סלט 3 שעועיות

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח/ה: חשוב מאוד: להזכיר ללקוחות להשרות 1.5 כוס שעועית אדומה ו-1.5 כוס שעועית בובעס – לילה לפני (לפחות 8 שעות) – בשפע מים וקצת מלח.
אם לא מוצאות שעועית בובעס, אפשר להחליף לשעועית לבנה. אפשר להשתמש בשעועית קפואה/ שימורים איכותיים.
את הירוקים (פטרוזיליה/ נענע) אפשר להחליף בכוסברה.

 

הוראות:

מסננות ומבשלות את שתי השעועיות ביחדבשפע מים וכף מלח, מביאות לרתיחה +בישול לעוד לפחות חצי שעה. השעועיות צריכות להיות במרקם נעים לאכילה אבל *לא* רכות ונימוחות. מסננות ומצננות.

את השעועית הירוקה: אפשר לצרוב על מחבת יבשה עד להפשרה וצריבה קלה או לחלוט בזריזות במים רותחים מומלחים (דקה חליטה) ולהעביר למי קרחלבחירתכן.
אחרי צינון קצר חותכים את השעועית הירוקה לחתיכות באורך של 3-4 סמ

את הבצל הסגול קולפים ופורסים לטבעות דקות (חצאי עיגול).
את עלי הנענע מפרידים מהגבעול, ויחד עם הפטרוזיליה קוצצים היטב (כאמור אפשר כוסברה במקום).
את השקדים הפרוסים קולים על מחבת יבשה, על אש נמוכה, עד להשחמה קלה.

מערבבות את השעועיות יחד עם עשבי התיבול והבצל. סוחטות מעל לימון אחד, מוסיפים מלח ופלפל וטועמים. אם צריךמוסיפות לימון

מוסיפות שמן זית בנדיבות, מערבבות בעדינות ומעבירות למקרר.
את השקדים הקלויים לשמור בקופסא נפרדת ולהנחות את הלקוחה להוסיף בהגשה.

כ2.5 ליטר סלט

קיש עשבי תיבול טבעוני

  |   By  |  0 Comments

 הערות ללקוח: ניתן להמיר שקדים מולבנים בקשיו (לקרם). לא את השקדים הפרוסים, הם מיועדים לעיטור מעל. למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות  קמח, 1 כפית אבקת אפייה, כפית שטוחה של מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

ניתן לקחת חלק מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.

מילוי

בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס מים, סילאן, חרדל, 1 כפית מלח- לטחון היטב עד לקבלת קרם חלק
אם נדרש מוסיפים עוד חצי כוס מים עד למרקם של שמנת מתוקה דלילה.

את עשבי התיבול (נענע, רוזמרין, בזיליקום) מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם + קורט פלפל + 2 כפיות אורגנו יבש.
מערבבים ביחד, טועמים (להוסיף אם צריך עוד קצת מלח), ויוצקים על הקלתית.
.מעל מפזרים שקדים פרוסים
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עשבי תיבול צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.

את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עשבי תיבול צמחוני

  |   By  |  0 Comments

למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.

את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עשבי תיבול טבעוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

 הערות ללקוח: ניתן להמיר שקדים מולבנים בקשיו (לקרם). לא את השקדים הפרוסים, הם מיועדים לעיטור מעל. למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי.

מתכון לבצק:
מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית

ניתן לקחת חלק מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.


מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי

בבלנדר טוחנים: שקדים מולבנים/ קשיו, כוס מים, סילאן, חרדל, 1 כפית מלח- לטחון היטב עד לקבלת קרם חלק
אם נדרש מוסיפים עוד חצי כוס מים עד למרקם של שמנת מתוקה דלילה.

את עשבי התיבול (נענע, רוזמרין, בזיליקום) מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם + קורט פלפל + 2 כפיות אורגנו יבש.
מערבבים ביחד, טועמים (להוסיף אם צריך עוד קצת מלח), ויוצקים על הקלתית.
.מעל מפזרים שקדים פרוסים
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קציצות דלעת נענע

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית משטחים על גבי תבנית עם נייר אפייה וצולים בחום גבוה בתנור עד להתרככות (כשנמעך בקלות עם מזלג).
את כוס הקוואקר משרים עם רבע כוס מים עד לקבלת מרקם דייסתי.
את הבצל מגררים לתוך קערה.
את עלי הנענע מפרידים מהגבעול (נזדקק ל-2 חופני עלי נענע) וקוצצים דק. מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם את הקוואקר המושרה (אם יש עודפי מים ניתן לסחוט), קורט פלפל ו1/2 כפית מלח.
את הדלעת מועכים כשהיא מוכנה ומצרפים לקערה.
מקצצים קציצות, מסדרים על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות מלמעלה ואופים כחצי שעה עד להתייצבות.
חובה לקרר לקבלת התייצבות מלאה!

צ’אטני קיצי של נענע וכוסברה

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון לשים את כל חומרי הגלם ולטחון לעיסה אחידה.
להגיש עם כל מה שבא.
 
רצוי להעביר לצנצנת נקייה
. ניתן לשמור במקרר כשבועיים (ולשים לב להשתמש בסכין נקייה) ואפשר גם להקפיא חלק מהכמות.

סירות קישואים ממולאות לקיץ

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.
את הקישואים חוצים לאורכם ומרוקנים עם כפית (שומרים על מעטפת בעובי בינוני), את התוך קוצצים ומעבירים לקערה.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים להזהבה, מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם עלי נענע (כחצי כוס דחוסה) קצוצה גס, עגבנייה מגוררת, קוואקר, פלפל שחור, גבינה מגוררת.
מסדרים את סירות הקישואים בתבנית. ממלאים במילוי בנדיבות.
מזלפים מעט שמן זית ואופים כרבע שעה בחום גבוה.
כשמוכן סוחטים מעל לימון.

עגבניות ממולאות של קיץ

  |   By  |  0 Comments

חותכים לעגבניות את הכובע ומרוקנים את התוך. משאירים שוליים עבים.
מבשלים כוס עדשים בשפע מים עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לקערה.
מפרידים וקוצצים את עלי הנענע.
כותשים שן שום.
מערבבים ביחד עדשים, שום, מלח, גרידת לימון, נענע ושלוק שמן זית.
מחממים תנור לגריל.
מסדרים בתבנית פיירקס את העגבניות, ממלאים בתערובת העדשים.
מזלפים מעל שמן זית.
אופים כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
ניתן לאכול חם או קר.
את תוכן העגבניות ניתן לטחון ולהקפיא לשימוש עתידי או להכין רוטב עגבניות זריז כצ’ופר.

קרטיב פטל-נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים הכול יחד ומוזגים לתבניות. במידת הצורך ניתן להוסיף כרבע כוס מים קרים כדי להגיע למרקם חלק. יש להקפיא לשעתיים.

יוצאת כמות של כ-12 יחידות.

קציצות אפונה טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

הערה ללקוח:

להשרות את האפונה במים מראש לפחות 8 שעות.

.את הבצל והצ’ילי לקצוץ ולטגן בשמן זית עד לשקיפות.

לסנן את האפונה ולחתוך את העגבניות לרבעים. לסחוט את הלימון למיץ ולקלף שום.
להפריד עלי נענע (נזדקק ל-2 חופנים).
במעבד מזון לטחון: אפונה, עגבניות, מיץ מלימון אחד, שום, נענע, 4 כפות שמן זית.
אחרי שהפך לעיסה אחידה – להוסיף את הבצל והצ’ילי ולערבב (לא לטחון).
לתבל במלח, לטעום ולתקן תיבול.
לשמן נייר אפיה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה. להיזהר לא לייבש!

קציצות אפונה ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ-10 ד’. מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 1/3 כוס קמח שקדים, 1/3 כוס קמח עדשים, ביצים, מלח, פלפל.
אם מוסיפים פטה – לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח).

לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

קציצות אפונה

  |   By  |  0 Comments

את האפונה הקפואה משרים במים רותחים כ-10 ד’ , מסננים ואז טוחנים לעיסה בבלנדר מוט.
קוצצים בצל ו-2 חופני נענע דק, מערבבים עם האפונה ושאר הרכיבים: 2/3 קוואקר עדין, ביצים, מלח, פלפל.
אם מוסיפים פטה – לפורר פנימה ולערבב (ולהשמיט את המלח).

לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולסדר, לשמן מעליהן.
אופים כ-25 דקות בחום בינוני עד להתייצבות קלה.

סלט סלק עם עשבי תיבול ובצל סגול מקורמל (אפשר גם עם גבינה בולגרית/ פטה)

  |   By  |  0 Comments

בישול סלק בקליפתו עד שרך.

קיצוץ פטרוזיליה ונענע דק.

חיתוך בצל סגול לפרוסות דקות ואידוי במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.

קילוף הסלק וחיתוכו לקוביות קטנות.

ערבוב: סלק, עשבי תיבול, בצל (קוביות גבינה אם מוסיפים).

תיבול במלח, פלפל שמן זית, חומץ. אם מתבלים בלימון אפשר לצרף גם קליפת לימון קצוצה.

סלט קישואים לימוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הקישואים לרבעים לאורכם ואז חוצים כל רבע לרוחב.

מערבבים בקערה עם קצת שמן זית ופורסים על גבי תבנית עם נייר אפייה.

צולים בחום גבוה כ-20 ד’ עד להשחמה חלקית והתרככות.

בינתיים קוצצים בצל סגול, שום, עלי נענע ומעבירים לקופסה גדולה.

מוסיפים את הקישואים הצלויים.

מתבלים במיץ לימון (להתחיל בחצי כמות ולטעום) מלח, פלפל וקצת שמן זית.

מערבבים טוב ומעבירים למקרר.

סלט סלק-נענע-לוז

  |   By  |  0 Comments

מבשלים סלקים על קליפתם כשעה. מקלפים מתחת למים זורמים ומשאירים לצינון בצד.
קולפים ופורסים בצל לחצאי טבעות. קוצצים דק לוז ונענע. סוחטים מיץ מ-2 לימונים .
את הסלק חותכים לקוביות קטנות בגודל ביס. 
אם מוספים גבינה – חותכים אותה לאותו גודל.

מערבבים הכול יחדיו מלבד אגוזי הלוז – להשאיר בקופסה להוספה עצמאית. מתבלים וטועמים. אם יש צורך – מוסיפים לימון ותבלינים.
לסיום מזלפים שמן זית. מצננים לפני ההגשה.

סלט טאבולה פריקי

  |   By  |  0 Comments

לשטוף היטב את הפריקי, ולסנן 1-2 פעמים.

להניח בצד לחצי שעה בתוך קערת מים נקיים לריכוך הגרגרים.

להעביר את הפריקי לסיר עם מים (להתחיל בכמות זהה של פריקי ומים ובהמשך, אם יש צורך, להוסיף עוד מים), להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנטנה עד לספיגת המים וריכוך הגרגרים. גם בתום תהליך הבישול נותר בגרגרים מרקם מעט לעיס ולא רך לגמרי. לשטוף את הפריקי בסוף הבישול.

קוצצים היטב את כל צרורות הירק ומערבבים עם שאר המרכיבים בעוד גרעיני הפריקי חמימים, בכדי שיקלטו היטב את הטעמים. את אגוזי המלך קוצצים גס ושומרים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית של הלקוחות.

מתבלים במיץ משני לימונים וגרידת לימון, שמן זית, מלח, פלפל.

סלט ירוק של מאש ועשבי תיבול עם תערובת אגוזים

  |   By  |  0 Comments

את עשבי התיבול שוטפים וקוצצים דק (אפשר במעבד מזון) ואת תערובת האגוזים קולים 2 דקות על מחבת חמה. – להשאיר אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

את המאש מבשלים עד שהיא במרקם נגיס.

בקערה מערבבים את כל המרכיבים מלבד אגוזים וגרעינים, ומתבלים.

ניתן לאכול קר או חם.

סלט טאבולה משודרג

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול משרים במים חמים עד לריכוך ומסננים.

במידה ומשתמשים בדוחן – יש להשרות כחצי שעה לפני הבישול, ואז לבשל בהרבה מים עד לריכוך ולסנן.

את הירק קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון בפולסים).

את השום כותשים, ואת הלימון סוחטים. את הבצל, הסלרי והעגבניות קוצצים גם כן דק לקוביות.

את גרעיני הדלעת קולים על מחבת ומשאירים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
מערבבים הכול מלבד הגרעינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

ארטיק מנגו-נענע

  |   By  |  0 Comments

טוחנים את הפירות לעיסה חלקה, מוסיפים קצת מים במידת הצורך (המרקם צריך להיות כמו פרילי).
יוצקים לתבניות ומקפיאים.

תבשיל מאש עם גזר ונענע

  |   By  |  0 Comments

 

בסיר קטן מבשלים את המאש עד למרקם נגיס.

כותשים/ קוצצים שום וג’ינג’ר. שמים בסיר עם שמן קר ומחממים על אש קטנה.

בינתיים קוצצים את שאר הירקות.

כשהשמן מתחמם, מגבירים קצת את האש ומוסיפים לו זרעי כמון ולאחר מכן את שאר הירקות.

מוסיפים את יתרת התבלינים וכמחצית מעלי הנענע קצוצים (מלבד המלח) ומחכים שהעגבניות יתרככו.

מוסיפים את המאש ומערבבים טוב טוב. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד לאיחוד טעמים בערך 7 דק. 

מתקנים תיבול. את יתרת עלי הנענע קוצצים ומערבבים במנה ללא בישול.

מרק פרסי של עשבים ובורגול

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים דק – בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום.

קוצצים דק – ענפי סלרי, כוסברה, נענע ופטרוזיליה (את שלושתם אפשר לקצוץ יחדיו).

קוצצים לקוביות את העגבניות.

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים באש קטנה בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15-20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות. במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.

קציצות ברוקולי-נענע

  |   By  |  0 Comments

את הברוקולי לחתוך לחלקים קטנים.
לבשל בסיר עם שפע מים עד להתרככות, לסנן טוב מהמים ולהעביר לקערה. למעוך גס.

את עלי הנענע להפריד מהגבעול ולקצוץ דק.
להוסיף לקערה יחד עם: קמח עדשים, קמח שקדים, מלח, פלפל, גרידת לימון. לבדוק יציבות וטעם.
במידת הצורך להוסיף עוד כמה כפות מהקמחים ועוד קצת תיבול. התערובת צריכה להיות קצת בצקית.
לשמן נייר אפייה, ליצור קציצות ולהניח עליו.
לשמן קצת מעל. לאפות בחום בינוני (170) כרבע שעה עד להתייצבות.

קציצות טאבולה

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול מבשלים בשפע מים עד לריכוך.
את עשבי התיבול קוצצים דק, את השום כותשים, את העגבניות והבצל קוצצים לקוביות קטנות. מעבירים הכול לקערה.
מגררים מהלימון את קליפתו וסוחטים את המיץ (4-5 כפות מיץ וכף גרידה).
מסננים את הבורגול טוב ומצרפים לקערה, מוסיפים את הגרידה והמיץ, והתבלינים. מערבבים טוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח חומוס ואבקת אפיה עם 5-6 כפות מים ליצירת בלילה דמוית ביצה ומוסיפים לתערובת
(אם מכינים גרסה צמחונית, פשוט מוסיפים ביצים).

מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותו. יוצרים קציצות ומניחים. משמנים קלות גם מעליהן.
אופים בחום בינוני כ-25 דקות. מקררים לפני שמפרידים מהתבנית.