שולבטו – תבשיל בורגול אדום דרוזי/ סורי/ לבנוני

  |   By  |  0 Comments

תוספות אפשריות: 2 עגבניות/ 2 קישואים/ 2 חצילים/ 2 גמבות

במידה ומכניסים תוספות: לחתוך גס. ניתן לצלות כאנטיפסטי בנפרד ולהגיש עם השולבטו, או לערבב אחרי הבצל ולפני הכנסת העגבניות, ולהמשיך לפי המתכון. 

קוצצים דק עגבניות, קולפים וקוצצים גס שום ובצל.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו בצל, מערבבים דקה ואז מוסיפים גם עגבניות קצוצות ושום יחד עם התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה.

כשהתערובת מבעבעת ו”רוטבית” מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן.

הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך.
התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב.
מגישים עם ירקות וטחינה בצד ונהנים.