מרק ארטישוק

  |   By  |  0 Comments

קוצצות בצל, קולפות תפו”א, מפשירות ארטישוק קפוא במים רותחים.
את הארטישוק והתפו”א חותכות לקוביות.
מטגנות בשמן זית בצל עד לשקיפות, מוסיפות תפו”א, ארטישוק ותבלינים. נותנות להתבשל בסיר סגור משהו כמו 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפות מים ויין ומביאות לרתיחה. מבשלות עד ריכוך. טוחנות וטועמות.
מתבלות במיץ לימון לפי הטעם.

מרק בצל עשיר

  |   By  |  0 Comments

אפשר להסיר את הקמח/ להשתמש בקמח עדשים/ לטחון את המרק חלקית להסמכה ״טבעית״.

את הבצל  קולפים וחותכים לחצי.

פורסים לחצאי טבעות במעבד.

מעבירים לסיר, מוסיפים שמן ומטגנים על אש גבוהה.

מדי כמה דקות מערבבים עד שהעיסה נהיית חומה מאוד על סף השרוף.

עכשיו מוסיפים 2 כפות קמח וכוס מים. מערבבים טוב עד שנהיית עיסה מבעבעת ואז חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

מוסיפים יין, ממלאים את הסיר במים (כ-3 ליטר) ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

מוסיפים מלח, פלפל.

טועמים ומתקנים תיבול.

מרק פטריות ושעועית ארומתי

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר להשרות את השעועית ללילה או לחלופין להשתמש בסנפרוסט (פי 3 מכמות השעועית היבשה).

את השעועית מבשלים בשפע מים עד ריכוך.

את הבצלים קוצצים לחצאי טבעות, ואת השום קוצצים לפרוסות דקות.

מחממים שמן זית ומאדים בו את הבצל, השום וענפי הרוזמרין למספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם על אש בינונית.

את הבטטות והקולורבי קולפים וחותכים לקוביות בינוניות. את הפטריות חותכים לרבעים/ חצאים בהתאם לגודלן, את העגבניות קוצצים דק.

מצרפים את כל הירקות לסיר ומתבלים בפלפל, מערבבים טוב, מגבירים קצת את האש. 

ומכסים. מערבבים מדי פעם עד שהנוזלים מתחילים לצאת.

מוסיפים את השעועית, מים עד לכיסוי + 2 כוסות ואת היין.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.

ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מועכים בעזרת כף חלק מהבטטות לקבלת מרקם עשיר.