קרקר גרעינים ללא גלוטן

  |   By  |  0 Comments

מערבבים יבשים (שומשום, גרעיני חמניה, קורנפלור, קמח חומוס, כפית מלח דק, קורט פלפל, כפית סומק), מוסיפים רטובים (טחינה, מייפל, שמן זית) +1.5 כוס מים רותחים ומערבבים היטב עד שאין גושים.

מניחים במקרר לחצי שעה, התערובת צריכה להיות נוזלית אך סמיכה.

מכינים 2 תבניות תנור מצופות בנייר אפיה ושופכים לתוכן את הבלילה, משטחים אותה דק ככל האפשר.

אופים כחצי שעה על 170 מעלות או עד שהכל חום (להיזהר לא לשרוף!), מסובבים את התבנית באמצע האפיה.

מוציאים ומקררים כשהכל בצבע חום.

שוברים לקרקרים קטנים .

לפעמים חלק מהקרקרים יהיו מוכנים (מסביב) אז אחרי שמקררים ושוברים, מחזירים את מה שנשאר “גמיש” במרכז לאפיה נוספת עד להשחמה קלה.

סלט ירוק של אפונים ושעועיות

  |   By  |  0 Comments

ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מכינים קערה עם מי קרח. את קצוות השעועיות והאפונים קוטמים בהתאם לצורך.

את השעועית הירוקה חולטים דקה-דקה וחצי במים הרותחים ומוציאים ישירות למי הקרח. אח”כ מסננים היטב

הערות חשובות למבשלת:
במידה ומשתמשים בשעועית רחבה- חולטים 2-3 דקות, עד שהיא התרככה אך לא יותר מדי (היא צריכה להישאר פריכה). אותה לא מוציאים למי קרח, רק מסננים היטב.
במידה ומשתמשים באפונה קפואה – חולטים אותה לדקה בסיר ומעבירים למי קרח
במידה ומשתמשים בשעועית קפואה מקפיצים אותה לכמה דקות על מחבת יבשה וחמה

הוראות חיתוך – את הכל מעבירים לקערת ערבוב גדולה:
תרמילי אפונה סינית–  חותכים לאורך או למשולשים בגודל בינוני
* שעועית ירוקה  – חותכים ל-2-3 חלקים בחתך אלכסוני .
* שעועית רחבה – חתיכות של כ-2 ס”מ בחתך אלכסוני.

את הבצל הסגול חותכים לחצאי עיגול דקים ככל האפשר.
מכינים ויניגרט בצנצנת: שמן, חומץ, חרדל, סילאן ושום כתוש.
מפזרים לימון, מלח ופלפל על הסלט ומערבבים היטב. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.

על מחבת יבשה קולים את הגרעינים/ השקדים – אורזים בקופסא נפרדת לפיזור לפני ההגשה (לא לשכוח לעדכן את הלקוח).

תבשיל כוסמת עם בצל, ירוקים וגרעינים

  |   By  |  0 Comments

להרתיח מים בסיר גדול, להוסיף ½ כפית מלח ואת הכוסמת (לבשל כמו פסטה), להנמיך את האש ולבשל לריכוך, לסנן.

לפרוס דק בצל וגזע מנגולד, לשטוף עלי מנגולד ותרד ולקצוץ גס.

לאדות בשמן זית את הבצל והגזע לשקיפות, להוסיף את העלים, הכוסמת ותבלינים, לבשל להתכווצות הירוקים.

לטעום ולתקן תיבול, לכבות. לקלות גרעינים, להוסיף ולערבב.

קרקרים ללא גלוטן מכוסמת ירוקה

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות 1 כוס כוסמת לילה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. שוטפים היטב את הכוסמת שהשרנו בלילה עד שהמים יוצאים צלולים.

3. מעבירים לבלנדר חזק כוסמת מסוננת, חצי כוס מים, חצי כוס שקדיה, 2 כפית מלח, עלי טימין מ7 גבעולים, וטוחנים עד למרקם חלק לחלוטין.

4. מעבירים את הבלילה לקערה, מוסיפים גרעיני דלעת וחמניה ומערבבים לאיחוד.

5. משטחים את הבלילה ב2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה לעובי הכי דק שאפשר (ממש ממש דק).

6. מפזרים מלמעלה 3 כפות שומשום ואופים כ-45-60 דקות, עד שהבלילה מתייבשת לחלוטין (זמן האפייה משתנה לפי העובי).

7. מוציאים, מצננים ושוברים לגודל שאוהבים.

לחם כוסמת ירוקה

  |   By  |  0 Comments

* יש להזכיר ללקוחות להשרות את הכוסמת לילה

* המתכון כולל התפחה של שעה + אפיה של שעה ומומלץ להתחיל איתו את הבישול
* אפשר להשתמש בכל סוגי הגרעינים והאגוזים כתוספת

לעדכן את הלקוחות – לחכות עד שהלחם קר לגמרי ורק אז לחתוך.

לסנן את הכוסמת ולהעביר לבלנדר. להוסיף 1.3 כוס (320 מ״ל) מים ולטחון במשך 2 דקות עד שנוצרת בלילה שדומה לטחינה דלילה. להעביר לקערה ולהוסיף את שאר המצרכים (מלבד הגרעינים) ולערבב היטב. להעביר לתבניות אינגליש קייק משומנות היטב, עדיף עם נייר אפייה, ולכסות עם מגבת. להתפיח במשך שעה. לפני האפייה לפזר מעל קצת מהתוספת שבחרתם.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך שעה עד שעה ורבע (עד שזהוב), ואז להוציא, לשחרר מהתבנית ולאפות עוד 10 דקות ללא התבנית.

לעדכן את הלקוחות – לחכות עד שהלחם קר לגמרי ורק אז לחתוך.

סלט כרובית צלויה עם בצל ירוק, גרעיני חמנייה קלויים ובלסמי מצומצם

  |   By  |  0 Comments

מפרקים כרובית לפרחים, משמנים בקצת שמן זית וצולים בגריל עד להשחמה קלה.

קולים את גרעיני החמנייה קלות על מחבת וקוצצים את הבצל הירוק.

מערבבים את כל הרכיבים מלבד הבלסמי והגרעינים – להשאיר גרעינים בקופסה בנפרד להוספה עצמאית. 

את הבלסמי מחממים בסיר קטן או מחבת על אש בינונית עד להצטמצמות קלה, מוסיפים לקערה ומערבבים.

סלט סלרי וירוקים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את כל הירוקים דק.
קולים את גרעיני החמנייה על גבי מחבת יבשה.

מערבבים הכול יחד מלבד גרעיני החמניה – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.
מתבלים בלימון, תבלינים ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט שורשים צבעוני

  |   By  |  0 Comments

את כל הירקות קולפים ומגררים על דיסקית מגררת עבה.

לקצוץ קלות אגוזי מלך, להשאיר אותם ואת גרעיני החמניה בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
משקשקים רוטב ומתבלים, טועמים ומשהים לשעה במקרר.

סלט טאבולה מכרובית

  |   By  |  0 Comments

להשרות את הכרובית במים ולסנן היטב – אם צריך גם לנגב/ לייבש אחרת הסלט יוצא רטוב ומבאס.

כשהכל התייבש היטב גורסים דק את הכרובית במעבד מזון (למרקם של קוסקוס – להיזהר לא להפוך למשחה). את עשבי התיבול קוצצים דק (ידנית או במעבד) ואת העגבניות קוצצים לריבועים קטנים. לקלות גרעינים ולשמור בקופסה נפרדת להוספה עצמאית של הלקוחות. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים מלבד הגרעינים ומעבירים למקרר.

סלט קינואה עם אנטי פסטי וגרעיני חמניה

  |   By  |  0 Comments

חיתוך ירקות לקוביות, לערבב עם קצת שמן זית ומלח ולקלות בתנור בחום גבוה.

בישול קינואה לדרגת אל-דנטה.

קיצוץ עשבים.

קליית גרעינים על מחבת יבשה – להשאיר בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

ערבוב ותיבול שאר הרכיבים.

סלט ירוק של מאש ועשבי תיבול עם תערובת אגוזים

  |   By  |  0 Comments

את עשבי התיבול שוטפים וקוצצים דק (אפשר במעבד מזון) ואת תערובת האגוזים קולים 2 דקות על מחבת חמה. – להשאיר אותם בקופסה נפרדת להוספה עצמאית. 

את המאש מבשלים עד שהיא במרקם נגיס.

בקערה מערבבים את כל המרכיבים מלבד אגוזים וגרעינים, ומתבלים.

ניתן לאכול קר או חם.