קציצות כרובית בניחוח הודי

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון טוחנים קוואקר לאבקה ומוציאים לקערה.
מפרידים כרובית לפרחים, קולפים שום וחותכים בצל לרבעים.
במעבד מזון טוחנים כרובית, בצל ושום למרקם של קוסקוס.
מערבבים בקערה את הירקות עם הקוואקר, קמח החומוס והתבלינים ליצירת עיסה אחידה.
יוצרים קציצות, מניחים על גבי נייר אפייה משומן + משמנים מלמעלה.
אופים כ-25 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה.

קציצות כרובית ועשבי תיבול טבעוניות

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, קמח, תבלינים, סודה לשתייה וחומץ.
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ-30 ד’.

קציצות כרובית ועשבי תיבול

  |   By  |  0 Comments

בסיר בינוני עם הרבה מים חולטים כרובית עד לריכוך מלא, מסננים ומצננים.
קוצצים פטרוזיליה ובצל דק. כותשים/ קוצצים דק שום.
בקערה גדולה מועכים ומערבבים: כרובית, חופן עלי אורגנו, פטרוזיליה, בצל ,שום, תבלינים וביצה.
כשנוצרת עיסה אחידה צרים קציצות ומחממים תנור לחום בינוני.
מניחים את הקציצות על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות גם מלמעלה ואופים כ-30 ד’.

קציצות כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד.

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים, קוצצים מנגולד – גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ.
אחרי שמתכווץ מעבירים לקערה ומוסיפים: 1/2 כוס קמח, תבלינים וביצים. אם נדרש מוסיפים עוד קצת קמח (עד 1/4 כוס).

משמנים נייר אפייה, יוצרים קציצות, משמנים מלמעלה ואופים בחום בינוני כחצי שעה.

המבורגר עדשים שחורות

  |   By  |  0 Comments

**המתכון עודכן שוב 1.1.2022. לשיפור המרקם והיציבות – להשאיר 3/4 כוס עדשים מבושלות בצד מבלי . לטחון! ולצרף לעיסה ידנית בהמשך. הערות חדשות מפורטות בגוף המתכון.

 

את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים. אמורות לצאת כ-3 כוסות מבושלות.
את הבצלים קוצצים דק ומטגנים עם שמן (בנדיבות – כחצי ס”מ) מכוסה במכסה+קורט מלח ל2-3 דקות, ואז ללא מכסה לעוד כ-3-4 דקות, עד להשחמה.
את הפטרוזיליה חותכים גס ומעבירים למעבד המזון.

מוציאים 3/4 כוס עדשים מבושלות ושומרים בצד.

את הבצל המטוגן (כולל שמן הטיגון) טוחנים יחד עם אגוזי המלך לעיסה אחידה.

מוסיפים פטרוזיליה, וטוחנים. מוסיפים קוואקר (7 כפות) ועדשים (חוץ ממה שהוצאנו) ותבלינים (פפריקה, מלח, בהרט). טוחנים לעיסה אחידה.

מוציאים לקערה ומצרפים לעיסה את העדשים השלמות שהשארנו בצד, מערבבים היטב במשך 2-3 דקות לאיחוד. טועמים ומתקנים תיבול.

 

,נותנים לעיסה לנוח 15-20 דקות

מחממים תנור לחום בינוני, מסדרים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותה.
בידיים רטובות יוצרים קציצות שמנמנות ועגלגלות (*לא כדאי לשטח אותן) ומסדרים על גבי התבנית, משמנים קצת מלמעלה.
אופים בחום בינוני בתנור שחומם מראש כ-20 דקות, ואם יש צורך אפשר להמשיך עוד 5-10 דקות. האפיה צריכה להימשך עד להתייצבות קלה (החלק העליון הופך לפריך), אבל עדיין רכה מבפנים כדי לשמור על עסיסיות.

מוציאים ומצננים כמה דקות.

סלט חומוס וחצילים

  |   By  |  0 Comments

את החומוס מבשלים כשעה עד לריכוך מלא. את החצילים חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור עד להשחמה.
קוצצים את הבצל לחצאי טבעות ומערבבים בקערה עם החומוס המסונן והחצילים. מתבלים בבהרט, מלח, לימון לפי הטעם ושפע שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

פשטידת כרישה וירוקים

  |   By  |  0 Comments

שוטפים כרישה ומנגולד.

קוצצים כרישה (חלק לבן) לעיגולים.

קוצצים מנגולד: גזע לרצועות דקות, ירוק לרצועות בינוניות.

במחבת מאדים גזע מנגולד וכרישה עם קצת שמן זית. כשמתרכך מוסיפים את המנגולד הקצוץ.

אחרי שמתכווץ קלות מורידים מהאש.
בקערה מערבבים: 1/2 כוס קמח, את יתרת התבלינים , גרידת לימון מלימון שלם, סילאן וביצים. מאחדים עם תערובת הירקות (אם נדרש, מוסיפים עוד קצת קמח (עד רבע כוס).

מעבירים לתבנית פיירקס משומנת/ עם נייר אפייה ואופים כ-40 ד’ עד להתייצבות והשחמה קלה.

שולבטו – תבשיל בורגול אדום דרוזי/ סורי/ לבנוני

  |   By  |  0 Comments

תוספות אפשריות: 2 עגבניות/ 2 קישואים/ 2 חצילים/ 2 גמבות

במידה ומכניסים תוספות: לחתוך גס. ניתן לצלות כאנטיפסטי בנפרד ולהגיש עם השולבטו, או לערבב אחרי הבצל ולפני הכנסת העגבניות, ולהמשיך לפי המתכון. 

קוצצים דק עגבניות, קולפים וקוצצים גס שום ובצל.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים אליו בצל, מערבבים דקה ואז מוסיפים גם עגבניות קצוצות ושום יחד עם התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה.

כשהתערובת מבעבעת ו”רוטבית” מוסיפים בורגול ונענע מיובשת, מערבבים טוב טוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהבורגול מוכן.

הבישול לוקח כרבע שעה ובמהלכו ניתן להוסיף מים במידת הצורך.
התבשיל אמור לצאת רטוב אבל לא שוחה ברוטב.
מגישים עם ירקות וטחינה בצד ונהנים.

קדירת ירקות שורש וקטניות

  |   By  |  0 Comments

יש להזכיר ללקוחות להשרות את השעועית. אם רוצים להקפיא יש לבשל ללא תפו”א.
*התאמות תזונה: להחליף תפו״א בקולורבי וארטישוק ירושלמי, להחליף שעועית לבנה באזוקי

לבשל את השעועית בשפע מים + כף מלח עד ריכוך.

לקצוץ ולטגן – שורש סלרי, בצל אחד, 5 שיני שום יחד עם תבלינים (מלבד המלח).

את שאר הירקות לקלוף ולפרוס גס. כולל את שאר הבצלים. את השום להפריד לשיניים בלי לקלוף.

לסדר בסיר שכבה של ירקות, שכבה של קטניות ואורז ושוב שכבה של ירקות.

לכסות במים עד ל-¾ גובה ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתחה יש לבשל על אש קטנה כשעה.

לתקן תיבול ולהוסיף מלח.

הערה: אם רוצים להקפיא, יש לבשל ללא תפו”א.

 

ארטישוקים ממולאים ברוטב לימוני

  |   By  |  0 Comments

התאמת תזונה: אפשר להחליף פפריקה ובהרט ב2 כפית נענע יבשה ו1 כפית כמון

את הארטישוקים מפשירים לילה לפני במקרר או משרים במים רותחים ומסננים. לאחר בישול רצוי לקטום להם את הקצה הקשה.


את העדשים מבשלים בשפע מים עד לריכוך ומסננים.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים עם קצת שמן זית עד להשחמה.

מילוי
טוחנים במעבד: אגוזים, עדשים (אפשר להשאיר חלק בצד ולהוסיף לתערובת בשלמותם), פטרוזיליה, תבלינים, אגוזי מלך, בצל מטוגן – עד לקבלת מחית אחידה יחסית.

ממלאים ככף מילוי בתוך כל ארטישוק, מהדקים ומניחים בצד.

רוטב
את השום קולפים ופורסים לאורך לפרוסות בינוניות, את הלימון סוחטים.
בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים שום עד שמעלה ריח. קוצצים 3 גבעולי סלרי ונותנים להם להשחים קלות. קוצצים גבעולי מנגולד ומוסיפים לסיר. מוסיפים 1 כוס אפונה ואת עלי המנגולד ונותנים להם להצטמצם.

בישול ברוטב
מסדרים את הארטישוקים הממולאים צפוף *אחד ליד השני, בשכבה אחת* ושופכים עליהם את הלימון + כוס מים+ קצת מלח. (במידה והסיר לא מכיל את כל הארטישוקים, עושים שתי נגלות של בישול)

מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים נספגים והמילוי משנה מרקם (מתאדה).
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים.

 

כשהכל התרכך – רצוי להפריד את הארטישוקים לקופסה אחת ואת הרוטב/ נוזלים לקופסה נפרדת.

סינייה עדשים וכרובית

  |   By  |  0 Comments

את הכרובית לפרק לפרחים, לשמן ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.

לבשל את העדשים בשפע מים לריכוך מלא ולסנן.

לטחון בבלנדר: עגבניות מרוסקות, בצל סגול ופטרוזיליה למחית חלקה, אם נדרש ניתן להוסיף קצת מים.

לתבל את התערובת במלח, פלפל, בהרט, כמון ופפריקה ולערבב ביחד עם העדשים המסוננות.

להכין טחינה דלילה מטחינה, מים ולימון לפי הטעם.

​לשטח את העדשים בתבנית פיירקס גדולה.

לפרוס 3 עגבניות לעיגולים ולסדר על גבי העדשים.

למעלה להניח את הכרוביות הצלויות ומעל להכול לצקת טחינה. לפזר צנוברים.

לאפות כ-40 דקות בחום בינוני עד להתייצבות.