לזניה בלקנית טבעונית
| By Noga Segev | 0 Comments
הערות ללקוח:
ניתן להחליף את השימורים ב15 עגבניות טריות.
אפשר להשתמש בגמבות צהובות/ אדומות.
אפשר להוסיף כפית אריסה (כאופציה בלבד) וכף גדושה אורגנו יבש
במקום קשיו – אפשר להחליף בגבינת פטה טבעונית קנויה.
מחממות תנור לחום גבוה. קוצצות 2 בצל ושום.
מכינות את הרוטב: מטגנים 2 יחידות בצל ושום קצוצים בשמן זית, מוסיפות עגבניות קצוצות ומביאות לבעבוע.
מוסיפות תבלינים (בזהירות עם המלח בהמשך נוסיף גם זיתים מלוחים), מוסיפות גם סילאן ומים לסמיכות רצויה (דליל יחסית) ומביאות שוב לרתיחה.
ממשיכות לבשל על אש קטנה. טוחנות בבלנדר מוט למרקם חלק, טועמות ומתקנות תיבול.
מכינות את המילוי:
את כל הירקות (3 קישוא, 4 גמבה, 1 חציל, 1 בצל) – לחתוך לקוביות בינוניות, לערבב עם שמן זית ולשטח על גבי נייר אפיה בתבנית. לאפות בחום בינוני/ גבוה עד להשחמה קלה וריכוך (כ-30 ד‘)
בינתיים לקצוץ גס זיתים ודק פטרוזיליה. כשהירקות מהתנור מוכנים – לערבב הכל ביחד עם הפטרוזיליה והזיתים, לגרר מעל קליפה מלימון אחד ולסחוט מיץ מחצי לימון. לטעום ולהוסיף קורט מלח (גם כאן להיות עדינות עם המלח, לטעום עם הזיתים, ובמידה ויש – גם ועם הפטה הטבעונית)
הכנת קרם קשיו (אלא אם כן יש פטה טבעונית):
מכניסות לבלנדר כוס וחצי קשיו, כוס מים. מוסיפות מים עד למרקם של יוגורט סמיך.
הרכבת הלזניה:
בתבנית פיירקס לפרוס בתחתית את תערובת הירקות
בשכבה השניה לפזר קרם קשיו (או גבינת פטה טבעונית אם יש: מגוררת או מפוררת ביד)
ומעל הכל את רוטב עגבניות.
מכסות בנייר כסף ואופות בחום בינוני כ-40 ד‘ עד שהלזניה רכה.