סירות קישואים ממולאות לקיץ
| By Nadav moreno | 0 Comments

מסדרים את סירות הקישואים בתבנית. ממלאים במילוי בנדיבות.
מזלפים מעט שמן זית ואופים כרבע שעה בחום גבוה.
כשמוכן סוחטים מעל לימון.
יש לך שאלה לגבי קציצות הסלק שלי?
רוצה לשמוע עוד על משחקת בסירים?
לברר אם נשאר מקום בסדנא הקרובה?
או סתם להגיד לי שלום 🙂
ניתן ליצור איתי קשר גם במייל tomitbach@gmail.com
או ב 072-2520770 (כן, יש גם וואטספ!)
| By Nadav moreno | 0 Comments
| By Nadav moreno | 0 Comments
התאמת תזונה: אפשר להחליף פפריקה ובהרט ב2 כפית נענע יבשה ו1 כפית כמון
את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים. לאחר בישול רצוי לקטום להם את הקצה הקשה.
את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה.
מילוי
טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים (אפשר להשאיר חלק בצד ולהוסיף לתערובת בשלמותם), פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית.
ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד.
רוטב
את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים.
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח. קוצצים 3 גבעולי סלרי ונותנים להם להשחים קלות. קוצצים גבעולי מנגולד ומוסיפים לסיר. מוסיפים 1 כוס אפונה ואת עלי המנגולד ונותנים להם להצטמצם.
בישול ברוטב
מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף *אחד ליד השני, בשכבה אחת* ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח. (במידה והסיר לא מכיל את כל הארטישוקים, עושים שתי נגלות של בישול)
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה).
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים.
כשהכל התרכך – רצוי להפריד את הארטישוקים לקופסה אחת ואת הרוטב/ נוזלים לקופסה נפרדת.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של סנטימטר וחצי, מסדרים על גבי נייר אפייה ומושחים בשמן זית.
אופים בחום גבוה עד להשחמה והתרככות של החצילים.
במקביל: קוצצים בצל וכותשים שום. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים אותם על אש קטנה.
כשהבצל שקוף ועולה ריח מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות (במידה ואלו עגבניות ולא שימורים יש לטחון או לגרר לפני ההוספה).
מביאים לרתיחה ואז מוסיפים כ-3 כוסות מים.
שוב מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
את המוצרלה מפוררים או מגררים.
ואז מסדרים: שכבה דקה מאוד של רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב – חצילים – מוצרלה – רוטב.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד שהגבינה נמסה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה.
מעבדים במעבד מזון את השקדים/ קשיו לפירורים ומצרפים לקערה.
קוצצים את הבצל והשום.
את העגבניות פורסים ל 4-5 פרוסות עבות.
במחבת מאדים עם שמן זית את עשבי התיבול לכמה דקות. אחרי שמעלה ריח מצרפים בצל ונותנים לו להפוך לשקוף ואז את העגבניות
כשהעגבניות קצת מתרככות (אבל לא מאבדות צורה) מעבירים את תוכן המחבת לתבנית, מפזרים קצת מלח מעל ומעל כל זה מפזרים את הקראמבל.
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הכרובית לפרק לפרחים, לשמן ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.
לבשל את העדשים בשפע מים לריכוך מלא ולסנן.
לטחון בבלנדר: עגבניות מרוסקות, בצל סגול ופטרוזיליה למחית חלקה, אם נדרש ניתן להוסיף קצת מים.
לתבל את התערובת במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה ולערבב ביחד עם העדשים המסוננות.
להכין טחינה דלילה מטחינה, מים ולימון לפי הטעם – אנחנו מחפשות פה סמיכות של שמנת מתוקה/ טחינה בדוכני פלאפל
לשטח את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.
לפרוס 3 עגבניות לעיגולים ולסדר על גבי העדשים.
למעלה להניח את הכרוביות הצלויות ומעל להכול לצקת טחינה. לפזר צנוברים.
לאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.
| By Nadav moreno | 0 Comments
קולפים תפו”א, שוטפים כרישה.
פורסים תפו”א לעיגולים על הסכין הכי דקה במעבד מזון.
קוצצים כרישה לפרוסות ומאדים במחבת עם קצת שמן זית.
מסדרים בתבנית משומנת קלות: 2-3 שכבות של תפו”א, שכבת כרישות ואת יתרת תפו”א.
מערבבים בכלי: 500 מ״ל חלב קוקוס ותבלינים. יוצקים לתבנית.
מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
כשהכול רך ממשיכים לאפות עוד 10 ד’ בתבנית פתוחה עד לקבלת קראנץ’ למעלה
| By Nadav moreno | 0 Comments
מחממים תנור לחום גבוה.
פורסים את החצילים לעיגולים או פרוסות, מסדרים ע”ג נייר אפיה ומושחים בשמן זית.
אופים עד להשחמה קלה.
בבלנדר טוחנים 2 כוסות קשיו + מיץ מחצי לימון + 2 כוסות מים + כפית טימין + כפית גדושה מלח + קורט פלפל שחור למרקם חלק של יוגורט נוזלי.
פורסים עגבניות לפרוסות עבות של 1 ס״מ.
בתבנית עמוקה מסדרים: חצילים קלויים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, חצילים, עגבניות, מעט מלח-פלפל-טימין, ובסוף לשפוך בצורה אחידה על הכל את קרם הקשיו.
אופים בחום בינוני עד להתייצבות הבשמל – כרבע שעה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
מכינים קראמבל:
חותכים חמאה לקוביות, מעבדים חמאה קרה וקמח במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים.
מעבירים לקערה.
מעבדים במעבד מזון את השקדים/ קשיו לפירורים ומצרפים לקערה.
קוצצים את הכרישה והפטריות. מקפיצים במחבת עם שמן זית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
מעבירים את תוכן המחבת לתבנית ומעל מפזרים את הקראמבל.
אופים בחום בינוני כ-40 דקות או עד שמשחים.
| By Nadav moreno | 0 Comments
בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.
עודד:
בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.
עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…
| By Nadav moreno | 0 Comments
בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.
עודד:
בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.
עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…
| By Nadav moreno | 0 Comments
בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.
עודד:
בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.
עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…
| By Nadav moreno | 0 Comments
בכל עיגול בצק שמים כ-2 כפיות מילוי ומקפלים. מהדקים טוב לאורך השוליים. ניתן לחזק עם לחיצת מזלג.
אופים כרבע שעה בחום בינוני.
עודד:
בצק – ממליץ בחום לעשות תערובת של כוס קמח מלא וכוס קמח כוסמין מלא, אם אין בנמצא – עדיף החיטה על הכוסמין, אם בכל זאת רק כוסמין לקחת בחשבון שזה בצק עדין למדיי.
עוד דבר, יש הבדל עצום במתכון הזה בין קמח מנופה מראש לקמח משקית נייר. אם מנופה מראש, לדאוג לכמויות מדוייקות, למים באמת רותחים ולעבודה זריזה – זמן העבידות של הכוסמין קצר יחסית, המלא יותר סלחן. במידה והקמח לא מנופה, להקטין את כמות הקמח, בין 1/4 ל1/3 כוס פחות תלוי כמה הוא דחוס…
לבנה שקדים: עדיף להכין את הלבנה בבלנדר ולא במעבד או בלנדר מוט. חובה בלנדר חזק ביותר ולשים לב שלא מתחמם יתר על המידה כי עלול להישרף…
אם אין בנמצא כזה, לבוא עם הרבה סבלנות ולטחון בהמשכים מתחילת הבישול – לעצור כל פעם שמתחמם, בסוף זה יהיה מוכן
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הכרישות מנקים, שוטפים ופורסים לעיגולים דקים.
מחממים שמן במחבת רחבה ומאדים בה על אש גבוהה את הכרישה עד להתרככות ושקיפות. מתבלים בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל.
אם נדרשים נוזלים מוסיפים קצת מים למחבת.
מכינים את הקרם: מבלנדרים: קשיו, 3/4 כוס מים, שן שום, כף מיץ לימון וחצי כפית מלח – עד לקבלת מרקם של יוגורט.
מערבבים את הכרישה המאודה עם הקרם.
משמנים תבנית עגולה 26″.
פורסים עליה 2 עלי פילו ומשמנים. פורסים עליה עוד 2 עלים ומשמנים, פורסים עוד 2 עלים.
יוצקים את המילוי פנימה ומיישרים אותו.
מכסים עם 2 עלי פילו ומשמנים, מכסים עם עוד 2 עלים ומשמנים.
מהדקים בעדינות את העלים בקצות התבנית.
מרימים את הקצוות הפרושים ומהדקים בתנועה סיבובית ליצירת סגירה ואיטום. משמנים גם אותם.
מפזרים שומשום שחור/ לבן
אופים בחום בינוני כ- 50 ד’ עד להשחמה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
יש להזכיר ללקוחות להפשיר מרק את הפילו לילה במקרר
הערות ללקוח: אפשר להשתמש בצנובר במקום אגוזי מלך לפסטו
הוראות מילוי:
מחממים תנור לחום בינוני. חוצים עגבניות שרי ומסדרים אותן על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה. אופים בחום בינוני עד להתכווצות והשחמה קלה.
שוטפים את העלים. מפרידים את עלי הבזיליקום ואת הפטרוזיליה חותכים גס.
בבלנדר/ מעבד מזון: טוחנים את העלים + שום + חצי כוס שמן זית. בהדרגה מתחילים להוסיף גם אגוזי מלך.
מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ומתבלים במלח, פלפל.
הוראות קיפול:
מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.
בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
הוראות קיפול:
מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.
בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.
הוראות מילוי:
לקצוץ דק בצל ושום. לפרוס לקוביות/ פרוסות דקות את הפטריות.
לחמם במחבת שמן זית *יחד* עם הבצל והשום. כשמתחמם להוסיף את הפטריות ולהקפיץ קלות, עד שהן מאבדות נפח ואת רוב הנוזלים שלהן.
לתבל במלח, פלפל.
| By Nadav moreno | 0 Comments
הוראות קיפול:
מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.
בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.
הוראות מילוי:
מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הירקות לרצועות / קוביות.
מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ותבלינים, מסדרים על גבי נייר אפייה וצולים כחצי שעה עד להתרככות והשחמה חלקית.
| By Nadav moreno | 0 Comments
הוראות קיפול:
מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.
בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול).
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כחצי שעה -40 ד’ עד להשחמה.
הוראות מילוי:
מחממים תנור לחום גבוה. פורסים את הבצלים לפרוסות עבות ומערבבים בקערה עם כף-שתיים שמן זית.
צולים בתנור עד להשחמה חלקית.
בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם עלי בזיליקום וחצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עוד כחצי כוס).
| By Nadav moreno | 0 Comments
הוראות קיפול:
מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.
בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.
הוראות מילוי:
מחממים תנור לחום גבוה.
חוצים פלפלים לשניים ומנקים מגרעינים. מניחים אותם על גבי נייר אפייה וצולים בתנור עד שהקליפה שחומה מאוד.
מקררים קצת בתוך קופסה סגורה וקולפים את מה שאפשר, קוצצים לרצועות דקות.
את השקדים קולים על גבי מחבת יבשה למספר דקות (ניתן לפזר את השקדים מעל המאפה או בתוכו).
| By Nadav moreno | 0 Comments
הוראות קיפול:
מחלקים לשלוש ערימות את העלים. כ-5 עלים בכל חלק. לוקחים ערימה אחת ואת האחרות משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
בכל ערימה: מניחים 2 עלים ומשמנים את העליון, מניחים עוד שניים וכנ”ל, מניחים עוד אחד ומשטחים.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.
בכל ריבוע מסדרים את המילוי (החצי שקרוב אלינו, לא כולל קצוות לקיפול),
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כ-40-30 ד’ עד להשחמה.
הוראות מילוי:
קוצצים את הבצלים, במחבת מאדים אותם עם מעט שמן זית.
קוצצים את המנגולד, מוסיפים למחבת, קודם את הגזע הלבן (לקצוץ אותו דק) ובהמשך את העלים הירוקים.
בבלנדר טוחנים כוס קשיו עם חצי כוס מים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך (עד חצי כוס נוספת).
| By Nadav moreno | 0 Comments
יש להזכיר ללקוחות להפשיר את עלי הפילו לילה במקרר
המנה מורכבת מפילו ממולא ירקות וטופו + מתבל בנפרד (להגשה).
את הרולדות נעשה דקות יותר משאר מאפי הפילו שלנו (כ3 עלים במקום 5) – ונשמן רק מבחוץ אחרי שגלגלנו, כי המילוי כבר משומן. פירוט בגוף המתכון-
למילוי:
את הכוסברה קוצצים דק, את הטופו מגררים על פומפיה. את הבצל, הגזר והגמבה חותכים למקלות דקים.
מערבבים את כל אלה עם 6 כפות רוטב סויה ו2 כפות שמן שומשום ושומרים בצד (המילוי לא מוקפץ).
הוראות קיפול:
לוקחים 2-3 עלי פילו, את האחרים משאירים מכוסות בצד שלא יתייבשו.
חוצים את הערימה לחצי לאורך ואז לחצי לרוחב כך שיתקבלו 4 ריבועים שווים.
בכל ריבוע מסדרים את המילוי – אפשר לסנן או לסחוט קצת כדי שלא יהיו יותר מדי נוזלים.
מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את היתרה לרולדה קטנה.
מניחים בתבנית ומשמנים את החלק העליון.
אופים בחום בינוני כרבע שעה (ואם צריך אז קצת יותר) להשחמה.
לרוטב:
כותשים שום ומערבבים עם 2 כפות רוטב סויה, 1 כף שמן שומשום, 4 כפות חמאת בוטנים ללא סוכר, 2 כפות סילאן ללא סוכר, 1 כפית פתיתי צ׳ילי, 2 שיני שום, מיץ מ1 לימון.
מערבבים הכל ביחד ומוסיפים מים לדלילות של טחינה. שומרים בצנצנת.
| By Nadav moreno | 0 Comments
בסיר קטן מבשלים את המאש עד למרקם נגיס.
כותשים/ קוצצים שום וג’ינג’ר. שמים בסיר עם שמן קר ומחממים על אש קטנה.
בינתיים קוצצים את שאר הירקות.
כשהשמן מתחמם, מגבירים קצת את האש ומוסיפים לו זרעי כמון ולאחר מכן את שאר הירקות.
מוסיפים את יתרת התבלינים וכמחצית מעלי הנענע קצוצים (מלבד המלח) ומחכים שהעגבניות יתרככו.
מוסיפים את המאש ומערבבים טוב טוב. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד לאיחוד טעמים בערך 7 דק.
מתקנים תיבול. את יתרת עלי הנענע קוצצים ומערבבים במנה ללא בישול.
| By Nadav moreno | 0 Comments
התאמות תזונה: אפשר להוריד פטריות וערמונים ולהוסיף 1 דלורית.
בשינוי כזה נחליף תיבול: 2-3 ענפי תימין, כפית מייפל, מלח ופלפל.
קולפים את הבטטה והגזר וחותכים לאצבעות דקות וקצרות יחסית. שמים בתנור עם שמן זית עד להתרככות קלה.
מחממים שמן בסיר ושופכים את הכוסמת + מוסיפים כפית מלח, כפית כורכום, כפית כמון. מערבבים כדקה ומוסיפים 3.5 כוסות מים. מבשלים כ-15 דק׳ וסוגרים את האש.
קוצצים שום, פורסים בצל לרבעי עיגול, פטריות לפרוסות, ערמונים לחצי/שליש. קוצצים כוסברה.
בווק/ סוטאז’ מטגנים בצל עם כפית צ’ילי גרוס ומעט כורכום עד להזהבה. מוסיפים שום קצוץ. מוסיפים פטריות פרוסות.
מוסיפים ערמונים וכוסברה קצוצה. מוסיפים לכוסמת, מוסיפים גם את הבטטה והגזר. מתבלים במלח, כורכום וכמון. מערבבים.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את העדשים מבשלים עד להתרככות.
את הכרישה מנקים וחותכים לעיגולים, את השום לפרוסות עבות. את הדלורית חוצים, מנקים וחותכים לקוביות בינוניות. את הקישואים חותכים לרבעים.
מכינים רוטב: מיץ לימון, חרדל, דבש, 2 כפיות שמן זית.
מטגנים את הכרישה והשום עד לשקיפות, מוסיפים את הדלורית והקישואים ומאדים 5 דקות עם מכסה סגור. מוסיפים את הרוטב ומכסים שוב. מבשלים על אש בינונית. מערבבים/ מטלטלים את המחבת. כשמתחיל להתרכך פותחים וממשיכים לערבב עד להיעלמות הרוטב, התרככות קלה של הירקות וצריבה קלה של הירקות. אם צריך אפשר להוסיף כמה כפות מים כדי שלא יישרף.
מוסיפים את העדשים המבושלות ומערבבים יחדיו במחבת 2 דקות. מוודאים שהכל במרקם כיפי לנגיסה. מתבלים במלח, פלפל.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את העדשים מבשלים עד להתרככות.
את הכרישה מנקים וחותכים לעיגולים, את השום לפרוסות עבות. את הכרובית משרים במי מלח ואח”כ מפרקים לפרחים בגודל בינוני.
מכינים רוטב: מיץ תפוזים, חרדל, דבש, 2 כפיות שמן זית.
מטגנים את הכרישה והשום עד לשקיפות, מוסיפים את הכרובית ואת הרוטב ומכסים, מבשלים על אש בינונית.
מערבבים/ מטלטלים את המחבת. כשמתחיל להתרכך פותחים וממשיכים לערבב עד להיעלמות הרוטב לצריבה קלה של הכרובית. אם צריך, אפשר להוסיף כמה כפות מים כדי שלא יישרף.
מוסיפים את העדשים המבושלות ומערבבים יחדיו במחבת 2 דקות. מתבלים במלח, פלפל.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הבצל חותכים לחצאי עיגולים דקים, את הפטריות קוצצים גס.
את הטופו אפשר לבחור אם לגרר על פומפיה גסה/ לחתוך לקוביות/ לפורר בידיים
. לגרר את הגזר בפומפיה.
מחממים בסיר רחב/ מחבת עמוקה וגדולה שמן זית ומצרפים את הבצל. מכסים ומטגנים קלות עד לריכוך.
מוסיפים את הגזר ושוב מכסים לכמה דקות עד לשינוי הצבע. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הטופו, כפית צ’ילי, כף וחצי של גראם מסאלה, כפית פפריקה וכפית מלח. מערבבים טוב טוב במשך 2-3 דקות.
אם יש צורך מוסיפים קצת מים או שמן (כמה כפות).
מוסיפים את הפטריות ונותנים להן להגיר נוזלים. טועמים ומוסיפים עוד תיבול במידת הצורך.
התבשיל אמור לצאת פיקנטי ועם טעמים חזקים., להזכיר קצת שווארמה בטעמים ובמרקם
| By Nadav moreno | 0 Comments
קוצצים בצל סגול לחצאי עיגול, קישואים לרצועות ארוכות, שום לרצועות ארוכות ודקות ועגבניות לקוביות.
מקפיצים בשמן זית בצל ושום, ואחרי 2 דקות מוסיפים קישואים. כשהכול קצת מתרכך מוסיפים עגבניות ומתבלים במלח ופלפל.
את האטריות משרים במים רותחים ל-10 ד’ בערך, כשהן מוכנות מסננים, מעבירים לסיר של הירקות ומערבבים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח ופלפל.
ניתן לאכילה קר/ פושר/ חם.
| By Nadav moreno | 0 Comments
תוספות אפשריות: 2 עגבניות/ 2 קישואים/ 2 חצילים/ 2 גמבות
במידה ומכניסים תוספות: לחתוך גס. ניתן לצלות כאנטיפסטי בנפרד ולהגיש עם השולבטו, או לערבב אחרי הבצל ולפני הכנסת העגבניות, ולהמשיך לפי המתכון.
קוצצים דק עגבניות, קולפים וקוצצים גס שום ובצל.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו בצל, מערבבים דקה ואז מוסיפים
1. ירקות לאנטיפסטי חתוכים גס- אם בחרנו להכין ביחד. מערבבבים היטב ונותנים לירקות להיצרב קלות
2. עגבניות קצוצות ושום יחד עם התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה.
כשהתערובת מבעבעת ו”רוטבית” מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן.
הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך.
התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב.
שימו לב – אם הכנסתם ירקות לתבשיל יש להקפיד ולוודא שכל הירקות מוכנים (קריטי במיוחד במקרה של חציל)
מגישים עם ירקות וטחינה בצד ונהנים.
| By Nadav moreno | 0 Comments
קוצצים דק את הקישוא/ גזר ומטגנים על אש גבוהה בקצת שמן זית.
קוצצים גם את העגבניות והשום ומוסיפים לסיר יחד עם תבלינים. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרכך.
מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה וטוחנים לרוטב חלק.
מוסיפים את הפתיתים לתוך הרוטב, מערבבים טוב טוב ומבשלים עד להתרככות (כרבע שעה) אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים.
| By Nadav moreno | 0 Comments
מתכון לבצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.
מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
מתכון לבצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.
מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.
מתכון לבצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.
מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות.
מתכון לבצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.
מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.
מתכון לבצק
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.
מתכון לבצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח .מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
למלית:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.
מתכון לבצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.
מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.
מתכון לבצק:
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
כרישות בינוניות.
את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.
מתכון לבצק
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מסדרים את הכרישה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה+ בזיליקום למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
הערות ללקוח : המתכון מכיל 1 סלסלה פטריות. אפשר להוסיף עוד 1 סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים.
מתכון לבצק
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
מילוי
מקפיצים את הבצל להזהבה, קוצצים ומוסיפים את הפטריות עד שקצת מצטמצמות. מתבלים בקורט אגוז מוסקט, מלח (מעט, יש מליחות גם בפטה) ופלפל.
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מאחדים את הבצל והפטריות עם תערובת הגבינות, ושופכים בתבנית מעל הבצק שהכנו.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק
מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.
ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.
את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.
מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, 2 ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית ואופים בתנור להתרככות והשחמה קלה. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.
מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.
מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.
מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות.
מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.
מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.
מתכון לבצק
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.
מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.
מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.
מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
למלית:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.
מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
| By Nadav moreno | 0 Comments
כרישות בינוניות.
את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.
מתכון לבצק
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, קצת מלח, קצת פלפל.
מסדרים את הכרישה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה+ בזיליקום למעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
הערות ללקוח : המתכון מכיל 1 סלסלה פטריות. אפשר להוסיף עוד 1 סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים.
מתכון לבצק
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי
מקפיצים את הבצל להזהבה, קוצצים ומוסיפים את הפטריות עד שקצת מצטמצמות. מתבלים בקורט אגוז מוסקט, מלח (מעט, יש מליחות גם בפטה) ופלפל.
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.
מאחדים את הבצל והפטריות עם תערובת הגבינות, ושופכים בתבנית מעל הבצק שהכנו.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.
| By Nadav moreno | 0 Comments
למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.
ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.
מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.
מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.
את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.