לזניה קישואים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים.

מילוי:

את הקישואים לפרוס לאורך, לפרוסות/ רצועות ארוכות בעובי קצת פחות מסמ, לסדר בתבנית ולשמן. לפזר מעל מלח ופלפל שחור ולצלות בתנור על 200 מעלות 20-30 דקות, עד לצריבה קלה.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, קישואים, רוטב, לזניה,קישואים, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

 

לזניה עגבניות צלויות חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים.

מילוי: את העגבניות פורסות לפרוסות בעובי של כ-1 ס״מ. משמנות בשמנ״ז + 1 כפית תימין, מסדרות בתבנית אפיה בתנור בחום של כ-200 מעלות למשך 20 דקות, עד לצריבה קלה.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, עגבניות צלויות, רוטב, לזניה,עגבניות צלויות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

 

קיש עשבי תיבול צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.

את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פטריות צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : המתכון מכיל 1 סלסלה פטריות. אפשר להוסיף עוד 1 סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים.
מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי

מקפיצים את הבצל להזהבה, קוצצים ומוסיפים את הפטריות עד שקצת מצטמצמות. מתבלים בקורט אגוז מוסקט, מלח (מעט, יש מליחות גם בפטה) ופלפל.

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מאחדים את הבצל והפטריות עם תערובת הגבינות, ושופכים בתבנית מעל הבצק שהכנו.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרישה ובזיליקום צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

כרישות בינוניות.

את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הכרישה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה+ בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עגבניות שרי צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, כפית תימין, קצת מלח קצת פלפל.
הרכבה:
מסדרים בצלים צלויים על גבי הבצק, יוצקים מילוי ומסדרים את חצאי העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

למלית:

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרובית צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

ניתן להחליף/ לשלב עם פלפל צהוב.
את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, 2 ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית ואופים בתנור להתרככות והשחמה קלה. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין צמחוני ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים: 1.5 כוס קמח שקדים, חצי כוס קורנפלור, 2 כפות שמן זית וקצת מלח. מוסיפים מים בהדרגה (2-3 כפות כל פעם) ולשים עד לקבלת כדור יציב יחסית.

מהדקים לתוך תבנית 26″ מצופה בנייר אפייהאופים כ-10 דקות בחום בינוני ומצננים קלות.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עשבי תיבול צמחוני

  |   By  |  0 Comments

למתכון צריך 2-3 ענפי רוזמרין טרי
מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

ניתן לקחת מעט מעלי הרוזמרין, לקצוץ היטב קטן קטן ולצרף גם אותם לקלתית בשלב הזה.

מילוי

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח (כפית שטוחה מאוד), קצת פלפל, 2 כפיות אורגנו יבש.

את עשבי התיבול מפרידים מהגבעול, שוטפים וקוצצים דק וקטן מאוד (במיוחד את הרוזמרין), מצרפים אותם לתערובת הגבינות ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים כחצי שעה בחום בינוני או עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פטריות צמחוני

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : המתכון מכיל 1 סלסלה פטריות. אפשר להוסיף עוד 1 סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים.
מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי

מקפיצים את הבצל להזהבה, קוצצים ומוסיפים את הפטריות עד שקצת מצטמצמות. מתבלים בקורט אגוז מוסקט, מלח (מעט, יש מליחות גם בפטה) ופלפל.

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מאחדים את הבצל והפטריות עם תערובת הגבינות, ושופכים בתבנית מעל הבצק שהכנו.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש כרישה ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

כרישות בינוניות.

את הכרישות מנקים ופורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הכרישה (משאירים קצת בצד) + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרישה+ בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש עגבניות שרי

  |   By  |  0 Comments

את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, כפית תימין, קצת מלח קצת פלפל.
הרכבה:
מסדרים בצלים צלויים על גבי הבצק, יוצקים מילוי ומסדרים את חצאי העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

לזניה מנגולד חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים.

מילוי: את המנגולד מנקים וקוצצים. מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, מנגולד, רוטב, לזניה, מנגולד, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

 

לזניה כרישה חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים.
מילוי: את הכרישה מנקים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, מאדים במחבת עם שמן זית עד להתרככות.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, כרישה מאודה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה בטטות חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים.

את הבטטות קולפים ופורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, בטטות, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזניה חצילים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים עלי בזיליקום וקוצצים.
את החצילים פורסים לעיגולים בעובי של כסנטימטר, משמנים ומסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה.
צולים בחום גבוה עד להשחמה (כחצי שעה).

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי בזיליקום ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב שהרוטב מספיק מלוח! אין מלח בשאר השכבות.

 מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, חצילים, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

לזנית ילדים חלבית

  |   By  |  0 Comments

מאפים - קורס בישול בריא

מחממים תנור לחום גבוה. קוצצים בצל ושום. מפרידים וקוצצים עלי בזיליקום. מגררים גבינה.

מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפים בזיליקום קצוץ ועגבניות קצוצות ומביאים לבעבוע.
מוסיפים תבלינים, סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאים שוב לרתיחה.
ממשיכים לבשל על אש קטנה. טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים תערובת גבינות: מערבבים יוגורט/ שמנת ו-¾ מכמות הגבינה.

מרכיבים בתבנית פיירקס: קצת רוטב, עלי לזניה, רוטב, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, תערובת גבינות, לזניה, רוטב + יתרת הגבינה.
מכסים בנייר כסף ואופים ב
חום בינוני כ-40 ד’ עד שהלזניה רכה.

פשטידת בטטה ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים בטטות לקוביות קטנות/ עיגולים.
מערבבים עם שמן זית וצולים על גבי נייר אפייה בחום גבוה.
את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים דק.
מערבבים: יוגורט, קמח, ביצים, תיבול, בזיליקום.
כשהבטטות קצת שחומות מצרפים אותן לבלילה.
משטחים בתבנית פיירקס משומנת/ על גבי נייר אפייה

אופים בחום בינוני כ-40 ד. מקררים לפני אכילה.

קיש כרובית צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה קלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל ואגוז מוסקט.

מסדרים את הכרובית על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הכרובית למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש דלורית ובצל ירוק צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות. 3 גבעולי בצל ירוק קוצצים דק.
במחבת מקפיצים את הדלורית עם שמן זית ואורגנו עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הבצל הירוק וממליחים קלות.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח .מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

למלית:

בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את תערובת הירקות על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי, ומסדרים את שאר הירקות למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בצל ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מתכון לבצק

מערבבים 2 כוסות  קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

מסדרים את הבצלים + חלק מעלי הבזיליקום על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים + בזיליקום למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש 3 בצלים צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הבצלים + בצלים סגולים פורסים לחצאי עיגול ומאדים במחבת עם שמן זית עד לשקיפות. 

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 פורסים 3-2 גבעולים של בצל ירוק לעיגולים דקים.

מסדרים את הבצלים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הבצלים למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש פלפל קלוי צמחוני

  |   By  |  0 Comments

את הפלפלים חוצים לשניים וקולים בתנור עד להשחמה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

 מסירים לפלפלים הקלויים את הקליפה וחותכים לרצועות ארוכות.

מסדרים ירקות צלויים על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש קישוא ותימין צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הקישואים חותכים לעיגולים, מערבבים עם שמן וצולים בתנור. את עלי התימין מפרידים מהגבעול.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

קיש בטטה ובזיליקום צמחוני

  |   By  |  0 Comments

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, קצת מלח, קצת פלפל.

את הבטטות קולפים וחותכים לעיגולים או ריבועים. מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור. את עלי הבזיליקום מפרידים וקוצצים גס.

מסדרים ירקות צלויים ועשבי תיבול על גבי הבצק ושומרים חלק בצד. יוצקים מילוי ומסדרים את שאר הירקות + תיבול למעלה.

אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.