גראטן תפו”א וכרישה בחלב קוקוס

  |   By  |  0 Comments

קולפים תפו”א, שוטפים כרישה.

פורסים תפו”א לעיגולים על הסכין הכי דקה במעבד מזון.

קוצצים כרישה לפרוסות ומאדים במחבת עם קצת שמן זית.

מסדרים בתבנית משומנת קלות: 2-3 שכבות של תפו”א, שכבת כרישות ואת יתרת תפו”א.

מערבבים בכלי: 500 מ״ל חלב קוקוס ותבלינים. יוצקים לתבנית.

מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
כשהכול רך ממשיכים לאפות עוד 10 ד’ בתבנית פתוחה עד לקבלת קראנץ’ למעלה

מרק חומוס וכרישה של ג’יימי אוליבר

  |   By  |  0 Comments

מרק חומוס וכרישה

מסננים את את החומוס, קולפים את תפו”א וחותכים גס, מעבירים אותם לסיר עם שפע מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כשעה עד שהחומוסים רכים. מסננים היטב.

מנקים את הכרישה וקוצצים לעיגולים דקים. את השום קולפים ופורסים דק.
מחממים סיר, שמים בו חמאה וקצת שמן זית. מוסיפים כרישה ושום עם קצת מלח.
מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהכרישה מתרככת. אם יש צורך מוסיפים כמה כפות מים כדי שלא יתייבש.

מוסיפים את החומוסים ותפו”א וקורט פלפל. מערבבים ומבשלים 2 דקות ביחד.
מוסיפים 9 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש שוב ומבשלים כרבע שעה.

עם מועך תפו”א מרסקים חלק מהמרק.
טועמים ומדייקים טעמים

הגבינה מיועדת לגירור בזמן ההגשה.