רוטב עגבניות ללא שמן/ בצל/ שום – רוטב חלופי למנות קיימות בתפריט

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח/ה: אפשר להוסיף / להחליף / לשלב גם שורש פטרוזיליה

קולפים ומגררים גזר ושורשים.
בסיר בינוני חם מטגניםגזר ושורשים.
מדי פעם מוסיפים כף מים למניעת שריפה/ הדבקות וליצירת צבע שחום. מוסיפים מלח ומערבבים בסבלנות.
כשהכל רך ותפס צבע, מוסיפים שימורי עגבניה/ פאסאטה ומביאים לבעבוע.
מוסיפים עשבי תיבול, תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

ניתן להוסיף שומן בסוף הבישול (אם אפשרי) קרם קוקוס, קשיו טחון, שמן זית ללא חימום – 2-3 כפות 

מרק חרירה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: יש להשרות את החומוס לילה לפני או לחלופין להשתמש בסנפרוסט.

 

קולפים וקוצצים בצל ושורש – מטגנים קלות בשמן זית.
קוצצים טוב סלרי ופטרוזיליה ומוסיפים לסיר. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
קוצצים עגבניות לגודל בינוני ומוסיפים אותן יחד עם הקטניות המסוננות והתבלינים (מלבד המלח).
מוסיפים מים עד לכיסוי + 1 ליטר ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה עד להתרככות ומוסיפים לימון לפי הטעם ומלח. מתקנים תיבול.