מרק ירקות לקוסקוס
| By sigalmor | 0 Comments
קוצצים ומטגנים בשמן זית בסיר גדול על אש קטנה: בצל, שורש סלרי + גבעולי סלרי (לשטוף היטב, את העלים נוסיף בהמשך), שיני שום.
קולפים וחותכים לחתיכות גדולות (ריבועים או “מקלות”) – גזר, תפו”א, דלעת.
מוסיפים לסיר ומערבבים טוב
חוזרים על אותה הפעולה עם קישואים (אין צורך לקלף)
מוסיפים: את החומוס המושרה, כף פפריקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל. מערבבים טוב ונותנים 5 דק’ בסיר מכוסה על אש בינונית. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את עלי הסלרי (לשטוף היטב, אפשר לקצוץ ולהוסיף, או להכניס כצרור ולהוציא בסוף הבישול) מכסים במים + חצי ליטר ומביאים לרתיחה.
מבשלים כשעה על אש קטנה, עד להתרככות הירקות והחומוס.
בסוף מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
לקוסקוס: מרוקנים את השקית לקערה עמוקה וגדולה, מוסיפים שלוק שמן זית, חצי כפית פפריקה וקצת מלח, מערבבים. מכסים במים רותחים + סנטימטר ומכסים את הקערה. כעבור 10 ד’ פותחים, מערבבים ומפוררים עם מזלג