עוגת שוקולד בחושה‎‎

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות, טורבו.

את הבננות מועכים היטב ומערבבים עם השמן והסוכר.

מוסיפים: קמח, קקאו, קורט מלח, קינמון ומערבבים קלות.

מוסיפים סודה לשתיה ושוקולד צ’יפס / שוקולד מריר קצוץ ועושים ערבוב כמעט סופי – שלא יהיו גושים!

אם העיסה כבדה מדי מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים שוב.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה.

אופים כ-30 דקות בחום בינוני , בודקים בעזרת קיסם אם האמצע לח אך יציב ומוציאים.

קציצות טופו וסלסת עגבניות

  |   By  |  0 Comments

לקציצות

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)

ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

סלסה

לפרוס 5 עגבניות לרבעים, לקלוף 2 שיני שום ולהפריד עלי בזיליקום (חצי צרור)

לטחון בבלנדר: 5 עגבניות חתוכות, 2 שיני שום, חצי צרור בזיליקום, 3 כפות שמן זית, 6 כפות מים, 1 כפית מלח שטוחה.

לעצור ולטעום. לאזן תיבול עם מיץ מחצי לימון ומלח לפי הצורך.

להשאיר את הקציצות והרוטב בנפרד ולאחד בהגשה.

הסלסה לא להקפאה, נשמרת במקרר עד 4 ימים לכל היותר.

קציצות שעועית וסלסת עגבניות

  |   By  |  0 Comments

** יש להשרות את השעועית לילה. ניתן לקנות שקית שעועית קפואה במקום.
** בסלסה ניתן להחליף את הבזיליקום בפטרוזיליה.

קציצות

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.

קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה ו2 גזרים לרבעים וחותכים גס רבע צרור פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת וכוס קוואקר.

טוחנים שוב לעיסה בצקית.

 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

סלסה

לפרוס 5 עגבניות לרבעים, לקלוף 2 שיני שום ולהפריד עלי בזיליקום (חצי צרור).

לטחון בבלנדר: 5 עגבניות חתוכות, 2 שיני שום, חצי צרור בזיליקום, 3 כפות שמן זית, 6 כפות מים, 1 כפית מלח שטוחה.

לעצור ולטעום. לאזן תיבול עם מיץ מחצי לימון ומלח לפי הצורך.

להשאיר את הקציצות והרוטב בנפרד ולאחד בהגשה.

הסלסה לא להקפאה, נשמרת במקרר עד 4 ימים לכל היותר.

קציצות שעועית ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

*שעועית חייבת להיות מושרית לילה. אפשר להחליף בשעועית קפואה (פי 3 מכמות השעועית היבשה) 

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

 

מתכון:

לקציצות

את השעועית מבשלים בסיר מלא מים + כף מלח עד לריכוך מלא. מסננים ומקררים.
קולפים 3 שיני שום, חותכים עגבנייה אחת גדולה ו2 גזרים לרבעים וחותכים גס רבע צרור פטרוזיליה.

טוחנים הכול + 3 כפות שמן זית במעבד מזון לעיסה, ואז מוסיפים למעבד כפית מלח, רבע כפית פלפל, 2 כפיות אורגנו, את השעועית המסוננת ו1 כוס קוואקר.
טוחנים שוב לעיסה בצקית.
 יוצרים קציצות ואופים על גבי נייר אפיה משומן כ-20 דקות בחום בינוני. אין צורך להגיע להשחמה.

לרוטב

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את 2 עגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

משאירים רוטב וקציצות בנפרד לאיחוד בהגשה.

קציצות טופו ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

קציצות:

מחממים תנור לחום גבוה (עד 200 מעלות)

במעבד מזון טוחנים 1 שן שום, 1 בצל חתוך לרבעים, רבע צרור פטרוזיליה וחצי כוס אגוזי מלך לעיסה אחידה.

מוציאים הכל לקערה וטוחנים במעבד 1 חבילת טופו. מצרפים גם את הטופו לקערה, מוסיפים 3/4 כוס קמח חומוס, 1 כפית מלח וקורט פלפל ומאחדים היטב את התערובות.

מגלגלים קציצות קטנות על גבי נייר אפיה משומן.

אופים כ-10 דק׳ בחום גבוה (עד 200 מעלות)

ועוד כ-5 דק׳ בחום בינוני (עד 170 מעלות) עד להשחמה יחסית קלה.

רוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

לאיחוד הקציצות והרוטב

מניחים את הקציצות האפויות בתוך הרוטב ומבשלים מכוסה כמה דקות.

קציצות חומוס ברוטב קארי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:
יש להשרות את החומוס במים לפחות 12 שעות מראש. **לא לבשל**.

חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.

מתכון:

לקציצות: 

טחינת הקציצות במעבד: חומוס מסונן, פטרוזיליה קצוצה גס, 2 שיני שום, מיץ וגרידת לימון (החלק הצהוב בלבד), כפית מלח וקורט פלפל. לטחון עד לקבלת עיסה אחידה ורכה.

(טיפ של מיכל : להוסיף עוד רבע כוס קמח חומוס, לרפד תבנית תנור בנייר אפיה משומן ולגלגל קציצות, להכניס לאפיה של כ-10 דק׳ להתייצבות)

לרוטב:

קוצצים בצל, טוחנים/ מגררים בפומפייה את העגבניות ו-2 שיני שום, קוצצים דק כוסברה טרייה.

מטגנים בסיר בצל עד לשקיפות, מוסיפים ¼ כפית צ’ילי (לא חובה), כף כורכום, כף כמון, כף מלח.

מערבבים טוב ומוסיפים את העגבניות והשום. מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כוסות חלב קוקוס ו-2 כוסות מים.

מביאים שוב לרתיחה, ואז מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.

איחוד הקציצות עם הרוטב

יוצרים כדורים קטנים (גודל כדור פינג פונג ומטה) מתערובת הקציצות ומניחים בתוך הרוטב בצורה מרווחת (לא לצופף! אם אין מקום פשוט לא מבשלים את כל הבלילה!). יוצאות כ-35 קציצות קטנות בערך.

(במידה ואפיתן: מכניסים קציצות אפויות לרוטב)

מבשלים מכוסה לכרבע שעה על אש קטנה.

דגשים:

להכניס לרוטב מבעבע וחם. לא לגעת בדקות הראשונות. אם רוצים אפשר קצת לטלטל את המחבת.

צ’ילי שעועית

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: יש להשרות במים לילה מראש – שעועית אדומה, וגם פטריות שיטאקי יבשות. ניתן להחליף שעועית יבשה בקפואה – כ-4 כוסות לפחות, או ב2 יחידות שעועית שחורה שימורים.

את השעועיות מסננים ומבשלים בסיר עם שפע מים וכפית מלח כשעה, עד לרכות.
קולפים וקוצצים דק את השום והבצל.
קוצצים דק גם הסלרי (ניתן לקצוץ גם בסלייסר או מעבר מזון).

חותכים לקוביות קטנות: גמבה, דלורית ובטטה לאחר קילוף
קוצצים דק גם את הפטריות לאחר סינון (שומרים בצד את מי ההשריה)

מטגנים  בשמן זית =- בצל, שום, סלרי קצוץ, עד לשקיפות של הבצל.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל בסיר סגור כ-5 דקות. מוסיפים תבלינים מלבד המלח, וחצי מכמות הצ’ילי, ביחד עם גמבות בטטה ודלורית. מערבבים טוב וממשיכים לבשל בסיר סגור.
מוסיפים שעועית ועגבניות, מערבבים וטועמים – זה השלב להוסיף 1 כפית מלח.

שימו לב שהשעועית כבר קצת מלוחה, אז חשוב מאוד לטעום מראש.

מוסיפים כחצי כוס ממי השריית הפטריות, ועוד מים עד כ-4 ס”מ מתחת לקו התוכן.
מביאים לרתיחה ומבשלים כמה שאפשר – ומינימום חצי שעה.

קוצצים כוסברה ומפזרים מעל כשמוכן. טועמים ומתקנים טעמים, ניתן להוסיף לימון אם רוצים.

אורז ירוק בניחוח לימון

  |   By  |  0 Comments

לבדוק מראש אם הלקוח אוהב טעמים חמוצים ולפי זה לחזק או להחליש את הלימון 
לקלוף ולקצוץ דק בצלים ושום.
להשרות את האורז במים קרים
לשטוף ולקצוץ דק (אפשר במעבד מזון/ סלייסר) פטרוזיליה וכוסברה.
על אש נמוכה, לאדות בשמן זית את הבצל והשום עד לריכוך והשחמה קלה של הבצל.
לסנן את האורז ולהוסיף לסיר. לצרף גם: נענע מיובשת, מלח וקורט פלפל. לערבב היטב ולאדות 2 דקות.
להוסיף: עשבי התיבול הקצוצים, מיץ מ-2 לימונים. להמשיך לערבב ולאדות לכ-2 דקות.
להוסיף 4 כוסות מים, להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש קטנה כחצי שעה.
לפני הכיסוי לטעום את המים ולוודא שהם מלוחים במידה. אם נדרש להוסיף עוד קורט מלח.
אחרי חצי שעה לפתוח ולבדוק אם האורז מוכן. אם נדרש, לתת עוד 5-10 דקות, ועוד רבע כוס מים אם חסרים נוזלים.  
לתת לאורז לנוח בצד, לטעום ולתקן תיבול אם נדרש

טראפלס שוקולד שמן זית

  |   By  |  0 Comments

את השוקולד ממיסים בפולסים במיקרו, ובוחשים מדי פעם, עד להמסה מלאה, או בבאן מארי על גבי הגז תוך כדי ערבוב.

כשהשוקולד נמס לחלוטין מוסיפים לו שמן זית ומערבבים לאיחוד, וקורט מלח.
את עלי האזוב קוצצים דק מאוד ומוסיפים לתערובת.
בתוך קופסא או תבנית קטנה (20*30) משטחים נייר אפיה ומעבירים אליה את תערובת השוקולד.
מפזרים מעל ידנית גרגירי מלח בלי לערבב ומעבירים למקפיא לכשעה
אחרי שעה מוציאים, חותכים בעזרת סכין טובה לריבועים.
בתוך קערה או קופסא מצפים את הריבועים באבקת קקאו (אם מדובר בקוספא אני סוגרת את המכסה ומטלטלת בעדינות)
מעבירים לקופסא סגורה ומאכסנים במקרר.

סלט צ׳ירשי צלוי

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית וצולים בתנור לכחצי שעה עד להתרככות.

את שיני השום קולפים וכותשים, את הלימון סוחטים.
אחרי שהדלעת יצאה מהתנור, מועכים אותה עם מזלג לעיסה.
בסיר קטן מחממים שמן זית עם שום על אש קטנה עד להפצת ריח,
מוסיפים פפריקה, מלח, פלפל, כמון ומערבבים בזריזות,
מוסיפים 5-6 כפות מיץ לימון ואת הדלעת המרוסקת.
מבשלים 2-3 דקות, טעמים ומתקנים טעמים עם לימון, מלח וכמון.

קושארי – תבשיל קטניות מצרי

  |   By  |  0 Comments

תבשיל זה מתחלק לכמה סירים, אך בישולו פשוט.
ניתן לבשלו גם בשלבים כדי לא לתפוס את כל המקומות על הגז בבת אחת.

סיר א: מטגנים בשמן זית בסיר רחב על אש בינונית אורז ואטריות כ-5 דקות עד להשחמה קלה שלהם. מוסיפים כמון, מלח ו-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. בודקים מה שלום האורז ובמידת הצורך מוסיפים עוד חצי או כוס מים.
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה עד להתרככות.

סיר ב’: מבשלים עדשים ירוקות בשפע מים עד להתרככות (לא התפרקות) ומסננים.

מחבת: חותכים בצל לחצאי טבעות, בשפע שמן זית ועל אש בינונית מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.

רוטב: סוחטים מיץ מ 2 לימונים, מוסיפים חצי כפית מלח, שום כתוש, כמון, כוסברה, צ’ילי, פפריקה ו-2 עגבניות מגוררות. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול .

בקערה גדולה מערבבים עדשים עם אורז ואטריות ובצל מטוגן בעדינות. שופכים את הרוטב וממשיכים לערבב עד שכל התבשיל מצופה בו.

מרק עגבניות ואורז

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:

לגרסה חמצמצה – לקנות גם 1 לימון.
אפשר להחליף שורש סלרי בשורש פטרוזיליה.
16 עגבניות בשלות בגודל בינוני (אפשר להמיר ל1 בקבוק פאסאטה). אפשר להוסיף קצת כמון וסילאן.

קולפים וקוצצים דק בצל, ושורש סלרי.
קולפים וקוצצים גס שום.
קוצצים לקוביות בינוניות את העגבניות (הערות ללקוח – אפשר להשתמש במקום בבקבוק 1 של פאסאטה).
מחממים שמן זית בסיר גדול, ומאדים את הבצל והשורש 2-3 דקות תוך כדי בחישה. אם יש גבעולים לסלרי, לשטוף היטב ולהוסיף.
מוסיפים את השום לעוד דקה ערבוב ואז את העגבניות והתבלינים.
בוחשים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור ל10 דקות עד שהעגבניות מתחילות להפוך לרוטב.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, מוסיפים כ 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה.
טועמים ומתקנים תיבול. אם נדרש מוסיפים לימון אחד

קציצות קישואים

  |   By  |  0 Comments

*אם הלקוחות מבקשים להוסיף בולגרית, יש לקצץ את כמות המלח בחצי.
את הקישואים מגררים במגררת גסה ודוחסים היטב מעל מסננת לניקוז נוזלים – עד ליציאת נוזלים משמעותית. נותנים לזה להמשיך להגיר נוזלים כרבע שעה.
את השום קולפים וכותשים, את הפטרוזיליה שוטפים, קוצצים דק ומאחדים עם השום.
לוקחים את הקישואים, סוחטים שוב קלות (בקבוצות קטנות) ומעבירים לקערה.
מאחדים קמח תירס + תבלינים (אורגנו, נענע יבשה, מלח, פלפל). מוסיפים ביצים ו1 כף שמן ומערבבים, ובסוף מוסיפים את הקישואים, מאחדים
ובודקים אם הקציצה “תופסת” (בידיים רטובות).
אם לא – מוסיפים בהדרגה עוד 2-3 כפות קמח תירס.
מכאן לעבור מיידית לשלב הגלגול, לא לתת לעיסה לשבת ולהמשיך להגיר נוזלים.

מכינים תבנית עם נייר אפיה ומשמנים אותו היטב.
מכינים קציצות קטנות יחסית, מניחים בתבנית ומשמנים מעליהן קלות.
אופים כ-30 דקות בחום גבוה עד לגיבוש והשחמה קלה

צ’ימיצ’ורי

  |   By  |  0 Comments

*להשתמש בבצל קטן / חצי בצל גדול

את עשבי התיבול שוטפים ומייבשים, חותכים גס ל3-4 חלקים.
את הבצל והשום קולפים וחותכים גס.
מכניסים את כל חומרי הגלם מלבד השמן למעבד מזון וקוצצים בפולסים עד שהשום והבצל נטחנים היטב.
ממשיכים לקצוץ בפולסים תוך כדי זילוף איטי של שמן זית פנימה לפי הצורך.
נרצה לקבל ממרח לא אחיד, ארומטי מאוד, חריף וחמוץ ומלוח ביחד.
בשלב זה נטעם ונראה אם יש צורך להוסיף חומץ / מלח.

נאחסן בצנצנת נקייה במקרר, ניתן להקפיא.

מאפינס עגבניות מיובשות טבעוני

  |   By  |  0 Comments

*להזכיר ללקוחות – יש לקנות מנג׳טים מקרטון או מנג׳טים מנייר במידה ויש תבניות מאפינס.

 

את העגבניות המיובשות להשרות במים רותחים ל-10 ד’ ולסנן טוב.
את הטופו לחתוך לקוביות גדולות ולטחון בבלנדר או במעבד מזון עם כוס וחצי מים.
אחרי שנוצר נוזל דליל ואחיד להוסיף למעבד את העגבניות המיובשות ולטחון בפולסים.

לערבב בקערה: קמח, אבקת אפייה, מלח, אורגנו.
לערבב לתערובת אחידה את היבשים עם קרם הטופו ועם שמן הזית
הבלילה צריכה להיות במרקם בצקי אבל לא סמיך מדי, כזה שאפשר לקחת ממנו כף בקלות (דומה לסמיכות של חומוס)
במידה וזו לא הסמיכות – להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך.
לאחד תערובות, למזוג למנג’טים מסודרים בתבנית שקעים.
לאפות כ-30 ד’ בחום בינונוי-נמוך עד להשחמה והתייצבות.
לקרר היטב לפני ההגשה

תבשיל שעועית ירוקה לימוני

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק את השום, מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ.

מחממים שמן זית ומוסיפים אליו את השעועית הירוקה.

מפזרים מעל את השום הקצוץ וגרידת הלימון, מלח, פלפל ומערבבים מדי כמה דקות. שאר הזמן “מקפיצים” באש גבוהה.

כשהשעועית מתרככת, מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון ומכבים את האש. 

את השקדים הפרוסים קולים על מחבת ומוסיפים. מערבבים היטב ומתקנים תיבול, מוסיפים לימון אם נדרש

חטיפי דלורית בתיבול פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית חותכים לצורת צ’יפס (אין צורך לקלוף, גם לא דלעת ערמונים).
מכינים תערובת תבלינים ומערבבים עם הדלורית ושמן הזית עד לציפוי מלא.

משטחים על גבי תבנית עם נייר אפיה, וצולים כחצי שעה בחום גבוה.

פרוסות חציל במיסו

  |   By  |  0 Comments

את החצילים פורסים לאורכם לפרוסות בעובי של כ- 1.5 ס”מ

חורצים שתי וערב (לצורת מעויינים) רק מלמעלה באופן שטחי (בלי שהסכין תגיע לצד השני)
מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה.
משמנים וצולים בתנור על חום גבוה לכ-10 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב:
בקערה מערבבים את המיסו עם מים רותחים עד ליצירת מרקם של טחינה.
מוסיפים: מיץ לימון, 2 כפיות ג’ינג’ר מגורר, חצי כפית צ’ילי פלייקס ומערבבים למשחה אחידה.

מוציאים את החצילים מהתנור, מצפים אותם במשחת המיסו מלמעלה וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה.

סטייק כרוב

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הכרובים לפרוסות (עגולות) של 1-1.5 ס”מ
להכין תערובת שמן זית ושום כתוש ולהבריש את הכרובים
לפזר מעל פלפל, מלח ותימין (בנדיבות)
לצלות בחום גבוה כחצי שעה

פטריות ממולאות בפסטו ואגוזים

  |   By  |  0 Comments

פטריות שמפניון או פורטבלו. חשוב שהפטריות יהיו כמה שיותר גדולות לצורך מילוי. תבנית 30*40 בעומק של לפחות 5-6 ס”מ. רצוי תבנית עם מכסה.

לחמם תנור על חום בינוני.
להוריד ולקצוץ את הרגל לכל הפטריות, לקצוץ גם 2 בצלים סגולים.
במחבת לחמם שמן זית ולאדות את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
להוסיף את רגלי הפטריות יחד עם קורט פלפל וחצי כפית מלח ולהמשיך לאדות עד להגרת נוזלים וצמצום.

בינתיים לקלוף ולפרוס את שאר הבצלים לפרוסות עגולות בעובי של כס”מ, לשמן את התבנית ולסדר אותם בצפיפות בתוכה.


כשתערובת הפטריות והבצל מוכנה, לערבב אותה עם פסטו (רצוי מהכנה ביתית אבל אפשר גם קנוי), לטעום ולהוסיף מלח/ פלפל אם נדרש.

למלא את הפטריות בעזרת כפית בתערובת ולהניח על גבי הבצלים.
לפזר מעל כל פטריה אגוזים קצוצים.

להכין בצנצנת תערובת מ4 כפות שמן זית ו-4 כפות בלסמי ולנער היטב. למרוח בעזרת מברשת כל פטריה בתערובת.
לכסות את התבנית (אם אין מכסה לכסות בתבנית נוספת, או בנייר כסף אם אין ברירה) ולאפות בחום בינוני כחצי שעה – עד לשקיפות של הבצל.

לאחר אפיה, להסיר את הכיסוי ולאפות בערך רבע שעה בחום גבוה, לצלייה והשחמה מלמעלה עד שהפטריות פריכות.

ניתן לשמור 3-4 ימים קדימה (אבל מתחסל הרבה יותר מהר).

כדורי דלעת וגזר פריכים

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים. חותכים אותה ואת הגזר לקוביות גסות ומערבבים עם שמן זית.

קולים בתנור על חום בינוני עד להשחמה קלה והתרככות.

לאחר התרככות טוחנים אותם במעבד מזון עם אגוזים, שום ותבלינים.

יוצרים כדורים וטובלים בשומשום / קמח תירס צהוב עד לציפוי מלא.

מניחים על תבנית מצופה בנייר אפיה משומן, משמנים גם מעל  ואופים כ- 25 דקות עד להתגבשות.

תבשיל ירוקים וטופו בסגנון ים תיכוני

  |   By  |  0 Comments

חותכים את הטופו לקוביות
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי עיגולים וגם את הכרישה
מפרידים את גזע המנגולד מהעלים וחותכים אותו דק
את כל העלים הירוקים קוצצים גס

בסוטאז’ מטגנים את הטופו בשמן זית עד הזהבה ומוציאים לקערה.

את הבצל והכרישה מטגנים בסוטאז’ עם מכסה עד לריכוך. מוסיפים את גזע המנגולד ומאדים עוד כמה דקות לריכוך

מוסיפים את התרד המנגולד, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתרכך ולהגיר נוזלים.

מוסיפים את הטופו המטוגן, חבילת אפונה, מלח ומיץ מלימון שלם.

נותנים עוד 5-7 דק׳ להעמיק טעמים, טועמים ומוסיפים עוד מלח ולימון אם נדרש

צלי ירקות וטופו ברוטב מתקתק

  |   By  |  0 Comments

את שיני השום קולפים ופורסים גס
את הבצל והבטטה קולפים.
חותכים את כל הירקות וגם את הטופו לקוביות בינוניות בגודל יחסית אחיד ומעבירים לקערה יחד עם השום.
את כל חומרי הרוטב משקשקים בצנצנת גדולה
יוצקים את הרוטב על גבי הירקות החתוכים ומערבבים טוב
מעבירים הכל לתבנית צליה (נזדקק לשתי תבניות פיירקס או תבנית צליה מתכתית- דגש: לא תבנית תנור. הצלי צריך להיות מסה של ירקות בשכבות ולכן נזדקק לתבנית עמוקה)

מרטיבים נייר אפיה ממש טוב מתחת למים זורמים, ואז סוחטים אותו (כמו סמרטוט).
מכסים טוב עם הנייר הלח את תערובת הירקות והרוטב, ומעליו סוגרים במכסה (אם אין מכסה תואם – בנייר כסף).

אופים בחום גבוה, בערך 200 מעלות לכ-45 דקות (או עד שרך), ועוד רבע שעה לא מכוסה, בחום גבוה יותר, בערך 220 מעלות, להשחמה קלה מלמעלה.
ניתן להוסיף עוד חבילת טופו (לבחירת הלקוח)

תבשיל תפוחי אדמה ואפונה ברוטב עגבניות

  |   By  |  0 Comments

קולפות את תפוחי האדמה וחותכות לריבועים קטנים.
מאדות עם שמן זית ותבלינים בסיר, במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפות אפונה וממשיכות לערבב עוד 5 דקות.
מוסיפות מים עד לחצי גובה הירקות, ואחרי שרותח מנמיכות את האש ומבשלות על אש קטנה עד שסכין נכנסת בקלות לתפוחי האדמה.
מוסיפות בקבוק וחצי עגבניות מרוסקות, מביאות שוב לרתיחה ומבשלות על אש קטנה כחצי שעה.
טועמות ומתקנות תיבול. אם נדרש מוסיפות עוד קצת עגבניות או לחלופין מדללות עם עוד קצת מים

מאפינס תירס טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: 
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

 

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את התירס להפשיר תחת זרם מים חמים ולסנן היטב.

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף תירס מופשר + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס בטטה טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.
יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 20 מאפינס. אפשר להוסיף לפי הטעם תימין/אורגנו/אחר..

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הבטטה לחתוך לקוביות קטנות ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1.5 כפית מלח, 1 כף בזיליקום יבש.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף קוביות בטטה צלויות + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

מאפינס כרובית טבעוניים

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: כרובית 500 גרם
ניתן להחליף בטופו קשה אם אין טופו רך ולהוסיף למתכון חצי כוס מים.

יש לקנות מנג׳טים מקרטון (או מנג׳טים מנייר במידה ויש 2 תבניות מאפינס). 24 מאפינס.

הוראות הכנה:

לחמם תנור מראש – 170 מעלות.

את הכרובית לפרק לפרחים ולצלות בתנור עם שמן זית, עד לריכוך והשחמה קלה

לערבב יבשים : 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1.5 כפית מלח, 2 כף אורגנו, 2 כף תימין.

רטובים: לטחון טופו עם כוס וחצי מים, למרקם נוזלי. להוסיף 2 כפות שקדיה ולערבב.

לאחד תערובות יבשים ורטובים, להוסיף כרובית צלויה + 1 כף חומץ תפוחים ולערבב שוב נמרצות.

לחלק בזריזרות למנג’טים ולהכניס לתנור.

אופים ב170 מעלות, כרבע שעה אפיה או עד השחמה קלה למעלה.

אורז הפתעות

  |   By  |  0 Comments

קולפים וקוצצים בצל ושום דק.
מחממים 3 כפות שמן ומטגנים על אש קטנה בצל ושום קצוצים.
חותכים את שאר הירקות לקוביות בינוניות (2-3 ס”מ פלוס מינוס) ואת עלי הבזיליקום מפרידים מהגבעול וקוצצים גס.

כשעולה ריח שום מוסיפים ירקות, עשבי תיבול ותבלינים, מערבבים היטב בתוספת קורט נדיב של מלח. מכסים ונותנים להם להתרכך כ-10 ד’. מערבבים מפעם לפעם. אם יש צורך מוסיפים קצת שמן.

מוסיפים אורז ומערבבים היטב. מוסיפים כ-2 כוסות מים עד לכיסוי (אם צריך ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים) דוחפים בעזרת כף את האורז שמציץ החוצה מתחת לקו המים
מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה לעוד כחצי שעה על אש קטנה.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. נותנים עוד 5 דקות בישול במידה וצריך בישול נוסף.

במידה והלקוח ביקש תוספת בצד:
לוקחים כרבע מעשבי התיבול, מייבשים היטב, קוצצים דק ומאחסנים בקופסא סגורה בסמוך לאורז
את הקשיו קוצצים גס וקולים על מחבת יבשה עד להשחמה קלה מאוד, מאחסנים בקופסא  סגורה בסמוך לאורז
רצוי להשאיר על הקופסא פתק/ מדבקה עם התכולה /לשלוח תמונה ללקוחה כדי שתזכור שזו תוספת לאורז הפתעות

סלט אורז לימוני

  |   By  |  0 Comments

מבשלים את האורז- טיגון קל עם קורט מלח ואז הוספת 3 כוסות מים, הבאה לרתיחה, בישול על אש קטנה כחצי שעה.
במידה ומוכן להשאיר מכוסה 5 דקות ואז להעביר לקערה רחבה ולתת להצטנן.
במידה וצריך – ניתן להוסיף עוד כחצי כוס מים ו/או עוד כ- 10 דקות בישול.
האורז צריך להיות נעים לנגיסה.
את הבצל חותכים לחצאי עיגולים ומקפיצים קלות בשמן זית עד לריכוך קל, מוסיפים לקערה.
את הברוקולי מפרקים לפרחים, חולטים בסיר עם מים רותחים מומלחים עד לצבע ירוק זוהר (4-5 דקות, בישול קצר) ואז מסננים ומצננים.

את העשבים קוצצים דק, את קליפת הלימון מגררים ואת המיץ סוחטים.

את הגרעינים קולים על מחבת יבשה
מערבבים הכול ביחד, מלבד הגרעינים – להשאיר בקופסה בנפרד להוספה עצמאית.
חשוב להקפיד שהאורז פושר ולא רותח-  מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.
טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים שמן זית לפי הצורך.

תבשיל טופו איטלקי

  |   By  |  0 Comments

  1. להפשיר ארטישוק בקערה עם מים רותחים. לסנן מהמים כשהתרכך.

    להשרות טופולחתוך לקוביות בינוניות, לערבב עם שמן זית קורט צילי יבש, כפית אורגנו וקורט מלח ולהשרות ל-20 דקות.

    לחתוך בצל וארטישוק לרצועות, שום לפרוסות דקות, פטריות לרבעים.

    בטטה, עגבניות וקישואים לקוביות. להפריד ברוקולי לפרחים. לתבל הכל  בשמנ״ז בנדיבות + כפית גדושה של מלח וקורט פלפל. 

    להוסיף לקערה את הטופו ולערבב היטב.

    להעביר הכל לתבנית צלי, לכסות במכסה (אם אין אז בנייר כסף / תבנית נוספת מעל) ולאפות בתנור 180 מעלות כ-40 דקות. בודקים אם הירקות התרככו ואם לא נותנים עוד 10-20 דקות. ניתן להסיר ב-10 דקות האחרונות את המכסה ולתת לירקות להיחרך מלמעלה.

    כשהכל מוכן קוצצים דק עלי בזיליקום ומפזרים מעל הצלי, מתבלים במיץ מ1 לימון, ומערבבים בעדינות.

    טועמים ומתקנים תיבול.

תבשיל נסיכות החורף

  |   By  |  0 Comments

כרובית גדולה.
אפשר להחליף את התפוזים בלימונים.
אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.את הכרישות לפרוס לעיגולים, את הבצל לחצאי עיגול, את שיני השום לחתוך גס.
לחמם בסיר רחב ועמוק שמן זית ולאדות על אש בינונית בסיר מכוסה את כל אלו עד לשקיפות.
את הארטישוק לקלף ולחתוך לעיגולים בינוניים, את השורשים לקלוף ולחתוך לקוביות בינוניות, להוסיף לסיר ולהמשיך באידוי תוך כדי ערבוב.
את הכרובית לפרק לפרחים, את הפטריות לחתוך לרבעים, את התפוז לגרר ולסחוט למיץ.
כשהארטישוק קצת מתרכך לצרף את הפטריות לסיר יחד עם התבלינים, להגביר את האש ולתת להן להגיר נוזלים.
לצרף כרובית ולתת לה להיצרב קלות.
לצרף גרידת תפוז (לא חובה) ומיץ, לתת לתבשיל לבעבע קלות ולבשל על אש קטנה עד לריכוך חלקי כ-20 דקות.
לקצוץ דק כוסברה, וכשהכול מוכן לערבב עם התבשיל, לטעום ולדייק תיבול .

מרק מיסו עם פטריות וטופו צלוי

  |   By  |  0 Comments

את פטריות השימג’י מפרידים, את השמפיניון חותכים גס.

את הבצל הסגול קוצצים לרבעי עיגולים ומטגנים בסיר עד לשקיפות.

את הטופו חותכים לקוביות.

מוסיפים את הפטריות וקורט פלפל לסיר ונותנים להן “להזיע” תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין בערך 10  דקות.
בינתיים מערבבים את המיסו עם חצי כוס מים חמים עד ליצירת משחה אחידה.

את הטופו צורבים במחבת חמה עם שמן זית, עד להשחמה קלה וקבלת מרקם קריספי.
מוסיפים את המיסו והטופו למרק, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם נדרש.
מגישים עם טבעות בצל ירוק דקות מ-3-2 גבעולים.

עוגת תפוזים טבעונית

  |   By  |  0 Comments

לחמם תנור לחום בינוני.
לגרר קליפה מ-2 תפוזים ולסחוט את המיץ של כולם.
לערבב 2 כוסות מיץ תפוזים (את מה שנשאר מהמיץ להשאיר בצד) עם 2/3 כוס שמן זית, 2 כפות וניל, כוס סוכר חום ותבלינים טחונים עד לנוזל יחסית אחיד, רצוי במטרפה.
להוסיף: 2 כוסות קמח מלא /כוסמין , 2/3 כוס קמח שקדים, אבקת אפייה ולערבב עד לאיחוד ראשוני, להוסיף סודה לשתייה ולערבב מהר (הבלילה תהפוך לקצת יותר בהירה) ולצקת במהירות לתבניות מצופות נייר אפייה.
לאפות כחצי שעה בחום בינוני 170-180 עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא עם פירור לח.
להוציא, לחורר בעדינות במזלג ולצקת בהדרגה כרבע כוס מיץ תפוזים מעל כל עוגה, ניתן להיעזר במברשת לשם כך, עד לספיגת הנוזל במלואו.

מרק עגבניות צלויות בניחוח אסייתי

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח:
עגבניות בשלות.
בצלים גדולים.
ג’ינג’ר טרי (2-3 ס”מ).
אפשר להחליף כוסברה בפטרוזיליה.
חלב קוקוס – 2 כוסות = 500 מ״ל.
מתכון:
את העגבניות לחצות ל-2 ולסדר צפוף בתבנית על גבי נייר אפייה, את הבצלים לקלוף ולחתוך לרבעים, ולצרף לתבנית. לזלף מעל שמן זית בנדיבות ולצלות בתנור בחום גבוה כחצי שעה עד לריכוך והשחמה.
בסיר לצקת שמן זית, להוסיף 5 שיני שום כתושות ו1 כפית של ג’ינג’ר מגורר, להדליק אש קטנה ולערבב בעדינות עד שעולה ריח, להוסיף קארי ולהמשיך לערבב עוד דקה.
לצרף את הירקות הצלויים עם מלח ופלפל, לערבב טוב ולהוסיף קרטון חלב קוקוס ועוד 2-3 כוסות מים, להביא לרתיחה ולבשל כ-10 ד’ בבעבוע עדין.
לטחון למרקם חלק, להוסיף כוסברה קצוצה, לטעום ולתקן תיבול.

סלט תירס צלוי בניחוח מקסיקני

  |   By  |  0 Comments

את התירס מעבירים לקערה ומערבבים עם שמן זית.
משטחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה בשכבה דקה ואחידה וצולים בחום גבוה כעשר דקות, עד שרוב הגרגירים שחומים. מוציאים ומצננים.
את הבצל קולפים וחותכים לחצאי טבעות דקים, את העגבניות חותכים לקוביות קטנות.
את הכוסברה קוצצים דק ככל האפשר.
מעבירים הכול לקערה, מערבבים טוב, מתבלים בתבלינים, לימון וקצת שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. נותנים לנוח לספיגת טעמים.
שומרים במקרר בקופסא מכוסה היטב

צ’אודר תירס פיקנטי

  |   By  |  0 Comments

קוצצים דק בצל, וגס שום.
חותכים לקוביות פטריות וגמבה, פורסים לעיגולים 2 גבעולי בצל ירוק, קולפים וחותכים לקוביות את הבטטה.
לסיר גדול יוצקים ומחממים שמן, מוסיפים בצל ושום, מנמיכים לאש בינונית ומערבבים עד שעולה ריח.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב 3-2 דקות, מוסיפים בטטות וגמבות ומערבבים היטב שוב. אחרי 3-2 דקות מוסיפים את התירס הקפוא, את הבצל הירוק ואת התבלינים.
מכסים את הסיר ל-10 דקות ובוחשים מדי כמה דקות.
כשהכול קצת משנה צבע ומריח טוב, מוסיפים את חלב הקוקוס עד לכיסוי ומוסיפים מים אם נדרש. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שהכול מתרכך.
טוחנים חלקית בבלנדר מוט לממרח סמיך עם חתיכות שלמות בפנים.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

תפוחי אדמה דרוסים בתנור

  |   By  |  0 Comments

את תפוחי האדמה לבשל כמו שהם בשפע מים, רצוי בשני סירים רחבים, עד לריכוך.
לסנן ולצנן קלות.
לסדר על גבי תבנית מצופה בנייר אפייה, למעוך בעזרת כוס או כף היד, תפוחי האדמה צריכים ל”הידרס” ולהשתטח.
לפזר מעל בנדיבות שמן זית, ואח”כ גם מלח גס ואורגנו.
לאפות בחום גבוה כ-40 דקות עד להשחמה ופריכות.

סלט חומוס ובזיליקום

  |   By  |  0 Comments

את החומוס מבשלים עד לריכוך בשפע מים כפית מלח עד לריכוך מלא- מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה
במקביל:
קוצצים עלי בזיליקום לגודל בינוני.
חותכים את הבצל הסגול לחצאי עיגולים דקים.
מסננים את החומוס מהמים ומתבלים בלימון, חצי כפית מלח, בזיליקום, בצל, שמן זית.
מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
במידה והלקוחה ביקשה להוסיף גבינה, פורסים לקוביות ומפזרים מעל הסלט
מאחסנים במקרר בכלי סגור היטב

צ’ילי עדשים ודלורית

  |   By  |  0 Comments

לקלוף ולקצוץ:
בצל דק, גזר לקוביות קטנות, דלורית לקוביות קטנות, חצי מכמות השום לכתוש וחצי לחתוך גס.
לחתוך:
צ’ילי – לקצוץ דק ולרוקן מגרעינים (בזהירות!) ,סלרי לפרוס דק, פטריות לקוביות קטנות, גמבה לקוביות קטנות. את הכוסברה לקצוץ דק ולשים בצד.לאדות בסיר גדול עם שמן זית על אש בינונית:
בצל, שום חתוך, צ’ילי, 4 גבעולי סלרי. לערבב טוב במשך 2-3 דקות.
להוסיף לזה דלורית, שום כתוש ואת התבלינים. לערבב שוב במשך מספר דקות עד לציפוי מלא.
להוסיף עדשים, פטריות וגמבה. להמשיך לערבב טוב.
להוסיף עגבניות מרוסקות ו-3 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה כ-45 דקות עד לריכוך. לערבב מדי פעם ולהוסיף נוזלים במידת הצורך.
כשהכול רך, לטעום, לתקן תיבול, להוריד מהאש ולהוסיף מיץ לימון וכוסברה קצוצה. לערבב שוב.

עוגת אוכמניות בחושה טבעונית

  |   By  |  0 Comments

הערות ללקוח: ניתן להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים.

 

לחמם את התנור לחום גבוה.
להפשיר את האוכמניות ולנקז מנוזלים.
לערבב בקערה: קמח, סודה, סוכר ולערבב.
להוסיף נוזלים: חלב, וניל, 1 כפית גרידת לימון, שמן ולערבב.
להוסיף את החומץ ולערבב טוב. להוסיף 3/4 כוס אוכמניות ולערבב קלות.
את השלבים הבאים לעשות בזריזות:
להעביר את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת/ מצופה נייר אפייה.
את יתרת האוכמניות לשבץ מעל העוגה.
ולהכניס לתנור כשהוא כבר חם!
לאפות כ-25 דקות עד שסכין יוצאת יבשה.

קציצות דלעת נענע

  |   By  |  0 Comments

את הדלעת קולפים, חותכים לקוביות, מערבבים עם שמן זית משטחים על גבי תבנית עם נייר אפייה וצולים בחום גבוה בתנור עד להתרככות (כשנמעך בקלות עם מזלג).
את כוס הקוואקר משרים עם רבע כוס מים עד לקבלת מרקם דייסתי.
את הבצל מגררים לתוך קערה.
את עלי הנענע מפרידים מהגבעול (נזדקק ל-2 חופני עלי נענע) וקוצצים דק. מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם את הקוואקר המושרה (אם יש עודפי מים ניתן לסחוט), קורט פלפל ו1/2 כפית מלח.
את הדלעת מועכים כשהיא מוכנה ומצרפים לקערה.
מקצצים קציצות, מסדרים על גבי נייר אפייה משומן, משמנים קלות מלמעלה ואופים כחצי שעה עד להתייצבות.
חובה לקרר לקבלת התייצבות מלאה!

קיש עגבניות שרי

  |   By  |  0 Comments

את העגבניות חוצים לאורכן, את הבצל פורסים לחצאי טבעות, מערבבים עם שמן זית וקולים בתנור כרבע שעה כשהצד החתוך של העגבניות פונה כלפי מעלה.

מתכון לבצק:

מערבבים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, מלח. מוסיפים את הנוזלים: חצי כוס שמן זית וחצי כוס מים רותחים. מגבשים לבצק רך ואחיד ומרדדים לתבנית עגולה.

מילוי:
בקערה מערבבים: כוס יוגורט סמיך, ביצים, שליש וקצת כוס קמח מלא (50 ג’), 50 ג’ פטה, כפית תימין, קצת מלח קצת פלפל.
הרכבה:
מסדרים בצלים צלויים על גבי הבצק, יוצקים מילוי ומסדרים את חצאי העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה.
אופים כחצי שעה בחום בינוני עד להתייצבות הקרם. רצוי לקרר לפני הגשה.

מרק קישואים קר

  |   By  |  0 Comments

לפרוס את הבצל והשום ולטגן בשמן זית.
לפרוס את הקישואים גס ולצרף לסיר.
את עלי הבזיליקום להפריד ואת הסלרי לקצוץ דק.
להוסיף לסיר עם מלח (כף) ופלפל (חצי כפית).
לערבב טוב ולתת לשבת 5 דקות.
לערבב ולהוסיף מים עד לכיסוי.
להביא לרתיחה, לבשל כעשרים דקות עד לריכוך.
לטחון הכול טוב טוב (אם יש בלנדר אז עדיף בו, בשתיים-שלוש נגלות, לקרר לפני הטחינה).
לתקן טעמים, לאכול קר.

צ’אטני קיצי של נענע וכוסברה

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון לשים את כל חומרי הגלם ולטחון לעיסה אחידה.
להגיש עם כל מה שבא.
 
רצוי להעביר לצנצנת נקייה
. ניתן לשמור במקרר כשבועיים (ולשים לב להשתמש בסכין נקייה) ואפשר גם להקפיא חלק מהכמות.

סירות קישואים ממולאות לקיץ

  |   By  |  0 Comments

מחממים תנור לחום גבוה.
את הקישואים חוצים לאורכם ומרוקנים עם כפית (שומרים על מעטפת בעובי בינוני), את התוך קוצצים ומעבירים לקערה.
את הבצל קוצצים דק ומטגנים להזהבה, מצרפים לקערה.
מוסיפים לקערה גם עלי נענע (כחצי כוס דחוסה) קצוצה גס, עגבנייה מגוררת, קוואקר, פלפל שחור, גבינה מגוררת.
מסדרים את סירות הקישואים בתבנית. ממלאים במילוי בנדיבות.
מזלפים מעט שמן זית ואופים כרבע שעה בחום גבוה.
כשמוכן סוחטים מעל לימון.

טחינה סלק

  |   By  |  0 Comments

מבשלים בשפע מים סלק בקליפתו עד לריכוך מלא.
מסננים, קולפים וחותכים גס.
שופכים למעבד מזון כוס טחינה, שום וסלק מבושל חתוך לקוביות גדולות.
מתחילים לעבד בפולסים עד להגעה למרקם יחסית אחיד.
בודקים את הסמיכות ומוסיפים מים קרים לפי הצורך, ממשיכים לעבד עד להגעה למרקם חלק. בודקים את הטעם ומוסיפים לימון, מלח ופלפל לפי הצורך.
מעבירים לקופסא ומקררים.

עגבניות ממולאות של קיץ

  |   By  |  0 Comments

חותכים לעגבניות את הכובע ומרוקנים את התוך. משאירים שוליים עבים.
מבשלים כוס עדשים בשפע מים עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לקערה.
מפרידים וקוצצים את עלי הנענע.
כותשים שן שום.
מערבבים ביחד עדשים, שום, מלח, גרידת לימון, נענע ושלוק שמן זית.
מחממים תנור לגריל.
מסדרים בתבנית פיירקס את העגבניות, ממלאים בתערובת העדשים.
מזלפים מעל שמן זית.
אופים כ-20 דקות עד להשחמה קלה.
ניתן לאכול חם או קר.
את תוכן העגבניות ניתן לטחון ולהקפיא לשימוש עתידי או להכין רוטב עגבניות זריז כצ’ופר.

קציצות דלורית ומרווה (מעלפות!)

  |   By  |  0 Comments

את הדלורית קולפים, מנקים מגרעינים ומגררים על מעבד מזון / פומפיה.
את הבצל והשום קולפים וקוצצים.
מפרידים עלי מרווה מהגבעול (נזדקק לחופן גדוש מאוד של עלים) וקוצצים דק.
מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל השום והמרווה ביחד עד שהבצל הופך לשקוף.
בקערה מערבבים את הדלורית עם התערובת מהמחבת ועם התבלינים. מוסיפים 2 ביצים וחצי כוס קמח. בודקים את יציבות התערובת, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כמה כפות קמח.
יוצרים קציצות ומסדרים על גבי נייר אפיה משומן.
משמנים קלות.
אופיםכ-20 דקות בחום בינוני עד להתייצבות והשחמה קלה.

סלט גזר ופקאן

  |   By  |  0 Comments

במעבד מזון עם סכין פומפייה מגרדים את הגזר.

קוצצים את הפקאנים ואת העירית ומערבבים עם הגזר.

בצנצנת מערבבים עד לאיחוד את חומרי הרוטב: שמן זית, לימון, חרדל, דבש, שיני שום כתושות, מלח ופלפל.

שופכים על הסלט ומערבבים טוב.

אחו בלנקו – מרק שקדים ושום קר

  |   By  |  0 Comments

קולפים את השום וחותכים לחצי, את הלחם קורעים לחתיכות גסות.

טוחנים בבלנדר בפולסים, שקדים, 1/2 כפית מלח, שום.

מוסיפים לחם, שמן זית וחומץ (כן, את כל הכוס) וטוחנים שוב לעיסה.

ואז, בהדרגה ותוך כדי טחינה מוסיפים 6 כוסות מים קרים (זה חשוב) עד לקבלת עיסה חלקה ולבנה ככל האפשר.
טועמים, מוסיפים מלח אם נדרש ומאחסנים במקרר.

** כמות קטנה, 2 ליטר, אפשר להכין יותר, זה מרק כבד שנאכל בכמויות קטנות.