סלט שורשים צבעוני

  |   By  |  0 Comments

את כל הירקות קולפים ומגררים על דיסקית מגררת עבה.

לקצוץ קלות אגוזי מלך, להשאיר אותם ואת גרעיני החמניה בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
משקשקים רוטב ומתבלים, טועמים ומשהים לשעה במקרר.

סלט סלק וקולורבי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.

במחבת רחבה/ סוטאז’ מחממים יחדיו 3-2 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות. מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית.

בינתיים קוצצים דק את עלי הסלק/ מנגולד. כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים הקצוצים. ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח – פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.

כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול. מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל ירוקים בקארי ולימון

  |   By  |  0 Comments

קוצצים בצלים ושום – גס.
פורסים קישואים לחצי ואז לאורכם, לרצעות בינוניות, ואת המנגולד קוצצים גס. את הקולורבי קולפים ופורסים לפרוסות בגודל זהה לקישואים.
בתוך סיר מחממים שמן זית וממסים בתוכו את הקארי. מוסיפים בצל ושום ומערבבים היטב 2-3 דקות.
מוסיפים: קולורבי ושעועית ומערבבים 2-3 דקות.
מוסיפים קישואים ומערבבים. כשהכול מתרכך קלות מוסיפים מנגולד ומכסים ל-2-3 דקות.
מתבלים במלח ומיץ לימון( 1-2). טועמים ומתקנים תיבול.
אם מוסיפים חלב קוקוס, אז מוסיפים לפני התיבול ונותנים לתבשיל לבעבע 10 דקות.

מרק פטריות ושעועית ארומתי

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר להשרות את השעועית ללילה או לחלופין להשתמש בסנפרוסט (פי 3 מכמות השעועית היבשה).

את השעועית מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

את הבצלים קוצצים לחצאי טבעות, ואת השום קוצצים לפרוסות דקות.

מחממים שמן זית ומאדים בו את הבצל, השום וענפי הרוזמרין למספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית.

את הבטטות והקולורבי קולפים וחותכים לקוביות בינוניות. את הפטריות חותכים לרבעים/ חצאים בהתאם לגודלן, את העגבניות קוצצים דק.

מצרפים את כל הירקות לסיר ומתבלים בפלפל, מערבבים טוב, מגבירים קצת את האש. 

ומכסים. מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים מתחילים לצאת.

מוסיפים את השעועית, מים עד לכיסוי + 2 כוסות ואת היין.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.

ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מועכים בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת מרקם עשיר.