קציצות טופו ברוטב כתום

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : בטטה קטנה, 300 גרם דלעת או דלורית קטנה. חלב קוקוס – 1 כוס = 250 מ״ל.

לקציצות
במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.
מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן
אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות) ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

לרוטב
לאדות בסוטאז׳ 1 בצל קצוץ לשקיפות, להוסיף 2-3 גבעולי סלרי קצוצים, 3 שיני שום ותבלינים (1 כפית: כמון, כורכרום, ג׳ינג׳ר יבש, מלח) ולערבב.

להוסיף ירקות חתוכים לקוביות (1 בטטה, 300 גרם דלעת, 2 גזר) ולטגן להשחמה קלה.
להוסיף מים לכיסוי, לערבב ולהביא לרתיחה, ואז להנמיך לאש קטנה ולבשל לריכוך.
להוסיף חלב קוקוס ולטחון למרקם חלק.

איחוד: להוסיף את הקציצות לרוטב (כשהוא חם) ולתת להן לשבת על אש בינונית כ-10 דקות. לכבות את האש ולהוסיף כוסברה קצוצה. לטעום ולתקן תיבול.

 

מרק קישואים קר

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הבצל והשום ולטגן בשמן זית.
לפרוס את הקישואים גס ולצרף לסיר.
את עלי הבזיליקום להפריד ואת הסלרי לקצוץ דק.
להוסיף לסיר עם מלח (כף) ופלפל (חצי כפית).
לערבב טוב ולתת לשבת 5 דקות.
לערבב ולהוסיף מים עד לכיסוי.
להביא לרתיחה, לבשל כעשרים דקות עד לריכוך.
לטחון הכול טוב טוב (אם יש בלנדר אז עדיף בו, בשתיים-שלוש נגלות, לקרר לפני הטחינה).
לתקן טעמים, לאכול קר.

סלט סלרי וירוקים

  |   By  |  0 Comments

קוצצים את כל הירוקים דק.
קולים את גרעיני החמנייה על גבי מחבת יבשה.

מערבבים הכול יחד מלבד גרעיני החמניה – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.
מתבלים בלימון, תבלינים ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט כרוב סגול

  |   By  |  0 Comments

לקצוץ לפי ההוראות (אם יש סכין גירור וחיתוך- להשתמש במעבד המזון):

כרוב סגול לחתוך דק

6 גזרים לקלף וגרד דק.

גבעולי סלרי לחתוך דק

2 צרורות פטרוזיליה/ צרור גדול לקצוץ דק

לשקשק ביחד את הרוטב ולתבל.

סלט טאבולה משודרג

  |   By  |  0 Comments

את הבורגול משרים במים חמים עד לריכוך ומסננים.

במידה ומשתמשים בדוחן – יש להשרות כחצי שעה לפני הבישול, ואז לבשל בהרבה מים עד לריכוך ולסנן.

את הירק קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון בפולסים).

את השום כותשים, ואת הלימון סוחטים. את הבצל, הסלרי והעגבניות קוצצים גם כן דק לקוביות.

את גרעיני הדלעת קולים על מחבת ומשאירים בקופסה נפרדת להוספה עצמאית.
מערבבים הכול מלבד הגרעינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

מרק ארטישוק ירושלמי

  |   By  |  0 Comments

קולפים וחותכים גס את הארטישוק (בלי רחמים! אם יש בליטות מורידים אותן, לא להשקיע בקילוף מדויק) הגזר ותפו”א. את הבצל, השום ו5 גבעולי סלרי קוצצים דק.

בסיר מחממים שמן זית ומטגנים קודם כל בצל ושום עד שעולה ריח ואח”כ את כל השאר. מוסיפים מים לכיסוי ועוד כוס + עלה דפנה, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך, כשמתרכך מוצאים את עלה הדפנה וטוחנים למרקם אחיד. אם צריך מוסיפים מים ומתקנים תיבול

המרקם אמור להיות דליל יחסית לא “גרברי”.

מרק חרירה

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: יש להשרות את החומוס לילה לפני או לחלופין להשתמש בסנפרוסט.

 

קולפים וקוצצים בצל ושורש – מטגנים קלות בשמן זית.
קוצצים טוב סלרי ופטרוזיליה ומוסיפים לסיר. מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.
קוצצים עגבניות לגודל בינוני ומוסיפים אותן יחד עם הקטניות המסוננות והתבלינים (מלבד המלח).
מוסיפים מים עד לכיסוי + 1 ליטר ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה עד להתרככות ומוסיפים לימון לפי הטעם ומלח. מתקנים תיבול.