טחינה סלק

  |   By  |  0 Comments

מבשלים בשפע מים סלק בקליפתו עד לריכוך מלא.
מסננים, קולפים וחותכים גס.
שופכים למעבד מזון כוס טחינה, שום וסלק מבושל חתוך לקוביות גדולות.
מתחילים לעבד בפולסים עד להגעה למרקם יחסית אחיד.
בודקים את הסמיכות ומוסיפים מים קרים לפי הצורך, ממשיכים לעבד עד להגעה למרקם חלק. בודקים את הטעם ומוסיפים לימון, מלח ופלפל לפי הצורך.
מעבירים לקופסא ומקררים.

קציצות סלק-גזר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.

מכניסים הכול מלבד הטחינה למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים. בהמשך עוברים לעיבוד רציף.

כשנהיית עיסה אחידה בודקים אם היא “נתפסת”.
אם לא – מוסיפים כף-שתיים של טחינה ומעבדים שנית.
בודקים תיבול ומתקנים.

משמנים נייר אפייה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק.

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עשבי תיבול, בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים).

תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט שורשים צבעוני

  |   By  |  0 Comments

את כל הירקות קולפים ומגררים על דיסקית מגררת עבה.

לקצוץ קלות אגוזי מלך, להשאיר אותם ואת גרעיני החמניה בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
משקשקים רוטב ומתבלים, טועמים ומשהים לשעה במקרר.

סלט סלק וקולורבי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים לקוביות קטנות את הסלקים והקולורבי.

במחבת רחבה/ סוטאז’ מחממים יחדיו 3-2 כפות שמן זית ו-2 כפות מים ומתחילים לאדות-לטגן את הקוביות. מכסים ומערבבים מדי פעם, על אש בינונית.

בינתיים קוצצים דק את עלי הסלק/ מנגולד. כשהקוביות מראות סימני התרככות מוסיפים אליהן גם את העלים הקצוצים. ממשיכים לבשל עם מכסה, וכשהעלים מתחילים לאבד נפח – פותחים את המכסה ומאפשרים לכל המרכיבים להתקרמל יחדיו. במידת הצורך ניתן להוסיף כמה שלוקים של שמן ו/או מים.

כותשים את השום, קולפים וקוצצים את התפוח לקוביות קטנות, קוצצים דק את הבצל הסגול. מערבבים אותם בקערה יחד עם שמן זית, בלסמי, לימון, מלח ופלפל ומשהים לכמה דקות.

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט סלק-נענע-לוז

  |   By  |  0 Comments

מבשלים סלקים על קליפתם כשעה. מקלפים מתחת למים זורמים ומשאירים לצינון בצד.
קולפים ופורסים בצל לחצאי טבעות. קוצצים דק לוז ונענע. סוחטים מיץ מ-2 לימונים .
את הסלק חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס. 
אם מוספים גבינה – חותכים אותה לאותו גודל.

מערבבים הכול יחדיו מלבד אגוזי הלוז – להשאיר בקופסה להוספה עצמאית. מתבלים וטועמים. אם יש צורך – מוסיפים לימון ותבלינים.
לסיום מזלפים שמן זית. מצננים לפני ההגשה.

סלט שעועית אדומה עם סלק, בצל סגול, אגוזי מלך ופטרוזיליה

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך (בקליפתם).

מבשלים את השעועית במים + כף מלח עד לריכוך ומסננים.

קוצצים בצל סגול לרבעי עיגול דקים. פטרוזיליה קוצצים. קוצצים אגוזי מלך גס – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

חותכים את הסלקים המוכנים לריבועים בגודל ביס קטן/ בינוני.

מערבבים בקערה את הכול ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

סלט סלק ועדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

בישול עדשים שחורות עד שמתרככות.

קיצוץ פטרוזיליה דק.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עדשים, פטרוזיליה. תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון, אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

קציצות סלק ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

את הסלקים מניחים בסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מבשלים עוד 15 דקות על אש נמוכה, מכבים ומשאירים בסיר מכוסה בערך רבע שעה.
בינתיים קוצצים דק מאוד את העשבים, סוחטים מיץ מהלימון, מערבבים עם הקוואקר ושאר החומרים.
את הסלק קולפים ומגררים על פומפיה גסה ומערבבים עם שאר החומרים.

משמנים נייר אפייה, צרים קציצות ומשמנים אותן מלמעלה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.

סלקים וגזרים עם מרווה ושום

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.

להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.

לערבב הכול בקערה עם מרווה, מלח, פלפל ושמן זית.

לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.

סלקים וגזרים מקורמלים בתנור

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולחתוך את הגזרים והסלקים למקלות בינוניים.

להפריד ראש שום לשיניים ללא קילוף.

לערבב הכול בקערה עם תיבול.

לאפות על גבי נייר אפייה בחום בינוני לכשעה עד שמתרכך קלות.

קוביות סלקים בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

אופציונלי להוסיף 5 יחידות ארטישוק ירושלמי. 2 כוס חלב קוקוס = 500 מ״ל.

 

מתכון:

שוטפים את הסלקים ומורידים קצוות.

קולפים וחותכים לקוביות בינוניות.

במידה והלקוחה רוצה גם ארטישוק ירושלמי, קולפים וחותכים גם אותם.

את הבצלים קולפים וחותכים לחצאי עיגולים, את השומים קולפים וחוצים לשניים.

משמנים את תחתית התבנית, מסדרים על גביה את הבצלים ואת השומים, ועליהם את הסלקים.

מפזרים מעל מלח ופלפל ויוצקים את חלב הקוקוס. במידת הצורך מוסיפים חצי כוס-כוס נוזל (מים/ שמן זית).
מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בחום בינוני. כשהסלקים מתרככים ממשיכים לצלות 10 דקות נוספות ללא כיסוי.

קדירת ירקות שורש וקטניות

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות את השעועית. אם רוצים להקפיא יש לבשל ללא תפו”א.
*התאמות תזונה: להחליף תפו״א בקולורבי וארטישוק ירושלמי, להחליף שעועית לבנה באזוקי

לבשל את השעועית בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

לקצוץ ולטגן – שורש סלרי, בצל אחד, 5 שיני שום יחד עם תבלינים (מלבד המלח).

את שאר הירקות לקלוף ולפרוס גס. כולל את שאר הבצלים. את השום להפריד לשיניים בלי לקלוף.

לסדר בסיר שכבה של ירקות, שכבה של קטניות ואורז ושוב שכבה של ירקות.

לכסות במים עד ל-¾ גובה ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתחה יש לבשל על אש קטנה כשעה.

לתקן תיבול ולהוסיף מלח.

הערה: אם רוצים להקפיא, יש לבשל ללא תפו”א.

 

מרק סלק חמצמץ

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים, השומים והסלרי – קולפים וקוצצים גס. מטגנים בשמן.

מוסיפים לשמן גם זרעי כוסברה, עלי דפנה ולימון פרסי.
את הסלקים והגזרים קולפים וחותכים לקוביות בינוניות. מוסיפים לסיר ומערבבים טוב.

קוצצים גס את גבעולי הסלרי ומוסיפים לסיר יחד עם 2 כפות רסק עגבניות, קורט פלפל שחור וכף סילאן. מערבבים טוב עד לפיזור אחיד. מכסים במים + 2 כוסות ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד להתרככות ואז אפשר להשאיר כך ולתבל במלח
או – להוציא את הלימון ועלי הדפנה ולטחון למרקם קרמי.