ממרח פלפלים קלויים

  |   By  |  0 Comments

חוצים את הפלפלים לשניים, מנקים מגרעינים. מניחים עם הפתח למטה על גבי נייר אפייה וצולים בתנור על חום גבוה עד להשחמה.

אם יש קליפות שחורות, מורידים אותן.
טוחנים בבלנדר עם שמן זית, תבלינים, שום ואגוזים עד לקבלת מרקם חלק ומשחתי, אך לא כבד מדי.

במידת הצורך מוסיפים עוד שמן זית.

קראמבל תפוחים ללא סוכר

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח : אפשר להמיר שמן קוקוס בחמאה (סה״כ 125 גרם חמאה)

מחממים תנור לחום בינוני.

את התפוחים קולפים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם כפית קינמון ומיץ מ1 לימון + גרידת לימון. מפזרים מעל 20 גרם שמן קוקוס (או 25 גרם חמאה) ומשטחים בתבנית בינונית.

מכינים קראמבל:

מערבבים היטב את החומרים הבאים :
1 כוס קמח מלא, 0.5 כוס קוואקר, 0.75 כוס פקאן טחון, 3 כפיות קינמון, 0.5 כפית הל טחון, 4 כפות סוכר חום דביק)

לאחר שערבבנו הכל, מוסיפים 80 גרם שמן קוקוס במצב רך (או 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות), ומועכים עם הידיים עד שנוצרים פירורים.

לפזר את התערובת מעל המלית של התפוחים.

אופים כ-40 דקות ב-170 מעלות עד שהתפוחים מתרככים והפירורים קצת מזהיבים.

 

רצוי לקרר לפני ההגשה.