מערבבים קמח, אבקת אפייה, קורט מלח, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.
מילוי: קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות בחמאה/ שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון ואת החמוציות.
קרם: 3/4 כוס שקדים, 2 תמרים, וניל טוחנים עם ככוס מים בבלנדר טוב עד לקבלת מרקם של יוגורט נוזלי.
| By 180672sig | 0 Comments
מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים את הנוזלים: תמצית וניל, חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד.
קולפים ומגררים את התפוחים, מאדים קלות במעט שמן במחבת. מוסיפים קורט קינמון וחופן חמוציות.
מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולי בצק עם כוס. שמים חצי כפית מילוי בתוך כל אוזן וסוגרים.
אופים בחום בינוני כ-10 דקות.
| By sigalmor | 0 Comments
את כל הירקות קולפים ומגררים על דיסקית מגררת עבה.
לקצוץ קלות אגוזי מלך, להשאיר אותם ואת גרעיני החמניה בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
משקשקים רוטב ומתבלים, טועמים ומשהים לשעה במקרר.
| By orlytal | 0 Comments
הערות ללקוח : אפשר להמיר שמן קוקוס בחמאה (סה״כ 125 גרם חמאה)
מחממים תנור לחום בינוני.
את התפוחים קולפים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם כפית קינמון ומיץ מ1 לימון + גרידת לימון. מפזרים מעל 20 גרם שמן קוקוס (או 25 גרם חמאה) ומשטחים בתבנית בינונית.
מכינים קראמבל:
מערבבים היטב את החומרים הבאים :
1 כוס קמח מלא, 0.5 כוס קוואקר, 0.75 כוס פקאן טחון, 3 כפיות קינמון, 0.5 כפית הל טחון, 4 כפות סוכר חום דביק)
לאחר שערבבנו הכל, מוסיפים 80 גרם שמן קוקוס במצב רך (או 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות), ומועכים עם הידיים עד שנוצרים פירורים.
לפזר את התערובת מעל המלית של התפוחים.
אופים כ-40 דקות ב-170 מעלות עד שהתפוחים מתרככים והפירורים קצת מזהיבים.
רצוי לקרר לפני ההגשה.
| By orlytal | 0 Comments
קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. מחממים 2 כפות שמן קוקוס במחבת ומוסיפים אליהן את התפוחים.
כשהתפוחים מתרככים קצת מוסיפים צימוקים ופקאנים, בוזקים קינמון ומוסיפים סילאן.
מבשלים עוד דקה ומורידים מהאש. כדאי לטעום ולתקן תיבול.
לוקחים 2 עלי פילו ומשמנים אותם בשמן קוקוס.
שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי, ניתן להמיס במיקרו או בעזרת מים חמים.
לוקחים עוד 2 עלים, שמים על גבי העלים הקודמים וחוזרים על הפעולה.
משטחים את תערובת התפוחים בחצי התחתון של העלים ומשאירים “קצוות” למטה ובצדדים.
מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים לרולדה. משמנים את החלק החיצוני של העלים ומפזרים קוקוס וקינמון (אופציה).
אופים ב-180 מעלות לכ-30 ד’ (עד שנהיה חום ופריך).
| By orlytal | 0 Comments
מחממים את התנור לחום בינוני.
בקערה אחת מערבבים קמח עם פלפל וקינמון.
בקערה נפרדת מערבבים נמרצות שמן, 2/3 כוס סילאן וכוס מים רותחים עד ליצירת בלילה אחידה יחסית.
שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.
מוסיפים את הסודה לשתייה ונותנים לתערובת לבעבע קלות.
מוסיפים: ג’ינג’ר קלוף וקצוץ, תערובת קמח, תפוח מגורר ו-2/3 כוס רסק תפוחים. מערבבים קלות עד להיטמעות כל החומרים.
משמנים או מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק. יוצקים לתוכה את התערובת, אופים כ- 40 ד’.
מחכים לצינון מלא לפני שפורסים את העוגה.
| By orlytal | 0 Comments
הערה ללקוח:
אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן זית.
*נדרשת תבניות מאפינס + מנג׳טים. במידה ואין תבניות מאפינס יש לקנות מנג׳טים יציבים מקרטון.
מתכון:
מחממים תנור לחום בינוני ומסדרים מנג’טים בתוך תבנית המאפינס.
קולפים ומגררים את התפוחים, מכינים חלב שקדים (מבלנדרים 2 כפות שקדיה עם כוס מים).
מערבבים יבשים ורטובים לחוד, מאחדים תערובות בעדינות ומעבירים לתבנית.
שימו לב ששמן הקוקוס במצב נוזלי לפני הערבוב.
אופים כ-20 ד’ עד להתייצבות קלה.
אפשר לאחסן בטמפרטורת החדר ואפשר גם להקפיא.