נאגטס בטטה של ליאור

  |   By  |  0 Comments

לאפות בטטות על קליפתן עד לריכוך (כ-40 דקות בחום בינוני)

בינתיים לפורר ידנית את הטופו, ולערבב עם השום והתבלינים (מלבד האורגנו)

כשהבטטות רכות מאוד לצנן ולקלף אותן

להוסיף אותן ועוד כחצי כוס +2-3 כפות קמח עדשים לטופו והתבלינים וללוש קלות עד לקבלת עיסה נוחה.

אם צריך להוסיף עוד כמה כפות קמח עד לעיסה רכה אך יציבה.

בצלחת שטוחה לערבב כוס פירורי לחם עם אורגנו יבש

ליצור נאגטסקציצות גושיות גדולות, לטבול ולכסות בפירורי לחם מכל הצדדים

לשמן תבנית תנור גדולה מצופה בנייר אפיה, לסדר עליה את הנאגטס ולפזר בעדינות עם מברשת שמן זית מעל כל נאגטס

לאפות חצי שעה על חום בינוני

לקרר לפני אכילה

לביבות תפוחי אדמה אפויות

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני.
לגרר את הירקות (אני אוהבת לגרר על הפומפיה הגסה. אפשר גם בדיסקית גירור במעבד מזון) ולסחוט קלות מהנוזלים.
בקערה לערבב את קמח העדשים עם התבלינים וקצת מים עד למרקם של שמנת מתוקה. לוודא שאין גושים.
להוסיף את הירקות, הפטרוזיליה וסודה לשתייה ולערבב טוב.
לשמן נייר אפייה, ללבב לביבות ולסדר על גבי התבנית,
לשמן את הלביבות גם מלמעלה ולאפות כ-20 דקות עד להשחמה קלה.

לביבות זוקיני וקמח עדשים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל, את הזוקיני מגררים עבה במעבד מזון. מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל ואחר כך מוסיפים בהדרגה את הזוקיני. כשהנפח מצטמצם מורידים מהאש למסננת ולהניח כמה דקות בקערה להגרת נוזלים (ניתן להשתמש בנוזלים כל עוד הם חמים לעירבוב עם קמח העדשים).

בקערה מערבבים טוב 1 כוס קמח עדשים עם 1 כוס מים ומתבלים. מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד. משמנים נייר אפיה, יוצרים לביבות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים בחום בינוני לכחצי שעה. מומלץ להגיש עם שפריץ לימון מעל

קציצות אפונה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ-10 ד’. מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 1/3 כוס קמח שקדים, 1/3 כוס קמח עדשים, ביצים, מלח, פלפל.
אם מוסיפים פטה – לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח).

לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

קציצות מנגולד

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל ואת גזע המנגולד, את עלי המנגולד קוצצים לעובי בינוני.
מחממים מחבת ויוצקים בה שמן זית. מאדים בה במשך מספר דקות את הבצל והגזע ואחר כך מוסיפים בהדרגה את העלים
.
כשהנפח מצטמצם, מורידים מהאש ושמים במסננת מעל קערה.
מרתיחים מים, לתוך כוס מעבירים: 1/2 כוס מהנוזלים שסיננו + 1/2 כוס מים רותחים.
בקערה מערבבים טוב קמח עדשים עם כוס הנוזלים ומתבלים.
מצרפים את הירק המאודה ומערבבים טוב לאיחוד
.
משמנים נייר אפייה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה
.
אופים בחום בינוני כחצי שעה.

קציצות ברוקולי-נענע

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי לחתוך לחלקים קטנים.
לבשל בסיר עם שפע מים עד להתרככות, לסנן טוב מהמים ולהעביר לקערה. למעוך גס.

את עלי הנענע להפריד מהגבעול ולקצוץ דק.
להוסיף לקערה יחד עם: קמח עדשים, קמח שקדים, מלח, פלפל, גרידת לימון. לבדוק יציבות וטעם.
במידת הצורך להוסיף עוד כמה כפות מהקמחים ועוד קצת תיבול. התערובת צריכה להיות קצת בצקית.
לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולהניח עליו.
לשמן קצת מעל. לאפות בחום בינוני (170) כרבע שעה עד להתייצבות.